Şimdi Ara

İstinaf mahkemesinde bekleyen dosya (72. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
8.294
Cevap
96
Favori
1.165.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    2018/1889 benimde 9 ay oldu mayısda gitmişti istinafa
  • torakor kullanıcısına yanıt
    aynen öyle Memlekette ADALET bitik. Sözüm ona işçiyi koruyor , işe iadeyi 1 yıla kalmadan bitiriyor ama alacak davası senelerce sürüyor ne anladım ben bu işten. ben tam 3 yıldır işsizim o neolacak ??? Daha davam bitmedi Akıllara ziyan gerçekten. İşveren puştluk mutlaka yapıyor dava açmanı zaten hazmedemiyor ve işyeri avukatları bu süreci bildiklerinden ellerinden geleni ardlarına koymuyor sonuçta belki bitiyor ama oda 3-4 yıl ödemiyor parayı Ne ala memleket. İŞÇİNİN KORUNDUĞU FELAN YOK . HERZAMAN HERŞEY İŞVERENDEN ZENGİNDEN YANA NOKTA...
  • Oz-eylul O kullanıcısına yanıt
    Gercekten cok kotu.
    Ilamli icra mevzusu oldu sizinki degilmi ? ayrica icra inkar tazminati ve kotuniyet tazminati da var sanirim , siz bunlari da aliyosunuz degilmi? bu tazminatlar ne kadar ?
  • Buradaki bir arkadasin durumu uzerine biraz arastirma yaptim. Davayi kazandik diyelim , bu durumda isveren ise davet etmedi ve parayi odemek istemedi. Bundan sonraki surec arastirdiktan sonra asagidaki makaleyi buldum . "Ilamli Icra" konusu oluyormus..
    https://www.star.com.tr/yazar/mahkeme-kararini-isveren-uygulamazsa-ne-olur-yazi-1206166/

bu konuda avukat varsa yada bilen birileri bu forumu okuyan destek olabilir.

İş güvencesi kapsamında olan işçileri ilgilendiren önemli konunun hep yarısını anlatıyoruz. İş güvencesi kapsamında olan, yani en az otuz kişinin çalıştığı işyerinde en az 6 ay kıdemi olan işçinin geçerli sebep olmaksızın işten çıkarılması halinde, bu işçinin işe iade davası açma hakkının olduğu, işe iade davasını kazanan işçinin işe iade edilmesi ve boşta geçirdiği en çok dört aylık süre ücretinin ödenmesinin gerektiği, ancak işverenin işçiyi işe başlatmayı kabul etmemesi halinde dört ila sekiz aylık ücret arasında olmak üzere mahkemenin belirlediği tazminatın işveren tarafından işçiye ödenmesinin icap ettiği, sonucu ile konuyu noktalıyoruz.

Bitti mi? Hayır. Yeni başlıyor. Peki, işveren kesinleşmiş mahkeme kararını uygulamazsa ne olur? Daha açık bir anlatımla; işverenin işçiyi işe başlatmak veya işçiyi işe başlatmama halinde tazminat ödemek gibi iki seçeneği var. İşveren işçiyi işe başlatmadığı gibi, işe başlatmama tazminatını ve boşta geçen sürelerin ücretini de ödemezse işçi ne yapacak?

Denebilir ki, işçinin elinde kapı gibi mahkeme kararı var. Mahkeme kararına dayanan ilamlı icra takibi yapmak üzere icra emri gönderir. Ancak bu mümkün değil. İşe iade davası sonucunda verilen mahkeme kararına dayanarak ilamlı icra takibi yapılamaz. Çünkü işe iade davası sonucunda verilen mahkeme kararı bir tespit niteliğindedir. İşverenin işçiyi işe alması zorla sağlanamaz. İşçiyi işe başlatmak istemeyen işveren yukarda belirttiğimiz tazminatı ödemek zorundadır. Ancak, işe iade davası mahkeme kararlarında işe başlatmama tazminatı süre olarak (örneğin 6 aylık ücret olarak) gene boşta geçirilen sürelere ilişkin ücret süre olarak (örneğin 4 aylık ücret olarak) belirtilmekte, tutar olarak herhangi bir rakam yer almamaktadır. Daha açık anlatımla, işe iade mahkeme kararlarının eda niteliği yoktur. Tespit niteliği vardır. Bu nedenle iş güvencesi tazminatları ilamlı icra takibine konu olamamaktadır. Bu arada şu soruyu cevaplamak gerekir; ilamlı icranın alacaklı için ne avantajı var? İlamlı icra takibinde borçlu ancak borcun ödenmiş olduğuna veya kendisine süre verildiğine ya da borcun zaman aşımına uğramış olduğuna ilişkin itirazda bulunabilir. Başka bir neden ileri süremez.

Bu durumda ilamsız icra takibi yapmak gerekecektir. İş biraz uzayacak, ama üzülmeyin. Çünkü yukarda belirttiğimiz boşta geçen sürelerinize ilişkin ücretiniz ve işvereninin sizi işe başlatmama nedeniyle ödemesi gereken tazminat ile birlikte ekstra bir tazminat hakkınız daha doğacak; icra inkar tazminatı.

İşte takip edeceğiniz yol;

1- İşe iade davası lehinize kesinleşmiş mahkeme kararı size tebliğ edildiği tarihten itibaren 10 iş günü içinde işverene işe başlamak üzere başvurunuz. Bu 10 günlük süreyi kaçırırsanız iş akdi feshiniz geçerli olur; bir hak iddia edemezsiniz. Başvurunuzu belgelemek için noter kanalıyla yapmakta fayda var.

2- İşveren sizi bir ay içinde işe başlatmaz veya işe başlatmama tazminatı ile boşta geçen sürelerinize ilişkin ücretinizi ödemezse, alacağınız tutarı hesaplayarak icra takip talebinde bulunabilirsiniz.

3- İlamsız icra takibi işverenin itiraz etmesi halinde duracaktır.

4- İşverenin itirazının iptalini ve icra inkar tazminatı isteğinizi içeren dava açın. Mahkeme sizi haklı bulursa, işverenin itirazı iptal edilecek, ayrıca icra inkar tazminatına da hak kazanacaksınız.

Son olarak, icra inkar tazminatının mahkemece karar verilen işçilik alacaklarınızın en az yüzde 20’si olarak hesaplandığını belirtelim.

(Kaynak: 4857 sayılı İş Kanunu, 18, 19, 20 ve 21.maddeler. 2004 sayılı İcra İflas Kanunu 32, 33, 67 ve 68. maddeler)

• Benimde 2009 yılından beri devam eden dava bitti,lehime sonuçlandı ve dün itibari ile Erzurum BAM 5.ceza dairesine'a giriş yapmış numarası 2019/9** ön inceleme için atama bekliyor yazıyor.
    Artık usandım 10 yılı geçti daha karar kesinleşirse ben dava açacağım maddi manevi tazminat ve işe geri dönüş davası ölme eşşeğim ölme...
    Bu sistem hukukçu yaptı bizi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sfzb67 -- 21 Şubat 2019; 13:40:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sunset Rider

Şu an incelenen dosya numarası için en doğru cevabı anca özel kalemi arayarak öğrenebilirsin ama oradan da anca 2018 yılı dosyalarına bakılmaya başlandı şeklinde standart cevap da alabilirsin. Ama tahminim senin dosya BAM a gittikten sonra yeniden numara alacaktır. 2019 ile başlayan numara verilir bence. 2. davan da https://www.turkiye.gov.tr/davalarim adresinden gözüktükten sonra ara ara mahkemeyi ara sor dava sırası hangi dosya da diye inş cevap verirler
    Dosyanız BAM ulaştığında yeni bir esas numarası alacak ve edevlette sorgulamada ilk mahkeme ve bam mahkenmesi çıkacaktır.
    İlk mahkemenin hazırladığı istinaf formunda kendi esas numarası ve mahkemeden istinafa giden kaçıncı dosya olduğuna göre ayrı bir numara alır.Ama önemli olan BAM vereceği esas nodur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sfzb67 -- 21 Şubat 2019; 13:23:9 >

