Şimdi Ara

Isvicre hakkında tavsiyeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
2
Favori
3.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • önümüzdeki hafta Almanya seyahatine başlayacağım kuzenler nedeni ile stutgArta gidecegim. Ordan araba ile 3-4 günlük isvicre seyahati planlıyoruz araba ile konsept olarak doga ile ic ice olmak arzusundayız ama bu saate kadar Rota cizemedim kalınacak yerde henüz hazır degil bize ne önerirsiniz ben Zürihi yada bern i daha once düşünmedim ama İsviçre'ye ilk kez gidenler burayida mutlaka gormelimidir ne önerebilirsiniz acil yardımıniza ihtiyacım var
    Birde isvicre pahalı bir ulke otellere alternatif airbn aracılığı ile ev yada bir dag evi kiralamak mantıkli olurmu acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İsviçre de tatil yapmak herkesin harçı değil. Çuval çuval para ister. Bir belgeselde izledim gerçekten çok pahalı bir ülke.nedense bu ülkede hep dubaili turistler tatil yapıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet pahali bir ulke ama onceden planli sekilde rezervasyonlar yapilirsa cok daha makul fiyatlara yer bulunubiliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazydentist

evet pahali bir ulke ama onceden planli sekilde rezervasyonlar yapilirsa cok daha makul fiyatlara yer bulunubiliyor

daha önce gittim.
    yanımda 1 hafta için 3000 FR para götürdüm. doya doya gezeyim dedim.
    o zamanlar türk parası ile 7000 TL civarı yapıyordu.

fiyatları gorunce 3000 FR hiç bir şey yapılanacağını anladım.
    dehşet pahalı. 3000 FR orda asgari ücret gibi bir şey.
  • Zürih - Zug - Luzern - Brienz - Interlaken - Grindelwald - Bern - Neachautel - Lausanne - Cenevre - Montrö - Zermatt gibi 7 günlük araba ile gezdiğim bir tatilim oldu.

Tavsiyem şehir gezilerinden ziyade dağlar ve göllerle çevrili kırsalı gezmenizdir. Aşağıdaki tavsiyeler de buna göre verilmiştir.

1.gün Zürih'ten yola çıkarak yukarıda saydığım sırada Interlaken'e varıp orada konaklamak, ertesi sabah 10 km.yukarıdaki Grindelwald'e çıkıp (bence dünyanın en güzel yeridir) teleferikle dağ zirvelerine çıkma imkanınız vardır.

Öğleye doğru Interlaken'e dönüp oradan Bern'e geçip (İsviçre'nin en şirin kentidir), oradan Lausanne ve Montrö istikametinde gidilebilir (Montrö'de 2.gece geçirilir).

3.gün sabah Montrö yürüyüşünden sonra (1 saat yeter), Zermatt'a (diğer bir Alp kasabası) doğru yola çıkılıp buraya varıp otele yerleşince burada trenle Gornergrat zirvesine tırmanılabilir.

Neachautel ve Cenevre'ye bu kısa sürede vakit ayırmaya değmez diye düşünüyorum. Dolayısıyla önermedim.

Yazdıklarımın hepsi bu zamana nasıl sığar demeyin, İsviçre küçük bir ülkedir, mesafeler kısadır. Yalnızca gittiğiniz yerlerde fazlaca oyalanmayın. Süreniz kısıtlı olduğu için görülmeye değer kuzeyde kalan Basel ve güneydoğuda kalan St.Moritz'i göremeyeceksiniz. Coğrafik olarak dış taraflarda kaldığından bu kısa sürede görme şansınız yok. Onları içeren bir program verimsiz olur.

Ek : Booking.comdan uygun fiyatlı oteller ayarlamıştım, bazıları İbis'ti, bazıları ucuz ama oldukça konforlu otellerdi, isterseniz notlarımı bir kontrol edip isimlerini veririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tapeworm -- 9 Mart 2015; 14:46:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tapeworm

Zürih - Zug - Luzern - Brienz - Interlaken - Grindelwald - Bern - Neachautel - Lausanne - Cenevre - Montrö - Zermatt gibi 7 günlük araba ile gezdiğim bir tatilim oldu.

Tavsiyem şehir gezilerinden ziyade dağlar ve göllerle çevrili kırsalı gezmenizdir. Aşağıdaki tavsiyeler de buna göre verilmiştir.

