Wilshere ve Özer 25.09.2009 Futbolu matematik gibi olarak da görmüyorum fakat asla bir trafik dersi gibi kolay da değil. "Onu çıkartalım, bunu sokalım" rüzgarlarıyla başlayan heyecanlar daima ortamı dikene dönüştürüyor. Sonra diken üstünde yıldız avı, yine yeniden aynı yarışma, reytingi bol da!
Gencecik ve süper yetenekli olsun. Fenerbahçe taraftarı hep böyle bir isim rüyasında. Bu futbolcu aynı zamanda "gelecek" olsun istiyorlar. Sonuna kadar da haklılar aslında. Fakat yöneticilerin frekansları çoğu zaman başka. Başka olmalarına tamam da, F.Bahçe'de çok başka. Çoğu Avrupa kulübünde de böyle. Kasam güçlü olduktan sonra, bu çılgın çaba bunun için... Yerli şampiyonluğun kulüpteki anlamlarını görenler/görmeyenler gibi. "Banane, merdiven olmadan kaleye tırman" heyecanı bizde fazla! Yönetici koltuğuna oturduğunuzda toptan çok kağıtları düşünüyorsunuz. Belli bir yüksekliğe çıktıktan sonra Messi çıkarmak zor değil. Şu sıralarda dillerde sevda olan isim Özer Hurmacı. Aynı şekilde Özer de bu heyecan içindeymiş. Hatta taraftardan bile olaya motiveymiş, kabına sığmıyormuş. Yani Özer Hurmacı'daki heyecanı tahmin edemiyoruz, harika. Herkes birbirine aynı soruyu soruyor; Christoph Daum neden oynatmıyor? Daum neden 18 kişilik kadroya bile almıyor! (Aslında bunun sebebi her mevkiinin alternatifini yedeklere alması) Özer Hurmacı neden bir anda ülkeye hükmetmiyor, padişah olmuyor (!) Bu soruların sorulduğu hafta sayısı bir hayli arttı, artıyor. Peki bu iyi bir şey mi dersiniz? Taraftarın futbolcusuna güvenmesi, sayması çok güzel de! Arsenal'de sezon öncesi deli bir şey parladı, bir futbolcu. Dürr-i Dırahşân (parlak inci), başka boyuttan gelme biri. Böyle bizi futbola aşık ettiren bir şey gördük mü bilindik söz; Bu çocuk insan olamaz, Jack Andrew Wilshere! “Karındeşen Jack” Emirates Kupası'nda ya yüreklerimize dalmasaydı? Bu dalışı ya da nasıl oldu, ne tür bir strateji ile, incelemeliyiz. Onun altyapıdaki kılıç gibi görüntüsü sadece o gün mü anlaşıldı? Çoğumuz için öyle oldu, istenen de buydu zaten. Futbol sahasında yıldız "bu yıldız olacak" diye doğmaz. Bildiğimizden çok daha farklı bir üreme şekli var. Burada zaman konusunda günler belirli değildir, akış getirir. Bunun sadece değerlendirebileceğiniz fırsat zamanları vardır. Evet değişik gelecek ama futbol biraz da iktisattır. Wilshere'i koysan bu Arsenal'de bugün, yarın oynamaz mı? Peki meyhanede futbolu öğrendiğini söyleyen Arsene Wenger var ya. Neden Wilshere'i oynatmıyor lig maçlarında, bekliyoruz deli gibi oysa. Hoca Wenger ürününü koruyor, içine zaman ekiyor, yavaş yavaş. Wilshere 92'li, Özer 86'lı, doğrudur. Özer büyük umutlar saçılarak alınmıştır, doğrudur. Fakat burada önemli olan yaş değil, olayın özüdür, sistemdir. Daum Özer Hurmacı'yı belki üç hafta önce oynatacaktı. Bu kadar herkesin "Özer" dediği noktada belki 18'e girecekti. "Herkesin dediğini yapmam" diyen kompleksli hocalar listesi? Sanmıyorum bildiğimiz Daum