Şimdi Ara

...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
3
Favori
2.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 17 Mart 2023; 4:37:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Devam zorunluluğu olmadığı için tercih edilebilir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ya bunyo yaz gazi git uğraştırma bizi

• oralarda okuyan biriyle iletişime geç bence

• Fotokopilerden, nottan okuyarak ve okula sınavlar dışında gelmeden geçmek evet mümkün. Bu şekilde geçen birçok arkadaş var. Ama kendilerine kötülük yaptıklarının farkında değiller. Geçme kaygısı yüzünden sistematiği bile olmayan, hocaların derste söylediklerinin ses kaydından oluşan notlardan geçmek bir marifet değil. Hocalarımız da derslerde defaatle bunu dile getiriyor. Kapsamlı bir hukuk kitabı en az beş yüz sayfa içeriyor. Bu kitapta dipnot olarak faydalı Yargıtay kararları var. Kaldı ki kitabın içinde bir zihniyet var, hukuki görüş var. Fotokopilerde ise tekdüze bilgiler var. Hoca çok orijinal bir soru sorar, bakakalırsın.

Bazı derslere ise fotokopilerden çalışmak mümkün. Bu dersler ise ya kapsamı geniş olmayan hukuk dersleri (örneğin Hukuk Tarihi, Hukuk Felsefesi gibi) oluyor ya hukuk dışı dersler (İktisat gibi) veyahut seçmeli dersler (Sosyoloji, Kriminoloji gibi) oluyor. Bunlar için derse girmeye bile gerek yok. Ancak derslere ilgin varsa, kendini rahatsız hissedeceksen bu derslere de girebilirsin. Kendini hukuka adayan idealist bir insan bence dersleri ayırmamalı.

Fakültede çok kapsamlı dersler var. Bu derslere mutlaka kitaptan çalışmak gerekiyor ve derslere girip not almak gerekiyor. Sadece kitap okumak yetmez(geçersin geçmesine ama hocanın anlattıklarını da özümsemek gerekir). Bazı hocaların anlatımı sıkıcıdır, fakat pes etmemek gerekir. Derslerden çıkarsan bir noktadan sonra okuldan da koparsın. Bir arkadaşım bunu yaptığı için birçok dersten kaldı.

Kısacası İstanbul veya Ankara Hukuk gibi iyi okullardan "mezun olmak" istiyorsan çok çalışacaksın, hocaların görüşlerini iyi bileceksin ve kitaplarla yaşayacaksın. Yoksa herhangi bir apartman üniversitesinden mezun olan kişiyle bir farkın olmaz. Beynin İühf'deki veya Aühf'deki X hocasının görüşleriyle dolmalı. Meslek hayatında sana, zamanında geçmeni sağlayan fotokopiler pek şey katmaz.

Kalabalık konusunda benim de çekincelerim vardı. İlk sene kalabalık ortamı sevmedim fakat sonra alıştım. Zaten bir süre sonra okuldan kopan birçok kişi oluyor Zira okulda sadece yaşıtların yok. Orta yaşlı ve yaşlı insanlar da var. Öğretmenler, emekliler ve af ile gelenler olabiliyor.

Kalabalığın getirdiği tek sorun kütüphanede yer bulamamak. Ama Beyazıt'ta bir sürü kütüphane var. Çalışmak isteyen bir şekilde yer buluyor.

• Rica ederim.

Gördüğüm kadarıyla Bursa'da yaşıyorsunuz, işiniz kolay. Sık sık Bursa'ya dönme imkanınız var en azından.

Ben ailemle birlikte yaşadığım için yurt, öğrenci evi ortamlarını bilmiyorum. O yüzden pek bir şey diyemem.

Gözlemlediğim kadarıyla birçok kişi önce özel yurtta kalıyor, sonra arkadaş çevresi edinince (örneğin hemşehri bulmak) eve çıkıyorlar. Tabii ilk sene eve çıkan da var.

• Okulun çevresinde öğrenci evi yok gibi, genellikle yurtlar var. Fatih ilçesinin(okulun bulunduğu ilçe) Çapa, Fındıkzade gibi semtleri ise okula tramvayla 10, yürüyüş ile 30 dakikalık mesafede yer alıyor. Bu semtlerde pek çok ev bulunabiliyor.