1.gün Zürih'ten yola çıkarak yukarıda saydığım sırada Interlaken'e varıp orada konaklamak, ertesi sabah 10 km.yukarıdaki Grindelwald'e çıkıp (bence dünyanın en güzel yeridir) teleferikle dağ zirvelerine çıkma imkanınız vardır.

Öğleye doğru Interlaken'e dönüp oradan Bern'e geçip (İsviçre'nin en şirin kentidir), oradan Lausanne ve Montrö istikametinde gidilebilir (Montrö'de 2.gece geçirilir).

3.gün sabah Montrö yürüyüşünden sonra (1 saat yeter), Zermatt'a (diğer bir Alp kasabası) doğru yola çıkılıp buraya varıp otele yerleşince burada trenle Gornergrat zirvesine tırmanılabilir.

Neachautel ve Cenevre'ye bu kısa sürede vakit ayırmaya değmez diye düşünüyorum. Dolayısıyla önermedim.

Yazdıklarımın hepsi bu zamana nasıl sığar demeyin, İsviçre küçük bir ülkedir, mesafeler kısadır. Yalnızca gittiğiniz yerlerde fazlaca oyalanmayın. Süreniz kısıtlı olduğu için görülmeye değer kuzeyde kalan Basel ve güneydoğuda kalan St.Moritz'i göremeyeceksiniz. Coğrafik olarak dış taraflarda kaldığından bu kısa sürede görme şansınız yok. Onları içeren bir program verimsiz olur.

Ek : Booking.comdan uygun fiyatlı oteller ayarlamıştım, bazıları İbis'ti, bazıları ucuz ama oldukça konforlu otellerdi, isterseniz notlarımı bir kontrol edip isimlerini veririm.

oncelikle zaman ayirip cevap verdiginiz icin tesekkurler yazdiklarinizi gec gordugum icin plani dun netlestirdim ortak alanlar var.bende zurich merkeze cok zaman ayirmayip express sehir turu yapip asagi inip interlake bolgesine yakin ucuz bir otel buldum ilk gece icin interake bolgesine yarim gun ayirdim tavsiyeniz uzerine grindelwald ide ekledim diger gun luzern uzerinden comoya taraf gitme plani yaptim orda airnb den uygun fiyatli bir ev kiraladim 2 gunude oraya ayirip gol civarina tamamen ayirdim belki dediginiz diger kisim olabilirdi ama ne yazikki dun comodan yer ayaladim bile.
    comoya giderken onerebileceginiz bir yer varsa orayada ugrayabilirim
    bu arada gundelik hayata dair orda isimizi kolaylastiracak onerileriniz varsa onlarida not alabilirim.
    tekrardan tesekkurler

• Como tarafını da iyi bilen biri olarak benim yukarıda yazdığım plana yazık ettiniz diyebilirim :)

O zaman şöyle yapmanızı tavsiye ederim, Zürih - Zug - Luzern - Brienz rotasıyla Interlaken'e varış. Oyalanmalar hariç toplam 2 saat sürmez bile. Bu rota kadar doğa güzelliği anlamında doyurucu bir araba gezisi yapmamıştım, belirteyim. Interlaken'de kasaba gezisi yarım saatte biter, orada tavsiye edbileceğim 10-15 km yukarıdaki Grindelwald'e arabayla çıkış, vakit olursa teleferikle yükskelere çıkış ve Interlaken'in içerisinden teleferikle çıkılabilen ve yukarıdan hem iki gölü hem dağları görebileceğiniz Harder Klum tepesine çıkış. Başka faaliyete gerek yok.

Interlaken Luzern'den sonra olduğu için Como'ya giderken tekrar Luzern'e mi döneceksiniz anlamadım. Her neyse, Como gölü ters Y şeklinde bir göl, ters Y yi kafanızda canlandırın, yukarıdan gelen tek çizginin ikiye ayrıldığı yer var. Oradaki Bellagio kasabası göl çevresinin en güzeli. Como sol alt ucu oluyor, sağ alt uçta da bir kasaba (ya da ufak kent) vardı adını şimdi hatırlayamadım, o da eh işte denebilecek bir yer.

İki gün Como bölgesine fazla, haritada biraz daha batıda yer alan Lugano gölünün kenarındaki aynı isimli kasabaya uğrayıp (İsviçre'de yer alır) zenginliğin nasıl bir şey olduğunu daha önce görmediğiniz şekilde görebilirsiniz.

