Beyler son bi soru: ben istifamı vericem. Şimdi yeni bi işe girersem sorun olur fln. O bakımdan efendi gibi ayrılmaya bakıyorum. Peki normalde atılsaydım alacağım tazminat parası yanacak mı şmdi? Yoksa sigortalı olduğum için başka bi sigortalı işe girdiğimde o para birikmeye devam eder mi? Tşk şmdiden...
Herşey yanar. Yıllık izinlerin, tazminatın vb.. Devam eden iki şeyden biri, çıkarılman durumunda alacağın işsizlik maaşındır. Diğeri ise yatan SGK primindir. Yeni işini bulmadan istifa etme ama..
Anlamadım. Atılsam daha mı iyi olur?
Hayır, atılırsan sadece işsizlik maaşı alabilirsin, istifa edersen alamazsın. Diğer yanan hakların her halükarda yanar. Yani verdiğim cevap şu sorunaydı:
İşsizlik maaşı durumunu bilmiyorum da ondan anlamadım dedim nasıl olucak ki şimdi o? nerden alıcam ben o maaşı? (atılırsam)
İşsizlik maaşı için İşkur'a web üzerinden ya da direkt kuruma başvuru yapabilirsin. Google'a "işizlik maaşı şartları" vb yazarsan zilyon tane sonuç var. Ama uzun süreli ve doyurucu bir maaş değil, kiranı ancak öder.
Kendini zorla kovdurmaya çalışırsan patron bir yolunu bulup sana tazminatını vermez. Onlar bu işin her yolunu bilirler.
Durduk yere kendini kovdurup para koparmak istemen hırsızlıktan başka birşey değil. Çalışmak istemiyorsan normal istifanı ver çık. Firmanın ne günahı var, işverenini niye zan altında bırakmaya çalışıyorsun?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme