Şimdi Ara

İstediğim performansı almıyorum!! nvidia gtx770 ve amd fx8350

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    işlemci : amd fx8350
    ram : 4x2 gskill ripjaws
    hdd : wd caviar black 1 tb
    kasa ile gelen psu var 750watt 80plus (corsair 400r)

işlemcimde cooler master sogutucu var
    %100'e yakın kullanımda max 61 santigrat dereceye ulaşıyor. (render alırken kontrol ediyorum)

Ancak CoD Ghosts ve Battlefield 4'de Nvidia Experience programının belirttiği optimum değerlerde dahi ara ara kasmalar oluyor. Hele hele CoD Ghosts'da fazlasıyla kasma hissediliyor. Sniper dürbünü açtığımda takılma bayağı artıyor.

Harddiskte sorun olma ihtimaline karşı hdtune programı ile sağlık testi yaptırdım bütün kareler yeşil çıktı. Sorunun nerede olduğunu nasıl anlayabilirim ? Bu durum fazlasıyla canımı sıkıyor yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .bll -- 13 Mayıs 2014; 21:37:28 >

• islemcin yetersiz darbogaz yapiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: speedyrazor

islemcin yetersiz darbogaz yapiyor

Çok komiksin akşam akşam güldürdün beni

Hocam oynadığınız çözünürlük ve detay seviyesi ne durumda ?
    Heaven Benchmark 4.0 yaparsanız kendiminkiyle karşılaştırıp bir şeyler söylemeye çalışırım.İşlemcinizde de ısınma yok.İsterseniz PlayClaw 5 programını indirerek oyun içindeyken canlı olarak gpu ve cpunun sıcaklık değerlerini , yüzde kaç kullanıldığını ve fps değerini görebilirsiniz.işlemci ve gpu yüzde kaç kullanılıyor onuda söylerseniz darboğaz olmadığına dair elimizde kanıt olur

• quote:

Orijinalden alıntı: zwanzig

quote:

Orijinalden alıntı: speedyrazor

islemcin yetersiz darbogaz yapiyor

Çok komiksin akşam akşam güldürdün beni

Hocam oynadığınız çözünürlük ve detay seviyesi ne durumda ?
    Heaven Benchmark 4.0 yaparsanız kendiminkiyle karşılaştırıp bir şeyler söylemeye çalışırım.İşlemcinizde de ısınma yok.İsterseniz PlayClaw 5 programını indirerek oyun içindeyken canlı olarak gpu ve cpunun sıcaklık değerlerini , yüzde kaç kullanıldığını ve fps değerini görebilirsiniz.işlemci ve gpu yüzde kaç kullanılıyor onuda söylerseniz darboğaz olmadığına dair elimizde kanıt olur

buna benzer bir konu vardi arkadas bu yuzden anakart ve islemciyi satiyordu o yuzden direk islmecinin darbogaz yaptigini soyledim
    farkli bir nedeni de olabilir

• zwanzig kullanıcısına yanıt
    Hemen oyuna girip performan yönetisi ile test ettim alt+tab yapınca işlemci kullanımı düşüyor o yüzden net birşey söyleyemicem ama %75'lere bile ulaşmadığını söyleyebilirim işlemci kullanımının. Aynı takılmalar yine oldu.

Sizin sorunuza gelince hocam; full hd de oynuyorum ve experience programının optimum degerinin bayağı bir altında oynuyorum. Anti aliasing fxaa ya getirdim gölgeler açık sadece ancak bunları nerdeyse minimuma getirdigimde bile kasmalar devam ediyor ve görüntü görüntü olmaktan çıkıyor. Gpu kullanımına bakmadım ama heralde gtx 770 i zorlamaz diye düşünüyorum. Heaven benchmark deneme sürümünde 1920*1080 test yapmama izin veriyor mu ? Malum 3d mark ta izin vermiyor 720p test yapıyor.

Playclaw 5'i hemen deniyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .bll -- 13 Mayıs 2014; 21:03:52 >
  • speedyrazor kullanıcısına yanıt
    He iyi bari bende seni şu fanboylardan sandım Öyle birden atlama hocam heyecan yaptım bende
    Neyse dorboğaz falan olacağını sanmıyorum.Umarım da böyle bir durum çıkmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: zwanzig

He iyi bari bende seni şu fanboylardan sandım Öyle birden atlama hocam heyecan yaptım bende
    Neyse dorboğaz falan olacağını sanmıyorum.Umarım da böyle bir durum çıkmaz

optimizasyon problemi de olabilir arkadasin basligi degistirmesinde yarar var baska 8350 kullananlar yardimci olabilir
    basliga 8350 le ilgili ibare ekle bence Uçan Kedi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Heaven benchmark izin veriyor hocam o yüzden dediydim bende Birde bu sistemle oyunlarda kasma yaşamanızı bir türlü anlayamıyorum.Mesela kasıyor dediğiniz anlarda kaç FPS alıyorsunuz hocam ? Siz hele şu playclaw'ı kurun hem fps değerlerini göstersin oyunlarda hemde gpu-cpu aktivitesini.Daha sonra heaven benchmark yapıp fps değerlerinize falan da bakarız.Sadece anlık takılmalar da oluyor olabilir.Eğer driveriniz de güncel değilse hemen güncelleyin aklımızda soru işareti kalmasın
  • ccleaner ya da combofix tarzı programları deneyin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    La bu darboğaz konusunda bende iyice kıllanmaya başladım Sanırım aynı konuya bende girmiştim ve adam yine 8350+770 ikilisini kullanıyordu.Aboow darboğaz mı var yoksa

Ben 6100 işlemciyle 660 kullanıyorum.Hadi 8350 ile de 760 kullansak eminim darboğaz olmaz fakat 770'e geçince neler olur ? Hmmm

Tamam hocam playclaw kurulsun da o zaman anlayacam darboğaz var mı yok mu ? Eğer Cpu aktivitesi Gpu aktivitesinden fazla ise kesin darboğaz var

• Gpu : %70 civarında dolaşsa da bir anlık 90 küsür gördüm. Sıcaklık değeri max 60. fakat 1918 mb yazmış bu normal ram kullanımı mı yoksa ekran kartı belleği anlamadım.

işlemci : %55 civarında ancak o da çok değişken arada sırada 70 civarına çıkıyor bir anlık 80 gibi gördüm onun dışında hep aşağılarda sıcaklık 42 civarı max 45 gördüm

fps ise inanılmaz değişken 90 küsür oluyor 70 lere hatta 60 lara kadar düşüyor fakat genelde 70 üstünde.

Bu testi sürekli sniper scopu aç kapa yaparak ve multide online bir servera girerek yaptım.

Başlık nasıl değiştiriliyor hocam yardımcı olur musunuz?
  • ilk mesajindaki -sag ustte- degistir butonunu kullan
    Tamamdır
  • Hocam heaven benchmark ile test yapın.Şimdi açtım bende bu testi full hd çözünürlükte ultra olarak ayarladığımda gpu kullanımı %99'dan aşağı düşmüyor.Zaten bu da olması gereken şey.İşlemci ise genel olarak %20'lerde geziyor fakat bir çekirdeği yaklaşık %80 bir başka çekirdeği ise yaklaşık %60 değerini gösteriyor.
    Gelelim sizin değerlere.Bahsettiğiniz değerlerin bu kadar değişken olmasına anlam veremiyorum.İşlemcinin %80 değerine fırlaması normal olmamakla beraber aslında %99 olmadığı sürece de dünyanın sonu değil.Burada asıl önemli olan gpu aktivitesinin %99 veya %90 gibi değelere çıkması.Sizin dediğiniz değerlere göre sisteminiz gayet rahat bir biçimde oyunun altından kalkabiliyor.Ne işlemci tam kapasitesiyle zorlanıyor ne de ekran kartı.Ha birde yanlış okumadıysam fps 60'dan aşağı düşmüyor fakat siz takılma yaşadığınızı söylüyorsunuz.FPS 60'ın altına inmezse takılma da olmaz.Hatta monitörünüz de maksimum 60 fps gösterebildiğinden bir süre sonra yani ekran kartınız 60 dan fazla fpsyi monitörünüze yollamaya başladığında görüntülerin monitör tarafından gösterilememesi sonucu görüntülerin üst üste binmesinden kaynaklanan yırtılma efekti oluşur.Bunun önüne V-sync ayarı aktifleştirilerek geçilebilir.
    Dediğim gibi tam olarak teşhis koyamıyorum.V-sync ayarını devreye sokmayı ve heaven benchmark yapmayı deneyin

• zwanzig kullanıcısına yanıt
    vsync açınca oyun hiç oynanmıyor hocam mouse benden sonra geliyor kontrol hiç bende olmuyor maalesef
    Sorun bende olmadıgına göre Activision firmasına artık sövebilirim yani

• Hocam tek bir oyun üzerinden gitmek sistem performasını ölçmek veya bu konuda fikir edinmek için yeterli olmaz.Bu yüzden farklı oyunlar ve benchmark programları denemelisiniz.Sizin için Full HD'de ultra ayarlarda heaven benchmarkı yaptım değerler şu şekilde :

Unigine Heaven Benchmark 4.0

FPS:
    25.1

Score:
    633

Min FPS:
    10.8

Max FPS:
    57.2

System

Platform:
    Windows NT 6.2 (build 9200) 64bit