Biraz daha batıda Maggiore gölüne de gidin. Oradan arabayla feribotla karşıya geçebilir, Stresa gibi turistik kasabaları gezebilirsiniz. Stresa'dan kalkan motorlarla gölün içerisinde yer alan isola ...adlarıyla başlayan küçük adacıklara ya da bir tanesi ünlüdür, ona uğrayabilirsiniz. Ya da buranın da tepesine çıkan teleferiğe binip, tepeden manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben de 10 yıl kadar önce gitmiştim. Planınız netleşmiş ama yine de aklımda kalanları yazayım belki yolunuzun üzerindedir, işinize yarayabilir.

Kırsal bölgeler diyince ilk aklıma gelen Le Gruyere köyü oldu. Lozan'a yakındı, Alp Dağları manzaralı küçük ama ünlü bir köy.

Dünyaca ünlü Le Gruyere peynirlerinin fabrikası burada, fabrikayı gezebiliyorsunuz. Meşhur isviçre peynirlerinin nasıl yapıldığını görebilir, tadına bakabilirsiniz.

Cailler çikolata fabrikası da burada, nispeten uygun fiyata İsviçre çikolatası alabilirsiniz. Ayrıca köyün restoranlarla çevrili güzel bir meydanı ve küçük bir şatosu da var.

Zürih'te ise tren istasyonunun karşısındaki Bahnhofstrasse 'de bütün lüks saat markalarının mağazaları var. Bu mağazalardan birinin alt katı saat müzesi olarak hizmet veriyor.

Çok ilginç ve pahalı saatler ilginizi çekerse ziyaret etmenizi tavsiye ederim.

Yemek konusunda ise yine İsviçre'ye göre uygun fiyatlı diyebileceğim COOP ve Nordsee zincirlerini tavsiye ederim.

COOP' lar büyük şehirlerde bulunan çok katlı hipermarketler. Bunların en üst katı restoran olarak hizmet veriyor. Hemen hemen her çeşit yemeği bir arada bulabilirsiniz.

Nordsee ise sadece deniz ürünleri bulabileceğiniz restoran zincirleri. Envai çeşit balık ve deniz ürününü uygun fiyata yiyebilirsiniz.

• Bölgeleri tek tek not aldım haritada işaretledim rotayı dahada netleşti bilgilerinizle biz ilk gun interlaken Bölgesi'ne 20 km bir yerde yer ayarladık hasliberg bölgesinde orada konaklarken o Bölgeyi tamamen gezmeyi planladık Yanlız bir sorun var comoya gitmek icin yol yine luzern üzerinden gitigi icin tekrar yukarı çıkıp ordan Aşağıya inmemiz gerekiyor.comoda kalacağımız Bolge Bahsettiğiniz y nin ters kısmında sağında dervio Bölgesi'nden olacak ordan artık gol cevresi Bahsettiğiniz adalara vaktimizin yettiği kadar gezeceğiz donus yolu yani stutgArt farklı bir yoldan olacağı icin donerkende farklı yerleri gormus olacağız.bu rotada çikolata peynir üretim yerlerini görme şansımız varmı yada yol üzerinde neler yapmalıyız doğayı izlemek disinda:)

• Luzern ile Interlaken arası uzak değil hatırlıyorum, sorun olmaz. Hem Brienz gölünün etrafından bir kez daha dolaşmış olursunuz.

Nerede ne yenir, ne alınır konularında yardımcı olamayacağım malesef. Çok bilgim yok. Biz genelde yemekte (ya da alışverişte) fazla vakit kaybetmemek için geçiştirip gezmeye vakit ayırdık.
  • 1 kilo dometes 8 euro gerisini sen hesapla, pahali pahali pahali
  • quote:

Orijinalden alıntı: hella

1 kilo dometes 8 euro gerisini sen hesapla, pahali pahali pahali

domates peynir icecek hersey almanya marketlerinden alinacak onun icin sorun yok:)sadece orda kiyida koyde euro gecermi o bolgede yoksa illaki frankmi buludurmak gerekir
  • Yanınıza frank da alın. Kabul eden çıkabilir ama sorun yaşama olasılığınız yüksek.

