Şimdi Ara

###İTÜ 2012 GİRİŞLİLER (*83 kişi*)## (159. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
4.183
Cevap
27
Favori
144.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 157158159160161
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Bligzer

Mat103'ten kaldım ikinci dönem Mat103'ü verirsem yaz okulunda Mat104 alabilir miyim?

Alabilirsin.

quote:

Orijinalden alıntı: Tuhaf.

Ben de bir soru sorayım, bu dönemki mat101e sonucuma itiraz ettim 2 hafta kadar önce, not değişirse sisteme hemen giriliyor mu acaba?
    Yoksa gidip fakültemin duyuru panosundan mı öğrenmem lazım?
    Bir de eğer itiraz ettiğim not değişmezse gelecek dönem aynı dersi bir daha alıp notumu yükseltmek istiyorum, eğer mümkünse ve dersi alıp daha düşük bir ortalama getirirsem ya da vf olarak kalırsam, daha önceki dönemde almış olduğum not mu geçerli olur yoksa yeni not mu?

Daha önce tecrübe eden var mıdır bilemem ama bilgisi olan birinin cevabını bekliyorum arkadaşlar, teşekkürler.

Otomasyon notu değiştirir değiştirmez sistemde, hem transkript bölümünde hem de "Dönem Notları" bölümünde yeni notun görülür. Süreç şöyle işliyor: Fakültenin haftalık yönetim kurulu toplantısı olur. Sen itiraz dilekçeni fakülte dekanlığına fakslıyorsun ya da elden veriyorsun. O toplantılarda bu itiraz dilekçeleri de değerlendiriliyor. Eğer onaylanırsa otomasyona yollanıyor. Otomasyon da notunu sistemde değiştiriyor.

Bu süreçte aksaklık olma riski yok değil. İtiraz dilekçesinin kurula ulaşmasında ya da kurul onayladıysa otomasyona ulaşmasında bir sıkıntı da olabilir. Bu nedenle; eğer İstanbul'daysan bizzat okula gidip ilgilenmeni öneririm, İstanbul'da değilsen de hocana ve fakülte dekanlığına e-posta atarak sormanı ya da telefonla ulaşarak soruşturmanı öneririm.

Fakültenin sitesini de iyice dolaş. Yönetim kurulunun toplantı sonuçları yayınlanıyor olabilir. Bizde var mesela:www.bb.itu.edu.tr/tr/genel-bilgiler/kurullar/yonetim-kurulu-kararlari-1

Benim de bir harf notumu hoca yanlış girmişti. 2 hafta önce, tüm notların açıklanmasından ertesi gün, hocaya e-posta atarak durumu bildirdim. Hocanın hatası olduğu için o itiraz dilekçesi hazırlayıp halletmiş. 1 hafta sonra notum düzeldi. Bildiğim kadarıyla, böyle hocalardan gelen itirazlar değil de, öğrenci itirazlarını fakülte yönetim kurulu daha sonra toplu hâlde değerlendiriyor. Bu nedenle de aksamış olabilir.

Dersi tekrar aldığında, önceki harf notun iptal olur ve dersi ikinci alışında getirdiğin yeni harf notu geçerli olur. Mesela bu dönem MAT101E'den DD getirmiş ol, bahar döneminde tekrar al ve CB getir. Genel not ortalamasını hesaplarken CB hesaba katılacak. (Eski notun da transkriptte gözükmeye devam eder; ama yanına tekrar alındığını gösteren bir * işareti konulur.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 31 Ocak 2013; 14:43:21 >

• @:AlacaKaranlık: Teşekkür ederim hocam.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: VanillaNY

Irregularlar için kayıt yenileme gibi bişey var mı yani direk 5 Ocakta ders seçimimizi yapabiliyoruz onun öncesinde yapmamız gereken bişey yok heralde di mi. Ben bu konularda pek bişey bilmiyorum da sorıyım dedim.

Yok. Doğrudan ders seçimine katılacaksın.

quote:

Hani şuan hangi hocalardan alıcağımız belli değil ya dersleri yani ders programlarında isimleri yazmıyo ya şuan. Biz o zaman sadece ders saatine göre mi seçim yapmalıyız?