bu kadar basit elbiseli değil. Şimdi o Daum Özer konusunda o kadar sıkışmış durumdaki ve mecburen... Fark etmiyoruz ama Özer'i koruyor, daha sezonun başındayız. Önümüzde koca bir yıl var ve hedef için herkesi sağ tutmalısın. Bir de şu var tabii, Özer Hurmacı sahada, 90 değil, 180 dakika haydi. Futbol gerçekten bu kadar basit mi? Yetenekli bir oyuncu çıkıp bir anda 19 şık hareket yapabilir mi? Binlerce insan içinde süpermen gibi onu biriktirmişken oysa. (Burada taraftarın hiç suçu yok; transferin biçimi, yankısı.) Ve Turkcell Süper Lig gibi sert bir ligde. Genç bir fidanın yeşermesi herkes bu kadar bir şey beklerken? Farz edin Özer Hurmacı 3 hafta kötü oynadı, peki sonrası. Kazanmanız ne kadar vakit alır, kazanamama riski de var tabi. Futbolcu bazen inanılmaz potansiyeline rağmen yapamayabilir. Bende de var ışık ama bazen halı sahada tanınmaz oluyorum. Futbolcu evet oynaya oynaya da bu işin ustası olur, gerçek. Önemli olan başlangıç, pastada duracağınız ilk dilim. Şu an Fenerbahçe'de hava futbol açısından Kurtlar Vadisi. Bu kadar strese boyamışken insanlar bu takımı, kurtlar önüne atmak? Fenerbahçe Özer Hurmacı'yı koruyor, acele etmiyor. Özer Hurmacı bir sene yedek kalmayacak, hepimiz biliyoruz, az kaldı. Sadece kimsenin beklemediği bir an olacak, bir ikinci yarı belki. Beklentilerin katlanılabilir seviyede olduğu bir zaman olacak. Bu hafta sanmasam da pek... En önemlisi Fenerbahçe -iyi- oynarken, o da işe el atacak. Futbol açısından düşüncelere dalmış bir Fenerbahçe'de! Bırakın unutun Özer Hurmacı'yı, o size hatırlatsın adını. İşte o zaman yıldızınız olur, ülkenin yıldızı olur. Aceleye gerek yok, havalar çok sıcak görmüyor musunuz... Yağmur yağsın bir bakın takıma, Alex alkışlarla çıkacak. Veliahtı ansiklopedilere konu olacak, resimli hem de, yakında. Alacak, verecekler, Fenerbahçe'ye can verecekler. Özer'in zamanı Fenerbahçe'nin iyi oynadığı gündür, maç önemli değil.
Arkadaşlar inşallah şu adam harcanmaz, içindeki heyecanı ve teknik zekasını üst düzeyde sahalara yansıtır da, artık bırakın ardayı, messi yerine özerrrrrrrrrrrrr hurmacıııııııııı diye bağırdığımız anlar olur. Artık ciddi anlamda böyle birine ihtiyacımız var.
güzel bir yazı olmuş, dedikleri umarım olur ..
arkadaş bu daum madem sadece ligi önemsiyor ve özeri bilmediğinden maçı riske etmek istemiyor bari avrupa maçında oynat bişeyde oynat yaa oynat yaaaaaaaa
kazımın oynadığı yerde bu adam kazımın 5 kat performans sergiler.
Guiza nın gol atması isteniyorsa Özer Hurmacı ilk 11 de oynamalıdır.Bunun başka bir açıklaması yok!
Galatasaraylı olarak Fener in tek kıskandığım transferidir,adına en çok üzüldüğüm Türk yıldızımızdır
Beyler bence Daum doğru anı bekliyor. Fenerin diyelim maçta artık son dakikaları ve 3-1, 2-0 gibi önde olduğu bir maçta son 10-15 dk alıcak hurmacıyı.
Hurmacı da ii bi performans sergiledikten sonra yavaş yavaş ilk 11 de oynamaya başlayacak. Ben köşe yazısını yazan adama katılıyorum.
