Şimdi Ara

İtopya.com Termal Macun Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, Mart 2023 tarihinde itopya.com üzerinden hazır sistem satın aldım. Aldığım günden beri üst seviye oyunlarda hiç bir hata vermeden oyunlar kendini kapatıyordu, anakartım ve ssd'im yeni bir model olduğu için hep uyumsuzluk sorunu vardır diye düşündüm ve güncelleme gelmesini bekledim. Bu esnada denemediğim yol yöntem de kalmadı, mesela ısı testinde bile oyun kapanınca hemen 40-45 lerde oluyordu. Daha sonra farklı bir OCCT isimli bir program ile test yapmayı denedim ve gördüm ki ısı 40lardan saniyede 100 e çıkıyordu ve program kitleniyordu ve hemen ısı 40 a geri düşüyordu saniyeler içinde... Son çare sıvı soğutmayı söküp bir de stok fan ile denemek istedim ki ne göreyim, termal macun sürmemişler. Termal macun tüpü de anakartın içinde açılmamış şekilde duruyor... 7 ay sonra bilgisayarıma kavuşmuş oldum.

• Hayatınızda hiç hata yapmadınız sanırım. İnsan eliyle kuruluyor makina değil hata olabilir çözülmüş işte.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aldığınız gün farketmemiş olmanız da ayrı bir mucize, genelde yeni cihaz alındığında ilk gün benchmark yapılıp termal değerler ölçülmeli benim görüşüm. Sorunu bulmanıza sevindim. Fanlar da tahminimce masaüstünde yüksek hızlarda çalışıyordu, burdan da fark edilebilirdi. Hazır sistem satan sitelerin amacı maksimum kar zaten pek umurlarında değildir, kalite kontrol kimse mi yapmadı bilgisayarı yollamadan önce kimse mi kontrol etmedi sıcaklıkları o da ayrı bir rezillik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R0semary -- 17 Ekim 2023; 10:33:50 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • R0semary kullanıcısına yanıt

Maalesef ben de ona güvenip hep itopyadan alışveriş yapardım, onlar da tüm testleri yapılıp gönderiliyor diyor ama yanıltıcı bilgi sanırım.

• İbrahim Kaypakkaya kullanıcısına yanıt

Firma cihazı göndermeden önce tüm testlerinin yapıldığını iddia ediyor, sorun hata olması değil. İddia ettikleri şeyi yapmamış olamamaları şüpheli. Çözüldü evet 7 ay sonra şans eseri çözüldü, 7 ay boyunca doğru düzgün kullanamadım bilgisayarı.

• PoTM35 kullanıcısına yanıt
    Kullanıcılar yarın kapımda olsun diye direttikleri için ekranı görüyolar keysiz windows kurup yolluyorlar. Yapsalar yapsalar en fazla bir memtest yapıp yollarlar. Siz nasıl farkedemediniz o kadar süre boyunca ona da şaşırdım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle bir hatayı, onlarda insan hata yapabilir diye geçiştirmek nasıl bir mantıktır. Kaç Tl verip topladığın bilgisayar neden bir hatanın kabul edilmesi ile paramparça olsun. işlemci yanabilirdi, yansaydı zarar karşılanacak mıydı? Ya da çekilen 7 ayın işkencesini nasıl karşılayacaklar? Bence inatçı olup böyle bir hatanın nasıl yapıldığını, sorumlularını bulmalarını isteyin. Belki başkalarınında başına böyle bir şey geldi ve zarar gören oldu. Bu gibi durumlarda hatanın kabulu olmaz. Otomobil aldığın da frenler tutmaz ise onlarda insan hata yapabilir denilebilir mi?

Hayırdır itopya çalışanı falan mısınız? Ne bu yersiz savunma? Herkes bilgisayardan anlamak zorunda değil adamlar kurulum teminatına güvenip hazır sistem alıyor. Belki zararda görebilirdi o zaman da olabilir hata diyebilecek misiniz? Bomboş savunma

Teslimatı 3 hafta bekledik...

• Böyle bir sorun olacak 7 ay bekleyeceksin ? Firmaya hiç
    Söylemedin mi kontrol edilmesini vs istemediniz mi iade etmek istemedin mi ?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ZevkiSefa kullanıcısına yanıt

Oyunların bir kısmında sorun olmuyordu, o yüzden kapanan oyunlarda yazılımsal bir sorun olduğunu düşündüm. Tabii ki böyle birşey aklıma gelmedi, ısıya bir kaç kere baktım ve 40-45 arasındaydı. Isı anlık 100 e çıkıp anında indiği için tespit edemedim. Ayrıca bilgisayarda kapanmıyordu sadece oyun veya uygulama kapanıyordu hata vermeden.

• Yapılmaması gereken çok kritik bir hata. Şu an problem çözülmüş olsa da siz yine firma ile iletişime geçip işlemcinin değişimi talep edin. Uzun süre yüksek ısıya maruz kalmış olabilir. Uzun vadede daha hızlı arıza verebilir.

• Çok ama çok doğru bir yaklaşım.

Üründe gizli ayıp var, sonradan macun eklenmesiyle gizli ayıp kalkmaz, Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurulabilir, bilirkişinin bu durumu göz önüne alarak rapor yazacağına inanıyorum.

• Sahiden İtopya çalışanı değilseniz / bağınız / bağlantınız yoksa, gerçekten çok şaşırıyorum şu Pollyanna triplerinize.

Bu nerenin naifliği anlamıyorum. Böyle olunca temiz yürekli naif toprak insanı mı oluyorsunuz?

Bahsedilen un değirmeni değil, hassas elektronik parça.

Cihazı kuranın sorumlulukları var, yerine getirmiyorsa hizmeti/ürünü tekrardan telafi eden her türlü aksiyonu almak zorunda.

• E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt

Hiç biriyle bir bağım bağlantım yok bir hata yapılmış firma sonuçlarına katlanacak. İnsanlık hali diyorum pollyanacılık falan oynadığım da yok.

• Firmayla iletişime geçtim, özür dileriz dedi kapattılar konuyu. Sonrasında cevap dahi vermediler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.