Biz bir kez İtalya'dan İsviçre Lugano'ya geçtiğimizde, frank olmadığından ne park edebilmiş ne de büfeden bir şey alabilmiştik.
  • Sonunda seyahati sorunsuz tamamlayıp yurda donduk tapeworm arkadaşımızin Sağolsun tavsiyeleri cok ise yaradı İsviçre'de onun rotasını çizdim stutgArt Zürih Bern interlaken grindewald hasberg wasterwendi Como yaptık hersey dolu dolu ve cok guzel gecti İsviçre'ye bayıldım Alplerin ihtişamı teleferikle zirveye çıkış karın keyfini cikarmak cok güzeldi o kadar güzeldi ki yaza doğru bir kez daha yeşil Alpleri görmenin Planı'nı yapmaya başladım bu kez yine tapeworm hocanın Montrö hattını planlayacağım onun değerli Yorumları ile bu kez asagi doğru nice monte Carlo yapıp orda deniz keyfi planlıyorum.bu arada Como ve civarida güzeldi niye gittim demedim en azından farklı bir güzellik.
    10 gune 6 ülkeyi 6 sehri ve bir Sürü kasabayı sığdırdığım seyahat rotamda bazı sehir efsanelerini düzeltmek isterim
    Öncelikle isvicre genel olarak pahalı olabilir Almanya'da 1.12 euro olan dizel orda 160 Frantz çıkabiliyor ama abartıldığı gibi domates 8 euro filan degil Migros'a giderseniz Almanya daki market fiyatlarına bulabilirsiniz otel pahalı olabilir ama uygun guzel oteller bulmak mümkün sehir merkezinde zaman cok geçirmediğiniz ve yol boyunca ikramımız yanımızda bol oldugu icin para cok harcamadık bazı arkadaşların bahsettgi gibi çuvalla paraya yada dubaili olmaya gerek yok kimsenin gözü korkmasın iyi planlanırsa kimseyi zorlamaz

• crazydentist kullanıcısına yanıt
    Tatilinizin iyi geçmesine ve önerilerimi beğenmenize çok sevindim.

Alpler, teleferik ya da dağ treni, zirveler vs diyorsanız zaten Zermatt da sizi mutlu edecektir. Montrö, Zermatt gibi küçük ve sakin kasabalarda geçirdiği zamanın değerini yurda döndükten sonra anlıyor. Bu arad Montrö, dağ kasabası değil göl kasabasıdır, Lozan ve Cenevre ile birlikte aynı göl, not olarak belirteyim.

Saint Tropez - Cannes - Nice - Monaco.. hattında ana durağınız Nice olsun, diğerlerine günübirlik uğrayabilirsiniz. Diğerlerinden daha büyük bir yerleşim olmasına karşın daha düzenlidir ve daha keyifli vakit geçirirsiniz. Ayrıca, Nice'den 10 - 15 km.kadar kuzeyde Saint Paul de Vence (umarım yanlış yazmadım) kesinlikle uğranılması ve 1-2 saat gezilmesi gereken bir Ortaçağ kasabasıdır.
  • quote:

Tatilinizin iyi geçmesine ve önerilerimi beğenmenize çok sevindim.

Alpler, teleferik ya da dağ treni, zirveler vs diyorsanız zaten Zermatt da sizi mutlu edecektir. Montrö, Zermatt gibi küçük ve sakin kasabalarda geçirdiği zamanın değerini yurda döndükten sonra anlıyor. Bu arad Montrö, dağ kasabası değil göl kasabasıdır, Lozan ve Cenevre ile birlikte aynı göl, not olarak belirteyim.

Saint Tropez - Cannes - Nice - Monaco.. hattında ana durağınız Nice olsun, diğerlerine günübirlik uğrayabilirsiniz. Diğerlerinden daha büyük bir yerleşim olmasına karşın daha düzenlidir ve daha keyifli vakit geçirirsiniz. Ayrıca, Nice'den 10 - 15 km.kadar kuzeyde Saint Paul de Vence (umarım yanlış yazmadım) kesinlikle uğranılması ve 1-2 saat gezilmesi gereken bir Ortaçağ kasabasıdır.

