Şimdi Ara

İSTANBUL ÜNİ BİLGİSAYAR MÜH

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Nasıldır arkadaşlar bilgisi olan var mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Biraz önce laf attında yardımcı olayım ben sana yinede.

İstanbulda okumak istiyorsan teknik bölümlerde okunacak 3 okul var İTÜ , YTÜ ,BOÜ .İstanbul üniversitesi sözel bölümler- bilgi birikimi olarak Türkiye de ki üniversite denebilecek 3-5 okuldan birisi fakat sayısal bölümlere bakarsan Kocaeli Üniversitesi gibi bir Üniversiteyle bile kafa kafaya gider.

Ben senin yerinde olsam puan durumunu bilmiyorum ama Yıldız Tekniği İsterdim hem eğitimi iyidir hem egoları gereğinden fazla hocaları yok duyduğuma göre ve sınav sistemi öğrenci dostu bu dönem sınavı veremediysen birdahaki dönem tekrar aynı dersi daha basit bir bölümden alıp verme şansın var. Bu okulu sadece 1 ders için bedavadan uzatmaktan kurtarır ki okumaya başlayınca anlayacaksın bu sınav sistemi büyük avantajdır.

Ama her şeyden önce sen kendine bilgisayar mühendisliği okumak istiyormuyum diye bir kez daha sor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1mpossible -- 9 Temmuz 2015; 15:38:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 1mpossible

Biraz önce laf attında yardımcı olayım ben sana yinede.

İstanbulda okumak istiyorsan teknik bölümlerde okunacak 3 okul var İTÜ , YTÜ ,BOÜ .İstanbul üniversitesi sözel bölümler- bilgi birikimi olarak Türkiye de ki üniversite denebilecek 3-5 okuldan birisi fakat sayısal bölümlere bakarsan Kocaeli Üniversitesi gibi bir Üniversiteyle bile kafa kafaya gider.

Ben senin yerinde olsam puan durumunu bilmiyorum ama Yıldız Tekniği İsterdim hem eğitimi iyidir hem egoları gereğinden fazla hocaları yok duyduğuma göre ve sınav sistemi öğrenci dostu bu dönem sınavı veremediysen birdahaki dönem tekrar aynı dersi daha basit bir bölümden alıp verme şansın var. Bu okulu sadece 1 ders için bedavadan uzatmaktan kurtarır ki okumaya başlayınca anlayacaksın bu sınav sistemi büyük avantajdır.

Ama her şeyden önce sen kendine bilgisayar mühendisliği okumak istiyormuyum diye bir kez daha sor

Teşekkür ederim cevap verdiğin için bu arada dediğim şey için de özür dilerim :)

Mf4 sıralamam 39k mezuna kalacağım kesinleşti..
    diş hekimi olmak istiyorum ama bilgisayar mühendisliğide ilgimi çekiyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: imparatorice

quote:

Orijinalden alıntı: 1mpossible

Biraz önce laf attında yardımcı olayım ben sana yinede.

Teşekkür ederim cevap verdiğin için bu arada dediğim şey için de özür dilerim :)

Mf4 sıralamam 39k mezuna kalacağım kesinleşti..
    diş hekimi olmak istiyorum ama bilgisayar mühendisliğide ilgimi çekiyor..

Dediğin bölümler çok çok zıt puanları ve sıralama okul durumunu bilmiyorum ama ek tercihlere mutlaka bak.

ş
    Diş hekimliğinde durum nedir bilmemde bilgisayar zordur sen ne kadar iyi algoritma çıkar kafanda sahaya çıktığında 2 yıl programlama bilgisi olan adam seni ezer belki daha çok kazanırsın onun üstünde olursun ama o yapar işi.Şu da var diş hekimi diş hekimidir ama bilgisayar mühendisi dediğin kişi her şey olabilir ki durum burada karışır ziyon tane programlama dili vardır ki her şirket acımadan 3-4 tane bilmeni ister ve bu da sağlam güzel bir ezber ister onun yanında pratik işlem ister donanım bilgisi ister yani istekleri bitmez şirketlerin.

Sen gidersin network uzmanı olucam dersin o zaman senden 3 tane sertifika ister ki bu sertifikaları alması çok zordur.İşin komik tarafı da nerede çalışırsan çalış insan kaynakları bile kendini senden yukarıda görür herkes senin hiç bir şey yapmadığından emindir fakat bir gün olmasan telefonların susmaz.Şirketteki en yukarıdaki adam sensindir uçukta paralar alırsın ama gel gelelim tebrik edilmeyi unutacaksın. Hiç bir zaman kimse gelipte helal olsun iyi iş yaptın demez. KIsacası network te sen gizli kahraman olur acılı bir iş hayatı yaşayıp çok fazla para götürürsün

Birde donanım uzmanlarımız var sektörde Türkiyede nerede çalıştıklarını ne yaptıklarını kimse bilmiyor.

Herşeyden önce kendine şunu sor ip,host,c++,c#,java ne biliyor muyum okul bittikten sonra devamlı yeni şeyler öğrenip kafamı yormak istiyor muyum.Oturmaktan gerektiği zaman 7-8 saat ekrana bakmaktan ne kadar zevk alıyorum. bu soruları sor.Ben ne bilgisayar nede diş hekimliği okuyorum fakat seçsem heralde başkasının ağzına bakmak yerine monitöre bakmayı seçerdim.

Şimdi bu madem bilgisayar müh değil ne konuşuyor dersen bilişim sistemleri mühendisliği öğrencisiyim ve bilgisayar mühendisleri 4 bir yanımda açıkçası.Şu da var ben senin yerinde olmasz kalburüstü bir üniversitede varsa Bilişim sistemlerini de düşünürdüm.

Ayrıca tıp bile kazanmış olsan asla Ankara,Eskişehir hariç hiç bir iç anadolu şehrine gitme.

• 1mpossible kullanıcısına yanıt
    İstanbul dışında okumayı düşünmüyorum zaten bu yüzden mezuna kaldım..bilgisayara karşı ilgisiz değilim programlama dillerini öğrenmeye başlamıştım geçen sene..
    ama fikrim değişti sene başında diş hekimliği bana daha yakın geldii..

Şu an hedefim tam belli değil meslek konusunda ama sıralama olarak ilk 10k hedefim..

Bu arada yorumun için sağol baya uzun yazmışsın :) başka arkadaşlar için de yararlı olabilecek bi yazı

• quote:

İstanbul dışında okumayı düşünmüyorum zaten bu yüzden mezuna kaldım..bilgisayara karşı ilgisiz değilim programlama dillerini öğrenmeye başlamıştım geçen sene..
    ama fikrim değişti sene başında diş hekimliği bana daha yakın geldii..

Şu an hedefim tam belli değil meslek konusunda ama sıralama olarak ilk 10k hedefim..

Bu arada yorumun için sağol baya uzun yazmışsın :) başka arkadaşlar için de yararlı olabilecek bi yazı

O yazı bir nevi bilişim sektörünün özeti şu anda işteyim ve sadece 2 saat çalıştım onun haricinde hiç bir şey yapmıyorum.Programlamaya şimdiden başladıysan ve 4-5 gün bıkmadan devam ettirebildiysen bu yeterlidir bence :)
  • Bence bilgisayar müh. okuma. Sana göre bir bölüm olduğunu düşünmüyorum. İlerde sıkılırsın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mow_

Bence bilgisayar müh. okuma. Sana göre bir bölüm olduğunu düşünmüyorum. İlerde sıkılırsın

Tamam

• quote:

quote:

Bence bilgisayar müh. okuma. Sana göre bir bölüm olduğunu düşünmüyorum. İlerde sıkılırsın

Tamam

Bu ne kardeş kız gibi trip atmışsın. İnsan bir teşekkür eder. Ben bilgisayar müh. okuyan ve senin iyiliğini düşünen biri olarak yazdım.
  • quote:

quote:

quote:

Tamam

Bu ne kardeş kız gibi trip atmışsın. İnsan bir teşekkür eder. Ben bilgisayar müh. okuyan ve senin iyiliğini düşünen biri olarak yazdım.

Beni tanımadan bana uygun olmadığını sölüyosun bende tamam dedim

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ECQ -- 12 Temmuz 2015; 1:17:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ECQ

Arkadaşım orda okuyor. Hiç memnun değil tercih yapmadan git gez birileriyle konuş sonradan pişman olma.

Teşekkür ederim tavsiyen için..bu sene tercih yapmıcam zaten..hayırlısı bakalıım..

• Ama o ikinci öğretimdeydi okulda kimse yok diyordu belki ondan öyle söylemiştir başka biri çok mennun da olabilir. Senin kararın iyice araştır derim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.