Şimdi Ara

İşveren önceki çalıştığım yerleri görebilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
25.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler veren sgk sisteminde benim hangi şirketlerde ne kadar çalıştığımı görebilir mi?

• Yapay Zekanın Yanıtı

İşveren Eski Çalıştığın Yerleri Görebilir mi?

İşverenlerin, adayların daha önce çalıştıkları yerleri görme yetkisi konusunda bilgi sahibi olmak önemlidir. Bu konu, gizlilik endişelerini ve iş başvurularının adil değerlendirilmesini içerir.

İşveren Sigorta Geçmişini Görebilir mi?

Çalışanların sosyal güvenlik kurumuna (SGK) bildirdikleri sigorta geçmişleri, işverenler tarafından talep edilebilir. SGK hizmet dökümü, çalışanın tüm geçmiş işlerini ve prim ödemelerini içerir.

İşveren Daha Önce Çalıştığın Yerleri Görebilir mi?

İşverenler, adayların daha önce çalıştıkları yerleri doğrudan göremeseler de, SGK hizmet dökümü talebinde bulunabilirler. Bu döküm, çalışanın daha önce hangi işyerlerinde çalıştığını ve bu işyerlerinde ne kadar süre prim ödediğini gösterir.

SGK Hizmet Dökümünü Kimler Görebilir?

SGK hizmet dökümü, yalnızca çalışan??, işveren (işçi çalışırken) ve yasal temsilciler tarafından görülebilir.

İşveren SGK Dökümünü Görebilir mi?

EvEvet, işverenler çalışanlarının SGK hizmet dökümünü görebilirler. Bu döküm, çalışan işe girerken veya işveren tarafından talep edildiğinde sunulmalıdır.

Önemli Not:

İşverenlerin, adayların gizli bilgilerini güvenli bir şekilde saklamaları ve yalnızca işe alım sürecinde gerekli olduğu ölçüde kullanmaları gerekmektedir. İş başvurularının adil ve tarafsız bir şekilde değerlendirilmesi için, tüm adayların geçmiş iş deneyimleri hakkında eşit bilgiye sahip olması önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Evet görebilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • etrafınabakançocuk kullanıcısına yanıt
    cv tarihleriyle oynasam bişey olur mu?
  • Evet çünkü çalıştığın dönem aralıklarıda gözüküyor

• Peki işveren nasıl kontrol ediyor bunu?SGK'ya gidip "şu kişi nerelerde çalışmış" diye mi soruyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vega

Peki işveren nasıl kontrol ediyor bunu?SGK'ya gidip "şu kişi nerelerde çalışmış" diye mi soruyor?

Hayır, onun yerine sigortalayabilmesi için sgk dan sigorta kağıdı istiyor onun içinde de çalıştığın dönem aralıkları mevcut. Eğer sigortasız bir iş ise yine devletten çıkartacağı cv sinde bu çalışma aralıkları yazar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fun Lovin Criminal

imza konu uyumu

Aynn knk

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: etrafınabakançocuk

quote:

Peki işveren nasıl kontrol ediyor bunu?SGK'ya gidip "şu kişi nerelerde çalışmış" diye mi soruyor?

Hayır, onun yerine sigortalayabilmesi için sgk dan sigorta kağıdı istiyor onun içinde de çalıştığın dönem aralıkları mevcut. Eğer sigortasız bir iş ise yine devletten çıkartacağı cv sinde bu çalışma aralıkları yazar.

Yani işverene daha önce "şuralarda filan çalıştım" gibi yalan söylersek bu belli oluyor öyle değil mi?
    İşe girerken deneyim istiyorlar.Bende uyduruyorum daha önce şurada çalıştım diye.Bu olayı bilmiyordum meğer.Öğrenmiş oldum

• quote:

Orijinalden alıntı: etrafınabakançocuk

quote:

Ama işe girerken en son yılın dökümünü istiyorlar önceki yılları göremez ki?
  • Yok o yine senin resmi çalışma geçmişinde gözükür

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-31C666817 -- 21 Mart 2021; 13:10:1 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ajan değilim ne alakası var?
  • Sonuç nedir? Aslında görememesi gerekir, nasıl vergi haklarında başkası şirketin verdiği vergiyi göremiyorsa işveren de eski çalışmışlıkları görmemeli

• quote:

Orijinalden alıntı: _bluescream_

Sonuç nedir? Aslında görememesi gerekir, nasıl vergi haklarında başkası şirketin verdiği vergiyi göremiyorsa işveren de eski çalışmışlıkları görmemeli

Aynısını düşünüyorum hocam. O yüzden kesin cevap bekliyorum.
  • hgwxx/7 kullanıcısına yanıt
    Muhasebeciler bilir aslında.

• Bizim muhasebeci benim tc ile döküm çıkarttığına göre tc yi bilmek yetiyor olabilir. Muhasebecilerin farklı bir portal kullanıyor olması muhtemel

• Başka çalışan arkadaş yok mu?
  • up
  • quote:

Orijinalden alıntı: hgwxx/7

cv tarihleriyle oynasam bişey olur mu?

Eğer işletmen senin önceki deneyimlerine önem vercek saygın bir firma ise kontrol eder. Çok fazla kurumsal olamayan işletmeler buna bakmaz hatta cv yi okumaz bile. Ciddi bir kurum ise tek satır yalan yazma.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.