Şimdi Ara

İSTANBUL ÜNİ EKONOMETRİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
5.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İSTANBUL ÜNİ EKONOMETRİ HAKKINDA BİLGİ VEREBİLECEK OLAN VAR MI ?

• Genel olarak ne öğrenmek istiyorsun bilmiyorum ama lisans eğitimimi burada tamamladım. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Öncelikle enfes bir üniversite ortamı vardı benim zamanımda. Kampüsümüz istanbulun göbeğinde, heryere ulaşım çok rahattı. Barınma ve gıda konusunda hiçbir sıkıntın olmaz. İstanbul Üniversitesi Ana Kampüsü (Beyazıt) bence İstanbul'un en iyi 1-2 kampüsünden biri. Hem tarihi bir tarafı var, hemde çevre düzenlemesi (özellikle son yıllarda) enfes. İlgi duyduğun hemen her konuda bir klup illaki vardır, katılır ve çok keyifli aktivitelerde bulunabilirsin. Siyasi eğilimlerin varsa bu konularda panel ve seminerlere katılabilir, koridor sohbetlerinde hocalarınla fikir alışverişinde bulunabilirsin. Hani klişe tabirle Üniversite gibi üniversitededir burası.

Bölüme gelince... Ekonometri, iktisadi bilimlerin en zor bölümü. Bir kere bunu baştan kabul ederek gitmek lazım. Sayısal yeteneğinin üst düzey olması şart, aksi takdirde çok zorlanırsın. Yurtdışında pekçok ülkede lisans üstü seviyesinde eğitimi verilen bir dal. Lisans seviyesindeki adı ise Türkiye dışındaki hemen hemen tüm ülkelerde Finans Mühendisliği olarak kabul ediliyor. En basit anlatımıyla istatistik, ekonomi ve bilgisayar disiplinlerinin harmanlanmış hali. İktisatın mühendislik kısmı... Bu yüzdendirki Türkiye'de yanlış puanlandırılan (TM) bölümlerden biridir. Ve muhtemelen bu yüzden puanları bu kadar düşüktür. Pek çok insan kallavi bir sayısal yeteneği isteyen bu bölümü okumaktan çekinir..

Benim zamanımda Enis SINIKSARAN iktisat fakültesindeydi ve Matematik ile Matematiksel İstatistik derslerimize o geliyordu. Pek çok kişiye göre Türkiye'nin en iyi matematikçilerinden biridir. Aynı şekilde Doğan KARGÜL ve Mithat Zeki DİNÇER (benim dönemimde Dekan'dı) gibi değerli hocalar girer dersinize. Ayrıca hala keyifle görüştüğüm, üniversite hayatımı benim için dahada anlamlı kılmış Barış hocamın da yeri apayrıdır. (ALTAYLIGİL)

Bölüme girdin.. Yurt/ev vs. konularını bitirdin, sınavları geçtin, 4 yıl sonra (çok zor gerçi) mezun oldun.. Peki ya sonra..? İşte ekonometrinin güzel tarafı burada karşına çıkacak. Ben çok şükür mezun olur olmaz (hatta henüz mezun olmamıştım imzayı attığımda) piyasa için iyi denebilecek bir ücretle finans sektöründe işe başladım. Ardından başka bir firmaya geçtim. Şuan özerk bir kamu kurumunda management trainee olarak çalışıyorum. Şunu rahatlıkla söyleyebilirimki, ekonometriden mezun olduğunda diğer iktisat/işletme/maliye vb. bölüm mezunlarından 1-2 adım önde başlarsın iş süreçlerine. Çünkü çok daha donanımlı olursun. Klasik iktisat teorilerine ek olarak modern istatistiki modellemelere ve bunları yorumlama konusuna hakim olursunki bu sana iş hayatında çok fazla şey katar. Çalışma alanın oldukça geniştir. Amiane tabirle 'paranın olduğu heryerde' çalışabilirsin.

Okuduğun süre içerisinde 1-2 dili çok iyi seviyede konuşacak donanımı da edinmeni öneririm. Bu durumda işsiz kalman çok zor, inan bana.

Başka sormak istediğin birşey olursa keyifle cevaplarım.. Şimdiden iyi şanslar..

• Öncelikle çok çok teşekkür ederim günlerdir bölüm hakkında bilgi toplamaya calışıyorum fakat en verimlisi sizinki oldu sanırım . Aslında beni cezbeden şey bu bölümü (okuyacaksam eğer) İstanbul Üni'de okuyacak olmam . Puanım fazlasıyla yetiyor şuan için . İktisadi bilimlerin en büyük özelliği hangi üniden mezun olduğun araştırmalarıma göre . Ben bölüm ve üniversite için çok hevesliyim fakat tereddütlerim iş imkanı , bölümün zorluğu vs. bu konulardaydı . Söylediklerinden anladığım kadarıyla bu tarz bölümlerde bir adım önde olabilmek için sanırım yabancı dil ve bir takım kurslar şart .

Ben birşey daha sormak istiyorum bölümün isteğe bağlı hazırlık senesi var . Ama çok fazla bilgi bulamadım bu konuda . Yani yalnızca bir yıl boyunca dil eğitimi mi yoksa tamamen bölümle alakalı bir hazırlık mı kavrayamadım .

