Şimdi Ara

İşveren İlgi Endeksi (kariyer.net)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
1.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    İşveren İlgi Endeksi
    https://www.kariyer.net/en-iyi-universiteler/universiteler-bolumler

Belki işine yarayan olur diye paylaşmak istedim.

İşveren İlgi Endeksi (kariyer.net)

• Mümkün mertebe sen kendin mezunlara ve öğrencilere erişmeye çalış. Erişeceğin mezun sayısı 20'yi geçmez muhtemelen ama daha güvenilir veri elde edersin çünkü Kariyer.net kendi platformuyla sınırlı bir veriyi esas alıyor. Burada iş verenden yeterli ilgi görmeyen birinin ya da Kariyer.net'e iş arama amacıyla değil de sadece emaneten cv yükleyen bir insanın start-up sahibi olmadığının, yurt dışında iş bulmadığının, akademik kariyere yönelmediğinin ya da Kariyer.net'te yer almayacak kurum ve kuruluşlarda (her hukuk bürosu yok burada, psikologlar için her danışmanlık merkezi yine burada yok, uluslararası sivil toplum kuruluşları da yer almıyor, kamu kurumları da burada değil) yerlerde çalışmadığının garantisi yok.

Edit: bak mesela arkadaşın paylaştığı listede BOUN ybs ve ut mezunları GSÜ Hukuk ve Bilkent Hukuk'u ikiye katlıyor GSÜ felsefe mezunları hukuk mezunundan daha fazla ilgi görüyor, yine GSÜ felsefe mezunları ODTÜ iktisattan fazla ilgi görüyor. Bu saydığım bölümler kötüdür, iş bulamaz falan demiyorum ama ülkedeki istihdam koşullarından hepimiz haberdarız. Gerçekçi değil bu durum, kendimizi kandırmayalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1AB9A40D5 -- 31 Temmuz 2020; 13:52:13 >

• Tıp niye gözükmüyor hiçbir listede

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi bir mühendisin Kariyer.net konusunda ihtiyacı olacağını düşünmüyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • En yüksek puanlı diye girmiştik
    6. Bölümmüş :(

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kıstaslara bakmak gerek. Mesela KPSS'de en başarılı bölüm benim umurumda olmaz. Konuyla alakasız oldu biraz ama örnek vermek istedim.
  • hukukta galatasaray hariç devletlerde istanbul üni önde. bilkent, bilgi ve yeditepe ile de aralarında çok bir fark yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buncayilsenle -- 1 Ağustos 2020; 13:28:42 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu endekse bakarak tercih yapmak mantıklı mı ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.