Şimdi Ara

İSTİKLAL MARŞI NIN 10 KITASINI EZBERE BİLEN VARMI ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57
Cevap
0
Favori
5.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 10 kıtasını da ezbere biliyorum
  • Orta okulda herkes bir kıtayı ezberleyip sırayla okuyacaktı, bir yerden sonra okuyan olmadı kalan kıtalarla birlikte 10. kıtayı bitirdim. Bir süre 10 kıtasınıda ezbere biliyordum şimdi durum nedir bilemem ama iki defa duysam tekrar ezberden okurum sanırım.. Çünkü öyle bir marş ki akıp gidiyor..
    Ama komik olan birşey söyleyeyim Şiir gibi okumaya başladığımda ilk iki kıtasını okuyamadığımı bilirim. 3'den itibaren rahat rahat okurdum sebebi ilk iki kıtayı bestelenmiş şekilde ezberlememdi.. Bir ara bayağı sinir olurdum.. Sonra aştım artık.. Belki içinizdende ilk iki kıtayı bestelenmiş şekilde okurken rahat olan ama şiiir gibi olunca dili dolanan vardır..

İstiklâl Marşı'nın 10 kıtasını ezberlediğimi biliyorumda bir türlü Gençliğe Hitabeyi ezberleyemedim hiç.

• 5.sınıftan beri okumadığım için bilmiyorum.Yaklaşık 7-8 yıl olmuş.İlk 4-5 kıta aklımda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pazzo 07 -- 30 Temmuz 2011; 13:58:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pazzo 07

5.sınıftan beri okumadığım için bilmiyorum.Yaklaşık 7-8 yıl olmuş.İlk 4-5 kıta aklımda.

aynen.
  • Şehitlerimize ve hiç bir maddi kaygısı olmadan İstiklal Marşımızı yazan M. Akif ERSOY'a saygısı olan her Türk'ün ezberlemesi gerekir. Ayrıca ezberden önce şairin anlatmak istediği şeyi iyi anlamakta önemlidir
  • İstiklal Marşı'nı değil ama Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni ve Onuncu Yıl Marşı'nı biliyorum. Bence gayet yeterli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Betonaoturmaüsütürsün

Ezberlemek için hiç uğraşmadım doğrusu. Çünkü "ezberleyeceksin ulan!" gibi dayatmalara hep karşı çıktım. Ve ayrıca, "Allah deyince, zihninde Atatürk silüeti oluşan nesil"in son temsilcilerinden biriyim. Bu sapkın düşünce yıllarca zihnimi köreltti.

enee provakatör gelmiş

• böyle düşünceler beni gerçekten sinirlendiriyor. her türk vatandaşı 10 kıtayı ezbere bilmeli, her türk vatandaşı şunu şunu yapmalı vesaire. 10 kıtayı ezberlemen seni süper bir türk vatandaşı yapar, aferin. ülkeye acayip yararın olur... bırakın da insanlar biraz hür iradeleriyle karar versinler. size bir şey anlatayım, ilkokulda beden eğitimi öğretmenimiz bize her beden eğitimi dersinde 1 saat atatürk'ten bahsederdi, gençliğe hitabeyi ezberleyin, istiklal marşı'nı ezberleyin, onlara göre not vereceğim derdi. şimdi düşündünüz ki aa ne güzel adam, harika adam... değil işte. adam tam anlamıyla atatürk'ten soğutma makinesiydi. şimdi mükemmel türkler der ki "aa atatürk'ten soğumak mı, oha ne diyor"... evet abicim, soğumak, ilkokuldayız, soğurum da ısınırım da. doğru öğretmesini bilmezsen nefret de ederim. beden dersindeyiz, bırak da bedenle ilgili şeyler yapalım, senin ne haddine? hadi diyelim tamam anlatıyorsun, ona göre not vermen, bize ezber dayatmanın amacı nedir? bir bu tarz düşünce bir de din dersinin dayatılması saçmalık...

• Ben 10 kıtasını ezbere bilmiyorum ezberleme zorunluluğuda yoktur..
  • quote:

Orijinalden alıntı: HighDamagE

quote:

Orijinalden alıntı: Betonaoturmaüsütürsün

Ezberlemek için hiç uğraşmadım doğrusu. Çünkü "ezberleyeceksin ulan!" gibi dayatmalara hep karşı çıktım. Ve ayrıca, "Allah deyince, zihninde Atatürk silüeti oluşan nesil"in son temsilcilerinden biriyim. Bu sapkın düşünce yıllarca zihnimi köreltti.

enee provakatör gelmiş

"Provakasyon bizim işimiz!" diye nükte yapmayacağım. Gerçek olan bu. Hangi demokratik ülkede var bu ya? Ben istemiyorum dayatma demokrasi falan. Bir takım normları zorla kabul etmeyi...

• Herkes marşı doğru düzgün okuyamıyor, tamamını bilmesini beklemiyorum.
  • hiç biriniz ezberlemediniz diye bi elinizi dilinizi parmağınızı kesmeleri gibi bi durumda kalmadınız. Türkiye Cumhuriyeti çünkü burası. burda dininide vatan sevgisinide isteyen yaşıyor. ezberleyende sokakta yürüyo bakkal ona ekmek satıyo ezberlemeyende o dediğiniz baskı ve zorla yaptırma durumları çok sevdiğiniz iranda yada amerikada çeşitli yayın ve yayım organlarıyla beyin yıkama şeklinde var hadi varın sevdiğinize kavuşun yürüyün gidin tutan yok sizi .

Problem ?
     İSTİKLAL  MARŞI NIN 10 KITASINI EZBERE BİLEN VARMI ?

• ben biliom 2 . sınıfta ezberledim
  • İki dakika zaman ayırıp okuyun.

İSTİKLAL  MARŞI NIN 10 KITASINI EZBERE BİLEN VARMI ?
  • Sadece iki kıtasını ezbere biliyorum. O da okullarda sürekli okutulduğundan. Bana göre okuyup anlamını kavramak ezberlemekten daha önemli.

Neden yazıldığını bilmeden ezberlemenin hiç anlamı yok.
  • İstiklal Marşının 10 kıtasını ezbere biliyorum, ilkokulda ezberlemiştim hala unutmadım. Türkiye Vatandaşı olarak ilk 2 kıtayı bilmemiz gerekir diye düşünüyorum ancak tamamını ezberlemek kişiye kalmıştır ezberlemese sen ne biçim Türksün denilmez.
  • 10 kıtayı da biliyorum. Ek olarak Gençliğe Hitabe'yi de biliyorum ama en önemlisi bu ikisinde de ne anlatılmak isteniyor onu biliyorum. Neden yazıldıklarını biliyorum ve evet, her Türk vatandaşı bilmeli ve anlamalı.
  • İstiklal Marşını 10 Kıtasınıda Ezbere Biliyorum..
    Amacım Sadece Ezberlemek Değildi , Anlamınıda Elimden Geldiği Kadar Öğrendim..
    Gençliğe Hitabede Ezberimde Mevcut..
    Ezberleyip , Yorumlayıp Kendi Yolumu Çizdim..
    Mutluyum..
  • Asla ezberlemem. İnsanı ülkesinin milli marşından soğutuyor bu ülke. Onların istediği olsun ben de nefret doluyorum git gide... Şu marşı mutlu mutlu okuduğumuzu hatırlamıyorum. Sakızını çıkar lağğn! Gonuşmasanıza lan oğlum! Gıpraşmayın lağğn!
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.