Şimdi Ara

İSTİKLAL MARŞI NIN 10 KITASINI EZBERE BİLEN VARMI ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57
Cevap
0
Favori
5.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Eskiden herhangi bir baski altinda olmadan 10 kitayi da ezberlemistim. Simdi baktim son 2-3 kitayi unutmusum onun disinda digerleri hala ezberimde. Gerci o son 2-3 kitayi bakinca hatirladim direk.
  • hocam ülke olarak tek sorunumuz keşke bu olsa.
  • Yas 15. 11'imden beri bilirim
  • bence herkese ezberletelim zorunlu olsun üniversitelerde bile olsun okumayan kapıdan giremesin böylece vatanımız daha çok kalkınır
  • quote:

Orijinalden alıntı: !mmortal

bence herkese ezberletelim zorunlu olsun üniversitelerde bile olsun okumayan kapıdan giremesin böylece vatanımız daha çok kalkınır

Güzel fikir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chandler Bing

böyle düşünceler beni gerçekten sinirlendiriyor. her türk vatandaşı 10 kıtayı ezbere bilmeli, her türk vatandaşı şunu şunu yapmalı vesaire. 10 kıtayı ezberlemen seni süper bir türk vatandaşı yapar, aferin. ülkeye acayip yararın olur... bırakın da insanlar biraz hür iradeleriyle karar versinler. size bir şey anlatayım, ilkokulda beden eğitimi öğretmenimiz bize her beden eğitimi dersinde 1 saat atatürk'ten bahsederdi, gençliğe hitabeyi ezberleyin, istiklal marşı'nı ezberleyin, onlara göre not vereceğim derdi. şimdi düşündünüz ki aa ne güzel adam, harika adam... değil işte. adam tam anlamıyla atatürk'ten soğutma makinesiydi. şimdi mükemmel türkler der ki "aa atatürk'ten soğumak mı, oha ne diyor"... evet abicim, soğumak, ilkokuldayız, soğurum da ısınırım da. doğru öğretmesini bilmezsen nefret de ederim. beden dersindeyiz, bırak da bedenle ilgili şeyler yapalım, senin ne haddine? hadi diyelim tamam anlatıyorsun, ona göre not vermen, bize ezber dayatmanın amacı nedir? bir bu tarz düşünce bir de din dersinin dayatılması saçmalık...

+1
    Öyle İstiklal Marşı'nı ezberlemekle, sokakta vatan millet sakaryacılık oynamakla veya orada burada Türklük naraları atmakla olmuyor milliyetçilik. Bazı insanların görüş açıları hala 4:3, hayret ediyorum doğrusu.

• İlkokuldan beri biliyorum
  • İstiklâl Marşı, 9 kıta 1 beşliktir.
  • o da bişey mi ben doğarken kulağıma istiklal marşını okumuşlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ömer

İstiklâl Marşı, 9 kıta 1 beşliktir.

+1

Ezbere biliyorum.

Edit:

quote:

Orijinalden alıntı: [ AsiL ]

o da bişey mi ben doğarken kulağıma istiklal marşını okumuşlar

Doğarken nası oluyor o iş. Doğduktan sonra desen eyvallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi david_caruso -- 31 Temmuz 2011; 1:39:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: david_caruso

quote:

+1

Ezbere biliyorum.

Edit:

quote:

Orijinalden alıntı: [ AsiL ]

o da bişey mi ben doğarken kulağıma istiklal marşını okumuşlar

Doğarken nası oluyor o iş. Doğduktan sonra desen eyvallah.

doğduktan sonra bebeklerin kulağına ismi okunuyor ya onun gibi bişey galiba

• quote:

Ömer Hoca'dan öğreneceğimiz çok şey var... Bu da meselenin başka bir tarafı... Milli değerlerimize yeterince sahip çıkmıyoruz. Daha da kötüsü özelleştirme furyasında az kalsın İstiklâl Marşı'da elden gidiyordu. Alman patent şirketinin elinden son anda kurtardık.

"Allah bu millete bir İstiklâl Marşı daha yazdırmasın..."

M. Akif Ersoy
  • üniversiteye kadar ermeni okulunda okudum ve türkçe derlerinin ilk 2 haftası istiklal marşının ezberlenmesi ve vurgularının iyi öğretilmesi üzerine olurdu dolayısıyla 10 kıtasını da ezbere biliyorum tabi ki okurken belki takıldığım noktalar olur ama bence bu doğal bişe..türk okullarında hiç okumadığım için sistemi bilmiyorum ama ermeni okullarının hepsinde istiklal marşının tamamımının öğretilmesi zorunlu
  • Türk Değilim Türk vatandaşıyım ezberebiliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: CaSsErDoDo

ezbere gerek yok.zaten yıllardır ezberletildiği için ülke bu halde.ezberletmek yerine anlamı,önemi,hangi olaylardan sonra yazıldığı,neyi ifade ettiğini öğretmemiz lazım.

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: ßLacKLioN

Türk Değilim Türk vatandaşıyım ezberebiliyorum

Türkiye vatandaşı dediğin böyle olur tebrik ederim
  • istiklal marşı 10 kıtası kısa ve uzun açıklamalarıda anlatılmaktadır. yadahttp://www.buyuknet.com/edebiyat-turkce/istiklal-marsi-10-kitasi/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarantula901 -- 15 Ekim 2017; 0:35:14 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.