Şimdi Ara

istanbul tatilim ve istanbul trafiği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 24 haziran da Elazığ dan yola çıktım. (17,00-23,00)
    Kayseri de 1 gece konakladım.
    25 Haziran sabah kayseri den yola çıkıp akşama İstanbul da oldum (07,30-17,30)
    Elazığ-İstanbul arası 1200 km.
    toplam yolculuk 3600 km
    sadece İstanbul içinde 1200 km yol almışım, bana oldukça fazla geldi.
    navigasyon ve eşimin yönlendirmeleri ile 13 gün dolaştım. (avcılar da ikamet ettim, avrupa yakasında dolaştım genelde başakşehir sultançiftliği, tarihi-turistik mekanlar ...vs , 1 kez karşıya geçip, çamlıcaya çıktık)
    3 kez kaza yapma tehlikesi yaşadım. bunun haricinde problem olmadı.
    trafik kurallarına çok riayet etmeye çalışan birisiyimdir.
    mümkünse yol veririm, korna çalmam, agresif sürmem...vs
    yani kimseyi rahatsız etmemeye çalışırım.
    çok tecrübeli ve çok iyi şöför olmasamda, düzgün diye tabir edilen şöförlerden olduğumu düşünürüm.
    garibime giden,
    istanbuldaki çoğu sürücüde sanki benim gibi sürüyormuş gibime geldi.
    kişisel düşüncem, istanbuldaki sürücülerin büyük bir bölümü bence düzgün şöför. yada ben sandığım kadar düzgün değilim.
    makas atıp kuralsız sürenler umduğumdan azdı.
    emniyet şeridine girip, tıkanık olan trafiği daha da tıkanık hale getirmenin anlamını çözemedim. emniyet şeridinden araya girmeye çalışanlara da hiç müsaade etmedim. hatta taksicinin birisiyle yan aynalarımız çarpıştı hafiften. sinyal yakarak araya girmeye çalışan herkese müsade ettim.
    genelleme yapmaktan nefret ederim ama taksici ve dolmuşçulara ne demeli bilemiyorum. :(

not:yanlışlıkla kural ihlali yapmışsam ve plakama ceza yazılmışsa bunu nasıl öğrenebilirim? ruhsattaki adresle ikamet ettiğim adresler farklıda.

• Bende hayret etmiyorum o kadar istanbula gittiğimde.Genelde istanbuldan ankara'ya gelen akrabalarım burada araba sürememekten şikayetçi.İstanbulda sıkıntı yaratanlar daha çok şirket araçları ve yayalar.Yayalar genelde ışıklara uymuyor yola atlıyorlar ve birde yol verince garipsiyorlar.

Ceza konusuna gelincehttps://intvd.gib.gov.tr/internetvd/index.jsp?page=IVD_MTV_SORGU adresinden araç bilgilerinizi girerek üst kısımdan cezanız varmı yokmu öğrenebilirsiniz..
  • Bence istanbuldaki suruculerin cogu efendi. Dolmuscu otobusculerlede hic sorunum olmadi. Cok memnunum istanbul soforlerinden

Avcilardaki emniyet seridinden bahsediyorsaniz o seridi bende kullaniyorum ve artik gec saatlerde emniyet seridi olmaktan cikiyor orasi 100lerce arac diziliyor arka arkaya. Birde emniyet seridine girmelerine nasil izin vermediniz onu anlayamadim. Arkadan gelen aracin onune mi kirdiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence Ankaradaki sürücüler bu konularda daha kötüler, İstanbul trafiği sürücüler açısından daha hoşuma gidiyor Ankaraya oranla...

Ankarada İstanbul kadar trafik yok ancak Ankaradaki sürücüler çıldırtıyor...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Burada yorum yapanların yaşadığı İstanbul'dan başka bir İstanbul'da yaşıyorum sanırım...

Tamam Ankara'nın trafiği hakikaten bazen İstanbul'u aratıyor, Ankaralılar gerçekten trafikte garipler... Ama yazdıklarınızı gören de İstanbul'da 2-3 tane çakal haricinde kötü şoför olmadığını filan düşünecek...
  • quote:

Orijinalden alıntı: airea

Burada yorum yapanların yaşadığı İstanbul'dan başka bir İstanbul'da yaşıyorum sanırım...

