Şimdi Ara

istanbul üniversitesi 1.80 olayı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
3.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar iletişim fakültesindeyim bu 1.80 i geçemezsek dd leri alıyoruz ya işte o olay sene içinde mi sadece 1 dönemde geçemezsen o dönemde kaldığın dd lerimi alıyorsun ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

İstanbul Üniversitesi 1.80 Olayı

Ders alma takvimi dışındasınız ve İstanbul Üniversitesi 1.80 Olayı hakkında bilgilendirici bir metin mi arıyorsunuz? O halde doğru yerdesiniz.

1980'lerin başında, İstanbul Üniversitesi öğrencileri ekonomik sıkıntılar, siyasi baskılar ve eğitim sistemindeki aksaklıklar nedeniyle protestolara başladı. Bu protestolar, 16 Mart 1980'de kanlı bir çatışmaya dönüştü ve 1.80 Olayı olarak tarihe geçti.

Olaylar, öğrencilerin Rektörlük binasına baskın düzenlemesiyle başladı. Rektörlük binasında, taleplerinin karşılanması için 1.80 dakika süre verdiler. Bu talepler arasında ekonomik yardım, siyasi tutukluların serbest bırakılması ve eğitim sisteminde reformlar bulunuyordu.

Güvenlik güçleri, öğrencilerin Rektörlük binasını işgal etme girişimine sert bir şekilde müdahale etti. Çatışmalarda çok sayıda öğrenci yaralandı ve bazıları hayatını kaybetti. Olaylar, Türkiye'deki siyasi ve sosyal gerilimlerin tırmanmasına yol açtı ve 12 Eylül 1980 askeri darbesinin zeminini hazırladı.

1.80 Olayı, Türkiye'de öğrenci hareketlerinin tarihinde önemli bir dönüm noktasıdır. Olaylar, öğrencilerin haklarını ve eğitim sisteminin sorunlarını dile getirmesinde etkili oldu. Ancak aynı zamanda, siyasi baskıların ve şiddetin artmasına da yol açtı.

Bugün, 1.80 Olayı, Türkiye'deki demokrasinin ve ifade özgürlüğünün kırılganlığının bir hatırlatıcısı olarak anılıyor.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Şartlı bizim okulda yok fakat bildiğim kadarıyla genel ortalamaya bakılıyor yani mezun olurken 1.80'i geçemezsen ddleri yine alıyorsun .
  • iü konusu açılmışken bende yazayım ders seçimi yapamıyorum nezaman yapıcaz?
  • Harbi ya ders secimi ne zaman ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 15inde başlıyorda eminsiniz demi arkadaşlar bu şekilde sene boyunca yani 2.dönemden birinde 1.80i geçmek lazım
  • 1.80 yazınca boy sandım dhde herkes 190dir diyecektim içimde kaldı size iyi muhabbetler

• genel ortalamaya bakılıyor. iü iktisat fakültesindeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oki91 -- 15 Şubat 2013; 2:11:03 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: moonlight sonata

genel ortalamaya bakılıyor. iü iktisat fakültesindeyim.

hocam nasıl yani bu dönem 1.65 geldi diye dd leri almıyacam demi seneye 1.dönem tekrar
  • quote:

Orijinalden alıntı: hac1sakir

quote:

Orijinalden alıntı: moonlight sonata

genel ortalamaya bakılıyor. iü iktisat fakültesindeyim.

hocam nasıl yani bu dönem 1.65 geldi diye dd leri almıyacam demi seneye 1.dönem tekrar

yıl sonu ortalaması 1.8 den fazlaysa şartlıları almıyorsun. ff falan varsa onları vermek zorunlu.

• quote:

Orijinalden alıntı: dexlab

iü konusu açılmışken bende yazayım ders seçimi yapamıyorum nezaman yapıcaz?

Büyük ihtimal 7-9 arası açılır. Ama ben yine şansa bırakmayarak her zamanki gibi sabahlıyorum. İü bu ne olur ne olmaz sakata gelmeyelim
  • quote:

Orijinalden alıntı: AURIS

quote:

Büyük ihtimal 7-9 arası açılır. Ama ben yine şansa bırakmayarak her zamanki gibi sabahlıyorum. İü bu ne olur ne olmaz sakata gelmeyelim

ayın 12 ile 20 si arası dediler sadece 2 saatte mi ders seçimi yapılıyor saçma değil mi 24 saat açık olması gerekmiyor mu?
  • quote:

quote:

quote:

ayın 12 ile 20 si arası dediler sadece 2 saatte mi ders seçimi yapılıyor saçma değil mi 24 saat açık olması gerekmiyor mu?

