Şimdi Ara

İstanbul teknik üniversitesi Yatay geçiş.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sınava 114 gün 14 saat kala aklımda deli sorularla buradayım.
    Aklımda İTÜ deniz ulaştırma işletme mühendisliği var. ve bu bölümden İTÜ işletme mühendisliğine yatay geçiş yapmak istiyorum. Bu yıl 3,55 ortalama ile almış. Geçtiğimiz senelerde bu sadece bir kez yukarı çıkmış onun haricinde 3,20 ye kadar düşmüş. İnsanlar imkansız veya çok zor diyor ama aklımda şu düşünce var , benim gireceğim fakülte tuzlada ve resmen askeri okul mantığında. Üniforma , ast-üst ilişkileri gibi disiplinli bir bölüm , derslere devam zorunluluğu varmış, Şimdi böyle bir yerde sanırım dikkatim fazla dağılamaz hadi dağıldı diyelim tuzlada gidilebilecek , zaman öldürülebilecek biryer yok. O yüzden sizce bu bölümü yazsam düzenli ve disiplinli bir şekilde çalışsam tüm sene bunu yapabilir miyim ?

Bölümde kalırsam da en fazla 3 yıl çalışır bir miktar para kazandıktan sonra 4-5 bin kazandıracak bir işletme açar ömür boyu geçinirim o şekilde diye düşünüyorum.

• çok itü diye tutturmak lazım sınavda birşey olur. gerekli puanı alamayabilrsiniz
    türkiyede başka üniversiteler olduğunu unutmayın.
    itu okul başka okullar gereksiz miş gibi yazmışsınız.
  • evandevan5a1 E kullanıcısına yanıt
    sene başında hedefim çok daha yükseklerdeydi ancak düşünce yapımın değişmesiyle buna karar verdim.
    İTÜ diye tutturmamın sebebi bundan 30 yıl öncesine kadar bu bölüm sadece burada vardı diğerleri sonradan açıldı , anlayacağınız İTÜ 100 yılı aşkın süredir bunu yapan köklü bir kurum diğerleri bunun yanından geçemez.
    Diğer İTÜ istememin sebebi , yatay geçiş yapmayı düşündüğüm işletme mühendisliğinin de aynı şekilde Türkiyede sadece bu üniversitede olması.
    Anlayacağınız benim gözümde diğer yerler gereksiz değil sadece istediğim olanaklar yok.

Ayrıca sorduğum soruya da yanıt verirseniz sevinirim. Yatay geçiş için ortalamayı yüksek tutmak zor mu ? Matematik 1 dersi için yaz tatilinde erkenden çalışmaya başlamalı mıyım ? Fizik bilgim gerçekten çok iyi hatta en güvendiğim dersim ama buna rağmen yaz tatilinde yine erkenden çalışmalımıyım ? Havuz dersler ne kadar zor ?

• Yavuz Türk Y kullanıcısına yanıt
    itü için herşey zor.
    2.si işletme mühendisliiğinin türkiye iş sahası yok denecek kadar az
    nereden aklınıza geldi işletme mühendisliği.ben işletme mezunuyum mühendislikle uzaktan yakından alakam olmadı.
    endüstri mühendisliğinin türkiyede daha çok iş sahası var
    endüstri mühendisliği olsa neyse diyeceğim
    sizin fikirler daha çok değişir
    lise kaçıncı sınıfsınız son.mu?
  • Eğer yazacağınız bölümü okumaya istekliyseniz bu riski alabilirsiniz ama size tavsiyem yatay geçiş yapamazsam bu bölümde okur muyum ? Diye kendinize sormanız işletme müh konusunda da iş olanağı geniş bir bölüm işletme ile aynı olanaklara sahip o konudan sıkıntınız olmasın aklınıza takılan sorular varsa pm atabilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: evandevan5a1

