Şimdi Ara

İSTANBULDAKİ MÜZELER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlarlar evvelsi gün Sultanahmet tarafına işim düşmüştü,tramvayla oraya gittim yalnız dikkat ettimde bu yabancılar bizden dahamı fazla kültürümüze özen gösterip,ilgileniyor.Nereye baksam heryer turist,tamam turizm sezonuda açıldı sayılır ama Türk göremedim desem yeridir.Acaba kendimiz bir günümüzü ayırıpta geziyormuyuz tarihi yerlerimizi,müzelerimizi?
    Bunu yazmamdaki sebep aslen istanbullu değilim,üniversite okuyorum istanbulda belkide ondan garip geldi bana.Bugün ilk işim Ayasofya müzesi girişinde kendime bir tane Müzekart çıkartmak oldu.5 dakikada öğrenciye 10 lira normal vatandaşa 20 liraya çıkartıyorlar ve bu kartla bir yıl boyunca Türkiyedeki 300 ün üzerindeki müzeye limitsiz girip çıkabiliyorsunuz.
    Şimdi istanbullu arkadaşlara sorum,bana Topkapı Sarayı ve Ayasofya müzesinden başka istanbulda tavsiye edebileceğiniz gidip gördüğünüz müzeler varmı?Tercihim Osmanlı üzerine.Saygılar...

• Yerebatan Sarnıçını gez, Deniz Müzesine git, Koç Müzesine git...Dolmabahçe sarayına git Sultanahmet meydanında Dikilitaşları incele..

Bunları rehber eşliğinde yaparsan süper olur.
  • biz de parise gitsek ordaki tarihi eserleri inceleriz onlara nazaran... elimizin altında olduğu için kıymetini bilmiyoruz desem yeridir. topkapı sarayına bi gidemedim ayasofyaya 1-2 kere gitim geçenlerde yerebatana girdim o kadar
  • Tercıhen Osmanlı uzerıne dedıgın ıcın Harbıye Askerı Muze'yı sıddetle onerırım dostum. Osmanlı; daha evvelı ve modern ordumuzun sılahlarını, savas hatıralarını, tarıhe damga vurmus eserlerı ızleme fırsatın olur. 4 kere gezdım en son 16 yasında gıtmıstım. 25 yasındayım kısmet olursa yıne gıdecegım. Ucsuz bucaksız bır muze emın ol gezıntın 4 saat surecektır. Muzenın gırısınde Bızans ımparatorlugunun Halıc'e cektıgı o meshur zıncırın bır kısmını goreceksın, o andan ıtıbaren takrıbı 4 saat boyunca buyulenmeye devam edeceksın.

Ne kadar anlatırsam anlatayım kelımeler kıfayetsız kalır, butun herkesın gezmesını kesınlıkle onerırım. Fakat Askerı muze yanılmıyorsam kultur bakanlıgına degıl genelkurmaya baglı bır muze oldugundan Muze Kart orada gecmıyor olabılır. Basta soyledıgım gıbı tam olarak emın degılım netten bakabılırsın.

Duzenleme:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuva-i milliye -- 9 Nisan 2009; 21:15:58 >

• Yazan herkeze teşekkürler.Bugün müzekart almaya gittiğimde hadi gitmişken diye hem Ayasfoya hemde Topkapı sarayını gezdim yarım yamalak, cidden çok etkilendim.Müsait birgünümde ikisinide adam akıllı geziceğim.Özellikle hazinenin olduğu kısım..Görmeyenlerede mutlaka tavsiye ederim.Kuva-i milliye detaylı anlatımın için sağol en kısa zamanda gidicem inş.
  • Müzekart işi kafama yattı
  • Aynen hocam 1 dakika sürmedi çıkması,üstünde resmin oluyor.Ve gayet mantıklı bişi zaten çoğu müze 10 lira.Kart ise öğrenciye 10 lira normali 20 lira.1 yıl boyunca sınırsız kültür bakanlığına bağlı müzelere girip çıkabiliyorsunuz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tamamda müzemiz var diye hergün mü gidelim yani. Adamlar turist bir veya iki defa gelirler en fazla tabiki görmek bilgi almak isterler. bizim yanıbaşımızda olduğu için zaten yılda 2 3 kez gidiyoruz kalabalık yapmanın anlamı yok
  • Varmı arkadaşlar başka giden gezen gören..
  • Sadece okul gezileriyle gidiliyor ya anca , okul günlerinin olduğu günlerde turistler kaçmalı bence bizim orta okul gezisini hatırlıyorumda;

Bir turist gözükür ve en ingilizcesi iyi olan bir öğrenci olan ben atılırım , cümleleri hatırlıyorumda derdimi anlatmışım ama gülmüştür herhalde.

- Helloo (Cevap gelmez)
    - Helloo dedik
    + Hello
    - My name is Erhan , what is your name?
    + My name is Christie ( Hızlı birşeyler söylüyor.. )
    - I cant speak english , dont understand dont understand (sınıf ilerler)
    - I go near my class nice to meet you bye

Şöyle bi bakınca gene konuşmuşum be hani bide bir kız vardı ingilizce öğretmeni ne fırça atmıştı.

Kız turistin yolunu kapatmış arkada turist bağrıyor yol vermesi için.

- Sorryyy sorryyy
    +Ya Erhan burda ingiliz saliii salii diye bişey diyodu
    * bende bilmiyorum salii ne
    İngilizce öğretmeninin nidası o an duyulur: Salak kızım sorry diyor yolunu kapatmışın.

Yıkılmıştım harbi

• Panorama 1453 var alternatif olarak.

(ilk çıkarken gökyüzünü gördüm dışarı çıkıyoruz sandım. )
  • Bir Ankaralı olarak, neredeyse İstanbul'da görmediğim Müze/Tarihi Yapı kalmadı. İstanbullu olupta görmeyen arkadaşlar varsa, kıymetini bilsin ve bir an önce TARİHİNE SAHİP ÇIKSIN !
  • quote:

Orjinalden alıntı: Wasell

Panorama 1453 var alternatif olarak.

(ilk çıkarken gökyüzünü gördüm dışarı çıkıyoruz sandım. )

Nerede hocam tam olarak orası?
  • İstanbulda gidilebilecek tarihi müzeler hakkında yardımcı olabilirmisiniz ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.