Notlarımi simdiden aldım yaz Planı'nı çıkarmaya başlıyorum sizin yardımlarınıza size o zaman birkaç soru daha sorayım yakalamışken:)
    1-yine başlangıç noktasını stutgArt seçip araba ile nice e kadar inip tekrar stutgArt yapmayı planlıyorum sizce rota güzergahını nasıl kaç günlük Olmalı
    2-İsviçre'de yaz aylAri aktiviteleri icin neler yapılabilir Önerileriniz nedir
    3-nice ve civarı deniz keyfi icin ne kadar idealdir sahilleri suyu vb.(Miami merkez sahilini hic begenmemistim mesela burda nasıl olur durum acaba)
    Şimdilik aklıma gelenler bunlar ilginiz alakaniz ve zaman ayırdığınız icin simdiden cok tesekkurler

• Son sorularınız, özellikle 2 ve 3 hakkında fazlaca bir şey öneremeyeceğim, ama 2.sorunuzla ilgili, yazları ekstradan yapılabilecek şey gemi ile göl gezintileri olabilir. Örneğin, Luzern'deki göl gezintisinin keyifli olduğunu anlatırlar. Yine Lozan, Montrö ya da Cenevre'nin kıyısında bulunduğu Leman Gölü'nde gezinti yapılabilir ancak diğeri kadar eğlenceli olacağını tahmin etmiyorum. Zermatt'a uğrayacaksanız Gornergrat zirvesine trenle çıkabilirsiniz. Ayrıca Zermatt'tan Matterhorn'un zirveye yakın bir kısmına kadar teleferikle çıkma imkanı vardı diye hatırlıyorum, öyleyse çok keyifli olacaktır.

Cote D'azur bölgesine Mayıs başı gibi gitmiştim, denize girmeye pek uygun bir hava yoktu, bizzat deneyemedim ama Nice'in şehir içinde boylu boyuna uzanan uzun plajı ile Cannes'daki plajların bir kısmı denize girmek için ideal olanlar gibi göründü.

Güzergah olarak Stutgart - Basel - Bern - Lausanne- Geneva- Annecy-Grenoble-Avignon-Arles-Aix de Provence-Saint Tropez-Sainte Maxime..şeklinde giden güzergah sırasıyla hem tarih, hem kültür, hem doğa olarak doyurucu bir güzergah olur (Grenoble'i görmedim, yol üzeri diye yazdım). Marsilya'nın çok yakınından geçerken, bu kadar ünlü bir şehri de göreyim diyebilirsiniz, ama bana sorarsanız değmez.

Dönüş rotası da farklı olması adına (bir kısmını bu yıl gezmiş olmanıza karşın) Monaco-Genova-Milano-Como-Vaduz(Liechtenstein)-Bregenz-Ulm üzerinden Stutgart'a doğru yapılabilir. Bu güzergahta çevrelere uğramak için zaman olursa Como'dan Vaduz'a giderken doğuda kalan aslında çok ünlü bir kayak tatili merkezi, ama küçük bir kasaba olan St Moritz'e, Bregenz civarında da biraz doğuya kayarak Garmische-Panterkirchen bölgesine uğranabilir. Son söylediğim bölge de dağlar ve gölleri, değişik kır evleri ve de çok ünlü bir şatosuyla ünlüdür (Neuschwanstein gibi yazılan bir ismi var).

• quote:

Son sorularınız, özellikle 2 ve 3 hakkında fazlaca bir şey öneremeyeceğim, ama 2.sorunuzla ilgili, yazları ekstradan yapılabilecek şey gemi ile göl gezintileri olabilir. Örneğin, Luzern'deki göl gezintisinin keyifli olduğunu anlatırlar. Yine Lozan, Montrö ya da Cenevre'nin kıyısında bulunduğu Leman Gölü'nde gezinti yapılabilir ancak diğeri kadar eğlenceli olacağını tahmin etmiyorum. Zermatt'a uğrayacaksanız Gornergrat zirvesine trenle çıkabilirsiniz. Ayrıca Zermatt'tan Matterhorn'un zirveye yakın bir kısmına kadar teleferikle çıkma imkanı vardı diye hatırlıyorum, öyleyse çok keyifli olacaktır.

Cote D'azur bölgesine Mayıs başı gibi gitmiştim, denize girmeye pek uygun bir hava yoktu, bizzat deneyemedim ama Nice'in şehir içinde boylu boyuna uzanan uzun plajı ile Cannes'daki plajların bir kısmı denize girmek için ideal olanlar gibi göründü.

Güzergah olarak Stutgart - Basel - Bern - Lausanne- Geneva- Annecy-Grenoble-Avignon-Arles-Aix de Provence-Saint Tropez-Sainte Maxime..şeklinde giden güzergah sırasıyla hem tarih, hem kültür, hem doğa olarak doyurucu bir güzergah olur (Grenoble'i görmedim, yol üzeri diye yazdım). Marsilya'nın çok yakınından geçerken, bu kadar ünlü bir şehri de göreyim diyebilirsiniz, ama bana sorarsanız değmez.