Sayısal yetenek konusunda hiç bir sıkıntım yok . Fakat aklımı çelen işletme ve iktisat bölümleri var . Puanım İstanbul veya marmara işletme ve iktisata da yetiyor . Çok zor bir karar , tercih dönemi sınav döneminden daha stresli gececek dediklerinde inanmamıştımm

• Ben tercih yaparken puanım İstanbul ve Marmara İngilizce İktisat'a yetiyordu. Tek tercihle Ekonometri'ye girdim.

Tercih açısından bu herşeyi anlatıyordur sanırım.

Dil konusunda ise hazırlık okumana gerek yok. Onun yerine dil kursuna gidersin, birde Work&Travel yaptın mı; mis..
  • tamamdır ikna oldum ben Aa son olarak kaç yılında mezun oldugunu öğrenebilir miyim çok şey değişmiş midir
  • Dün bir arkadaş için daha yazmıştım aynı kişi mi bilmiyorum ama ekonometri alanının Türkiye'de yaygın bir kullanım alanı yok. İş aramaya başlayınca ne demek istediğimi anlayacaksınız. Yukarıda arkadaşın dedikleri de doğrudur fakat genele bakmak daha doğru olur. Ekonometri mezunları nerelerde ne kadar ücretle çalışıyor bir araştırın derim. Kariyer.net sitesinden alanınızla ilgili iş ilanlarına bir göz atın kaç firma ekonometri mezunu için ilan vermiş bir bakın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Spesifik olarak "EKONOMETRİ MEZUNU" arayan ben de çok az firma gördüm.

Genelde iktisadi idari bilimler fakültesi mezunu derler zaten. Ama iş mülakata gelince EKONOMETRİ mezunları söz konusu fakültelerin diğer mezunlarından 1-2 tık öndedir.

---

2011 mezunuyum ben.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    odtü işletme vs ankara hukuk
    6 yıl önce açıldı
    Bahçeşehir Üniv Tıp İFŞA
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Şuana kadar yüzlerce mülakata girdim biri de çıkıp ekonometri bilgin nasıldır demedi. gerçi ekonometrim gayet iyiydi ama ne mülakat aşamasında ve kurum sınavlarında pek karşıma çıkmadı şans diyelim o zaman

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: todorov_44

Şuana kadar yüzlerce mülakata girdim biri de çıkıp ekonometri bilgin nasıldır demedi. gerçi ekonometrim gayet iyiydi ama ne mülakat aşamasında ve kurum sınavlarında pek karşıma çıkmadı şans diyelim o zaman

Bir yanlış anlaşılma var. Görüşme yada sınavlarda size "Ekonometriniz nasıl?" diye sormazlar zaten..

Ders olarak değerlendirmeyin. Ekonometri bölüm mezunları klasik iktisat ve işletme bilgisinin yanında ileri derece matematiksel modelleme bilgisinede sahip olurlar.

Kastettiğim avantaj buydu.

Aynı şartlarda mezun olmuş düz iktisat mezunun ekonometri ve modelleme bilgisi giriş seviyesindedir. İktisat bilgisi de iyi seviyede.

Ama yine aynı şartlarda mezun olmuş ekonometri mezunu iyi seviyede iktisatın yanında birde iyi seviyede modelleme bilgisine sahip olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: NovariX

quote:

Orijinalden alıntı: todorov_44

Şuana kadar yüzlerce mülakata girdim biri de çıkıp ekonometri bilgin nasıldır demedi. gerçi ekonometrim gayet iyiydi ama ne mülakat aşamasında ve kurum sınavlarında pek karşıma çıkmadı şans diyelim o zaman

Bir yanlış anlaşılma var. Görüşme yada sınavlarda size "Ekonometriniz nasıl?" diye sormazlar zaten..

Ders olarak değerlendirmeyin. Ekonometri bölüm mezunları klasik iktisat ve işletme bilgisinin yanında ileri derece matematiksel modelleme bilgisinede sahip olurlar.

Kastettiğim avantaj buydu.

Aynı şartlarda mezun olmuş düz iktisat mezunun ekonometri ve modelleme bilgisi giriş seviyesindedir. İktisat bilgisi de iyi seviyede.

Ama yine aynı şartlarda mezun olmuş ekonometri mezunu iyi seviyede iktisatın yanında birde iyi seviyede modelleme bilgisine sahip olur.

akademik düşünülmüyorsa iş hayatında ekonometrinin pek kullanım alanı yok benim gözlemlediğim bu ama ekonometrinin matematiksel ve istatistiksel yönünü ben de çok sevmiştim. neyse biz bildiklerimizi paylaşalım da karar yine genç arkadaşın

• Kardeş öncelikle hayırlı olsun. Bu konuşmalar üzerine sen ne yazdın ne kazandın merak ettim :)
  • sonuç ne oldu kardeş nereyi kazanadın ? :D
  • Eğer tekrar tercih yapacak olsaydım iktisat yerine ekonometri bölümünü tercih ederdim kesinlikle. Ekonometri bölümünün iş alanı aslında çok geniş. İibf'nin yaptığı her işi yapabilir. Matematik ve bilgisayar bilgisiyle farklı alanlarada kolaylıkla yönelebilir. Mesela kendini geliştirip veri bilimi yada bilişim gibi sektörlere yönelebilir. Geleceğin bölümlerinden biri. Yurt dışı imkanlarıda çok iyi. Nobel ekonomi kazanan bilim adamları genelde ekonometristler oluyor. Bence iibf tercih edilirken mümkünse öncelik ekonometri olmalı ondan sonra iktisat, ekonomi, işletme, siyaset gibi bölümler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EA17A26B4 -- 23 Eylül 2021; 19:53:2 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.