Şimdi Ara

Bilgim Olmadan Adıma Papara Hesabı Açılmış

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
3
Favori
3.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Daha önce sahibinden.com üzerinden "bilgisayar parçası - işlemci fanı" ilanı vermiştim.

    Bugün whatsapp üzerinden biri benim aradı ve askeri personel olduğunu, havale eft yapabileceğini, fanı daha sonra alırım yada eşim bugün veya yarın gelir sizden alır dedi.

    Bende kabul ettim ve enpara hesap IBAN numaramı paylaştım. Bir kaç saat sonra Ziraat bankası üzerinden 155 TL havale geldi. Bana whatsapp'tan yazan kişi erkekti, eft'yi yapan ise bir kadın adı görünüyordu. Whatsapp üzerinden bu kişi bana tekrar yazdı, 105 TL farkında olmadan fazla para göndermişim, IBAN numarası gönderim, fazla olan tutarı iade yapar mısınız dedi.

    Enpara IBAN numarası göndereceğim, santralin iban numarası isim soy isim otomatik çıkar dedi. Bende belirttiği iban numarasına 105 TL'yi gönderdim, açıklamayada 155 TL'gelen paranın, 105 TL olan iade ücreti içindir" yazdım. Parayı gönderdikten sonra hesap sahibi kısmında papara olması beni şüphelendirdi, konuyu biraz araştırınca, sadece kişi kendi papara hesabına havale yapabiliyormuş ve hesabı bu şekilde aktif edebiliyormuş.


    Papara müşteri hizmetlerini aradım, durumu anlattım, adıma açılmış bir hesabın olduğunu öğrendim. Hesabın kapatılması için destek@papara.com adresine gerekli bilgileri mail olarak gönderdim.


    Bugün karakola'da gittim, ama karakol'daki polis işlem internet üzerinden yapılmış, sizin adliyede siber suçlar ile ilgili olan savcılığa gitmeniz gerekir dedi. Daha önce papara üzerinden bu tarz olaylar çok oluyordu, artık eskisi gibi pek olmuyor, eğer papara hesabınızı kapattıysa panik olmanıza gerek yok, içiniz rahat olsun istiyorsanız savcılığa gidebilirsiniz dedi. Resmi tatil nedeniyle siber suçlarla ilgili savcılık salı günü açık olacak.


    Bu aşamadan sonra ne yapmalıyım? destek@papara.com mail adresine gerekli başvuruyu yaptım, durumu anlattım. Konu hakkında bilgisi olan yada daha önce benzer durum yaşamış kişilerin yorumlarına ihtiyacım var.


    Aşağıdaki yazıya istinaden kimlik bilgim de papara sistemine yüklenmiş olduğunu yani dolandırıcıların elinde kimliğimin fotoğrafının olduğunu yorumluyorum.


    Papara’da hesap açma sürecinde, kişinin kimlik belgesinde bulunan bilgiler dikkate alınmakta, bu kapsamda kişinin fotoğraflı kimlik belgesinin görüntüsü uygulamaya yüklenmekte ve temin edilen bilgilerin doğruluğu resmi kuruluşlardan teyit edilmektedir.


    Ayrıca hesap açtıktan sonra kötü niyetli kullanımı önlemek amacıyla hesap açan kişinin en az bir kere kendisine ait bir banka hesabından Papara hesabına para yatırmak için Papara Elektronik Para A.Ş’ye ait bir IBAN’a havale yapması gerekmektedir.








  • https://twitter.com/zigzag_girl/status/1620828596070940674 benzeri yaşandığı için görünce paylaşayım dedim. Soruların cevabı var mı bilmiyorum, incelemedim.
  • sizin adınıza papara hesabı açılmış.


    hesap açıldıktan sonra, doğrulama amaçlı olarak, paparaya kendi adınıza kayıtlı bir ibandan bir miktar yatırım yapmanız gerekiyor. bu nedenle istemişler ve bunu yapınca doğrulama yapılınca, papara hesabındaki kısıtlamalar kalkmış oluyor.


    Parapa hesabınızı kapattırın.


    Ayrıca siber savcılığa anında dilekçenizi verin.


    Bu dilekçenin amacı da bu hesap üzerinde oluşacak herhangi bir illegal işlemin sizi bağlamadığını kanıtlamak olacaktır.

  • Geçmiş olsun. İkinci el hiçbir şey alıp satmak istiyorum sırf bu sebeplerden ötürü. Nakit alsam ücreti belki para sahte, eft havale alsam acaba adam iptal mi edecek diye düşünüp duruyorum. Bir de bunu duydum şimdi, geçmiş olsun diyelim.

  • Savcının konuyu araştırmasını nasıl sağlayabilirim? Avukattan destek almalı mıyım? Whatsapp yazışmasının ekran görüntülerini aldım, şikayet etmek istiyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.