Şimdi Ara

İSTANBULDA ARABA KULLANMAK ÇOKMU ZOR.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
12.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkdaşlar,feribotla yenikapıya geldik diyelim arabamla.arabada 90 model lada samara dikkate alın.orda yenikapıdan eyüp-eminönü-fatih camii-çarşamba-bayrampaşa ya gitmek istesem çokmu zor.yani tek şerite girsem gidebilirmiyim.biraz istanbulada araba kullanmayı anlatırmısınız.6 aylık şöförüm.ama güvenim var kendime.bir çılgınlık yapıp cesaret edip cami zitaretleri yapmak istiyorum.ne dersiniz.

İstanbul'da Araba Kullanmak

İstanbul'da araba kullanmak zorlu bir deneyim olabilir, özellikle de trafik yoğun saatlerde. Yoğun trafik, dar sokaklar ve sınırlı park yeri, şehirde araba sürmeyi zorlaştıran faktörlerden bazılarıdır.

İstanbul Trafiğinde Araba Kullanmak

İstanbul'un trafiği, özellikle sabah ve akşam işe gidip gelme saatlerinde yoğun olabilir. Bu yoğunluk, uzun kuyruklar, ani duruşlar ve yavaş ilerleme ile sonuçlanır. Trafik sıkışıklığına hazırlıklı olmak ve alternatif rotalar veya toplu taşıma seçeneklerini düşünmek önemlidir.

Dar Sokaklar ve Park Yeri Sıkıntısı

İstanbul'un merkezi bölgelerinde çok sayıda dar sokak bulunur. Bu sokaklar, özellikle büyük araçlar için manevra yapmayı zorlaştırabilir. Ayrıca, şehir genelinde park yeri sıkıntısı vardır ve mevcut park yerleri genellikle pahalıdır.

Araba Kullanma İpuçları

İstanbul'da araba kullanırken şu ipuçlarını aklınızda bulundurun:

• Yoğun saatlerde trafiğe girmekten kaçının.
    • Alternatif rotaları planlayın ve bunları Google Haritalar gibi trafik uygulamalarını kullanarak izleyin.
    • Sabırlı olun ve agresif sürüşten kaçının.
    • Arabanızı güvenli ve yasal bir şekilde park edin.

İstanbul'da araba kullanmak zorlayıcı olabilir, ancak yukarıdaki ipuçlarını takip ederek deneyiminizi daha sorunsuz hale getirebilirsiniz. Trafik koşullarına, dar sokaklara ve park yeri sıkıntısına hazırlıklı olun ve sabırlı ve güvenli bir şekilde sürün.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • eminönü dışındaki yerler daha sakin olur ve sizi zorlamaz.
    Ama eminönü ve çevresi özellikle iş giriş veya çıkış saatlerinde delirtir.

ilk araba aldığın günleri hatırlıyorum baya yol almış, baya ustalamıştır direksiyonun eminim..

Ama bir süre daha İstanbul trafiğinde araç kullanmamanı tavsiye ederim..
  • İstanbul trafiği diye gözünüzde fazla büyütmeyin. İstanbu'da araç kullanmanın asıl zorluğu; sıkışık trafikte kaybedilen zamanın, diğer sürücülerin kurallara uymaması ve sizin haklarınıza saygı göstermemesi gibi olumsuzlukların kişide yarattığı gerilimdir.

Siz aracınıza tam olarak hakimseniz (gaza, frene, aynalara, vs) İstanbul'da veya başka herhangi bir yerde araç kulanmamanız için hiç bir neden yok. Elbette her zamankinden daha dikkatli olmanız gerekeceği malum. Yani bir şeride girip oradan gitmek diye bir şey yok çünkü gezeceğiniz yerlek gayet merkezi yerler olup bol bol kavşağa girmekten, dönüşler için şerit değiştirmekten kaçınamazsınız. Bir de İstanbul'da saydığınız semtleri bilmiyorsanız yol bulmaya çalışmak da sizi fazladan zorlayacaktır çünkü dikkatinizin bir kısmını yön tabelalarına falan harcamanız gerekecek.

Şu an nerede yaşıyor ve araç kullanıyorsunuz bilmiyorum ama hep orada kullandıktan sonra 6 ay da olsa 6 sene de olsa pek bir şey farketmeyecektir. Siz 6 ayda işin teorisini iyice öğrenmiş olmalısınız zaten. Bundan sonra işin tecrübe kısmı geliyor ve İstanbul'da araç kullanacak tecrübeye sahip olmak için İstanbul'da araç kullanmak lazım. Başka yolu yok.

