Şuan 25-30 lira olan et ürünleri. İthal et geldiğinde. Etin Kilosu 5-6 lira civarı. Kuşbaşı etin Kilosuda 10 Lira civarı olacakmış. (Show Haber)
Ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?
Yıllardır et döner yiyemedim Gelsin de yiyelim.
Neden o kadar düşük olacak Medeni et diye mi
Geç kalındı bile, iyi olacak
yazık diyorum sadece yazık. güzel anadolumuzda o kadar yıl üretim politakası olmasın. şimdide hayvan kıtlığı çekelim.
sadece ithal olayı yüzüden dışarı para gideceği için bile bu hükümete hakkımı helal etmiyorum. et bu ya et. anadolu'nun otlaklarında inek koyun büyütemicez de ne büyütecez biz anlamadım ya.
fiyatların ucuzlaması için gelsin tabi çare yok, ama bu resmen türk halkının aciz duruma düşmesidir. ülkece et yokluğu yaşıyoruz. eleştiri olsun diye demiyorum ama gerçekten rezalet.
saolsunlar hayvancılığı da bitirdiler, sıradaki ne olacak acaba ? Tabii bitirmedikleri bişey kaldıysa..
Hergün tavuk döner yemekten tiksinmiştim artık Bu iyi oldu
Bir etimiz ithal olmamıştı.Amaç ülkeyi batırmak yemin ediyorum kasıtlı yapılıyor.
ithal eti çok yanlış buluyorum.parayı ülke içinde tutmak lazım.tabi bu kolay olmuyor.yemi var,benzini var,ilacı var,kirası var,.. bunlara indirim gelmediği sürece düşmeyecek.oysa ki bunların fiyatları az da olsa aşağıya çekilse toplum da et alır.üstelik daha ucuza alır.para ülkede kalır.eti satan adam o parayla bişey alır.bu böyle dolanır gider ve hem çifçiler hem küçük esnaf rahatlamış olur.biz gelişmiş bir ülke değiliz.yıllardır gelişmekte olan bir ülkeyiz.gelişmekte olan bir ülkenin tarım ve hayvancılığı ithalatla olacaksa o devletten gelişmişlik beklenemez.sonra kriz bizi teğet geçer..
Karaoğlan
Evet şimdi aklıma geldi. Angus Sığırlarıymış. Eti çok kaliteliymiş.
Sığır bolluğunda dışarıdan et alıyoruz duruma bak be. Gereken zamanda üreticiye değer verilmezse olacağı budur işte.
İhaleyide ''Hacılar Helal Et'' kazanmış.
Boşverin onu... Bakın bizim ekonomi süper ama Yunanistan batıyor...
Evet bu sayede ülkemizde hayvancılık sektörünü bitirmiş olduk. Aynı zamanda milletimizi öldürmeye bir adım daha atmış olduk.
saçma çok saçma. hayvancılık sektörünün bittiği an.
Türkiye gibi hayvan potansiyeli fazla bir ülkede dışarıdan mal almak çok saçma
Bunun ceremesini yıllar sonra çekeceğiz uzaktan davulun sesi hoş gelirmiş
Şimdi de çin malı et çıkmasın?
8.500 adet hayvanı 1.2 milyon dolara teslim edeceğini taahhüt etmiş firmadır. peki bir adet hayvan ne kadara geliyor?
1.200.000 / 8.500 = 141.17 $ bu da yaklaşık 211 tl yapıyor.
bir adet sığır 211 tl?? bu mümkün olabilir mi?
4025 ton et yaklaşık 8.500 hayvan ediyormuş. yani bir hayvandan elde edilmesi beklenen kullanılabilir et ve kemik aşağı yukarı 470 kg!!!
şimdi bunlar diyorlar ki biz size öyle hayvanlar getireceğiz ki;
- bir sığırdan 470 kg. civarında et-kemik çıkabilecek (oha) - bunların tanesi 211 liradan maledilecek (1 kilosu neredeyse 50 kuruşa geliyor?) - 10 gün içinde elinizde olacak. - hepsi helal olacak (helal olsun)
sağlıklı bir hesap yapamamış olabilirim. hatalar, hesaba katılmamış şeyler olabilir. bize söylenmeyen detaylar yüzünden mantıksız sonuçlar elde etmiş de olabilirim.
ama yani göründüğü gibi hiç akla mantığa sığmıyor. biri bunların hatalı olduğunu, saçma olduğunu söylesin.