Şimdi Ara

İŞTE ÖĞRENCİ EVİNDEN YEMEK İCATLARI...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öğrenci yurtlarında kalan üniversiteli gençler yokluktan yaratıcı icatlarda bulunuyorlar. Bunların en popüleri ve bir efsane gibi yayılanı "ütü ile tost yapmak"....

Gazi Üniversitesi bu konuda bir araştırma yaptı ve gençlerin ilginç icraatlarını tespit etti. Araştırma sonucunda ortaya çıkanlar şöyle;

ISITICIDA TARHANA ÇORBASI

Yurtta kalan öğrencilerin yüzde 60'ı bu tekniği kullanıyor. Hazır çorbalar, ısıtıcıda yapılıyor... Sadece bu kadar değil... Isıtıcıda makarna haşlamayı da başardılar. Üstelik çok hızlı ve tat kaybı da yok... Bu teknik de öğrenciler arasında çok sık kullanılıyor.

RAFADAN İÇİN 1 DAKİKA YETER

Canınız yumurta mı istedi?.. Öğrenciler bunu da denemiş. Isıtıcı yumurta haşlamak için de ideal bir cihaz... Bu özellikle erkek öğrenciler arasında çok yaygın...

ÜTÜ İLE KAŞARLI TOST

Sıradışı öğrenci icatları arasında en garip olanı ise şüphesiz "ütü ile tost" yapımı... Erkekler arasında daha yaygın. Hazırlanan tost ekmeğinin üzerine kızdırılan ütü bastırılıyor. Bir kaç dakika içinde orjinalinden farksız bir tostunuz oluyor. Tabii ki tostun neli olacağı biraz öğrencinin bütçesine kalmış. Malzeme yoksa ekmek kızartmak için de ütü oldukça makbul sayılıyor.

ELBİSELİ BUZDOLABI

Öğrencilerin yiyeceklerini muhafaza ettikleri yerler de bir o kadar garip. En sık tercih edilen yer, elbise dolabı... Pencere önleri de özellikle kış aylarında bozulmaması gereken yiyecekler için buzdolabı işlevi görüyor.

Elbette bütün bu garip icatlar, öğrencilerin ekonomik ve barınma sıkıntılarından kaynaklanıyor. Zor koşullar da Türk gençliğini böyle mucit yapıyor...

ZHA

• ben tost yapımında tencere altı kullanıyorum ekmeği tavaya koyuyorum üstüne altı ısıtılmış tencere normal tosttan farkı olmuyor

• ben ise bir keresinde

elektikler yokken

sıcak aylarda balkonda yumurta pişirmiştim
  • patatesli yumurtayı hiçbişeye değişmem..

canım benim
  • iğrenç demeyin

önce tereyağını tavada eritiyoruz.ardından salçamızı tereyağda kızartıyoruz.kıvamına gelince bir kaba koyuyoruz.sonra o tavada sucukları kızartıyoruz ve ardından yumurtayı katıyoruz.yumurta kıvamına ulaştı derken kızarmış salçamızı sucuklu yumurtayla karıştırıyoruz ve yamağimiz son halini alıyor.afiyet olsun
  • biraz uğraştırıcı ama

HAZIRLANIŞ
    önce normal makarna yapıyoruz. kenarda bekliyor
    patatesleri küp küp doğrayıp kızartıyoruz. onuda kenera alıyoruz
    tavada istediğimiz gibi bir sos hazırlıyoruz. (yağla olabilir, ben genelde az yağ gerisin su yapıyorum) salça kekik vb. bilimum baharatı ekleyerek.
    bir kap yoğurdu kıvamına gelinceye kadar karıştırıyoruz.

SERVİS
    makarnayı ortaboy bi tepsiye yayıyoruz.
    üstüne dağıtarak kızarmış patatesleri serpiyoruz.
    yüzey tamamen kıvamlı yoğurtla kapladıktan sonra, son olarak sosu yoğurdun üstünde gezdiriyoruz. afiyet olsun

denemenizi tavsiye ederim

• Önce bir tencerede makarnamızı yapıyoruz..

Daha sonra içine kaşar rendeliyoruz..

Bir kapta salça ve yoğurt kaşımını hazırlıyoruz..

Makarna kaşar karşımımızı bir kase içine boşaltıp üstüne karşımımızı ekliyoruz..

Öğrenci işi pizza kıvamında makarnanız hazır..

Afiyet olsun..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bizim arkadaş su ısıtıcısında makarna yaptı
    bakla mı ne ıslatmış bi de 1 gün öncesinden adam kettle da fasülye yapmaya çalışıyodu
  • mide bulandırıcı, irenç!.
  • quote:

Orjinalden alıntı: iCe_SuNNY

mide bulandırıcı, irenç!.

Ayyy evet haklısın boğazda fransız şarapı ile yemek varken; pis öğrenciler sizi iğrençsünüz süzler
  • yemek kitabı çıkar bu konudan
  • quote:

bunlar iyi yine benim arkadaş 1 hafta boyunca sırf petibör yedi ölüyodu adam az daha
    bi gün yemek zorunda kalırsan görürsün iğrenci
  • ısıtıcı da süt ısıtmaya kalkmıştı benim dahi arkadaşlarım,vıcık vıcık yağ olmuştu ısıtıcı
  • quote:

Orjinalden alıntı: bloodwayne

quote:

bunlar iyi yine benim arkadaş 1 hafta boyunca sırf petibör yedi ölüyodu adam az daha

Ev arkadaşlarımdan biri para harcamaamk için 3 ay boyunca sadece ve sadece patates yedi.. Artık ona pattizman diyoruz.. Düşünün sabah akşam sadece ekmek arası, arada sırada yumurtalı, çoğu zaman sadece patates..

• quote:

Orjinalden alıntı: SAVIAR

quote:

quote:

Ev arkadaşlarımdan biri para harcamaamk için 3 ay boyunca sadece ve sadece patates yedi.. Artık ona pattizman diyoruz.. Düşünün sabah akşam sadece ekmek arası, arada sırada yumurtalı, çoğu zaman sadece patates..

Yazık yav

• Patates ve yumurta kullanarak yaklaşık 20 çeşit yemek yapabiliyorduk

Ama hepsini unutmaya başladım.Öğrencilik bitti
  • Ütü ile kaşarlı tost yapanın aklında zoru vardır. Bu ara ben içki içmem ne şarap nede bira içerim. Onun yerine ev yemekleri yemeği deneyin.
  • quote:

Ütü ile kaşarlı tost yapanın aklında zoru vardır. Bu ara ben içki içmem ne şarap nede bira içerim. Onun yerine ev yemekleri yemeği deneyin.

evet evde her zaman yufka açıp mantı yapcak biri var zten anlaşılan yaşamamışsın bunları
  • quote:

quote:

Ütü ile kaşarlı tost yapanın aklında zoru vardır. Bu ara ben içki içmem ne şarap nede bira içerim. Onun yerine ev yemekleri yemeği deneyin.

evet evde her zaman yufka açıp mantı yapcak biri var zten anlaşılan yaşamamışsın bunları

Sana hergün mantı ye demiyorum. Hem ben şuan Lise okuyorum.
  • Türk evladının haline bak yahu... Allah öğrenci adamın yardımcısı olsun...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.