< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dream Machine -- 12 Temmuz 2017; 18:37:55 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
İstanbul Hukuk İsteyenlere Genel Bilgiler
İstanbul Hukuk Fakültesi, Türkiye'nin en prestijli hukuk fakültelerinden biridir. Fakülte, yetenekli akademisyen kadrosu ve geniş müfredatı ile tanınır.
İstanbul Hukuk'un Tek Çift Sistemi
İstanbul Hukuk Fakültesi, tek çift eğitim sistemini uygular. Bu sistemde öğrenciler, birinci ve üçüncü sınıflarda hafta içi her gün ders alırken, ikinci ve dördüncü sınıflarda hafta sonları ders alırlar.
Sınıfta Kalma ve Başarı Oranları
İstanbul Hukuk Fakültesi'nde sınıf geçme notu 100 üzerinden 60'tır. Ortalama olarak, öğrencilerin %10-15'i sınıfta kalmaktadır.
İstanbul Hukuk'un Yorumları
İstanbul Hukuk Fakültesi hakkında yapılan yorumlar genellikle olumludur. Öğrenciler, fakültenin akademik kalitesini, öğretim kadrosunu ve sosyal imkanlarını takdir etmektedirler.
İstanbul Hukuk'a Nasıl Girilir?
İstanbul Hukuk Fakültesi'ne girmek için Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) yüksek bir puan almanız gerekir. Fakülte, Tyt puan türünü temel alır.
Önemli İpuçları
- Hukuku gerçekten seviyor olduğunuzdan emin olun.
- YKS'ye iyi hazırlanın.
- Fakültenin kampüsünü ve akademisyenlerini ziyaret edin.
- İstanbul Hukuk Fakültesi hakkında öğrencilerle konuşun.
- Gerekli araştırmayı yapın ve bilinçli bir karar verin.
Yukarıdaki bilgiler doğrultusunda, İstanbul Hukuk Fakültesi'ni tercih etmeyi düşünen öğrenciler bilinçli bir seçim yapabilirler.