Arkadaşlar Merhaba, Evim var (1 sene önce borcu bitti), elimde bir miktar da birikimim oluştu. Şu anda işyerimde kiracıyım, işyeri satın alıp oraya taşınmak istiyorum. 100 bin tl civarı bir kredi kullanma niyetim var, fakat acaba işyeri almasam normal konut alsam kira geliri de olur kendi kendini öder diye düşünmüyorum değilim. Böyle olunca hem kira artı bir miktar da borç ödemem çıkacak.
Ofis daire alsam da aslında hem kiradan kurtulurum hemde sadece onun borcunu öderim. İşyerleri için %50 kredi veriyorlar biliyorsunuz. İşyeri olarak da hayalimdeki yeri tam bulmuş değilim ama konut olarak seçenekler çok.
Sizce ne yapmalıyım? Çok acelem de yok sene sonu yada yılbaşı gibi kesin birşey almak istiyorum.
evi satıp işyeri almak da mantıklıdır ancak satın aldığın işyerinin yakınlarında uygun kiralık ev bulabilecekmisin yoksa bulamayacakmısın bu önemli bir nokta çünkü işyeri alınca kiraladığın yerden gel git birsürü yol parası vermemen lazım
benim elimde para olsa işyeri mi almak lazım ev almak mı lazım desen işyeri almak mantıklı gelir ama kredi çekip işyeri satın almak pek mantıklı gelmiyor işyerini satın alınca daha sonra farklı bir bölgede iş yapmak istediğinde elden de çıkarabilmen lazım veya kirayı verip başka bir bölgede dükkan kiralayabilirsin
Merhaba, Mevcut evimi satmadan da alabilirim işyerini ki bu ofis daire olacak, artı evime de yakın bölge düşünüyorum. Evi sat tekrar kira olayı olmaz artık.
Sadece 2 ci ev kira geliri mi yada işyeri olarak kendim mi orda çalışmalıyım arasında kalıyorum. Kendim de işyeri kirasından kurtulurum.