Şimdi Ara

İTALYAN MI?(G.PUNTO) FRANSIZ MI?(CLİO3)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet arkadaşlar nasip olursa 1.4 fire grande punto yada 1.2 clio hb düşünüyorum
    şahsıma ait ilk aracım olacak

dizel düşünmüyorum senede 10.000km zor çeviririm.

fanatiklik yapmadan tecrübelerinize dayanarak paylaştıgınız fikirlerinize ihtiyacım var

şimdiden teşekkürler

not:sıfır yada 2.el alabilirim aldımmı on sene binerim

• Alacağınız araçtan beklentileriniz nelerdir ?
  • bence ikisde aynı ... şey..
  • Tamam Fiatcılarla Renocular birbirine girer şimdi
  • @Maniac_Turk

haftasonlarında kullanılacak bir araç olacak çogunlukla en fazla 4 kişi yolculuk edecek(şehiriçi)
    ekonomik olacak (vergi yakıt)
    günümüzde artık baz olan güvenlik öğeleri(abs 2airbag) olacak.

@ShadowOfSpirit

deme hocam

@power003

• Öncelikle 10 sene bineceğim diyorsanız sıfır km almanızı tavsiye ederim. Tabii ondan da önce bütçenizi bilmek lazım.
  • @Concrete Jungle

18000tl peşin mevcut
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O zaman ben şahsen tipini daha çok beğendiğim Grande Punto'yu alırdım. Sorunsuz, güzel tasarımlı, makul donanımlı mis gibi araba. Buradan Clio'nun kötü bir araba olduğu anlaşılmasın tabii, zaten aşağı yukarı aynı ikisi de.
  • İkiside birbirine yakın arabalar.Öyle performans olarak pek farkları yok.
    Fakat ben daha sportif ve görünüşü güzel olduğu için Punto derim
  • Bence iki araç da kendi sınıflarında tercih edilecek güzel araçlar.Grande punto kullanan biri olarak öncelikle aracın boyutlarının b sınıfı için gayet iyi olduğunu iç meken genişliği yönünden bazı c sınıfı araçlar kadar iyi olduğunu söyleyebilirim.Grande punto 4030 mm uzunluğuyla c sınıfı hathcbaklerin en uzunlarından.Şöyle söyleyim araçta şöför koltuğunu geride kullanmama rağmen arkada yolcuları rahatsız edecek bir durum oluşmuyor.Araç iç mekan genişliği yönünden sınıfının en ferah araçlarından.Ayrıca sert amortisörleri sayesinde yol tutuşu da gayet iyi diyebilirim.Zaten g.puntonun yol tutuşunun iyi olduğunu forumdan da duymuşsunuzdur.Fire motora gelecek olursak;öncelikle söylemeliyim ki bu motordan fazla performans beklemeyin.Bu motor seçeneği sorunsuzluğu ve ekonomikliğiyle biliniyor.Şehiriçinde sakin kullanımda 6.5 litre ortalamayı rahatlıkla tutturabiliyorum.Öte yandan lpg ile uyumluluğu mükemmel diyebilirim.Sanki lpg için yapılmış bir motor.Takdırdığım andan itbaren 20000 km yaptım 1 filtre değiştirdim sadece onun dışında el değmedi.Kış mevsiminde sabah buz gibi soğukta bile aracın benzinden lpg ye geçişini hissetmiyorum bile.Bu motor aracı performans beklentisiyle almayan amacı ekonomik kullanmayı seven kişiler için tasarlanmış diyebilirim.Performans konusunda da öyle bilmeden karalama yapan kişilere de kesinlikle katılmıyorum.Şöyle söyleyim; fire motorlu g.punto aracımdan önce 1.6 103 hp palio kllanıyordum.O araç performans konusunda gerçekten mükemmeldi ama puntodan %40 daha fazla yakıyordu.Onunla bizim ilçenin çıkışındaki uzun rampalı yolu 5. vitesde 90 km ile çıkıyordum.Şimdi punyoyla 4. vites 80 le çıkıyorum.Yani performans konusunda bu kadar bir fark var ki bu da beni hiç rahatsız etmiyor.
    Zaten güvenlik konusunda diyecek birşey yok euro n-cap ta 5 yıldız almış bir araç.

Benim için bu iki araç da b sınıfında tecih edilmesi gereken seçenekler olmalı.Yalnız bildiğim kadarıyla renaultun piyasasının daha iyi olması sonucu clio 3 ler puntodan biraz pahalı.Ama benim kendi görüşüm punto tasarım ve fiyat avantajıyla clio 3 ün önüne geçiyor.

• Vergi dilimi ve daha özenli işçiliği sebebiyle Clio tercih ederdim ben.
  • İtalyan mı fransız mı dersen İtalyan

Fiat fanatiğiyim ayrıca
  • Madem dizel düşünmüyorsunuz ben G. Punto'yu tavsiye derim motorunun 1.4 olmasından dolayı. 1.2 motora sahip Clio sizi performans açısından tatmin etmeyebilir. Elbette bu araçlardan performans beklenmemeli. Ancak, belirgin bire çekiş problemi de olmamalı diye düşünüyorum. Onun için 1. 4 motora sahip G. Punto'yu tavsiye ederim.
  • Sizin yerinizde olsam 1.25 Benzinli Ford My Fiesta alırdım. 82 beygir. Tasarım olarak da çok güzel. 1.4 Fiat motorundan daha iyidir. Yıllık vergisi de 250 TL civarı düşüktür.
  • zahmet edip fikir beyan eden herkese teşekkürler arkadaşlar

sorunsuzluk konusunda ne diyorsunuz peki tabii ikiside bir japon değil ama

@senersongur

fiesta sınıfındaki araçlara göre çok ufak gibi görünüyor
  • Fiesta'nın arkası Clio 3'ten daha geniş ve diz mesafesi daha iyi.

Bence araçları bayide inceleyin öyle karar verin.

Kredi ile alacaksanız Mecidiyeköy Otokoç'a sorun. Onlarda aracın yüzde 100'üne kadar kredi imkanı da vardı.
  • ikisinin de birbirine üstünlüğü fazla yoktur. sizin hangisini beğendiğiniz önemli.
  • İkisinide kullanma şansın varsa kullanmanı tavsiye ederim.Beğendiğini seçersin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Fiesta'nın arkası Clio 3'ten daha geniş ve diz mesafesi daha iyi.

Bence araçları bayide inceleyin öyle karar verin.

Kredi ile alacaksanız Mecidiyeköy Otokoç'a sorun. Onlarda aracın yüzde 100'üne kadar kredi imkanı da vardı.

Clio'nun arka omuz mesafesi Fiesta'dan yaklaşık 4.5 cm, ön omuz genişliği ise 3 cm daha geniş. Bacak mesafelerinde de Clio'nun üstünlüğü var.

Ama Fiesta'nın da arka baş mesafesi Clio'nunkine göre baya iyi.

Diz mesafelerini bulamadım ama Clio'nun aks mesafesi Fiesta'ya göre yaklaşık 10 cm daha geniş. Bundan yola çıkarak Clio'nun arka di mesafesi de Fiesta'y göre daha iyi olabilir. Emin değilim tabii ki.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.