Şimdi Ara

İşte Sözü Geçen Şike Konuşması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beşiktaş yöneticisi Serdal Adalı ve teknik direktör Tayfur Havutçu’nun, İstanbul BB’li oyuncular İbrahim Akın ve İskender Alın’ı transfer vaadiyle şikeye yönlendirdikleri iddiasıyla gözaltına alındıkları öne sürülüyor.

Havutçu’nun, 11 Mayıs’ta Kayseri’de oynanan Türkiye Kupası finalinden 1 hafta önce iki oyuncunun menajeri olan Yusuf Turanlı’yı araması tele takibe takılmış. İkili arasındaki konuşma ve mesajlaşmalarda ilginç detaylar var.

HAVUTÇU: Biz şimdi bak. Bu Akın ile İskender. Ben söyledim şimdi. Onun kesinlikle şey yapmak istiyorlar ikisini.
    TURANLI: Almak istiyorlar.
    HAVUTÇU: Kesin yani. Şimdi bu maçla falan alakası yok yani onun için. İbrahim Akın’ı istiyorum çünkü yani.
    TURANLI: İbrahim Akın ve İskender’in benim olduğunu bütün Türkiye biliyor. Çocuklar hemen gelmek istiyor hocam hiçbir sıkıntı yok yani. İskender şu anda senin yanında. Yani o derece.

'SIKMAYIN, BEN İŞİ BİTİRDİM'
    Yusuf Turanlı’nın ismi, F.Bahçe-Belediye maçı için vaat edilen şike parasını İbrahim Akın’a teslim ettiği ve görüntülendiği iddialarıyla gündeme gelmişti. Turanlı daha sonra tutuklanmışı. Menajerin, Türkiye Kupası finalinden 2 gün önce Akın’a “Ben birazdan buluşucam onlarla çünkü. Ya yeni kulübümüz. Kırmayalım onları da çünkü geceğimiz kulüp:) hahahaha” mesajları attığı tespit edilmiş.

Ayrıca maça saatler kala da, “Valla sen seneye Belediye’den 1.5 trilyon alacaksan oyna. Seni sevmeyen Apo hocanla beraber. Relaxx. İbo’yla da konuş sıkmayın yaa ayıp olur adamlara. İşi bitirdim rakamda anlaştık yeni takımımızla Avrupa’ya gideceğiz” mesajları belgelere geçmiş.

22 Mayıs’ta İskender’in de Turanlı’yı arayıp “İmzayı attıktan sonra diyecektim ki kupa maçında bilerek oynamadım” ifadesi dikkat çekiyor.

Havutçu: Şike Pazarlığı Yok
    Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, polis ifadesinde şike iddialarını reddetti. 10 soru sorulan Havutçu, “İbrahim Akın, Türkiye Kupası final maçından önce de bizim transfer listemizde vardı. Benim ne Akın’la ne de başka bir kişiyle yaptığım şike pazarlığı yok” dediği öğrenildi.

Polis tarafından izlenmediği belirtilen Havutçu, “Menejer Yusuf Turanlı ile Akın arasında geçen konuşmadan haberim yok. Turanlı, birçok ünlü oyuncunun menajeridir” şeklinde ifade verdiği kaydedildi. Akın ve menejeri Turanlı arasında geçen konuşmaların ise şike konuşmaları değil yapılacak transfer ve verilecek para ile ilgili olduğu öğrenildi.

Kaynak:Maçkolik

• Wowww Şikeye bak. :D

Bence de en fazla bu olmuştur. Ama o kadar hassas dönemden geçiyor ki Türk futbolu, Erkek sinek görse hamile kalıyor.
  • Bende böyle bir şey olduğunu sanıyorum para falan asla verdiğimizi düşünmüyorum mahkeme ileride kesin serbest bırakacak.
  • Ben en çok futbolcularımızın kafası rahat olmayacak ona üzülüyorum. Hep bir soru işareti olacak acaba bizim durumumuz ne olacak diye...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hadi Türkleri geçtim de yabancıların performansı düşecek o kesin :( fernandes zaten nazlanıyordu artık sebebi de bulur eğer hüküm giyer ve ceza alırsak.

Bu arada Tayfur Havutçu'nun türkçesi bu kadar mı kötü, yazılanlara göre resmen 2 kelimeyi bir araya getiremiyor kıllanıyorum bu işten
  • Bu soruşturmada gizlilik yokmu ? Nasıl bu kadar emin olabiliyorlar böyle konuşmaların geçtiğine ? Savcının elinde yeterli delil var ki tutukladı.Aklanırlar veya aklanmazlar bu leke yenmiştir.Kimse kusura bakmasın,aklandıkları taktirde dışarda ki cahil kesime durumu anlatamazsın.
  • Adalı, Havutçu, Akın ve Alın tutuklandı 14.07.2011

Şike operasyonu kapsamında dün de beş kişinin tutuklanması ile tutuklu sayısı 31'e çıktı. Adalı, Havutçu, Ateş, Akın ve Alın Metris Cezaevi'ne konuldu

Yarış atı hediyesi soruldu
    ŞİKE soruşturması kapsamında gözaltına alınan Beşiktaş Asbaşkanı Serdal Adalı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyespor'lu futbolcu İbrahim Akın'a 200 bin dolar değerinde yarış atı hediye ettiği iddia edildi. Geceyi Organize Suçlarla Mucadele Şubesi'nde geçiren Adalı'nın, Türkiye Kupası Final karşılaşması öncesi Akın'a para yerine mal ile şike teklifinde bulunduğu ve 200 bin dolar değerinde yarış atı hediye ettiği ileri sürüldü. Adalı'nın eski Beşiktaş futbolcu İbrahim Akın'a rölantide oynaması ve gol atmaması karşılığında yarış atı sözünü verdiği de iddialar arasında. Bu iddiaların Adalı'nın telefon görüşme trafiğinden çıkarıldığı öne sürüldü. Mahkeme kararı ile yapılan teknik takipte ortaya çıkan at hediyesi, soruşturmada "mal ile şike" kapsamına sokuldu. Adalı ile Akın'ın ifadesinin büyük bölümünün "hediye at" sorgusunun oluşturduğu öğrenildi. Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu'nun ise Kupa Final i öncesi menajer Yusuf Turan'ı arayarak Büyükşehir Belediyesporlu Akın ile İskender Anıl'a transfer teklifi götürdüğü öne sürüldü. FERİT ZENGİN

BEŞİKTAŞ'TA ŞOK
    Beşiktaş As Başkanı Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu'nun tutuklanma kararı, Beşiktaş camiasında şok etkisi yaptı. Adalı ve özellikle Havutçu'nun tutuklanması, Avusturya'da kampta bulunan takımı teknik direktörsüz bırakmış oldu.

Yıldırım ve Turan'ın tutukluluğuna itiraz
    Futbolda şike soruşturmasının ilk dalgasında gözaltına alınan ve çıkarıldıkları mahkeme tarafından Metris Cezaevi'ne konulan altı zanlı tutukluluk kararına itirazda bulundu. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Yıldırım'ın da tutukluluğuna itiraz edildi. 3 gündür Metris Cezaevi'nde tutuklu bulunan Yıldırım avukatları sağlık durumunu gerekçe göstererek Yıldırım'ın tutuklanmamasını talep etmişti. Avukatları dün üst mahkemeye itiraz ederek bir kez daha Yıldırım'ın tutuksuz yargılanmasını istedi. Fenerbahçe Kulübü yöneticisi ve efsanevi golcüsü Cemil Turan ile futbolcu Ümit Karan'ın tutukluluk kararına avukatlar tarafından itiraz yapıldı. Ayrıca Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz, Ahmet Çelebi, Bülent İbrahim İşçen ve Tamer Yelkovan avukatları aracılığıyla tutuklanmalarına bir üst mahkemeye itiraz etti. Mahkemenin tutukluluk kararına yapılan itirazı karara bağlaması bekleniyor.

http://www.sabah.com.tr/Gundem/2011/07/14/adali-havutcu-akin-ve-alin-tutuklandi?paging=2

Serdal Adalı at filan hediye etmişse gözümüze gözükmesin de Tayfur Havutçu'nun tam olarak ne yaptığı daha ortaya çıkmadı.
    Ya gerçekten çok saçma sapan bir nedenden ötürü içeri de, ya da bilemiyorum...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Koskoca Beşiktaş kulübü 2 futbolcudan korkup usülsüz işlere girişmiş. Gülsem mi ağlasam mı..? Ölür müsün öldürür müsün..? Ne diyelim, bizi bu hale düşürenler utansın.
  • Ya Tayfur Havuçcu'nun bu konuşmaları birşey ifade etmiyor ki. Tutuklanmalarının tek sebebi İbrahim Akın'ın şike yaptığını itiraf etmesi. Adamın ne kini vardı bilemem ama BJK'dan intikam almak istediği için hem şike yaptım dedi hem de BJK'ı ve FB'yi suçladı. Tayfur hoca ve Adalı'nın isimlerini verdiği için onlar ne anlatsa savcıya sadece masal gelir. Aklanabilmeleri için İbrahim Akın'ın ifadesini değiştirmesi gerekli ki bu da artık mümkün değil, yaparsa tükürdüğünü yalamış olur.

Şimdi Ferrari neden gelmiyor? Neden Türkiye'den kaçtı. BJK yönetimi, teknik direktörü gırtlağına kadar pisliğe batmış vaziyette. Üstelik hala işbaşındalar!!
  • Beyler sabretmeliyiz,beklemeliyiz.Şimdiden yıkılmanın,lanet okumanın,kötü durum senaryolarını kabullenmenin anlamı yok.Anca yıpranır,yıpratırız böyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ctcanbol

Ben en çok futbolcularımızın kafası rahat olmayacak ona üzülüyorum. Hep bir soru işareti olacak acaba bizim durumumuz ne olacak diye...

Aynen.

Ama İbrahim Akın itiraf etmiş diyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VoLken7

quote:

Ben en çok futbolcularımızın kafası rahat olmayacak ona üzülüyorum. Hep bir soru işareti olacak acaba bizim durumumuz ne olacak diye...

Aynen.

Çok büyük ihtimalle İ.Akın itiraf etmiş olabilir. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz misali...

Gerçi her ne kadar avukatları filan yalanlasa da diğer takımların taraftarlarından, avukatlarından çekindikleri için böyle demiş olabilirler.
    Sanırım cezalarında ciddi bir indirim oluyormuş, şimdi herkes kendini kurtarma yarışına girişir.

İ.Akın filan ne pislik adamlarmış hayret ki hayret!
    3 tane atı varmış sanırım. Adam hem FB'den hem Beşiktaş'dan para, at ...vs alıyor!

• quote:

Orijinalden alıntı: SUAVI

quote:

Orijinalden alıntı: VoLken7

quote:

Aynen.

Çok büyük ihtimalle İ.Akın itiraf etmiş olabilir. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz misali...

Gerçi her ne kadar avukatları filan yalanlasa da diğer takımların taraftarlarından, avukatlarından çekindikleri için böyle demiş olabilirler.
    Sanırım cezalarında ciddi bir indirim oluyormuş, şimdi herkes kendini kurtarma yarışına girişir.

İ.Akın filan ne pislik adamlarmış hayret ki hayret!
    3 tane atı varmış sanırım. Adam hem FB'den hem Beşiktaş'dan para, at ...vs alıyor!

Beşiktaş taraftarının bu durumu çok hoşuma gidiyor helal olsun lan bize

Diğerleri baksın da ibret alsın.

• Benim şu an için tek korkum, Eğer ki küme düşersek Q7-Simao-Almeida üçlüsünün gitme ihtimali.

Yönetici - Hoca, biri gider biri gelir ama BJK'yi bir marka haline getirmiş adamların gitmesi çok büyük zarar olur bizim için.

İşte asıl kızdığım nokta burda başlıyor; sen git dünya yıldızı diye futbolcu transfer et BJK'nin ismini dünya duysun de (ki öyle de oldu) sonra bir yönetici ve T.D. çıksın (eğer ki şike doğruysa) bir çuval inciri berbat etsin.
  • ‘100 BİN DOLAR ALDIM’

Savcı Mehmet Berk Serdal Adalı, Tayfur Havutçu ve Ahmet Ateş ile İstanbul BŞB’li futbolcular İbrahim Akın ve İskender Alın'ı sorguladı. İbrahim Akın, F.Bahçe-İstanbul BŞB maçı öncesi Sarı-Lacivertli yöneticilerin kendisine 100 bin dolar gönderdiğini kabul etti. Akın ayrıca takım arkadaşı İskender Alın ile Beşiktaş’tan Ziraat Türkiye Kupası finali öncesinde kendilerine transfer teklifi yaptığını doğruladı. İskender Alın da teklifi itiraf etti.

Almak için almışlar adamları ya..

• Ya tamam da... Benim aklıma sığmayan bişey var. Tayfur un konuşmasında yanlış bişey var mı? Yani illegal diyebileceğimiz ya da şikeye yönelik. Adam sadece transfer etmek istemiş o kadarını okuyabiliyorum ben sadece.
  • SAÇMALAMA ey Beşiktaş tarftarı.

Eski federasyon fenerli, yeni federasyon fenerli, hakem kurulu başkanı fenerli.
    Avrupada köy takımlarına rezil olan FB ligde rekorlar kırıyor rezil futboluyla önüne geleni deviriyor penaltılar alınıyor rakiplere kartlar havada uçuşurken feneri görmezden geliyor hakemler. İstedği hakemlerle oynuyor.
    Yayıncı kuruluş fenerin arkasında. Başbakan bile fenerli.

Fenerin yaptığına ayak uydurmak için TS bile şike girişiminde bulunuyor. adamlar haklı Feneri temiz yoldan devirmek imkansız. Tarihinin futbolunu oynayan TS yıllar sonra bir şampiyonluğa bile hasret ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar ama yine de olmuyor..!!

TS, BJK ve diğer birkaç takım oltada. GS de oltaya gelsin. Bizi kupadan tutmuşlar ama GS yi nereden tutacaklar? Bulurlar biryer..!

Şimdi diyorlarki eğer FEneR yanarsa. HEPSİNİ YAKARIZ..!

BJK şikeden ne gibi bir avantaj elde etmiş bir adam açıklasın.!

BJK taraftarı Onur Şeref vs diye hemen yönetimine o çok beğendikleri Adalı ve Tayfura sırt çevirdi. Arkadaşlar ben ortada delil göremedim. Dahası mantık göremedim. Bize yapılan çirkeflikler ortada. Sakalıklar, verilmeyen goller, FB bizzat bizi yaktı şike ile BJK-FB maçını ne çabuk unuttunuz???,

Bana göre bu kadar erken konuşanlar kendilerini bir kontrol ettirsinler. Şike olayından en çok zarar gören takım varsa bu sene;

O da şanlı BEŞİKTAŞTIR!!!

• sıkmayın ya adamları ayıp olur hahaha.iyiki sıkmadı ikisi de.ben hayatımda böyle film görmedim arkadaş.usulsuz transfer diyebilirsin sezon içinde rakip takımın oyuncusuna transfer teklif edilmiş yanlış diyebilirsin bunun da bu anlamda bir cezası olması lazım eyvallah ama bu nasıl şike arkadaş biri anlatsın bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkerinanç

sıkmayın ya adamları ayıp olur hahaha.iyiki sıkmadı ikisi de.ben hayatımda böyle film görmedim arkadaş.usulsuz transfer diyebilirsin sezon içinde rakip takımın oyuncusuna transfer teklif edilmiş yanlış diyebilirsin bunun da bu anlamda bir cezası olması lazım eyvallah ama bu nasıl şike arkadaş biri anlatsın bana.

Aynı şeylerden bahsediyoruz hocam... Ve burada forumda bile bunlar ortaya atılırken nasıl olur da başkan denen tüpçü bunu açıklamada dile getireceğine kupayı iade etmekle meşgul oluyor anlamıyorum?
  • İbrahim Akın'ın itiraf etmiş olması bile kesin bir kanıt olarak görülmemesi gerekir bence..
    Ne malum adamın bizi yakmak istemediği,ortada Akın'ın itirafını destekleyecek delil var mı?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.