Şimdi Ara

İstasyonlu Havya Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
3.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aldığım 5-6 tane kalem havyanın çok çabuk bozulmaları sonucu ben de deyim yerindeyse Adam gibi bi havya almaya karar verdim ve bu istasyonlu ısı ayarlı havyalara göz diktim. Gittigidiyor.com'a baktım ve çok güzel havyalar gördüm ama daha önce hiç kullanmadığım için kaliteleri hakkında hiçbir bilgim yok. İstasyonlu havya kullanan ve memnun kalan arkadaşlardan öneri bekliyorum. Bütçem maksimum 250 TL. Alacağım havyanın kaliteli ve uzun ömürlü olmasını istiyorum. 10 Sene hiç bir sıkıntı çıkarmazsa çok iyi olur :) Gittigidiyor.com'da şu ürünü buldum, sıcak hava pompası da var bazen lazım oluyor :)

Nasıl, sizce kaliteli ve uzun ömürlü müdür?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kaliteli bir istasyonlu havyaya benziyor.Satıcı da güvenilir görünüyor.Umarım memnun kalırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 15 gün sonra -- 5 Haziran 2014; 1:07:08 >
  • Dediğiniz gibi kaliteli bir ürüne benziyor ama gerçekten kaliteli midir bilemiyorum. Bu marka güvenilir bir marka mıdır acaba?

• Bunların hepsi jenerik ürün herkes bir marka basıyor. Ben de iş için bunlardan alacağım. Bu cihazları ayrıca cep telefonu tamir malzemeleri satan internet dükkanlarında da bulabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken bazılarının hava üfleme kısmında motor el parçasında olurken bazılarında hortumla ana gövdeye bağlı oluyor. Ana gövdeye bağlı olanların el parçaları hem daha hafif hem de daha güçlü hava üflüyor.
  • İstanbul'daysanız Karaköy piyasasından daha uygun fiyatlara(120TL~150TL) alabilirsiniz.Arkadaşın dediği gibi bir cihaz var, herkes marka ismini bastırabiliyor.
  • MOST WANTED GÖKHAN kullanıcısına yanıt
    Ben bir senedir uğur 852D olanını kullanıyorum. Hepsi aynı zaten. Şu ana kadar bir yamuğunu görmedim ama fişe takılı durumda çalışmasa bile içinden ses geliyor. Ses nedendir bilmiyorum. Çok profesyonel kullanıcı değilim. Hava tabancasını makaron için kullanıyorum.
  • zkurt86 kullanıcısına yanıt
    Ne zamandır bu ürünü kullanıyorsunuz? Bende sizin gibi çok profesyonel değilim ama kalem havya 2-3 ay sonra atmaktan bunaldım aldım. Almışken adam gibi bişey alayım dedim. Sıcak hava pompasını bende sizin gibi makaron ısıtma da kullanırım, çakmakla biraz sıkıntılı okuyor :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Matkap tavsiyesi
    18 yıl önce açıldı
    Doğalgaz dedektör tavsiyesi
    6 yıl önce açıldı
    SMD tamir için havya önerisi
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    1 seneyi geçti, dediğim gibi bir sorunum yok ama aldığımda olmayan bir ses var şimdi.
  • Telefon tamircisi arkadaşım cyber kullanıyor sanalpazarda 169 a var

