Şimdi Ara

istasyonlar arası lpg farkları?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
5.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kırıkkale tüpraştan bir tanıdık "Son yasal düzenlemeden sonra hangi benzin istasyonu gelirse gelsin artık aynı ürünü veriyoruz. Eskisi gibi farklı ürünler artık yok" dedi.Birkaç farklı benzin istasyonundaki görevlilere sorduğumda onlar da aynı cevabı verdiler. Lukoil hariç kırıkkale rafineriden lpg alan tün istasyonlarda satılan lpg ler fiyat farkı ne olursa olsun aynı diyor, hem rafineri çalışanı hem benzinlik çalışanları.
    Bu durumda artık yol boyu tabelalara bakıp en ucuz lpg hangisi ise ondan alabilecekmişiz?!?!.
    Daha önce sıkıntı yaşadığım benzin istasyonlarına girmeye hala cesaret edemedim ama sizin bu konuda bir fikriniz var mı bilmek isterim.

• 10 yıllık ve 190.000km'lik LPG kullanıcısıyım. Forumdaki en tecrübeli LPG kullanıcılarından birisiyimdir.

Yıllardır LPG'yi hep en ucuz yerlerden alırım. Uzun yolda da marka ayırımı yapmaksızın en ucuz istasyondan alırım.

Milangaz, Güvenalgaz, Kale gaz, turna gaz, yurt gaz, exen gaz, bizim gaz, aygaz, shell gaz, Meram gaz, P/O gaz, vs. almışlığım var. Şu an Antalya'da en ucuz Aytemiz ve Total'de, oralardan alıyorum.

Ben bu kadar LPG markası arasında belirgin bir fark göremedim. Bu gazlar aracın LPG sisteminde de herhangi bir sorun çıkarmadı. 10 yıl ve 190km'dir LPG enjektör değişimi yapmadım.

Menzil olayında şu var. Her LPG pompasının basınç ayarı aynı değil. Kimi pompalar 45lt'lik depoya 36lt basınca duruyor, kimi pompalarsa 45lt'ye 40 lt basınca duruyor. 4 litre fark da uzun yolda 60 - 70 km kadar fark ettirir. O yüzden şu istasyondan aldım menzil az çıktı, orası üç kağıtçı demeden önce bu pompa basınç farkı olayını göz önüne almanız lazım.

Boşuna Aygaz'a veya Shell'e falan çok para vermeyin derim, en ucuzunu alın.
  • Bugüne kadar hep opetten aldım.

İlk defa Milangaz’dan aldım. Yoğun istek üzerine Herkes Uzun menzil istiyorsan Milangazdan şaşma dediler. 2.87’den depoyu fulledim. Bakalım kaç km gidecek Şuanlık baya iyi gidiyor. 55 km yol yaptım Yol bilgisayarında hala full gözüküyor lpg

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdiye kadar aldığım LPG lerde farklı istasyonlarda şunu yaşadım :

Kimisi dolum esnasında çok kokar.

Kimisi hava mı basar artık yakıt mı kalitesiz performans düşer, menzil kısalır.

kimisi anormal uzun menzil gider ama performans normaldir.

kimisi de köpek gibi gider, çabucak biter.

artık nasıl bir kokteyl yaptılarsa

Benim için önemli olan istasyon sahibinin dürüstlüğüdür. LPG de İlle şu marka olsun demem. Ucuzunu alırım.
  • kırıkkale eski adı turkuaz, şimdiki adı kadoil olan benzinlikten aldığım gaz ile normalde 500-550 km gidecek olan arabam 123 km de yolun ortasında kalmıştı 5-6 sene önce. Şu an yolum üzerindeki en ucuz lpg o ama hala korkuyorum oraya gitmeye.
    Tüpraşçının dediği eğer firma Tüpraştan aldığı gazı bizim arabaya doldurana kadarki süreçte birşey yapmıyorsa Tüpraş çıkısı hepsi aynıymış.
  • LostAssassin kullanıcısına yanıt
    Yuhh hocam 500 km gitmesi gerekirken 123 km gittiyse yani bu adamlar %70 oranında hava basmışlar demektir O istasyona bir daha adım atma hocam

O kadar fark mümkün değil. Hilenin dibine vurmuş adamlar

• LostAssassin kullanıcısına yanıt
    Benimde bir ara başıma geldi 450 km gitmesi gereken gaz 270 km de bitti aldığım istasyon opet idi.

Markadan bağımsız istasyonda bitiyor. Bir ara Afyon civarından adı sanı belli belirsiz istasyondan LPG aldım. 550km de bitti.

Belli güzergahlarda ucuz istasyonlarim var.

• Ya hocam geçenlerde bende bu konuya parmak basmıştım. Herkes çok yaktığından şikayetçi aracının. Ben aynı kullanımla 2 yıl önce 300 km yol giderken şimdi 260 270 civarında yol gidiyorum. Yani bu yakıt ile alakalı bir sıkıntı söz konusu. Bütan propan ayarında mı sıkıntı var anlamadım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İzmir LPG fiyatları?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sıkıntılı olduğunu düşündüğünüz istasyonları epdk ya şikayet edebilirsiniz

Mazot alırken hep konuşurum pompacıile.

Tüp alırken sorun ödeme yaparken sorun en kötü

• Önemli olan güvenilirlik mesela bi keresinde Kadoil'den gaz aldım 42 lt depo tam boş olmadığı halde 45 lt bastılar. Kesin demesem 50-60 gidecekti heralde.