2.si işletme mühendisliiğinin türkiye iş sahası yok denecek kadar az
    nereden aklınıza geldi işletme mühendisliği.ben işletme mezunuyum mühendislikle uzaktan yakından alakam olmadı.
    endüstri mühendisliğinin türkiyede daha çok iş sahası var
    endüstri mühendisliği olsa neyse diyeceğim
    sizin fikirler daha çok değişir
    lise kaçıncı sınıfsınız son.mu?
    Mezuna kaldım yeterli görmediğim için puanımı. Daha doğrusu yeterli çalışmadığım için daha iyisini yapacağımı düşündüm.
    İş sahası az olmasına karşın sadece İTÜ de bulunan bir bölüm , zaten bölümün web sayfasında mezunlarının nerelerde yönetici olarak çalıştığı yazıyor. Ayrıca ilk 17k sıralamaya sahip düşündüğünüz kadar kötü olamaz sanırım.
    Endüstri mühendisliği bambaşka bir şey aslında ne işletme mühendisliğiyle alakası var ne de işletmeyle . O da düşüncelerim arasında vardı ama pek sıcak bakamadım.
    Fikirlerim elbette değişebilir ama ömrümün sonuna kadar başka insanlara çok para kazansın diye çalışmamayı düşünüyorum. Baba parası veya dededen kalma miras olmadığı için çalışıp kendi sermayemi oluşturup iş kurmayı planlıyorum. Derdim para değil dediğim gibi ortalama 5k kazanacağım bir işletme kursam benim için kafi burada amacım kenim için çalışayım başka birisinin kölesi olmayayım. Bu düşüncenin çok değişeceğini sanmıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: empirestriesback

Eğer yazacağınız bölümü okumaya istekliyseniz bu riski alabilirsiniz ama size tavsiyem yatay geçiş yapamazsam bu bölümde okur muyum ? Diye kendinize sormanız işletme müh konusunda da iş olanağı geniş bir bölüm işletme ile aynı olanaklara sahip o konudan sıkıntınız olmasın aklınıza takılan sorular varsa pm atabilirsiniz
    Evet onu da düşündüm , oldukça zor bir meslek icra ediyorlar ama buna karşılık doların şuan ki değeriyle güzel para kazanıyorlar. 3 ila 6 yıl arası çalışıp bırakılabilecek bir meslek kaptanlık.
    İşletme mühendisliğini çok araştırdım zaten fazla bir bilgi yok ama bulduklarım tamamen olumlu. Her ihtimali değerlendirerek karar verdim buna.
    Asıl soru üniversitede dersler ne kadar zor nasıl bir çalışma yolu izlenmeli , yaz tatilinin son 1-2 ayı matematik 1 ve fizik çalışmalımıyım ?

Derslerini baştan sıkı tutman lazım genelde herkes üniversite sınavından sonra rahat oluyor ve salıyor biraz oturup emek verirsen halledersin.Dersler zor tabi ama çalışmayla halledilir çıkmış soruları çöz dersteki örnekleri çöz gayet iyi notlar alırsın veya diyelim ki istediğin notları alamadın 2.dönem veya yaz okulunda tekrar alırsın bölüm dersleri her zaman açılmayabilir onlara dikkat etmek lazım.Yani biraz tatil yaptıktan sonra çalışmaya başlıyabilirsin ama çok şart değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: empirestriesback

Derslerini baştan sıkı tutman lazım genelde herkes üniversite sınavından sonra rahat oluyor ve salıyor biraz oturup emek verirsen halledersin.Dersler zor tabi ama çalışmayla halledilir çıkmış soruları çöz dersteki örnekleri çöz gayet iyi notlar alırsın veya diyelim ki istediğin notları alamadın 2.dönem veya yaz okulunda tekrar alırsın bölüm dersleri her zaman açılmayabilir onlara dikkat etmek lazım.Yani biraz tatil yaptıktan sonra çalışmaya başlıyabilirsin ama çok şart değil
    Söylediklerin için teşekkür ederim. Biraz erken olabilir lakin üniversite matematiği ve fiziği için kaynak bulunabilir mi ? varsa tavsiye ettiklerin neler ?
    Bence şuan için bunlara kafa yormana pek gerek yok yks'den iyi bir sonuç almak için elinden geldiğince çalış.Kitap olarak hocalar fizikte serwayın üniversite fiziğini ve matematikte thomas calculusu takip ediyor diye biliyorum derste not al sonra çıkmış soru çöz bir de mat1 için itü vakfı yayınlarından çıkma gri bir kitap vardır o iyidir baya bunları yapsan yeter zaten ama istikrarlı olmak lazım en önemlisi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.