Şimdi Ara

İstemediğiniz birine dönüşmek

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hep iyi, doğru biri olmaya çalışırdım ama baktım ki bu dünyada işler öyle yürümüyormuş;ben de istemsizce daha vurdumduymaz, daha duygusuz ve hazcı biri olmaya başladım. Sorun şu ki eski hâlime tekrar dönemeyeceğim için üzülüyorum. Bir şeyleri aşmak için değişmek gerek;insanları eskiye göre hiç önemsemiyorum nerdeyse ve bu iyi mi kötü mü bilemiyorum. Bu olgunlaşmak mı diye düşünüyorum bazı zamanlar. Kısaca içimi dökmek istedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hepimiz o yoldan geçtik... hayat insanı olmadığı bi kalıba sokuyor ki biz buna adapte olmak diyoruz artık...

• Duygusal olmak insanı hem duyarlı hem de vurdumduymaz yapıyor; hakikatin anlamsızlığı ve dünyanın yerleşik düzeni sendromları yaşıyormuşsunuz gibi geldi. Durumunuza duyarlılık göstermeniz takdire şayan bir şey aslında sizin özde vurdumduymaz olmadığınızı, kısmi vurdumduymazlığınızın da bahsettiğim türde sendromik olduğunu gösteriyor. Sendromik olması da biz duygusal varlıklar için anormal değil. Ben kendim baştan aşağı öyleyim. ;D Major depresyona, günlük faaliyetleri gerçekleştirecek motivasyonun ortadan kalkmasına vs yol açmadığı sürece pek sorun yok. Şöyle tavsiyeler verebilirim: Dünyayı kurtarılması veya sağaltılması gereken bir yer olarak görmeyin zaten böyle bir şeye ihtiyacı yok ve hiçbir zaman da olmadı. Adaptasyonu güçlendirici işlevlerinden ötürü öne çıkmış atasal dürtüler yüzünden böyle eğilimlere kapılıp varolan bütünün karşısında umutsuzlaşıyoruz yalnızca. İkincisi, istediğinizi yapın ve kendinizi ve başkalarını sevin. İstediğinizi yaparken ister istemez kendinize veya başkalarına katkıda bulunabilirsiniz. Bu bir vurdumduymazlık değil. Bunu yaparken fazla duyarcılık kasmaya da gerek yok empatik ve düşünceli olmak yeterli. Aslında bilmiyorum, drama seviyorsanız birisine sarılıp ağlayadabilirsiniz. İşi onunla makaraya da vurabilirsiniz. İnsan olmanın en büyük hakkı duyguların ifadesidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.