Şimdi Ara

İşten Çıkartıldım. Kart Borcumu Ödememeyi Düşünüyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
3.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar başlıkta da yazdığı gibi ben ve birkaç arkadaşım şirketin küçülme kararı neticesinde şubemiz kapatıldı ve 5 yıldır çalıştığım işten çıkartıldım.
    Haklarımız ödenecek en azından çok şükür.
    Ama önümüzde zorlu bir süreç bizi bekliyor,
    ülkenin hali de malum..Yaşımız da artık ilerledi....
    8 9 bin civarı kart borcum var ve bunu ödememeyi düşünüyorum.
    Daha önce 2001 krizinde de benzer hadiseler yaşamıştım,
    gelinen noktada bankalar zaten borçlarını satmıştı,
    varlık yönetim firmaları arar durur ben de engeller geçerim başka da birşey olmaz yıllardır..
    Araştırmalarıma göre banka 1 yıl içinde tahsil edemezse borcu satıyormuş varlık firmalarına..
    Üzerime kayıtlı herhangi birşey yok. Ev kira..
    10 ay işsizlik maaşı ile takılmayı ve sigortasız geçici bir iş (seyyar vs..) bakmayı düşünüyorum zaten..

Ne dersiniz atlatabilir miyim?

(Kriz yok diyenlere en derin sevgilerimle)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enginckc -- 30 Mart 2019; 22:47:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• allah kimseyı zor duruma dusurmesın, buyuk gecmıs olsun.

kendımden ornek vermem gerekırse, mevcut borcum varken elıme gecen paraların tamamını borcuma yatırır kapatırım.
    asla borclu kalmam kalamam. kalan parayla gecınmeye calısırım, yemem ve ıcmem.

sızın gıbı ınsanları gorunce hayret edıyorum, ama yadırgamıyorum. cunku herkesın yetısme ve yetıstırılme tarzı farklı saygı duymak lazım.

en kısa zamanda ıs bulmanız umıdıyle.
  • işte becereiksiz hayin CeHaPenin kurbanlarından birisi
  • Geçmiş olsun hocam.

Bireysel borçlarda haciz uygularlar. Üzerinize bir şey yoksa öyle kalır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 2 Nisan 2019; 16:19:43 >
  • oncelikle bankalardan bir kez cizik yedinizmi belinizi dogrultamazsiniz, bu zamanda baba ogula borc para vermiyor,ilerde sikistiniz paraya ihtiyaciniz var en kotusunde bile bankadan destek alma durumunuz var bunu goz onune alin, ha olaki 2-3 yil sonra ekonomi toparlarsa ki temennim o biraz zor ama, kredi faizleri vs duserse banka kapilarinda dolansaniz bile uc kurus para vermezler. Bunun kararini iyi dusunun bence.

• asgarisi ödeyin en azından bankanın parasını harcadınız ödemekle yükümlüsünüz. başınız belaya girer. ayrıca banka borçları hukuk burolarına devrediyor. hukuk burosu yapışırsa hiç iyi olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Olgi -- 30 Mart 2019; 23:15:28 >
  • Hukuk eklenirse bir de avukat masrafları çıkar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizzat bankada çalışan tanıdığımın dediğine göre hukuki işlem başlatılmışsa hukuk bürosu fahiş bindirmeler yapıyormuş. Mesela normalde 2000 TL ise hukuki masraflar, bunlar 5000-7000 gibi fiyatlarla karşınıza çıkıyormuş. Dikkatli olun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Geçmiş olsun. Eğer alacağın tazminatla borcunu kapatıp, inzivada en asgari yaşam şekliyle yaşayabileceksen en ideali bu olur. Sonuçta takip borçları yüzünden bankalar ve icra daireleri banka hesaplarını bloke eder, bu süreçte temmerüt faiziyle borçların gittikçe kabarır, ileride işe başladığında maaşından kesilmeye başlar ve eninde sonunda ödettirirler.

Ama diğer bir seçenekte şu, tazminatını alıp banka harici biryere koyacaksın. Kartların takibe düşecek, icralık olacak bi dolu tebligat gelecek, hiç birine cevap vermeyeceksin. Hatta ikametgahını değiştirirse daha iyi olur tebliğde süre kazanmış olursun. İleride iş bulma gibi bir durum olunca kenardaki ayırdığın parayla gidip bankaya pazarlığa oturacaksın, çalışmadığını belirteceksin, üzerinde herhangi bir malda olmadığını, yakın zamada iştede çalışmayacağını belirteceksin ve işleyen temerrüt faizinin büyük bir kısmını sildireceksin. Sadece anapara borcu, bilimum masraf ve avukatlık masraflarını ödersin. Burada işe gireceğini kesinlikle söylememen lazım yoksa nede olsa işe girince maaşından kestiririz diyip pazarlığa yanaşmazlar. Peşin kapatamıyorsan taksitlendirede bilirsi ama avantajı diğer gibi olmaz.

Hiç ödemeyecem diyorsa o biraz zor, yaşın kaç bilmiyorum ama elbet bir gün bir yerde bişeylerini bulacaklardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem -- 30 Mart 2019; 23:40:58 >

• ülkede çalışan çok yabancı var kendi hakıda işsiz..

bugün iki tane afganlımı ne üstlerinde takım iş elbiseleri vardı bariz adamlar yabancıydı ülkeye bak
    bu arada bende işsizim isyan etmemek elde degil.

kart borçumdan dolayı bankalar beni bunalttı ..işsiz kalmasaydım borçlarımı çok rahat öderdim...

kredi kart borçlarını yeniden yapılandırdım zor bela ilerliyorum durum kritik...
  • İş bul çalış .
  • BENİMDE bir bankaya kredi kartı borcum vardı biraz ailem yardım etti birazda ben parça parça asgari ödeme tutarını ödeyerek yaklaşık 1 senede borcu sıfırladım Allah kimseyi bankaların eline bırakmasın..
  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt
    Haciz prosedürü belli, evde birden fazla olan eşyalar lüzumlu eşya sayılıyor (pahalı gözüken lcd tv hariç)
    Haciz için eve gelen tebligata binaen hemen icra müdürlüğüne gidip mal beyanında bulunursanız herhangi bişey olmaz. Hapis vs olayları sadece bir şekilde gerçekleşir oda eğer ki icra memurları geldiginde ödemeyi taahhüt eder ve ödeme yapmazsanız 3 ay içeri atarlar, çıktığınızda yine ödemek zorunda kalırsınız

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Benim dayım da ne yazık ki bu borçlar yüzünden sıkıntıda. Gerçi kendi bilerek sizin gibi borç taktı ve borcu dağ gibi oldu.

Bulsalar içeri atacaklar çünkü yıllardır borç takıyor. Meblayı bilmiyorum fakat yaptığı çok yanlış.

Size de çok geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Derman-

BENİMDE bir bankaya kredi kartı borcum vardı biraz ailem yardım etti birazda ben parça parça asgari ödeme tutarını ödeyerek yaklaşık 1 senede borcu sıfırladım Allah kimseyi bankaların eline bırakmasın..
    bankayla çalışmak akıl işi degil adamlar bildiğin tefeci

bankacıların hepsi tefecilik yapıyor...

dünyada şu kredi kartı yasaklansa bu tefeciler acından ölür adam markete pos cihazi koymuş milleti teşvik ediyorlar bildigin faiz tuzagı..
  • kredi kartı borcunda icra geldiğini sanmıyorum, sadece tehtit edici mesaj atar varlık yönetimler. heleki hapis cezası felan kesinlikle yok kredi kartı borcunda.
  • Bazı kredi kartlarında sigorta olayları var. İşsiz kalınması durumunda ödenmeyen parayı sigorta karşılıyordu. Onu bir araştırın isterseniz.
    Normalde ek olarak katılıyordunuz ama platinium gibi kartlarda kendinden var diye biliyorum.

• İşsizlik maaşına haciz gelmez mi?
    Bu arada umarım kuruşuna kadar alırlar. Sizin yüzünüzden bankalar batıyor zararını biz ödüyoruz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt
    Ülkeye bol bol yeni cezaevleri yapılıyor. Kimisi devam ediyor, kimisi başlamak üzere.
  • Geçmiş olsun, banka sizden alamasa bile avukatlık firmasına verir. O an borcunuz belki ikiye katlanır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deniz006

bankayla çalışmak akıl işi degil adamlar bildiğin tefeci

bankacıların hepsi tefecilik yapıyor...

dünyada şu kredi kartı yasaklansa bu tefeciler acından ölür adam markete pos cihazi koymuş milleti teşvik ediyorlar bildigin faiz tuzagı..

Alıntıları Göster
    market neki adam ticari talsiye pos cihazı koymuş aslında kredi kartına limit koyaca misal adamın maaşı 2 bin lira kartı maksimum 3 bin lira olacak geçen bankanın biri bana 8 -9 milyar limitli kredi kartı yolladı kırıp attım hemen işsiz güçsüz adama sen nasıl o kadar limitli kredi kartı veriyon ??

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.