Bu adamı kimse kolay kolay harcayamaz.
bu tür gençleri kazanmak istiyorsan önde götürdüğünmaçlarda son yarım saat koyarsın topla oynar traftara kendini sevdirir, takıma alışı, ama daum dan korkuyorum, olası kötü giden bi maçta olmadık bi anda özeri oyuna sokup al sizi istediniz oynattım ama gördünüz bişey yapamadı diyebilir...
işin içinde sadece özer yok arkadaşlar, abdulkadir i unutmayın, orta sahamızda bir lampard bir gerrard olabilecek bir oyuncu var, ama yok oynatılmamaya özen görsetiriliyor,
zor değil ya fenerbahçe rakiplerine baskı kurmuyor, baskı kursa bu gün ilk 30 dakikada çok rahat farkı açabilecek güçte, kendi evinde aç farkı son 30 dakika ikini yaı koy gençeri takıma alışsınlar oynamaya alışsınlar,
bir futbolcunun idman yapması geğil maç oynaması onu geliştirir...
quote:
Orijinalden alıntı: Rizeli
bu tür gençleri kazanmak istiyorsan önde götürdüğünmaçlarda son yarım saat koyarsın topla oynar traftara kendini sevdirir, takıma alışı, ama daum dan korkuyorum, olası kötü giden bi maçta olmadık bi anda özeri oyuna sokup al sizi istediniz oynattım ama gördünüz bişey yapamadı diyebilir...
işin içinde sadece özer yok arkadaşlar, abdulkadir i unutmayın, orta sahamızda bir lampard bir gerrard olabilecek bir oyuncu var, ama yok oynatılmamaya özen görsetiriliyor,
zor değil ya fenerbahçe rakiplerine baskı kurmuyor, baskı kursa bu gün ilk 30 dakikada çok rahat farkı açabilecek güçte, kendi evinde aç farkı son 30 dakika ikini yaı koy gençeri takıma alışsınlar oynamaya alışsınlar,
kaç haftadır böyle bir maçımız olmuyor ki.
abdulkadire gelirsek kesinlikle kiralanmalı fenerde oynaması çok zor zaten şuanlık o yüzden kiralayalım. güzel bir geleceği var.
abdulkadire gelirsek kesinlikle kiralanmalı fenerde oynaması çok zor zaten şuanlık o yüzden kiralayalım. güzel bir geleceği var.
Kiralarsak velinimetlerinden nasıl faydalanırız?..bende çok istiyorum oynamasını..geleceğini de düşünmek gerek fakat yeteneklerini şu an bulunduğu camiada sergilerse daha iyi olur..hem bizim açımızdan hem onun açısından..zaman sadece zaman..Ben inanıyorum show yapacağı günler yakında
quote:
Orijinalden alıntı: DoGGy_
quote:
Orijinalden alıntı: wandy
quote:
Orijinalden alıntı: Rizeli
Kiralarsak velinimetlerinden nasıl faydalanırız?..bende çok istiyorum oynamasını..geleceğini de düşünmek gerek fakat yeteneklerini şu an bulunduğu camiada sergilerse daha iyi olur..hem bizim açımızdan hem onun açısından..zaman sadece zaman..Ben inanıyorum show yapacağı günler yakında
yok bence şuanlık kiralanmalı zaten daum varken oynaması çoooook zor.
Ben birseyi anlamiyorum,adama hala son 15 dk da oynasin diyorsunuz,Ama Kazim'a 90 dk tahammul edebiliyorsunuz.Su an banko 11 de oynamasi gereken 4-5 oyuncudan biri olmali Ozer.
Ben Daum'un bildiği bir şey vardır diye düşünüyorum. Uygun olduğunda 11in değişilmezi olacaktır.
3 sene önce servet içinde aynı şeyleri söylüyordu daum. onu saklıyordu, koruyordu ama oynatmıyordu... sonunda adam gitti. oynadı(sanırım sivas sporda), şimdi geldi galatasaraya milli takımın ve türkiyenin en iyi defanslarında birisi oldu.
fenerin bu işten kazancı ne oldu ? >>>>> 0
Fener kimleri harcamadı ki Özer i harcamasın. Galatasaray sizin en iyi oyuncunuz olan Emre yi ilk oynattığında BJK derbisiydi eleman daha 16-17 yaşlarındaydı. Bu Daum kadar tribünlere oynayan bir hoca yok, adam dalkavuğun önde gideni. Özeri verin Kayseri ye ya da Bursa ya kiralık alın seneye bizim Arda ya yaptığımız gibi sizin de olsun süperstarınız.
Özer, Abdulkadir, Sakarya'dan alınan 2 tane çocuk vardı. Kulübümüzde nedense bir tek alt yapıdan gelen kalecilere güveniliyor Kalecilere verdikleri güvenin semeresini alıyorlar bir de şu oyunculara güvenseler.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme