Şimdi Ara

İstanbul- izmir güzergah önerisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlk kez uzun yol yapacak insana gece yolculugu onerilmez. Bence sabah erken uyan hava aydinlanmaya baslayinca yola cik, dedigin guzergahi ben de cesme icin hep kullaniyorum.

Tek onerim bayramda o yol cok kalabalik oluyor bunu bil, su ve atistirmalik al dursun arabada. Sakin hiz limitlerini gecme ve tehlikeli durumlara sokma kendini. 8 saat surebilir cesmeye kadar, 9 da olabilir cok yogunsa.

Ben de ayni yolda olacagim o ara

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalova - Bursa - Balıkesir - Manisa - İzmir

En kısa ve en iyi yol bu.

Yalova'ya gidişte körfezi dolanmak istemezsen Eskihisar - Topçular feribotunu kullanabilirsin. Bence değer, çünkü körfezin karşısında yol sürekli yerleşim bölgelerinin içinden geçiyor, bir ton trafik lambası vs. zaman kaybettiriyor, o yolu hiç sevmiyorum.

Diğer bir seçenek, Yenikapı'dan feribotla Mudanya (Nilüfer) ya da Bandırma'ya geçersen daha da kısalır. Bandırma en kısa rota.

Ne alakaysa Kütahya falan denmiş, o güzergah en aşağı 150 km uzatır yolu, bulaşma. Fethiye'ye ya da Antalya'ya falan inecek olsan tercih edilebilir de, İzmir için biraz anlamsız kalıyor.

Orijinalden alıntı: erkmenson

BEN ESKİŞEHIR KUTAHYA YOLUNU TERCIH EDERDIM

gece yarısı uykulu yazdınız heralde o yol nereye gidiyo

Ben de Bursa yolunu tavsiye ederim. Bu bayram çok uzun değil ama ilk gün çıkacaksan biraz kalabalık olacaktır. Topçular'da kuyruğa da hazır ol. Pendik İDO daha hesaplı ve saati garantiyse onu da tercih edebilirsin. Yanına birini alsan daha iyi olur ama illa tek gideceksen kesinlikle acele etme. Zaten yollar dolu olur ama bizim sabırsız milletimiz sıkışık trafikle karşılaşınca kural dışı sollamalara gereksiz risklere girişir. Sen de "benim de arabam iyi yapabilirim" deme bir ailenin peşine takıl sakin sakin kullan. Gece falan da çıkma, yollara aşina değilsin. Günün ilk ışıklarıyla yola çıkarsın. Bu arabayla 90-100 km hızda gidilir mi ya düşüncesine kapılma. Müziğini suyunu krik krakını hazırla, arabanın konforunu çıkararak git. Önünde aracının tadını çıkarabileceğin zamanlar da olacaktır ama bayram bunun için uygun bir zaman değil. Kazasız belasız yolculuklar dilerim.

Orijinalden alıntı: caldexter

Ben de Bursa yolunu tavsiye ederim. Bu bayram çok uzun değil ama ilk gün çıkacaksan biraz kalabalık olacaktır. Topçular'da kuyruğa da hazır ol. Pendik İDO daha hesaplı ve saati garantiyse onu da tercih edebilirsin. Yanına birini alsan daha iyi olur ama illa tek gideceksen kesinlikle acele etme. Zaten yollar dolu olur ama bizim sabırsız milletimiz sıkışık trafikle karşılaşınca kural dışı sollamalara gereksiz risklere girişir. Sen de "benim de arabam iyi yapabilirim" deme bir ailenin peşine takıl sakin sakin kullan. Gece falan da çıkma, yollara aşina değilsin. Günün ilk ışıklarıyla yola çıkarsın. Bu arabayla 90-100 km hızda gidilir mi ya düşüncesine kapılma. Müziğini suyunu krik krakını hazırla, arabanın konforunu çıkararak git. Önünde aracının tadını çıkarabileceğin zamanlar da olacaktır ama bayram bunun için uygun bir zaman değil. Kazasız belasız yolculuklar dilerim.

4*4 lük yazmışsınız.

Aç klimayı, gündüz gözü ile sakin sakin git. Tüm yol otoban ve bölünmüş yol zaten. Bir tek Bursa ya gelirken rampalarda dikkat gerekiyor. Yollar artık eskisi gibi değil , şehir merkezlerine girilmiyor ne Manisa'da ne Bursa'da

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• ridleyscott kullanıcısına yanıt
    yol okadarda iyi değil izmirden sonra otoyol

Orijinalden alıntı: ufuk343458

yol okadarda iyi değil izmirden sonra otoyol

Izmir çeşme arası otoban
    Manisa kısmı artık tamamen şehir dışından geçiyor ve bölünmüş yol
    Bursa'ya kadar hep bölünmüş yol , sadece Akhisar da trafik ışıkları var , merkezinden geçiliyor mecburen ve Susurluk'a da yaklaşırken yol kalitesi biraz düşük.
    Bursa kısmı komple otoban
    Bursa Yalova bölünmüş yol

Bundan iyisi olmaz mı olur tabi , umarım izmir otobanı bir an önce tamamlanır da rahat ederiz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çıkacağın tarih tam belli ise ido dan pendik yalova arabalı vapuruna internetden bilet fiyatlarına bak, daha ucuza bile getirebilirsin. Sonrasında Bursa, Manisa derken Izmire varırsınız. Ilk defa çıkacağının için gündüz çık, Bursa ve ÖZELLIKLE Izmire girmeden ki rampada dikkatli ol, hayatında görmedigin rampayi göreceksin. Kendi aracimla 5 kişi ve full yüklü olduğum için 2 vitesle cikabilmistim .
    Yolun geri kalanı güzeldir, radarlara dikkat et, çoğuda görünüyor. Daha iki gün önce geldim, dua et rüzgar olmasın çekilmiyor yolculuk.

Sakin gece yola çıkma kardeşim. Maddi durumun iyi ise direk yenikapı mudanya feribotuna bilet al derim. Karşıda isen pendik yalova bileti al. Sabah ilk biletleri şimdiden almalisin. Topcular feribotu o gün emekli kuyruğuna döner.

• Kütahya-Eskişehir yolunda ne işi var adamın yav. Hadi bir çılgınlık yapıp sadece kütahya yapsa neyse de bir de eskişehir hepten alakasız. Eskişehirden sonra 140 km (seyitgazi yolu) afyona geçmesi lazım -ki bu yolun büyük kısmı bölünmemiş ve bol virajlı- Eskişehirden gelirse bir de Afyon yoğunluğu var (bayramda Ankara'dan çıkıp İzmir, Denizli, AYdın, Muğla, Antalyanın bazı kısımları komple bu yoldan geçiyor).

Standart güzergahtan sapmayın. Arkadaşların dediği gibi idoyu tercih edin, saatiniz belli olsun. Öbür türlü topçular-eskihisarda uzun kuyruklar olabilir, hatta o durumda ben arabayla körfezi dolaşmayı tercih ediyorum o derece. Orhangazi'ye gelmeden mola verin, orada büyük bir yoğunluk olabilir. Bursa'da çevreyoluna girmeden önce 70 km radarları var, onlara dikkat. İzmir çevreyoluna girince İstanbul'daki çevreyolundaymış gibi hareket etmeyin, sinirleriniz harap olur zira İzmirde o yol çevreyolu gibi değil. Soldan 70le giden adam selektör gördü diye istifini bozmaz

• Güzergahtan çok diğer konular için tavsiye vereyim. Kesinlikle gece çıkma ilk uzun yol deneyimin ise. Ayrıca Topçular'ı kullanma 1 saat sıra beklersin.

Orijinalden alıntı: ufuk343458

quote:

Orijinalden alıntı: erkmenson

BEN ESKİŞEHIR KUTAHYA YOLUNU TERCIH EDERDIM

gece yarısı uykulu yazdınız heralde o yol nereye gidiyo

Hayir bilincli yazdim. Yazdigimin altini okursan o guzergahta gezip gorulecek yerleri de yazdim. Belki yol 1 saat uzar ama bence deger, yolu keyifli hale getirmek adina. Ama sizler yakit ekonomisi felan yaptiginiz icin zevkten yoksinsunuz

• Sizin yerinizde olsam çanakkale üzerinden giderdim çok güzel yerler görürdünüz ama ilk uzun yol tecrübeniz olacağı için çok tavsiye edemem bazı yerlerde bölünmüş yol yok ama ben daha çok seviyorum böyle dağ tepe bayır yollarda gitmekten kaz dağlarının manzarası tartışılmaz zaten
    Ben şu anda izmirde oturuyorum,daha evvel istanbulda ikamet ediyordum ve her yıl iki kez izmire gelirdim.Hep Geleceğim zaman sabah saat 05'te marşa basardım o saatte istanbul trafiği rahat.Eskihisardan feribotla karşıya geçerdim,Yalova-gemlik-bursanın dışından-susurluk-balıkesir-akhisar-manisa-izmir. Gece çıkma kardeşim,gece çık diyenler istanbula meyve sebze görtüren kamyonları tırları hiç hesaba katmıyor.O sıcakta pişersin diyorlar.! Araç mercedes e270 cdi. Aç kilimanı püfür püfür gel.Zaten izmire bornovadan girince direk otobana geç ordan doğru çeşmede alırsın zaten soluğu.
    İlk defa uzun yol tecrübem olacak diyorsun,çok yorulmaman adına aslında en mantıklı bir güzergah daha var oda yukardaki mesajların birinde arkadaşımızın birisi yazmış zaten.Uzun yol tecrüben olmadığı için gel sen bu güzergahı kullan.! Yeni kapıdan Bandırma feribotuna bin bandırmadan balıkesir-akhisar manisa-izmir şeklinde gel.
    Nasıl düşünürsen düşün ama gece yarısı yola çıkma derim.

• 2 Hafta önce İstanbul - İzmir yaptım geldim.

İlk tecrüben olacağı için uzun yolculuk için geceyi sakın tercih etme. Bakma buradakilere sen, hepsi alışmış şoförler ama halden anlamıyorlar sanırım. Uzun yolculukta gece sürüşü şehir içi gece sürüşüne benzemez. Zifiri karanlıktan karşı yönden gelen ayarsız farlı araçlar arasında sürüşte 1-2 saat sonra alışmamış göz pert olur. Kısacası gündüz olsun sıcak olsun fark etmez. Açarsın klimanı gidersin.

Eskihisar - Topçular feribotu binek araca 60 TL alıyor. İDO sitesinden fiyat karşılaştırması yap. Ancak kısa bir zaman içinde gideceksen zaten fiyatlar uçmuştur. 60 TL'nin altına bilet bulman zor. Feribotta kuyruk işi biraz şans. Ben 2 hafta önce gittiğimde gişeden geçip direk feribota çıktım. Sıra yoktu.

Yalova'dan İzmir'e kadar neredeyse komple duble yol olmuş durumda. Yanlış hatırlamıyorsam Balıkesir tarafında duble yol çalışmasından dolayı bir çalışma var ancak o kadar kısa süreli merak etme.

Bursa'dan sonra İzmir'e kadar 5 tane radar saymıştım. Radara dikkat.

Yolun açık olsun, şimdiden hayırlı yolculuklar

• Tavsiyeniz için teşekkür ederim.

Teşekkür ederim, İstanbul avrupa yakasında ikamet ediyorum yolculuk Bahçeşehir'den baslayacak.

Yolu en az 150 km kısaltarak yolculuğa başlarsın.

• Yorumunuz için teşekkürler. Bu yorumlar sayesinde bi nebzede olsa tecrübe edinmis oluyorum. Benim uzun yol tecruben pek fazla olmadigi için gece yolculugundan biraz korkuyorum, arkadaslar gündüz cok sicak olur demiş ama gecede görüş acisindan sıkıntı yaşarım tarzi problemlerden korkuyorum.

Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.