Şimdi Ara

İşte DVD / HDTV görüntü farkı ... Tıkla ve gör..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Linkte bulunan resimler DVD görüntüsüne aittir. Mosue imleçini resim üzerinize götürüğünüzde ortaya çıkan görüntü ise HD'a aittir.

http://www.cornbread.org/FOTRCompare/index.html

HDTV almak farz oldu artık....

• Hdtv ye geçmek için hdtv uyumlu çalıcı,hdtv film,hdtv tv almak lazım demi yada media center+hdtv tv
  • çok kaliteli görüntü....
  • kaliteli ama hdtv biçiminde izlemek için yepyeni bir düzen kurman lazım hdtv ye uyumlu tv..vs.vs
  • gerçekten görüntü çok kaliteli. 1080p falan herhalde, çözünürlük 1920*1080 diyor
  • BU GÖRÜNTÜLERİN hepsi HD dvd görüntüsümü peki....
  • merhaba,

çok iyi ama bence çok ta farklı değil tabi bir de canlı görmek lazım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arada muazzam bir detay farkı var, diğer taraftan kontrast olarak dvd görüntüsü daha iyi geldi.Kayıtsal bir sorun mudur acaba?
    Bir de benim merak ettiğim eleman bu görüntüyü aynı dvd'den mi alıyor?Yani aynı dvd filmi bir dvd formatında bir de hdtv formatında mı izliyor da bu görüntüyü alıyor.Bilen varsa bir aydınlatsın bizi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erci541 -- 5 Mart 2006; 16:59:49 >
  • merhaba,

bu söylediğini daha önce h264 formatı mıydı neydi adı unuttum,
    onda görmüştüm.

kontrast olayına bende takıldım, hdtv olan bir kanalda dedim ya canlı bakmak lazım , mercedes arabaya tüp baglarsan mercedes gibi olmaz sanırım böyle bir şey ...

saygılarımla , bir de dvd netliği bana yetiyor yada hali hazırda olan mpeg2 formatlı uydu yayınları diyeyim, bunları düzgün izliyeyim de takılmadan hdtv olayına sonra bakarız die düşünüyorum. daha önce de yazdım teknoloji genel olarak kitlelere ulaştıkça deger kazanır ..

saygılarımla.
  • Arkadaş anladığım kadarıyla internette gezen 8 gblik wmv, veya 3 parça halinde toplan 20küsür gb olan 1080p versiyonunu dvdsi ile karşılaştırmış,

Renkleri HD videonun daha canlı, daha gerçek vermesinin nedeni ITU R-BT 709 adlı renk standardını kullanmasıdır, NTSC ye gore renk gamutu epeyce geniştir, daha fazla renği daha dogru gosterir, ayrıca renk kanallarının karışım oranına insan gozunun algıladıgı değerlere daha yakındır.

Standart NTSC de ise ITU R-BT 601 adlı cok daha dar bir renk gamutu kullanılıyor bildiğim kadarıyla, dolayısıya renk leri HD ye kıyasla daha gerçek dışı, fazla patlama yapıyor; kırmızılar, gokyuzu v.b.

SD ve HD nin kullandığı renk standartları ile ilgili bilgi sahibi olanlar paylaşırlarsa sevinirim.
  • arkadaşlar 1080P ne? 1080İ ne dir yaa?
    farkları neler?
    100Hz digitaltarama nedir? 100HZ natural tarama nedir??
  • Resimlerden o kadar anlaşılmıyor. Ancak yanyana getirilmiş ve aynı filmi oynatan iki TV üzerinde seyredilince daha etkili olur.

Zaten resimlere bakarak söyleyebilirim ki, normal DVD nin kontrastı daha güzel görünüyor.

Ben TÜYAP fuarında SONY nin standında Bluray DVD yi seyrettim. Görüntü muazzam netti. Ama normal DVD ile arasında ahım şahım bir fark yoktu.

Birde unutulmaması gereken bir durum var. Gerçek HD DVD ve Bluray seyredebilmek için filmin çekiminde kullanılan kameranın da bu teknolojiye sahip olması lazım. Şu andaki tüm DVD filmler 720*576 kameralar ile çekiliyor. HD DVD veya Bluray formatında çıkartılmış bir matrix veya LOTR DVD lerindeki 720p*1080i çözünürlükler sanal çözünürlükten ibaret olacak. Çünkü filmin orijinalinde bu çözünürlük yok.

Mesela Twin Peaks dizisi HD DVD kamera ile çekiliyor. İmkanınız var ise onu izleyin.

• quote:

Orjinalden alıntı: topaz42

Birde unutulmaması gereken bir durum var. Gerçek HD DVD ve Bluray seyredebilmek için filmin çekiminde kullanılan kameranın da bu teknolojiye sahip olması lazım. Şu andaki tüm DVD filmler 720*576 kameralar ile çekiliyor. HD DVD veya Bluray formatında çıkartılmış bir matrix veya LOTR DVD lerindeki 720p*1080i çözünürlükler sanal çözünürlükten ibaret olacak. Çünkü filmin orijinalinde bu çözünürlük yok.

Mesela Twin Peaks dizisi HD DVD kamera ile çekiliyor. İmkanınız var ise onu izleyin.

"Şu andaki tüm DVD filmler 720*576 kameralar ile çekiliyor" görüşü tamamen yanlıştır,
    2001 yılı oncesi cekilen filmlerin neredeyse tamamı(ortabutce ustundeki tumu) 35mm veya 16mm istisnai olarakta 8mm "Film" ortamına çekilmiştir.

Bazı istisnalar dışında dijital kamera kullanılmamıştır.

35mm film negatifinin 4mp çözünürlüğe sahip oldugu varsayılıyor, 16mm de ise 1.5mp civarı bir rakamdan bahsediliyor.

Tabii filmin ne kalitede hangi teknolojiyle tarandığıda o filmden dvd veya hd-dvd yapmak için gerekli dijital verinin kalitesini belirleyecektir.

2001 yılında George Lucas'ın bizzat 96 yılında sonynın ar-ge departmanından talep ettigi ve araştırma-geliştirme safhasında cok yakından ilgilendiği Sony F900 HDcam ilk 24p(film kamerası hızında çekim yapan)kameranın piyasaya sürülmesinden sonra vidocq, starwars üçlemesi gibi 1920*1080p formatında cekilen filmlerle karşılaştık.

Bulunduğumuz 2006 yılında yönetmenlerin elinde Sony F900un yanısıra panavision genesis, Viper, panasonic 27F gibi agır HD kamera seçenekleride mevcuttur; ve emin olun bir hollywood yapımında yapımcıların kaçınacağı en son faktör kamera-film maliyetidir.

35mm ile 90mm aralıgında film kullanan ve "modern tarayıcılar" tarafından taranmış 1930 yapımı siyah beyaz film bile(tabii yıpranmamışsa ki yıpranmıştır.) cok rahat gerçek 1920*1080 çözünürlüğünü sağlayabilir.
    Yeni gelecek Blue-Ray, HD-DVD leride HDCP kırıldıktan sonra buyuk bir zevkle izleyebiliriz ve bu tarih cok uzakta görünmüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetdemir -- 7 Mart 2006; 1:54:20 >

• gerçektende görüntü kalitesi mükemmel hdtvnin
    linke tıklayın tvnizden nefret edin
    http://dvbportal.dyn1.de/forum/index.php?board=7;action=display;threadid=149
  • quote:

Orjinalden alıntı: phoenix20

gerçektende görüntü kalitesi mükemmel hdtvnin
    linke tıklayın tvnizden nefret edin
    http://dvbportal.dyn1.de/forum/index.php?board=7;action=display;threadid=149

TV den nefret ettirecek bir görüntü göremedim o linkte. Resimlerle o kadar bariz anlaşılmıyor. En hakikisi gerçek bir TV ekranında belli olur.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.