Katılıyorum asgari ücretli rahat bir işte çalışıyorum 07.00-15.30 kafam attı istifa edip bir fabrikada işe girdim. 4 gün ancak dayanabildim pekmez doldur, sirke doldur, ürünleri paletlere diz streçle indir bindir... modern hamallık sabah 08.30 dan akşam 18.00 a kadar peltim çıkıyordu. Eski çıktığım yeri aradım bana muhtaç olduklarından geri çağırdılar eski işime geri döndüm. 85 milyonluk bir nüfusta koltuğunu kapan kaptı. Bizim gibi garibanlarda mevcut işinde tutunup şükür etmeliler. Referans ve torpil olmadan mevcut koşullardan daha iyi iş bulunamaz. Özel sektör kendini iyi pazarlamaya ve entrikaya bakıyor. Bizim gibi forumdaşlarda genellikle asosyal, kendi halinde ve dayılarımız olmadığın için şu dönemde bulduğumuz işe sarılmaktan başka alternatif yok. Oturduğum sitede yan binamda odtü bilgisayar işletmeni mezunu 36 yaşında abim işsiz evde oturuyor. Topluma karışmakta istemiyor çünkü hakir görüyorlar. Dediğin gibi sosyal çevre ve network önemli önüne bir fırsat çıkar insan insana kapı açar yürür gidersin diğer türlü kendini geliştir, elon musk ol şu bu masallarla kulakları doyuranlara itimat etmeyin pişman olursunuz. |
istifa etmek rahatlatıyo mu (2. sayfa)
-
-
quote:
rahat bir işte çalışıyorum, kafam attı istifa edip bir fabrikada işe girdim. 4 gün ancak dayanabildim, sabah 08.30'dan akşam 18.00'a kadar. Eski işime geri döndüm
valla ben de benzer durumdayım. maaşım mesleğime göre yüksek değil ama işim rahat, %100 evden çalışıyorum haftada 5 gün. yüksek maaşlı işler var piyasada ama hepsi de inanılmaz sıkıyolar.
quote:
Özel sektör kendini iyi pazarlamaya ve entrikaya bakıyor.
bunu çoğu kişi kabul etmez ama işyerlerinin %95'inde olay böyle yürüyo. üstünle aranı iyi yaparsan çalışmadan yılın altın adamı olursun, üstünle zıt gidersem ağzınla kuş tutsan performans olarak C'yi sana verirler.
benim bi arkadaş altında çalışacak adam işe alsınlar diye 5 sene yalvardı, sonunda iki tane kız aldılar buna verdiler. kızların ikisi de zerre iş yapmıyor. arkadaş busefer de bu kızları kovdurmak için deli gibi emek harcamaya başladı, sürekli müdürüne yalvarıyo. müdür diyo ki: "o kızların aileleri çok iyi insanlar, onlarla çalışacaksın" kızlar referansla girmişler, aileleri şirket ortaklarından biriyle tanıdıkmış. düşün rezilliği. pandemi döneninde kızlardan birini kovdurmayı başarmıştı onun yerine ben geçecektim şuanki maaşımın bir buçuk katını alacaktım ama tam ben gitmeden bizim projeyi kaybetmiş firma, arkadaş dedi seni başka ekibe alacaklar kabul etme o ekipte seni çiğ çiğ yerler kuyunu kazarlar dedi. sonra karşılıklı görüşüp iptal ettik transferi. tam rezillik yaa, diyorum bak referans herşeydir. tanıdık herşeydir. tanıdığın olmadan bi şirkete işe girersen, bide böyle nört bi erkeksek, yandın. uğraş dur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 18 Kasım 2023; 19:16:0 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hayatım boyunca çalışırken hiç iş bulup başka bir işe geçemedim olmadı hiç çok isterdim, eylül ayında istifa ettim finans uzmanıydım şuan köpek gibi pişmanım keşke iş bulup öyle ayrılsaydım diye sağlığım psikolojim etkilenecekti ama şimdi evde işsiz güçsüz psikolojim daha da etkilendi istifa etmek seni bir hafta üç hafta rahatlatıyor sonrası felaket diyeyim sana
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ne mühendisiydin hocam sen
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Geçtiğimiz nisan ayında üzerimde 90 k borç varken(aylık ödemem 8.500)idi üzerine bir de maaş hesabımdan 60 bin kredi çekip(3.200 taksitle) istifa ettim, planım 1 ay dinlenip motor alıp haziran-eylül arası kuryelik yapıp borçları kapatmaktı. motoru falan her şeyi aldım.
aylık kredi ödemem zaten 2 ayda 20 bin yedi sonra tembelliğe alıştım, kurye işini de beceremedim. sonra param bitti. motoru sattım onunla geciken borçları ödeyip bankaların vur emrini kaldırdım. sonra baktım iş boka gidecek gümmm bir kredi çektim 8-9 bin can suyu olsun diye.
sonra eylül gibi bir iş buldum tabi psikoji de bozulduğu için maaşa çok bakmadan girdim.
şubat ayına kadar maaşımdan SIFIR lira kalıyor şuan, kartlardan biri patladı icralık oldum direkt tek ödeme istedi 18 k oraya gitti diğer kartın da canı götünde. Aileye de söyleyemiyorum. Bu gidişle bir icra daha gelirse mecbur babaya el açacağız.
ÖZET: ÇEVRE YOKSA, PLAN YOKSA İSTİFA ETMAYIN
-
Herkes motor ehliyetine yazılıyor artık araba ehliyetini geçti neredeyse kuryelik yapmak için. O işi biraz daha deneseydin
kazancı güzeldi fakat benim motor küçük olduğu için arka seleyi bağlamamıştım, onun yerine sırt çantası şeklinde olan başka bir firmanın kutusunu kullanıyordum, bel ağrsından uyuyamadığım zamanlar oldu, bir de işin içine damacana girince vallahi başaramadım
-
sırt çantası olmaz hocam dediğin gibi sağlıksız. taşıyacağın yük ağır olmasa bile düzenli olarak taşıyınca sıkıntı yapar.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
tam olarak korkum bu işte hocam... konuyu actıgımda çok stresliydim ama son 1-2 haftada o kadar kötü olaylar yaşadım ki şimdi istifa etmem nerdeyse şart oldu bir saniye daha geçirmek istemiyorum, çok yanlıs seyler oluyor ve gerçekten ÇOK yorucu. iş bitince başım ağrıyor resmen + patronun bir sürü dediğini yiyip yutmak zorunda kalıyorsun. ben bunları cekmek istemiyorum
ama diyelim ki şimdi istifa ettim.... dediğin gibi ilk 1-2 hafta ohh be rahatladım diyip 2 ay gectikten sonra "ulan iyi kötü, kulagını kapıycaktın bi şekilde işini yapcaktın paranı alcaktın mis gibi" der miyim kendime acaba ... pişman olur muyum ... tek sorun kulak asmamak da değil ki . yaptıgım her iş aşırı stres yapıyor bende cunku hep bilmediğim şeyler isteniyor. korku filmi gibi. bu stresi gerçekten yaşamak istemiyorum sanırım yine çıkmak en mantıklısı ya. bi şekilde iş bulunur, CVme projelerime falan güveniyorum.
şu yorumu yazarken bile 2 kere fikir değiştirdim ne kadar zor bi karar ya
-
Başka bir alternatif yoksa etmeyin.
peki ya her gün aşırı stresli geçiyorsa her iş yorucuysa iş bitince bile başın ağrıyorsa , senden sürekli online olman isteniyorsa ?
-
Şu anda alt yapısı sıfır tipler. Bak sıfır diyorum özel üni den mezun olmuş fakat mesleki formasyonu sıfır diplomadan başka hiçbir sertifikası belgesi olmayan karşına alıp az konuşunca mal gibi bakan tipler (özellikle kızlar) özel bankalarda aylık 20 bin maaş ile tırışka departmanlarda 3 gün evden 2 gün ofis şeklinde (kebabistan) çalışıyor. Ve ocak zammı kaç lira olur sence? Diye soruyorlar bak
Ve işin garibi yatay entegrasyon ile bunlar bölüm değiştirmek istiyor (mobbing maaş vs, mobbing dediği de takımdaki Ayşe ye gıcık kapıyorum meselesi o) geçmek istediği bölümün şefleri bunları almıyor yeni ilan açmış onu alacak. Yeni bir çapsız daha alacak yani. Emin olun makinanın içine eder diye fotokopi çektirmeyeceginiz tipler 20-25 k maaş ile buralarda çalışıyor gidin şansınızı deneyin.
Eğer sağlığın etkileniyorsa tabi ki çık zorlama iş illaki bulunur , sağlığın gitttikten sonra dünya senin olsa ne yazar tecrübe varsa iş bulunur hayırlısı olsun hakkınızda inşallah
Bir seferinde istifa etmeye kalktım... CEO bırakmadı. Diğerinde akşam arabanın anahtarını patronun masasının üzerine bırakıp, biraz da konuşup gittim. Çok rahatlatıcıydı. 🙂
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X