Dersin önşartını sağladığını ve dersi alabilen bölümler arasında bölümünün yer aldığını doğruladıktan sonra, henüz hoca adları gözükmediği için (Bölüm derslerinde gözükenler de var; ama genelde havuz derslerinde durum bu.); gününe, saatine ve binasına göre seçim yapabilirsin, ders programını oluşturabilirsin.

Bir hocanın her dönem aynı binada, aynı günde, aynı saatlerde ders vereceğinin garantisi yok. ATA, TUR, ING, ITB, SNT gibi dersler için tahminlerde bulunulabilir; ama garanti bilgi vermez.

Şu sayfadan 2012-2013 Güz Dönemi'nde hocaların hangi binalarda, ne zaman ders verdiğine ulaşabilirsiniz:www.teknikforum.com/sinifliste.php?donem=201310

• @:AlacaKaranlık: Anladım, çok teşekkür ederim.

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

Irregularlar için kayıt yenileme gibi bişey var mı yani direk 5 Ocakta ders seçimimizi yapabiliyoruz onun öncesinde yapmamız gereken bişey yok heralde di mi. Ben bu konularda pek bişey bilmiyorum da sorıyım dedim.

quote:

Hani şuan hangi hocalardan alıcağımız belli değil ya dersleri yani ders programlarında isimleri yazmıyo ya şuan. Biz o zaman sadece ders saatine göre mi seçim yapmalıyız?

Dersin önşartını sağladığını ve dersi alabilen bölümler arasında bölümünün yer aldığını doğruladıktan sonra, henüz hoca adları gözükmediği için (Bölüm derslerinde gözükenler de var; ama genelde havuz derslerinde durum bu.); gününe, saatine ve binasına göre seçim yapabilirsin, ders programını oluşturabilirsin.

Bir hocanın her dönem aynı binada, aynı günde, aynı saatlerde ders vereceğinin garantisi yok. ATA, TUR, ING, ITB, SNT gibi dersler için tahminlerde bulunulabilir; ama garanti bilgi vermez.

Şu sayfadan 2012-2013 Güz Dönemi'nde hocaların hangi binalarda, ne zaman ders verdiğine ulaşabilirsiniz:www.teknikforum.com/sinifliste.php?donem=201310

Sen yetkili bir abiye benziyorsun Irregular olanlar için 15 kredi ders limiti var mı? Yoksa bir kaç ders alsak da oluyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: drnuba

quote:

quote:

quote:

Sen yetkili bir abiye benziyorsun Irregular olanlar için 15 kredi ders limiti var mı? Yoksa bir kaç ders alsak da oluyor mu?

Bildiğim kadarıyla öyle bir minimum limit yok.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: drnuba

quote:

quote:

quote:

Teşekkür ettim

• quote:

.

Kusura bakma hocam biraz uğraştırıyoruz ama sorulara da senin gibi iyi cevap veren, ilgilenen yok. Teşekkürler tekrar ilgin için

Benim aklıma takılan bir durum daha var, sorum sadece sana değil bu konuda bilgisi olan herkese tabiki. Ben inşaatta okuyorum, bilgisayara geçmek için uğraşıyorum. Sanırım yazın yapılıyor geçiş başvurusu, yani 2 dönem tamamlamış olmak gerekiyor. İlk dönem derslerinin tümünü aldım, bahar döneminde bu linkte 2. yarıyıl için gözüken derslerin hepsini almış olmam mı gerekiyor? Bir-iki tanesini yaz okuluna bırakmak istesem bu sene sonunda geçiş başvurusu yapamıyor muyum acaba?
    Bir de bu geçiş için kontenjanlara baktım, bilgisayarda 2'si %30'a, 2'si %100'e olmak üzere 4 kontenjan var. Yani iş biraz zor, taban puanı da 3.65 imiş 2011-2012'de. Benim şu an için not ortalamam 3.23. Acaba bu puanlara bakılırken sadece 2. dönemin puanı mı alınıyor, yoksa ilk 2 dönemin ortalamasına mı bakılıyor? Ve üniversiteye yerleşme puanı etkili oluyor mu bu geçiş olayında? Mesela daha düşük bir puanla düşük bir bölüme girip daha yüksek not ortalaması yakalayan kişi, daha yüksek bir puanla yüksek bir bölüme yerleşip daha düşük not ortalaması getiren kişiden her türlü daha avantajlı mıdır?
    Biraz uzun oldu kusura bakmayın, ama benim için önemli bir konu bu. Eğer mümkün olmayacaksa fazla kasmayacağım çünkü. Teşekkürler şimdiden.