• Alacak olan arkadaşlara tavsiyem;
    Evimde Sunline 852D++ kullanmaktayım ve memnunum.
    Ofisimde ise Cyber 852D kullanmaktayım ondan da memnunum. Ancak ikisi arasında hangisi derseniz yerine göre öneririm. Sunlineda sıcak hava tabancası diğerine göre oldukça iyi. Cyberdan daha yüksek hava akımı sağladığını gözlemliyorum. kullanımı daha rahat. askı aparatı sayesinde sıcak hava tabancasını sabit tutup, kartınızı hareketli olarak kontrolü sağlıyor. Cihazın arkasında gücü kesmek için anahtarı var ve bu benim çok işime yarıyor. Prizden sök tak uğraşmıyorum. Havya ile işim olmadığı zamanlarda prizin çalışması gerektiği oluyor. Bu yüzden ğprizi anahtarından kapatmak işe yarar bir çözüm olmuyor
    Cyberın ise kalem havya kısmı daha iyi. 852D++'a göre daha hızlı ısınıyor ve daha stabil. 852D++'tan diğer üstün yanı, ısı ayar yerleri dijital. kullanım için fark etmiyor ama sonuçta dijital olarak bir adım önde sayılır. Ancak gücü tamamen kesmek isterseniz cihazın fişinin prizden çekilmesi gerek. Ayrıca Cyber daha hantal duruyor. sunline 852D++ onun neredeyse üçte biri.
    İkisinin de içerikleri aynı. İkisininde içinden sıcak hava tabancasına ait 4 farklı uç çıkıyor. 852D++'ta havyanın soketi emniyet vidalı. kolay kolay çıkmıyor bu yüzden. Cyberınki direk fiş tarzında. Ufacık bir asılmayla hemen çıkıyor. Takıldınmı direk çıkıveriyor. Ancak görsel olarak Sunline 852D++ çok daha göze hitap ediyor, az yer kaplaması da cabası. Önerim sunline 852D++'tan yana. Hatta ben 853D almayı planlamıştım ama, sırf güç kaynağı var diye 120 lira fazladan vermek istemedim . Bütçeniz varsa 853D alın, hazır güç kaynağınız da olsun.

• Sunline 852D+ modelini sipariş vermiştim ama stoklarındaki son 2 ürünü denedikleri sırada sıcak hava üflemesinin çalışmadığını söylediler ve bu yüzden siparişi iptal ettiler. Dün başka bi yerden Sunline 852D+SE modelini sipariş verdim bugün kargoya verirler.

• Gözden kaçmış olabilir diye tekrar ediyorum sizin için belki önemli olmayabilir ama aklınızda olsun.

Bu cihazların 2 tipi var.

1- Sıcak hava üfleyen kompresör ana gövdede bu sayede daha güçlü hava üfleyip daha sağlam kompresörü var
    2- Sıcak hava üfleyen kompresör el aletinde bu nedenle el aleti daha ağır ama kompresör de küçük olduğundan daha güçsüz.

Sizin sipariş için verdiğiniz linkte üstteki resimde kalın hortumlu 1. tip alttaki resimde ince kablolu 2. tip ve satıcı 2. tipte olduğunu beyan etmiş özellikler kısmında. Size tavsiyem birinci tipten almanız. Yine de siz bilirsiniz.
  • Sozuak S kullanıcısına yanıt
    İlginiz için teşekkür ederim. O linkteki ürünü almadım, başka bir satıcıdan Sunline 852D+SE modelini aldım yani diyafram pompa diye geçiyor,sizin dediğiniz gibi. Dün ürün elime ulaştı ama kutu içerisinde bir poşet içinde siyah renkte plastik anten gibi bir parça ve ince metal bir tel vardı. Bunların ne olduğunu anlamadım, kullanma kitapçığında da bişey yazmıyor zaten.

• Dediğim parçalar bu
     İstasyonlu Havya Tavsiyesi

• quote:

Orijinalden alıntı: Sozuak

Gözden kaçmış olabilir diye tekrar ediyorum sizin için belki önemli olmayabilir ama aklınızda olsun.

Bu cihazların 2 tipi var.

1- Sıcak hava üfleyen kompresör ana gövdede bu sayede daha güçlü hava üfleyip daha sağlam kompresörü var
    2- Sıcak hava üfleyen kompresör el aletinde bu nedenle el aleti daha ağır ama kompresör de küçük olduğundan daha güçsüz.