• Son yaşanan kriz ortamı yüzünden bamdaki hukuk dairelerinin iş yükünde patlamalar yaşanmaya başladı ve artarakta devam edecek gibi,ceza daireleri nispeten daha hızlı hukuk dairelerine göre.
  • Benim istinaf dosyamda ön inceleme icin atama bekliyor yazarken,inceleme için atama bekliyor yazıyor.Dosyada bir değişiklikmi olmuştur.Yoksa yazılan yazıyımı güncelleyib kısalttılar?Varmı benim durumda olan?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sinan2834 S kullanıcısına yanıt
    inceleme asamasina gecmis, yani birileri suan dosyana bakiyor buyuk ihtimalle ve yakinda karara cikar..
    Ne zamandir bekliyordun.

Alacak miktarı işe iade olsada , az çok bellidir . Benim bildiğim kadarıyla , 40 bin tl nin altında olan yargitaya kapalıdır kesin karar olarak gelir itiraz etme hakları yoktur. 40 bin tl nin üstü yargitaya açıktır , yani tekrardan itiraz etme hakları vardır bu miktarın üstünde . 40 veya 45 olması lazım miktar barajının tam olarak küsüratını bilmiyorum .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Benimde aynı şekilde oldu. Ön inceleme için atama bekliyor - Ön İnceleme - İnceleme için atama bekliyor şeklinde güncellendi. Bende yakında karar çıkar diye beklerken aradığımda daha çok var sizin dediler. Daireden daireye değişiyor demek ki. Benimki İstanbul BAM 18.HD.
  • kutay2455 kullanıcısına yanıt
    2017 Mayıs Alacak dosyası.

• ferhattopcu337 F kullanıcısına yanıt
    Ferhat benimkisi 2017/30** idi geçen hafta sonuçlandı seninki de yakındır herhalde
  • Şimdi baktım incelemede yazıyor.İnş.başa dönmez :-)

İCRA İNKAR VAR TABİİ AMA MALESEF BİLİRKİŞİ RAPORUNDA İCRA İNKARA GEREK OLMADIĞINI YAZMIŞ ÇÜNKÜ ALACAK YARGILAMAYI GEREKTİRMİŞ HAKİM DE RED VERDİ ..ADAMLAR ÖDEMEDİĞİ İÇİN YARGILAMA GEREKTİ DİYORUM YA AKIL ALIR GİBİ DEĞİL OYSA YARGITAY KARARLARI VAR ÜCRET ALACAĞI LİKİTTİR HESAPLANBİLİR İCRA İNKAR VERİLİR DİYE , AMA MALESEF BİLİRKİŞİ RAPORU VE HAKİM RED VERMİŞLER AMA BİZDE O KARARI TEMYİZ ETTİK YANİ BENİM AVUKATIM DA İCRA İNKARIN VERİLMESİ GEREKTİĞİ YÖNÜNDE TEMYİZ ETTİ AMA BİLMİYORUM BAKALIM . İSTİNAFTAN ÇIKAR MI ÇIKMAZMI HİÇ Bİ FİKRİM YOK. KÖTÜ NİYET TAZMİNATINI İSE HİÇ BİLMİYORUM AVUKAT DEMEDİ ÖYLE BİRŞEY. YANİ BİLDİĞİNİZ YILAN HİKAYESİ SOĞUDUM NEFRET ETTİM
    Yok bitti o is soylemıstım

• Arkadaşlar işe iade davam var. Bu konuyu yeni gördüm. İstinaf dosyası 2019/3** Ankara 5. Hukuk

Şu ana kadarki tecrübelerinizden tahmini olarak kaç ay sonra karara bağlanır yorum yapabilir misiniz?
  • İstinafta inceleme aşaması ne kadar sürer? Ve devamında süreç nasıl işler?Bilgisi ve deneyimi olanlardan cevab bekliyorum.

• Oz-eylul O kullanıcısına yanıt
    ALLAH yardım etsin

• En iyisi her gün bakmaktansa UYAP SMS sistemine kayıt olmak. Dava dosyasında bi değişiklik olduğu zaman mesaj geliyor telefona.
  • 
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.