Dostum işin içinde iü varsa mantık aramayacaksın.

Seviyorum ve gurur duyuyorum okulumla fakat öğrenci işleri ve otomasyonu rezalet. O yüzden normal bir hizmet bekleme.

15 şubat ders seçme işleminin başlaması diyorsa , 14 şubat gecesinden pusuya yatmak gerekir Zaten çoğu kişide böyle sabahlıyor ve almak istediğin dersi kapıyorlar. Yarım saatte bir otomasyonu kontrol et derim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Dostum işin içinde iü varsa mantık aramayacaksın.

Seviyorum ve gurur duyuyorum okulumla fakat öğrenci işleri ve otomasyonu rezalet. O yüzden normal bir hizmet bekleme.

15 şubat ders seçme işleminin başlaması diyorsa , 14 şubat gecesinden pusuya yatmak gerekir Zaten çoğu kişide böyle sabahlıyor ve almak istediğin dersi kapıyorlar. Yarım saatte bir otomasyonu kontrol et derim.

Hata Ders Alma, Bırakma ve Değiştirme akademik takvim dönemi dışındasınız. böyle bir yazı yazıyor

• quote:

Hata Ders Alma, Bırakma ve Değiştirme akademik takvim dönemi dışındasınız. böyle bir yazı yazıyor

Evet işte oraya dersler gelecek, ders alma işlemi başlayınca. Akademik takvimde 15 şubatta başladığı yazıyor. Muhtemelen 4-5 saate açılacak. Ama zıırt pırt kontrol et dostum.

Bu arada senin ilk senen mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Puzzles -- 15 Şubat 2013; 3:40:03 >
  • quote:

quote:

Evet işte oraya dersler gelecek, ders alma işlemi başlayınca. Akademik takvimde 15 şubatta başladığı yazıyor. Muhtemelen 4-5 saate açılacak. Ama zıırt pırt kontrol et dostum.

çok belli oluyor dimi

• ohoo siz yine iyisiniz benim not kartına işlenmemiş dersim var daha
    Bence yatın uyuyun ne zaman geleceği belli olmaz sabah bakın
  • quote:

quote:

quote:

çok belli oluyor dimi

Aynen İlk sene bende böyleydim. Sağlıklı bilgilendiren, danışacağın birinin olmaması vs. insanı telaşa düşürüyor. Başın sıkışırsa her konuda mesaj atabilirsin, elimden geldiğince yardımcı olurum dostum

@Demosty

Benimde daha bu gece işlenen notum vardı Ders alma işinin şakası olmaz ama dostum, Sınıf kalabalıksa ve kontenjanı az olan ders varsa tetikte olmak gerek

• quote:

quote:

quote:

quote:

çok belli oluyor dimi

Aynen İlk sene bende böyleydim. Sağlıklı bilgilendiren, danışacağın birinin olmaması vs. insanı telaşa düşürüyor. Başın sıkışırsa her konuda mesaj atabilirsin, elimden geldiğince yardımcı olurum dostum

@Demosty

Benimde daha bu gece işlenen notum vardı Ders alma işinin şakası olmaz ama dostum, Sınıf kalabalıksa ve kontenjanı az olan ders varsa tetikte olmak gerek

eyvallah dostum...

• beyler yardıımm okula çok fazla uğramadım 1,80i geçememişim ders alamayacak mıyım ?? otomasyonda ders alma kısmında dersleri seçip onaylaya basınca ''bu dönem alınabilecek kredi yükü0dır.Maksimum kredi yükü 0dır.lütfen düzeltin'' yazıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: I WANT YOU

beyler yardıımm okula çok fazla uğramadım 1,80i geçememişim ders alamayacak mıyım ?? otomasyonda ders alma kısmında dersleri seçip onaylaya basınca ''bu dönem alınabilecek kredi yükü0dır.Maksimum kredi yükü 0dır.lütfen düzeltin'' yazıyor

kredin dolduysa ders alamadıysan büyük ihimal o dersen artıladın demektir devam zorunluluğu varsa eğer o derse devam zorunluğun var demektir işin zor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.