Şimdi Ara

isveç'de master yapan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • biraz hayal gibi de olsa isveç'de master yapmak gibi bi düşüncem var da, var mı oralarda master yapan aramızda? ya da bi tanıdığı olan falan? master için neler gerekiyor, aylık harcamalar vs. nedir ne değildir internetten bulamadım yardımcı olabilecek birileri varsa çok sevinirim...

• www.studera.nu

Bu site İsveç'te yüksek lisans için bilmen gereken her konuda seni aydınlatır. Yüksek Lisans başvuruları da bu site aracılığı ile yapılır.

Orada okuyacağın sürenin her yılının 10 ayı için aylık 7300 SEK İsveç'te kendi adına açılmış bir banka hesabında göstermiş olman gerekiyor. Diyelim 1 yıl kalacak isen banka hesabında 73000 SEK olmalıdır.

Eğitim süresince bu paradan her ay en fazla 7300 SEK çekebiliyorsun ki bu miktar konaklama ve diğer ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılar. (Türk Lirası ile ayda 1500 TL küsur yapıyor)

Okul kabulü için isewww.studera.nu adresinden her okulun kendine has kriterlerine uygunluk gerekiyor. (TOEFL, ilgili bir lisans derecesine sahip olma vs.)

Okul kabulünde en büyük etken ise niyet mektubudur. Tecrübelerini, neden master okumak istediğini, bu yolda neler yaptığını vs. anlatıyorsun.

Yaşın kaç bilmiyorum ama eğer üniversitenin 2-3'ncü sınıfında isen hayal değil. Sadece çalışmana bakar. Part-time bir işe gir çalış. Hafta sonları TOEFL kursuna git. Niyet mektubuna katkısı olması amacıyla mesleğinle ilgili önemli etkinliklere katıl.

Benim lanet olası İÜ İktisat'ta beşinci senem. Bu seneden sonra 1 dönem daha var. Ne olursa olsun İsveç'te okuyacağım.

İstersen başarırısın.

• cevabın için teşekkürler, bu dönem son sınıf oldum biraz geç kaldım aslında ama bugüne kadar ciddi ciddi düşünmemiştim yeni yeni araştırmaya başladım.. 73000 SEK olması gerek demişsin de ordan patladı zaten Babam master, master diye tepemde sürekli ama para vermeye niyetli değiller benim de para istemeye yüzüm yok artık çünkü şu an okuduğum okula yılda 35milyar falan veriyorum zaten haliyle benimkiler artık para vermek istemiyolar.. Bi yıl falan management masterı falan yapmak istiyorum (endüstri mühendisliği okuyorum) asıl amacım yurtdışı tecrübesi aslında ama bilmiyorum herhalde paramı kazanıp kendi imkanlarımla gidecem gibi, benimkilerden para istemek istemiyorum artık gurur meselesi oldu bu..

Bir de 2011 için eğitim paralı olacak deniyor, doğru mudur?

edit: evet paralı olmuş ama 100euro falan diyor enteresan..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Talbot Lago -- 27 Mart 2010; 1:50:55 >

• Evet paralı olsa bile fazla bir miktar olmaz. Bkz. Avusturya

1-2 yıl çalış (ki ben öyle yapacağım) paranı biriktirip gidiver. Hani akıl vermek değil de "istersen gidebilirsin" manasında söylüyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    E-ticaret yapan var mı?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.