Olur da gelmeye karar verirseniz ve siz veya yanınızdaki birisi yolları bilmiyorsa buradan detaylı bir tarif almayı ihmal etmeyin. Gitmeyi düşündüğünüz semtler ile ilgili detaylı bir rota edinirsiniz ve böylece hem fazla zamanm kaybetmezsiniz, hem de yolunuzu bulmak için fazla çaba harcamazsınız.

• Abartılacak bir şey yok. Normal kullancaksın işte, ha yeri gelir biraz fazla dur kalk yaparsın o kadar.

Taksi-Tramvay-Otobus ile o güzergahta heryeregidebiliyorsun, camilerde birbirine yakın zaten müzelerde öyle araba ile gitsen gine en az 3-4 kere otopark parası wericeksin

Bence güzergahini iyi tayin et, arabayı ilk gittiğin yerde park et sonra toplu taşıma ile dewam et derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drahte 1905 -- 24 Haziran 2009; 10:58:30 >
  • sorunum şu.yolu bilmiyoum.diyelimki.yanikapıda feribottan indik.eyüpe gidicez.yada fatihe gidiecez.yada eminönüe gidicez.neyse.yani yolu bulamamak sorunum.tek yolu takip edip gidilebilinirmi.bildiğim kadarıyla öyle sağ sol gibi olay yok.anayol hepside girdinmi yola yolun sonu seni oraya götürüyor olmalıdır.yolu bilmeyince maalesef çok zor olacaktır.belirttiğiniz gibi dikkatinizin yarısı yön levhalarına ayıracaksınız.birde sol şeritten gitmen gerekirsen sağdan gidiyon.sola geçicen.arkan dolu vesaire.....yani yolu bilmiyorsan yola çıkma...
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • istanbul trafiğinin bence bir zorluğu yok sadece normalden daha dikkatli ve soğukkanlı ol yeter çünkü ist trafiği hata affetmez
    o araba alınır mı? bu araba satılır mı? ona bu kadar para verilir mi? bu araba o kadar etmezz... sen olsaydın ne alırdın, ben olsaydım nasıl satardım. yok benim arabam çok yakıyor, şu marka olsaymış daha iyiymiş... şu para olsun az yaksın çok kaçsın parçası vergisi ucuz olsun, hemen elden çıksın, yok sen delimisin ona kadar arabamı yoktu... EL AYA ÇIKTI, BİZDE HEP AYNI TATAVA...
  • İstanbul'da araç kullanmak fazla sorun değil,sorun olan park sıkıntısı ve yollardaki çalışmalar.Gideceğin yeri çok iyi bilmen lazım,yolun girişini kaçırdınmı dön babam dön iyice karıştırır kaybolursun.Senelerdir İstanbul'da yaşamama rağmen ben bile bazen yolları karıştırıyorum,şahsen ben İstanbul içine gideceksem arabamı toplu taşıma araçlarına yakın bir yere park edip öyle yoluma devam ediyorum daha rahat oluyor.Bahsettiğin yerler genelde yoğun olan bölgeler olduğundan sanada benim gibi yapmanı tavsiye ederim.İstanbul'un toplu taşıma ağı baya gelişti en azından merkezi yerlere rahat bir şekilde ulaşabiliryorsun.
  • Istanbulda her istediginiz yere arabayla gidebilirsiniz elbette ama ben olsa idim arabayi uygun ve sakin bir otoparka birakir, mumkun oldugu kadar deniz yolu ve diger toplu tasima araclari ile geziyor olurdum. En basitinden anadolu yakasindan avrupa yakasina aksam vakti bir is icin bile gececek olsam (gezi amacli)
    arabayi kadikoyde deniz otobuslerinin arkasindaki parka birakip (limitsiz 5 ytl) karsiya vapurla geciyorum.
    Vapur keyfi zaten tarifsiz, hele hava da guzelse. Donuste de kopru stresine girmemis oluyorum.Camilerin oldugu bolgelere tramway da islemekte
  • Senelerdir istanbul trafiğinde araç kullanan birisi olarak, burda araç kullanıcıları genelde yola pek bakmadan kendilerini atar. Sakın ola ki yol benim v.s gibi kavramlara pek güvenme. tedbirini al. Özellikle, hafif ticari sürücüleri, kuş serisi sürücüleri, büyük tarz servis (okul, fabrika v.s.) araçları, hele hele kamyoncular çok dikkat edilmesi gereken türler... Bunlar her zaman hızlı ve kuralsız sürerler...