Tamam Ankara'nın trafiği hakikaten bazen İstanbul'u aratıyor, Ankaralılar gerçekten trafikte garipler... Ama yazdıklarınızı gören de İstanbul'da 2-3 tane çakal haricinde kötü şoför olmadığını filan düşünecek...

Aynı şeyi düşündüm. İstanbul trafiği derken bebeğe, ortaköye, sarıyere, üsküdara falan mi gittiniz? Sizleri küçükçekmece taraflarına alalım, ara sokaklara da bir girelim...
  • Genel itibariyle İstanbuldaki bireysel araç sahipleri çok düzgün insanlardır. İstanbul trafiğinde insanı çileden çıkaran asıl unsurlar şunlardır (yarattığı tehlike sırasına göre)

- Mavi minibüsler
    - Sarı minibüsler
    - Özel belediye otobüsleri
    - Taksiler
    - Şirket arabaları (başta kartal olmak üzere)
    - Kendini şehir akıllısı gören tipler.
    - Normalda çok düzgün kullanan ama ya o gün ya da biraz önce alakasız bir şey olmuş ve şalteri kaybetmiş bir şöför

*

İstanbul şöförünün kötü huyu emniyet şeridini de normal şerit zannetmesidir. Pazar akşamlarıları Trakya istikametinden otobandan gelirken, Kınalı'dan itibaren bunların emniyet şeridine doluştuğunu görebilirsin. Geçen pazar akşamı, 2 defa ambulans geçti, 1 kez polis durdurdu, ama bunların hiçbirisi bu güruhu engelleyemedi. "hasta geçiyor", "polis ceza yazıyor" hücresi maalesef İstanbul şöförünün beyninde bulunmuyor.

BU yüzden emniyet şeridinde durdu, tosladılar haberleri çok olur İstanbulda. Ne mimarlar, mühendisler, öğrenciler, heykeltraşlar ölmüştür. haberlerde çoğunu okursun. Ama İstanbul'lu şöför bunları okur hemen unutur, yine emniyet şeridinde dalar, ölüm saçmaya devam eder...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İstanbul Trafiği
    4 yıl önce açıldı
    İstanbul-Edirne arası yolculuk
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İzmirde resmen bir 34 plaka şirket aracı terörü var, tampona yapışma sürekli sellektör yakma sağdan soldan geçme makas atma; sinyal desen hiç görmemişler sanki.
    İstanbul şöförlerinde sorun yok, istanbul plakalı araçları başka şehirlerde kullananlarda sorun var
  • Genelleme doğru.Trafik terörünü yaratanların büyük çoğunluğu yukarıda diğer arkadaşların saydığı kişiler.
    Bireysel kullanıcı bazındaki çoğunluk düzgün kullanmaya çalışıyor en azından.
    Fakat bu sayılan araç sürücüleri,yani araç üzerinden para kazananlar veya para kazanmak için araç kullananların herbiri,normal kullanıcıların günlük ortalamasının 5-10 katı yol yaptıkları için maalesef trafikte yarattıkları terör sayılarına göre katlanarak artıyor.

Başka bir deyişle ; İstanbul'da 18 bin taksi günde ortalama 250 km yapıyor.
    Yani bu,günde 25 km yapan ve trafiğin içine eden 180 bin araç demek.Bilmem anlatabildim mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: airea

Burada yorum yapanların yaşadığı İstanbul'dan başka bir İstanbul'da yaşıyorum sanırım...

İş gereği bir ayağı İstanbul'da olan 34 senelik bir Ankara'lı olarak bende İstanbul trafiğini beğeniyorum.
    İdari sınır olarak "Ankara" olarak kabul edilen yerin bildiğimiz ve tasavvur ettiğimiz Ankara ile ilgi ve alakası bulunmamaktadır. Bu gün Ankara'nın merkezi kabul edebileceğiniz Bakanlıklar'a (TBMM de oradadır) çok değil 5-6 km uzakta Mamak, Akdere, Türközü gibi nüfusu milyonları aşan ve dur durak bilmeksizin göç alarak nüfusu hızla artan yerleşim bölgeleri bulunmaktadır. Mahalle aralarında; bidon, leğen, gıda,oyuncak vb tüm ihtiyaç maddelerinin bir arada satıldığı köy bakkalları vardır. Merkezdeki yapıların bir çoğuda iskansızdır. Yine bu bölgelerden merkeze toplu taşım hizmeti sağlıklı olarak verilememektedir. Hal böyle olunca büyükşehirde yaşamanın ön gereklerinden bihaber çaresiz insanlar lpg taktıkları ucuz araçları ile ulaşımı sağlamaya çalışmaktadırlar. En ufak problemde ise saldırgan tutum ile karşılaşırsınız. İstanbul'da da göç olgusu vardır, bunun derinden hissedildiği semtler, beldeler vardır , fakat Ankara'da 1-2 semt hariç şehrin tamamı varoş haline dönüşmüştür. Ankaralı hemşerilerime yegane tavsiyem ise kaçmalarıdır. Tek çözüm yolu budur. Bir diğer çözüm şehrin batı bölgesinde yeni kurulmuş yerleşim belderine (gettolara) kaçıp kurtulmalarıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: ~Lion King~