Sizin sipariş için verdiğiniz linkte üstteki resimde kalın hortumlu 1. tip alttaki resimde ince kablolu 2. tip ve satıcı 2. tipte olduğunu beyan etmiş özellikler kısmında. Size tavsiyem birinci tipten almanız. Yine de siz bilirsiniz.

Bu malzemelerin satıldığı bir sitede malzemeler hakkında bilgi kısmında, 1.tip olanların zamanla kullanımdan dolayı hortumumun kıvrılmalardan ya da bükülmelerden hava akımının azaldığı yada kompresörün bozulduğu şikayetinin olduğu, bu sorunun 2.de giderildiği yazıyor. Yeni modeller artık 2.tip olarak üretiliyor, kaliteli markalarda aynı mı bilmiyorum. Belki de malzemeden kaçmak içindir, sitenin yorumu böyle

• Yani ben yoğun olarak 1. tip kullandım. Hortum arızası görmedim ama son 8 yılda sürekli kullandığım istasyonlar içinde kaliteli bir marka olan PACE ürünlerinin de zamanla sorun çıkarttığını gördüm. Koruyucu bakım ve gerekli sarf malzemelerinin değiştirilmesi şart yoksa hiçbiri ömürlük değil elbette. Yalnız edindiğim tecrübeler ki çocukluğumdan beri bu mesleğin içinde olan 40 yıllık hayatının 20 yılını çalışarak geçirmiş birisi olarak üreticilerin her zaman kullanıcıyı değil ara ara kendilerini düşünüp kullanıcıyı düşünüyormuş gibi göstermelerine alışkınım. Şimdi elinizde sürekli ağır bir el aleti ile mi çalışmak rahattır ve bileğinizde sakatlık riskini arttırır yoksa mümkün olduğunca hafif olan mı? Bu çerçeveden baktığımda ben metresi 1 TL bile olmayan 1. metrelik hortumu yılda 2 defa hadi 5 defa değiştirmeyi ağır bir el aleti ile çalışmaya tercih ederim. Pompa ömrü olarak ta elbette büyük yerde olan büyük bir pompa küçük bir el aletinde olan küçük bir pompadan daha ucuza ve kolay değiştirilir düşüncesindeyim. Pace de de pompa gövdedeydi bir çok model marka kullandım el aletinde olan görmedim.

• Sozuak S kullanıcısına yanıt
    ben de diyaframlı sipariş ettim .merak ettim aslında hangisi iyi diye.
  • porsche911turbo kullanıcısına yanıt
    Sozuak nickli abimiz çok iyi anlatmış hangisinin daha iyi olduğunu. Dediği gibi diyafram tipi bana da daha iyiymiş gibi geliyor. Hem havayı daha iyi ve kuvvetli pompalar hem de dediği gibi kol kısmı hafif olur. Bu arada PM' de sormuşsun. Evet SE olan model Diyafram pompalı oluyor. Sunline firmasına da e-mail attım bu siyah parça ve tel ne işe yarıyor diye cevap gelmiş. SMD Entegre tutucusuymuş. O siyah parçaya teli vidalıyorsun tel ile entegreyi kaldırıyorsun bir yandan. Ürün eline geldiği zaman bu neymiş diye merak etmeyesin diye söyledim :) Bu arada kutunun içinden çıkan kullanım kılavuzunu da Google Çeviri ile çevirip basmışlar sanki :) hiç bir işe yaramıyor. cevap verdikleri e-maile de bi tane kullanım kılavuzu eklemişler çok güzel ve açıklayıcı. İstersen sende bi e-mail at ve kullanma kılavuzu iste.

teşekkürler. bi mail de ben atayım,cihaz yolda bugün elimde olur.
  • konuyu hortlatmak gibi olacak ama diyafram pompalı olanın, üfleme koluna göre ömrü daha mı az? digital elektronik hocası öyle diyordu galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi danishmend -- 30 Mart 2017; 14:41:56 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.