• quote:

Orijinalden alıntı: Anxiolytic

Önemli olan güvenilirlik mesela bi keresinde Kadoil'den gaz aldım 42 lt depo tam boş olmadığı halde 45 lt bastılar. Kesin demesem 50-60 gidecekti heralde.

Kadoil şu ana en ucuzu ama Litresi 1 tl den 10 lt lpg alana 45 litre benzin bedava dese dönüp bakmam. O derece sıkıntılı orası.
  • benzindede aynı sıkıntı var.shelin kendi işlettiği istasyondan alıyorum daha çabuk bitiyor.kimseye güven kalmadı.kör tuttuğunu öpüyo.iyiki dindar ülkede yaşıyoruz

• Gerçekten istasyon önemli. Ben bp,shell,po ve opet dışındaki hiçbir yerden almam diyordum. Fakat opetten 2 kez aldığım aynı miktar (farklı istasyon) lpg o kadar farklı menzil verdi ki. Tam ilçenin adını hatırlamıyorum fakat Antalya'ya girerken bir Opet istasyonuydu. Aynı şekilde manavgat tarafından antalya merkeze girerken de bir opet istasyonundan aldım. Yol bilgisayarı ile birebir tuttu menzil. Ama o ilk opetin yaptığı hileden sonra bir daha opetten ne lpg ne benzin alırım. Şu an Po gaz alıyorum. Performansta ne artış ne düşüş var fakat aldığım istasyondaki miktar ile yol bilgisayarı menzili birebir uyuşuyor o yüzden memnunum. Bazen shellden alıyorum denk geldikçe. Performans olarak po'dan biraz daha iyi sanki ama ben yine bildiğim po istasyonundan şaşmıyorum fiyatı shellden daha uygun olduğu için.

• 10 yıllık ve 190.000km'lik LPG kullanıcısıyım. Forumdaki en tecrübeli LPG kullanıcılarından birisiyimdir.

Yıllardır LPG'yi hep en ucuz yerlerden alırım. Uzun yolda da marka ayırımı yapmaksızın en ucuz istasyondan alırım.

Milangaz, Güvenalgaz, Kale gaz, turna gaz, yurt gaz, exen gaz, bizim gaz, aygaz, shell gaz, Meram gaz, P/O gaz, vs. almışlığım var. Şu an Antalya'da en ucuz Aytemiz ve Total'de, oralardan alıyorum.

Ben bu kadar LPG markası arasında belirgin bir fark göremedim. Bu gazlar aracın LPG sisteminde de herhangi bir sorun çıkarmadı. 10 yıl ve 190km'dir LPG enjektör değişimi yapmadım.

Menzil olayında şu var. Her LPG pompasının basınç ayarı aynı değil. Kimi pompalar 45lt'lik depoya 36lt basınca duruyor, kimi pompalarsa 45lt'ye 40 lt basınca duruyor. 4 litre fark da uzun yolda 60 - 70 km kadar fark ettirir. O yüzden şu istasyondan aldım menzil az çıktı, orası üç kağıtçı demeden önce bu pompa basınç farkı olayını göz önüne almanız lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeytinkoy -- 21 Kasım 2017; 11:9:0 >

• zeytinkoy kullanıcısına yanıt
    38 lt alan depoya, yakıt olduğu halde 46 lt basan gördü bu gözleraraba ve lpg kiti ne acaba sorun çıkarmamış

• quote:

Orijinalden alıntı: zeytinkoy

10 yıllık ve 190.000km'lik LPG kullanıcısıyım. Forumdaki en tecrübeli LPG kullanıcılarından birisiyimdir.

Hocam menzil farkında pompa basıncı demişsiniz ama ben aldığım litreye baktım sonuçta. Basıncı ne olursa olsun. Her iki istasyondan da 38 küsur litre gaz aldım gözümle de gördüm pompa sayacında. En kötü ihtimal biri 38.2 dir diğeri 38.9 dur ve bu durumda da menzil bariz bir fark kesinlikle yaratmaz. Ben her iki opetten de aynı miktar (lt) gaz alıp da menzilde çok fark varsa ben o istasyonu kötülerim. Hakkım çünkü. Dediğim gibi basıncı ne olursa olsun verilen litre bellidir.

• Araç Focus1, LPg kiti BRC.
  • Konu açtığımda belirttiğim lpg istasyonları arası fark varmı meselesini test etmek için yolum üzerindeki en ucuz lpg olan Jetpet den üç depo lpg denedim. Sonuç TP ile Jetpet arasında çekiş ve yapılan yol olarak bir fark meydana gelmedi. Kadoili mümkün değil denemem ama haftaya yolumu birazcık değiştirerek Lukoili test edeceğim.
  • Banada Aygaz daha seri götürüyor gibi geliyor aracı Shell gaza göre diğer gazları denemedim bile.

Class petrol 2.53 Aygaz 3.03 sizce ikiside aynımı?

• TP de Turna gaz, Jetpet te Güney gaz ve Lukoil de akpet gaz veriyorlar burada. TP, Jetpet ve Lukoil üçünü de en az üçer depo denedim. Her ne kadar fiyatlar farklı olsa da günlük aynı araba ve aynı sürüşle aynı yolda sarfiyatta ve çekişte bir fark oluşmadı .
  • Geçen sene Burdur yakınlarında ne idü belirsiz bir istasyondan mecburen 50 liralık LPG aldım.
    50 Km sonra yolda kaldım.
    Motor yatak sarmıştı, evi satıp 8.000 liraya motor yaptırdım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.