Şimdi Ara

2. Ev Mi Yoksa Araba Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
2
Favori
3.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar herkese. Öncelikle malumunuz ev fiyatları uçmuş olsada araç piyasası da ortada.
    Antalya da yaşıyorum. Evim var. Az da param. Acaba 50bin tl degerinde bir araç alma vakti geldi mi yoksa öncelik 2.Bir ev almak mı ?

Ev kredi ile
    Araç peşin

Antalya da 130-150 Bin tl bandında oturulur bir ev alınıyor.
    Antalya da araç şart denemez ama kolaylık. Uzun bir şehir yapısı var.

2. Evi alırsam en az 6 sene kira+kredi ile borcunu öderim
    Araba almam da 6 sene atar.

Siz ne yaptınız ?
    Ya da ne yapardınız?

Yaş 26.

• Selamlar öncellikle kandiliniz mübarek olsun. Bir eviniz varsa 2.evi aldıktan sonra gözünüz 3.evde olacaktır. İnsanoğluna dünyayı versen doymaz. Yerinizde olsam araç alırdım. Hem de faize bulaşmamış olurdum. Benimde yaşım 27 evim yok. arabamda 40bin ediyor. Yaşımız genç daha ev alınır, Allah herkesin gönlüne göre versin..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben havada karada ev derim. Değer kaybetmez. Araç değer kaybedecek. En azından yenilemek istediğinde alım gücünün level atlamış olması gerekecek. Ama dersen ki araç olmazsa olmaz, o zaman iş değişir.
  • Eviniz de varmış.Krediye bulaşmadan araba alın bence.

Edit: Yanlış harf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemyıldırım_tr -- 7 Nisan 2016; 22:42:50 >
  • 6 sene sonra gençlik gidecek hazırda ev var kirada ödemiyorsun.
    Ben olsam araba alırım.
    3 günlük dünya zaten çokta ilerisini düşünme..

• Eğer alım gücün varsa bu yaşta kesinlikle 2. Ev.
    6 senede öderim diyorsun.
    32 yaşında 2. evin olur, çocuğunun geleceğine büyük katkı sağlarsın. 32 yaşına geldiğinde 6 yıl eskimiş bir araç sana maddi olarak birşey kazandırmaz.
    Daha gençsin, bu yaşlarda dolmuş, taksi, otobüs hatta yürümek bile seni yormaz.
    Arabaya 6 sene sonra 32 yaşında binmen sana birşey kaybettirmez ama bu yaşlarda 2. ev sahibi olmak çok şey kazandırır.
  • Ev varsa ikinci ev için arabayı ertelemen ben olsam.

Araba bana göre elzem bir ihtiyaç.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Araba alıp.

Para biriktirip ilerde arabayı satar daha uygun bir arabaya geçer başka ev alırdım.
  • Daha güzel bir ev alıp kendiniz oturacaksanız tamam ama şu genç yaşımı 2. Bir ev bocunu ödemekle geçirmezdim. Maddi imkanlarım ölçüsünde güzel bir araba ve gezme işlerine yönelmeyi tercih ederim.

• Bir yerden kira almak çok cezbedici. Ancak en az 6 sene sonra ve üzerine yığınla para vererek.

Ancak araç alırsam sanırım daha mutlu bir hayatım olur. Antalya gibi bir yerde sosyalleşmek için maalesef ki araç şart.

Arsaya bulaşamam zaten o konulara çok yabancıyım.
  • Tam bir hafta önce tekrar ev borcuna giremeyeceğimi anlayıp arabadan yana kullandım tercihimi.
    Yeter 1 ev, biraz da yaşayalım.

Daha doğrusu arabayı da satıp 2. ev için eldeki parayla birleştirecektim ama satmaktan ve 2. evi alıp o borç yükünün altına girmekten korktum.
    Bu hırsa gerek yok dedim kendi kendime. Biraz da keyif alalım şu dünyadan.
  • Kesinlike ev..
    Araba bi kere alındı mı alışkanlık yapar,onsuz yapamazsın.ve artık tüketim çağındayız,bi araba alayım 10 sene binerim devri yok.her sene albenisi yüksek bi sürü model çıkıyor.gönül hep değiştirmek ister.toplam maliyette hep kaybettirir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • senin yaşında aynı durumdaydım, sahip olduğum evi satıp daha iyisini aldım arabayı başka baharlara erteledim
  • Ev al hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: yolcum

Eğer alım gücün varsa bu yaşta kesinlikle 2. Ev.
    32 yaşında 2. evin olur, çocuğunun geleceğine büyük katkı sağlarsın. 32 yaşına geldiğinde 6 yıl eskimiş bir araç sana maddi olarak birşey kazandırmaz.
    Arabaya 6 sene sonra 32 yaşında binmen sana birşey kaybettirmez ama bu yaşlarda 2. ev sahibi olmak çok şey kazandırır.

çocuğunun geleceği ev olarak görenlerden dolayı ülke bu durumda öncelik EĞİTİM. eğitimde derken öyle süper ultra lüks özel okullar değil. konuya parasal baktığınız için not düşeyim dedim.
  • 1 Ev varsa 2.ev ertelenebilir.Ama ev olmasaydı arabayı boşverin derdim.

Bizimde 4 ev'den önce lüx araba almama kararımız var aile içinde..

Ev önemli ve iyi bir yatırım.Ama kira belasından kurtulduktan sonra diğerleri zaruri değil ama olunca tabiki iyi oluyor.
  • Araba

• Ergen dolu bir forumda tabiki araba diyenler cogunlukta olacaktir. Kesinlikle ev al ama krediye bulasma tokiye vs. gir oradan taksit odeyerek al evi. Taksitleri bittigi zamanlarda satar arabayi alir arada kalan parayla da bir ev daha alinir. Ne olur sonucta iki ev bir araban olmus oldu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kesinlikle ev

+ ucuz araba

evden 15-20bin kırpabilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: mevsimsiz_kar45

quote:

Orijinalden alıntı: yolcum

Eğer alım gücün varsa bu yaşta kesinlikle 2. Ev.

çocuğunun geleceği ev olarak görenlerden dolayı ülke bu durumda öncelik EĞİTİM. eğitimde derken öyle süper ultra lüks özel okullar değil. konuya parasal baktığınız için not düşeyim dedim.

Böyle düşünen insanların olduğunu görmek çok sevindirici.

Konu sahibi arkadaş için de bir uyarıda bulunayım, gelen yorumların bazıları daha kendi geçimini kendisi saglamaya baslamamış öğrenci kardeşlerimiz. Değerlendirme yaparken göz önünde bulundur. Buradan yazması kolay geliyor forum olarak bize...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.