B..
    Birde emniyet seridine girmelerine nasil izin vermediniz onu anlayamadim. Arkadan gelen aracin onune mi kirdiniz?

yanlış anlaşılmış.
    emniyet şeridinden gelipde, benim şeridime, takip mesafeme girmeye çalışan araçlara müsade etmedim. yoksa emniyet şeritlerine girmelerine nasıl engel olabilirim ki?
    bi de, sadece avcılar değil, istanbulun muhtelif yerlerindeki emniyet şeritlerini kastedmiştim.
    yol zaten tıkalı, emniyet şeridine girip, 3-5 araba ilerledikten sonra daha ilerde şeride zorla girmeye çalışarak tıkanık trafiği daha da tıkanık hale getiriryorlar.
    ne kadar düşüncesiz, bencil, saygısız ve karaktersiz insanlarsa artık?!
  • quote:

Orijinalden alıntı: wm1tr

Genel itibariyle İstanbuldaki bireysel araç sahipleri çok düzgün insanlardır. İstanbul trafiğinde insanı çileden çıkaran asıl unsurlar şunlardır (yarattığı tehlike sırasına göre)

- Mavi minibüsler
    - Sarı minibüsler
    - Özel belediye otobüsleri
    - Taksiler
    - Şirket arabaları (başta kartal olmak üzere)
    - Kendini şehir akıllısı gören tipler.
    - Normalda çok düzgün kullanan ama ya o gün ya da biraz önce alakasız bir şey olmuş ve şalteri kaybetmiş bir şöför

*

İstanbul şöförünün kötü huyu emniyet şeridini de normal şerit zannetmesidir. Pazar akşamlarıları Trakya istikametinden otobandan gelirken, Kınalı'dan itibaren bunların emniyet şeridine doluştuğunu görebilirsin. Geçen pazar akşamı, 2 defa ambulans geçti, 1 kez polis durdurdu, ama bunların hiçbirisi bu güruhu engelleyemedi. "hasta geçiyor", "polis ceza yazıyor" hücresi maalesef İstanbul şöförünün beyninde bulunmuyor.

BU yüzden emniyet şeridinde durdu, tosladılar haberleri çok olur İstanbulda. Ne mimarlar, mühendisler, öğrenciler, heykeltraşlar ölmüştür. haberlerde çoğunu okursun. Ama İstanbul'lu şöför bunları okur hemen unutur, yine emniyet şeridinde dalar, ölüm saçmaya devam eder...

Tamamen doğru

• sıralama da yaparsak en çok katledenler (anadolu yakası için):

1. Minübüsler: Üstlerine yoktur bir numaralar bu konuda sizi sağınızdan solunuzdan bir şekilde katil gibi geçip 30 sn sonra yolcu gördüğü için dip fren yapabilirler. Arabalarında hafif hasarlı bölgeleri değiştirecekleri tutarsa kasıtlı olarak vurabilirler.

2. Özel halk otobüsleri: Minübüsçülerden sonra trafiği en fazla katleden grupturlar. Geneli ucuz iş gücü olduğu için doğulu insanlardan oluşur muavinle veya şöförle ikili ilişkiye girmenizi ne yolcu olarak ne de şöför olarak tavsiye etmem. En tehlikelileri istanbulun en uzun ve en çilekeş hattını kullanan 500T otobüsleridir aman diyim uzak durun.

3. Taksiciler: Genelleme yapmak daha zordur. İyisi de vardır, manyağın önde gideni olanı da yol konusunda atışmamanızı ve polemiğe girmemenizi şiddetle tavsiye ederim.