Eminönüne girmeden yenikapıdan direkt aksaraya geçip, oradan ister vatan caddesinden devam edip sağ tarafa fatihe doğru girip oralarda bi yere arabayı bırakabilirsin. istersen vatana girmeyi direk gidip fevzipaşa caddesine çıkıp oralarda bulabilirsen bırakabilirsin. İşin bitince vatan caddesine tekrar çıkıp eyüp tabelesından girip direk camiler bölgesine ulaşabilirsin. otopark 4 ytldir.

kolay gelsin
    TEKNOLOJİNİN SONU YOK EN İYİSİ BAŞA DÖNMEK
  • niye otoparka bırakıyoruzki 4 tl veriyoruz.otoparksız yeer bırakalım olmazmı.ne bileyim bir sokak arasına yada herkesin bıraktığı boş bir alana caddelerde sağ yada sol alana bunlar parasız.yanılıyormuyum?

Orjinalden alıntı: crazydiamond

İstanbul trafiği İstanbulu bilene kolaydır. yolları bilmiyorsan arabanla çok ter dökersin söyliyim. gününün çoğu yol sormak ve park yeri aramakla geçer delirirsin sonunda...

Aynen arkadaşa katılıyorum İstanbul trafiğini ve yollarını bilmiyorsan işin çok zor ziyarete harcadığının vaktinin iki mislini yolda harcamak zorunda kalabilirsin.Benim tavsiyem en son B.paşa demişsin kalacak yerin oraysa ilk oraya gitmen ve bu ziyaretleri aracınla değil toplu taşıma araçlarınla yapman hem gezini keyifli hale getirecek hemde karşılaşabileceğin sıkıntıları yaşamamış olacaksın.Zaten Eyüp.Eminönü,Fatih sıralamasıyla çok rahat gezi vede ekonomik bir iş yapmış olursun Eminönü nden Sultanahmet e geçmenide ayrıca tavsiye ederim ordan en son Fatih e geçersin. Doğma büyüme İstanbullu yum aracım olmasına rağmen ben genelde bu tip yoğun bölgelere toplu taşıma kullanırım.Park sorunu,trafik stresi değmez.

• haklsınız.istanbullusunuz.şanslısınız.ne çok gezecek yerleriniz var.eminönünde otur.geleni geceni izle.insalanrın mutluluklarını izle.balık ekmek yiyenleri izle.çocukların koşuşuturmalarını izle.balık tutanları izle ne güzel yer orası öyle.kalbimi ferahlatıyor.yer sorunum olmasa her sene 1-2 günlüğüne gelirim.akrabalarım var ama utanıyorum.rahatsızlık verdiğimi düşünüyorum.ah istanbul gezilecek yersin.ama kıymetini bilmiyolar.

Orjinalden alıntı: ekremdumanli

haklsınız.istanbullusunuz.şanslısınız.ne çok gezecek yerleriniz var.eminönünde otur.geleni geceni izle.insalanrın mutluluklarını izle.balık ekmek yiyenleri izle.çocukların koşuşuturmalarını izle.balık tutanları izle ne güzel yer orası öyle.kalbimi ferahlatıyor.yer sorunum olmasa her sene 1-2 günlüğüne gelirim.akrabalarım var ama utanıyorum.rahatsızlık verdiğimi düşünüyorum.ah istanbul gezilecek yersin.ama kıymetini bilmiyolar.

İstanbulda yaşayıncada o balık tutanların oltasını alıp kıvırıp bişiler yapasın geliyor

Balık ekmek satanlara "bagırma ulan yeter yicek adam yer" diyesin geliyor

Kısacası istanbulun sesi uzaktan hoş geliyor

• istanbula yabancı biriyseniz kıçınız çok terler strese girersiniz. Otobüsle gelmenizi tavsiye ederim hiç olmazsa park sorunu çekmezsiniz.
  • Ben de aracımla gelip oralarda rahatça gezmek istiyorum ama yemiyor açıkçası Manisa dan 500-600 km lik yolu takmıyorum ama ondan sonrası bana göre değil Otobüsle gelip oralarda taksi ya da feribotla olmadı belediye otobüsüyle dolaşmayı tercih ediyorum ...
  • istanbulda artık trafikte her saat yoğunluk yaşanıyor.eskiden iş çıkış saatleri yoğun olurdu şimdilerde ise her saat.şayet istanbula ilk defa aracınızla geliyorsanız çok zorlanırsınız.sokak aralarında park edecek yer bulmak çok zor.kaldıki eminönünde bile otoparka girmek için en az 20 dakikaka beklersiniz.taksiciler,belediye otobüsleri ve halk otöbüsleri hepsi sizi çılgına çevirebilir.sürücülerde maalesef hiç saygı ve sevgi yoktur.herkes yangından mal kaçırırcasına deli gibi araba kullanır.istanbulu gezmek doysıya zevk almak istiyorsanız bence toplu taşıma araçlarını kullanın.metro,hafif metro ve belediye otobüsleri işininizi kolaylaştırır.iyi gezmeler.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.