• quote:

Hocam irregular olmuştun yanlış hatırlamıyorsam,sence Türk Dili 1,2 ve Tarihi bu dönemde almak fazla mı sözel kaçar,tavsiyen var mı

Orijinalden alıntı: duetyo

quote:

Hocam irregular olmuştun yanlış hatırlamıyorsam,sence Türk Dili 1,2 ve Tarihi bu dönemde almak fazla mı sözel kaçar,tavsiyen var mı

Bende senin gibi yapmayı düşünüyorum bence sorun olmaz yatmak için ideal dersler

• quote:

Orijinalden alıntı: duetyo

quote:

Sorun olmaz. Aradan çıkarmak için alınabilir.

quote:

Orijinalden alıntı: Tuhaf.

quote:

.

Kusura bakma hocam biraz uğraştırıyoruz ama sorulara da senin gibi iyi cevap veren, ilgilenen yok. Teşekkürler tekrar ilgin için

Benim aklıma takılan bir durum daha var, sorum sadece sana değil bu konuda bilgisi olan herkese tabiki. Ben inşaatta okuyorum, bilgisayara geçmek için uğraşıyorum. Sanırım yazın yapılıyor geçiş başvurusu, yani 2 dönem tamamlamış olmak gerekiyor. İlk dönem derslerinin tümünü aldım, bahar döneminde bu linkte 2. yarıyıl için gözüken derslerin hepsini almış olmam mı gerekiyor? Bir-iki tanesini yaz okuluna bırakmak istesem bu sene sonunda geçiş başvurusu yapamıyor muyum acaba?
    Bir de bu geçiş için kontenjanlara baktım, bilgisayarda 2'si %30'a, 2'si %100'e olmak üzere 4 kontenjan var. Yani iş biraz zor, taban puanı da 3.65 imiş 2011-2012'de. Benim şu an için not ortalamam 3.23. Acaba bu puanlara bakılırken sadece 2. dönemin puanı mı alınıyor, yoksa ilk 2 dönemin ortalamasına mı bakılıyor? Ve üniversiteye yerleşme puanı etkili oluyor mu bu geçiş olayında? Mesela daha düşük bir puanla düşük bir bölüme girip daha yüksek not ortalaması yakalayan kişi, daha yüksek bir puanla yüksek bir bölüme yerleşip daha düşük not ortalaması getiren kişiden her türlü daha avantajlı mıdır?
    Biraz uzun oldu kusura bakmayın, ama benim için önemli bir konu bu. Eğer mümkün olmayacaksa fazla kasmayacağım çünkü. Teşekkürler şimdiden.

Üniversite içindeki yatay geçişlerde ÖSYM puanının bir önemi yok.

Yatay Geçiş, ÇAP ve Yandal başvuruları yaz sonunda oluyor. Yaz sonuna kadar, ders planında 1. yılda gözüken tüm dersleri vermiş olman gerektiğini biliyorum. Yani, 2012-2013 Bahar Dönemi (11 Şubat'ta başlayacak olan), 2012-2013 Yaz Dönemi, 2013-2014 Akademik Yılı ve 2013-2014 Yaz Dönemi içinde o 1. yıl derslerini vermen lazım. Yaz okuluna kalman şart değil tabii ki.

Yatay Geçiş, ÇAP ve Yandal başvurularında genel not ortalamasına bakılır. Bu da tüm dönemlerin ortalaması demek, sadece belli bir dönemde getirdiğin dönemlik not ortalaması değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 1 Şubat 2013; 11:44:59 >

• _____________________________
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nuke General

http://itu24.com/haber/justin-bieber-2-mayista-itu-stadyumunda-585

İtü tarihi günlerinden birini yaşayacak herhalde kız oranı yüzde 50'yi geçecek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Bu gurur hepimizin.
  • quote:

Ortalık karışır ne yapıyor bunlar ya..

Girişi olur da çıkışı olur mu bilemem

• Bu BDR kodlu siniflar bodrum katinda miydi ?

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.