4. Şirket araçları: Kadını, erkeği farketmez beyaz ve plakasının altında herhangi bir kiralama şirketine ait bir yazı bulunursa o araçtan herşeyi beklebilirsiniz. Ne çarpmaktan ne de benzinden korkuları vardır.

5. Apaçiler: Ciddi ciddi tehlikeli olan bir diğer gruptur ama araçları kötü ve sayıları nispeten az olduğundan kolaylıkla sıyrılabilirsiniz.

6. Gençler: Kanı kaynayan babasının arabasını alıp sınırları zorlayan ve hevesini almaya çalışan grup. İsteyerek sizi rahatsız etmezler magandaca bir tavır takınmazlar tek amaçları tatmin olmaktır. Baktınız geliyor uğraşmayın.

7. Lüks araca sahip sonradan görmeler: Bunlar da 150 üstü bir beygire sahip olunca ne oldum delisi olanlar grubudur. Nasıl olsa benim arabama bişey olmaz yıldızı yeter veya bastım mı kimse bana yetişemez tarzı bir düşünceye sahip olup limitleri zorlarlar tehlikelidirler çünkü ufak tefek kazalarla kurtulamazlar ya hep ya hiçtirler uzak durun.

8. Beyni kısa bir süreliğine devre dışı bırakanlar: İstanbul trafiği, iş stresi, ailevi sıkıntılar ve geçim sıkıntısı bir günde birikmişse uzak durulması gereken şöförlerdir.

Sadece istanbul değil tüm şehirlerde bu tür insanlarla karşılaşabilirsiniz ama biz 20 milyonluk bir şehirde takdir edersiniz ki büyük bir toplulukla muhattap oluyoruz. Yapılacak en iyi şey ise kendinizi korumak, inatlaşmamak ve sinirlerinize hakim olmak. Zaten yakın dövüş sporlarıyla ilgilenmiyorsanız yukarıdaki ilk 3 maddedeki gruba bulaşmamanız genellikle yararınıza olacaktır ama baktınız ki gece teke teksiniz acımayın yapıştırın suratına. Apaçilerden ve şirket araçlarından uzak durun, gençlere ve 8. maddeki insan tipine müsamaha gösterin. Lüks araç sahipleriyle ise uğraşmayın onlar da zamanla düzeleceklerdir.

Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: chncnyhn

sıralama da yaparsak en çok katledenler (anadolu yakası için):

1. Minübüsler: Üstlerine yoktur bir numaralar bu konuda sizi sağınızdan solunuzdan bir şekilde katil gibi geçip 30 sn sonra yolcu gördüğü için dip fren yapabilirler. Arabalarında hafif hasarlı bölgeleri değiştirecekleri tutarsa kasıtlı olarak vurabilirler.

2. Özel halk otobüsleri: Minübüsçülerden sonra trafiği en fazla katleden grupturlar. Geneli ucuz iş gücü olduğu için doğulu insanlardan oluşur muavinle veya şöförle ikili ilişkiye girmenizi ne yolcu olarak ne de şöför olarak tavsiye etmem. En tehlikelileri istanbulun en uzun ve en çilekeş hattını kullanan 500T otobüsleridir aman diyim uzak durun.

3. Taksiciler: Genelleme yapmak daha zordur. İyisi de vardır, manyağın önde gideni olanı da yol konusunda atışmamanızı ve polemiğe girmemenizi şiddetle tavsiye ederim.

4. Şirket araçları: Kadını, erkeği farketmez beyaz ve plakasının altında herhangi bir kiralama şirketine ait bir yazı bulunursa o araçtan herşeyi beklebilirsiniz. Ne çarpmaktan ne de benzinden korkuları vardır.

5. Apaçiler: Ciddi ciddi tehlikeli olan bir diğer gruptur ama araçları kötü ve sayıları nispeten az olduğundan kolaylıkla sıyrılabilirsiniz.

6. Gençler: Kanı kaynayan babasının arabasını alıp sınırları zorlayan ve hevesini almaya çalışan grup. İsteyerek sizi rahatsız etmezler magandaca bir tavır takınmazlar tek amaçları tatmin olmaktır. Baktınız geliyor uğraşmayın.