Dönüş rotası da farklı olması adına (bir kısmını bu yıl gezmiş olmanıza karşın) Monaco-Genova-Milano-Como-Vaduz(Liechtenstein)-Bregenz-Ulm üzerinden Stutgart'a doğru yapılabilir. Bu güzergahta çevrelere uğramak için zaman olursa Como'dan Vaduz'a giderken doğuda kalan aslında çok ünlü bir kayak tatili merkezi, ama küçük bir kasaba olan St Moritz'e, Bregenz civarında da biraz doğuya kayarak Garmische-Panterkirchen bölgesine uğranabilir. Son söylediğim bölge de dağlar ve gölleri, değişik kır evleri ve de çok ünlü bir şatosuyla ünlüdür (Neuschwanstein gibi yazılan bir ismi var).

hocam temmuz ayi gibi yine stuttgart gidis donus 10 gunluk bileti bugun aldim yaz ayina yine bir sefer plani yapmaya simdiden koyuldum.Sizin stutgart cikisli nice rotanizi harita uzerinde isaretledim 9 nokta yaklasik 1577 km sadece gidis guzergahi cikti sizin belirlediginiz sehirleri icine alan daha donus rotasini cizmedim cunku kararsizim acaba monte carlodan venedige gecmek ordan yukari cikmak cok yorucumu olur sizin fikrinizi almayi dusundum.
    10 Gunluk toplam sureyi gozonune alirsak bu rota uzerinde hangi noktalarda ve kac gunluk konaklama yapmak gerekiyor ona gore otel arastirmasina girecegim.
    cevaplariniz icin simdiden cok tesekkur ediyorum

• Dönüş rotası zaten gidiş kadar iddialı olmadı, farkındayım. Ancak, 10 gününüz var, sadece gidiş 1.577 km ise, dönüşü Venedik üzerinden yapmak buna 2.000 km den fazla ekleyebilir. Bu da günde 400 km ortalama yol yapmanızı gerektirebilir, bence yüksek bir rakam.

Yine de Venedik içeren bir rota çizeyim, siz karar verin. :

Monaco - San Remo - Genova * gibi gidip ya yukarıdan Milano üzerinden otobanla Venediğe (Milano'dan max.3 saat) ya da Parma Bologna üzerinden biraz uzatıp Venediğe geçilebilir. Parma ile Bologna için uzatmaya değer mi, bence değmez. Siz bilirsiniz. Venedik'ten sonrası için de iki güzergah önereceğim,

1. si Avusturya istikametinde Villach - Salzburg üzerinden sola Garmische.. bölgesine, oradan Ulm üzerinden Stutgart.
    2. si Venedik üzerinden tekrar batıya Verona tarafına dönüş, oradan kuzeye Trento bölgeisne yönelip Bolzano, Innsbruck, Garmische - Ulm şeklinde Stutgart.

1.sinin avantajı Salzburg gibi çok önemli bir kenti görmek
    2.sinin avantajı Alplerle daha haşır neşir bir şekilde küçük kasabalar gezmiş olmak (İtalya Dolomitleri - Trento şeklinde googleda aramalar yaparsanız, nefis görseller göreceksinizdir), ama 1.si de kayda değer orandan Alp manzaraları içerir.

* Genova'ya gelmişken içimden Toscana bölgesine de inin demek geliyor ancak bu sürede mümkün değil. Ancak Toskana içeren başka bir seyahat planı yapmanızı mutlaka öneririm.

Peki Venedik, bu kadar yol uzatmaya değer bir yer mi diyorsanız (Venediği görmediğinizi varsayarak), evet, bence değer.

Nerede kaç gün kalınarak bu rotalar izlenebilir sorusuna düşünüp daha geniş bir zamanda yanıt vereceğim ya da hangi rotalar aklınıza yatıyorsa ona göre bilgim dahilinde yanıt vermeye çalışayım. Avusturya tarafına önümüzdeki ay 10 günlük bir gezim olacak, Salzburg ile çevresi hakkında daha fazla bilgiye aslında o zaman sahip olacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tapeworm -- 2 Nisan 2015; 8:57:24 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.