Şimdi Ara

İSTANBULDA ARABA KULLANMAK ÇOKMU ZOR. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
12.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • istanbulda arac kullanmak degılde park yerı bulmak sıkıntı bazen bı yere park edıp topluı tasımayla devam ettıgımı bılrım...

evden cıkarkende ıkı kere dusunuyorum alsammı almasammı dıye....

son 6 ayda 2 kerede arac cekılınce dahda bı koydu dogrusu....
    |∇xE=-(dB/dt) | ∇xH=J | ∇.D=φv | ∇.B=0 | D=ϵ.E | B=µ.H |
  • quote:

Orjinalden alıntı: EIRP

istanbulda araç kullanmak zor değil,zor olan gideceğin yolu bilmek/bulmak, otopark veya park edebileceğin yeri bulabilmekte.

doğru. iş nedeniyle ben istanbul dışındayım.ailem istanbulda oturuyor. sık sık istanbula gidiyorum. köprüyü geçince evin önünde yer tutturuyorum. kaç defa arabayı evimin önüne değil de arka sokaklara koymak zorunda kaldım bilmiyorum.

Şu sıcak günlerde istanbul sürücüleri, özellikle klimasız araç kullananlar zıvanadan çıkmış durumda. Hele de bu araçlar ticariyse, yaptıkları yapacaklarının teminatıdır ve tam anlamıyla dumur olmanız işten değildir.

Trafikte mantık ve düzen yoktur, bazen kavşakta birkaç dakika beklersiniz kimse yol vermez, şerit takip edilmez.

Özellikle minibüs güzergahları mayın tarlası gibidir, her an her yerden bi minibüs çıkar veya soldan sağa atlar.

Ayrıca bi üst mesajdaki arkadaşın yazdığı gibi herkesin "tapulu" park yeri olduğundan, siz şehir dışından gelenlere yer yoktur. Boş yerlere park edemezsiniz, onların hepsinin sahibi vardır.

Bi yere park etmeye çalışırsınız, birisi camdan sarkar, ya dükkandan fırlar, "araba gelecek, park etme" der. Siz garip garip, gelecek arabaya rezervasyonu anlamaya çalışırken, o eline geçirdiği bidon, sandalye veya kolaydaki herhangi bi şey ile park etmenizi engellemeye çalışır.

Hülasa, sinirler sağlamsa, sabır gani ise, gelin araçla, yoksa hiç denemeyin, hayra gelip, küfür ederek gün geçirirsiniz.

• Camiiyi tabutta ziyaret etme de...
  • çok zor çook..
  • arkadaştan ses soluk çıkmadı tüm istanbullular veryansın edince arkadaş gelmektende vazgeçti galiba Gel aracınla gel ama isparka ait merkezi bir yere park et 12 saat 5 tl bütün gün gezersin en son aracını alıp gidersin.Böyle inan daha rahat edersin.Aracım olmasına rağmen toplu taşımayla bugün Esenler den Bostancı ya 1 saat 45 dk gittim hem vapur sefası yapmış oldum ve inankı çok rahat ettim.Merkezi yerlere gitme konusunda toplu taşıma favorim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakan-37 -- 25 Haziran 2009; 17:57:26 >
    308 GP Yarışı, 91 Zafer, 155 Podyum, 68 PP, 77 EHT, 7 Şampiyonluk, Tek Kral Michael Schumacher

Novitec Bravo 1.4 T-Jet 170PS Sport

• quote:

Orjinalden alıntı: ekremdumanli

niye otoparka bırakıyoruzki 4 tl veriyoruz.otoparksız yeer bırakalım olmazmı.ne bileyim bir sokak arasına yada herkesin bıraktığı boş bir alana caddelerde sağ yada sol alana bunlar parasız.yanılıyormuyum?

yanılıyorsun ekrem.. ispark diye bişey duydun mu

istanbulda park edeceksen merkezi bir yere otopark ücreti vereceksin. vermiyorum diye bir şey yok.. yol kenarları isparkındır.. merkezi bir yerde ispark olmayan bir yere de park edersen aracın çekilir..

arabayla gelme.. daha 3 ay öncesine kadar arabayı nasıl kaldıracağım önce debriyaj mı gaz mı derken kendini istanbula bu kadar kısa sürede atma.. biraz daha zaman var istanbul için..

sevgiler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AXAPTA -- 25 Haziran 2009; 18:47:37 >

• akışına bırakın.sakin olun hemen celallenmeler yok.aracınızı tescilli otoparklara bırakın.anahtar vermeyin.mümkünse bu şehirde yaşayan biri size rehberlik etsin.büyütülecek bir durum yok.

Orjinalden alıntı: ekremdumanli

niye otoparka bırakıyoruzki 4 tl veriyoruz.otoparksız yeer bırakalım olmazmı.ne bileyim bir sokak arasına yada herkesin bıraktığı boş bir alana caddelerde sağ yada sol alana bunlar parasız.yanılıyormuyum?

maalesef o boş dediniz caddelerde görün ki her zaman dolu oluyor

Mazhar alansonun dediği gibi :"sen insan suretinde bir hayvansın". insan suretinde öküzler...

bir metre öne geçmek için bütün görgü kurallarını hiçe sayarlar, çünkü görgü nedir bilmezler saygı yoktur çünkü tek dertleri bir an önce en önden gidebilmek. önümüzdeki tek araçlık boşlığa girmek için olmadık şaklabanlıklar yaparlar bunlar.

kırmızı ışık diye bişey çoğu tanımaz. sen istanbula arabanla gelme dost.
  • Ben olsam İstanbul'a arabayla gelmezdim. Trafikte araba sürmenin zorluğundan değil ama sonuçta araba sürmeyi bilen herkes İstanbul'da da kullanabilir. Park yeri, trafik sebeplerden dolayı arabayla gelmez taksi veya toplu taşıma ile kafam rahat gezerdim.
  • makascılara dikkat et dikleşme kimin nolduğu belli değil istanbulda ve en çok dikkat edeceğin hususlar önüne aniden araba atlayabilir her zaman tetikte ol e-5te giderken mutlaka önündeki araçla takip mesafesi bırak sıf bu yüzden zincirleme kazalar olabiliyor
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.