7. Lüks araca sahip sonradan görmeler: Bunlar da 150 üstü bir beygire sahip olunca ne oldum delisi olanlar grubudur. Nasıl olsa benim arabama bişey olmaz yıldızı yeter veya bastım mı kimse bana yetişemez tarzı bir düşünceye sahip olup limitleri zorlarlar tehlikelidirler çünkü ufak tefek kazalarla kurtulamazlar ya hep ya hiçtirler uzak durun.

8. Beyni kısa bir süreliğine devre dışı bırakanlar: İstanbul trafiği, iş stresi, ailevi sıkıntılar ve geçim sıkıntısı bir günde birikmişse uzak durulması gereken şöförlerdir.

Sadece istanbul değil tüm şehirlerde bu tür insanlarla karşılaşabilirsiniz ama biz 20 milyonluk bir şehirde takdir edersiniz ki büyük bir toplulukla muhattap oluyoruz. Yapılacak en iyi şey ise kendinizi korumak, inatlaşmamak ve sinirlerinize hakim olmak. Zaten yakın dövüş sporlarıyla ilgilenmiyorsanız yukarıdaki ilk 3 maddedeki gruba bulaşmamanız genellikle yararınıza olacaktır ama baktınız ki gece teke teksiniz acımayın yapıştırın suratına. Apaçilerden ve şirket araçlarından uzak durun, gençlere ve 8. maddeki insan tipine müsamaha gösterin. Lüks araç sahipleriyle ise uğraşmayın onlar da zamanla düzeleceklerdir.

Saygılar.

Güzel bir açıklama olmuş

• istanbuldan taksileri ve özellikle dolmuşlar ile halk otobüslerini çıkarırsan trafik sorununu çözersin. yemin ediyorum halk otobüsü beni hedefleyip üstüme kırdı şeridimi kapmak için. hemde hakkımdı o şerit.
  • Bence minibüs ve taksileri iyi bir elden geçirmek lazım İstanbul da.
    Hem trafik, hem tehlike yarattıkları için. Öyle böyle değil adam bir yolcu almak için senin hayatına kastedebiliyor.
    Denetimler sıkılaşsa, ciddi manada yaptırımlar getirilse düzelicek ama kimsenin umurunda değil, hayret.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi W.Amadeus -- 15 Temmuz 2011; 17:19:28 >
  • Büyük şehir kullanıcıları genelde düzgün kullanır;İstanbul,İzmit,Ankara gibi yerlerde sıkıntı çekmem hiç.Fakat İzmir büyük şehir olmasına rağmen bu konuda pek yol katedebilmiş değil.Denizli,Aydın,Afyon gibi yerlerde de pek kullanmayı beceremiyorlar genelde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Derin Mavi

Büyük şehir kullanıcıları genelde düzgün kullanır;İstanbul,İzmit,Ankara gibi yerlerde sıkıntı çekmem hiç.Fakat İzmir büyük şehir olmasına rağmen bu konuda pek yol katedebilmiş değil.Denizli,Aydın,Afyon gibi yerlerde de pek kullanmayı beceremiyorlar genelde.

abartmayın. izmirin trafiği hele ankaraya göre gayet iyidir. izmir düşmanlığınız var belli ve bu beni de ilgilendirmez ama bol keseden sallamayın cidden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş

quote:

Orijinalden alıntı: Derin Mavi

Büyük şehir kullanıcıları genelde düzgün kullanır;İstanbul,İzmit,Ankara gibi yerlerde sıkıntı çekmem hiç.Fakat İzmir büyük şehir olmasına rağmen bu konuda pek yol katedebilmiş değil.Denizli,Aydın,Afyon gibi yerlerde de pek kullanmayı beceremiyorlar genelde.

abartmayın. izmirin trafiği hele ankaraya göre gayet iyidir. izmir düşmanlığınız var belli ve bu beni de ilgilendirmez ama bol keseden sallamayın cidden.

Hey Allah'ım sabır ver...

Ne düşmanlığım olacak İzmir bana ne yapmış ki?İlgilendirmezse yorum yapma,o bahsettiğin kese biryerinde patlamasın.İzmir'deyim yıl içi genelde,benim gördüğüm bu,sanin karışmanı gerektirecek bir durum yok ortada.

• 30.000 nufuslu bir ilde yaşıyorum ilde trafik ışığı dahil yok herkes birbirine yol veriyor kaza da olmuyor ayda belki 1 tane

allah büyük şehirde oturanlara sabır versin diyorum
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.