İstanbul'un merkez ilçelerinde de öğrenci evleri var. Mecidiyeköy olsun, Kadıköy olsun, Üsküdar olsun pek çok ev var. Bunlar okula uzak ama İstanbul'da ulaşım iyi olduğu için metro, metrobüs, Marmaray gibi araçlarla okula ulaşabiliyorsunuz.

Fiyatları tam bilmiyorum ama İstanbul'un lüks yerlerinde tabii ki kiralar yüksek. Beşiktaş, Bakırköy, Mecidiyeköy, Kadıköy, Sarıyer gibi yerlerde kiralar yüksek olur. Fatih ilçesinin Çapa, Şehremini, Fındıkzade gibi semtleri ise tam öğrenci semtleridir, zira bu yerler okula çok yakın. Kiralar da ortalama seviyede, uçuk değil.

• Up

• Demin ki mesajımı iletiyorum.

-----------

2 tane kardeşim hukuk okuyor , diğeri şuan avukat.

Şu konuya bi bak ilk ;
    https://yokatlas.yok.go...ari-atlasi-tablo.php?s=5

Gazi Hukukta herhangi bir siyaset yok hukuk fakültesinde.Ama diğer ana kampüste var orası ayrı.Hukukta olanlar normal tipler.Ülkücü tayfa ana kampüste.

Sınavları zor gazinin ama başarısı ortada . Eğitimi iyi.Ayrıca devam zorunluluğu yok.Bazı derslerde hocalar alıyor yoklama eğer gelirsen puan vs ekliyo sanırım.Ama zorunluluk yok .

Ankara hukuk tutmuyorsa gazi yazmanı öneririm.

Sorun varsa sorabilirsin hukukla ilgili.

Not : Evet , devam zorunluluğu olmadığı için millet notları alıyor (el yazısı değil) ondan çalışıyor ve geçiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanjayra -- 14 Temmuz 2017; 17:42:52 >

• evet diploma için gidilir.

ben mesela bu sene sınavlar dışında okula hiç gitmedim ve -zar zor da olsa- geçtim.sınıfı geçebildiğim sürece bunu sürdüreceğim
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahso

Hocam bir de vakıf üniversitesinin imkanları, bursları vs çok cazip geliyor yani iühf yazsam mesela aileme fazladan yük olacağım ama vakıf yazarsam mesela okul üstüne para bile verecek. Vakıfların kampüslerinin olması, mevcudunun az olması vs çekici geliyor.

Hocam bir de avukatlık veya savcılık yapmak istemiyorum farklı seçeneklerimin olmasını da istiyorum.

O zaman idealistsen Ankara hukuk yazacaksın , orda her tip insan var seni çok geliştirir. Zordur ama bitirirsin elbet .Ankara hukuk git

konu şu:https://forum.donanimhaber.com/hukuk-fakulteleri-adli-yargi-sinavi-ortalamalari-hakimlik-savcilik--119060714

MV geçmişlerine bak siyasettekielr çoğu Aühf mezunudur.Demirtaş bile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanjayra -- 14 Temmuz 2017; 19:0:35 >

• youtube yorumlarında gördüm seni,her yerdesin
  • Sırf diploma için Bilkent yazma fikri var aklımda ama kesinlikle yazmak istemiyorum Ankara'da okumak istemiyorum çok berbat bir durum keşke tutmasaydı diyeceğim neredeyse tutmadı der geçerdim.Sizi çok iyi anlıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blackberrypink -- 15 Temmuz 2017; 2:0:9 >
  • ankara hukuk tanıtım videosu
  • Neden özel okullara bu kadar önyargılısınız bilkent koç gibi üniversiteler eğitim olarakta kalite olarakta gayet iyi üniversiteler yüksek lisansı yurt dışında yapmak olsun stajlar olsun gayet tercih edilebilirler bence hakimlik savcılık istiyorsanız bilemem ama uluslar arası bir yerlere gelmek yüksek lisansı en iyi yerlerde yapmak için bence tercih edilebilirler

• O zaman özel üniversiteleri düşünmüyoruz ailemizin durumu yoksa ben de 7300.yüm Hacettepe yazıcağım galiba tobb %50yide düşünüyordum ama özellere sürekli insanlar sövdükleri için benim de kafam karıştı ama staj imkanları filan çok iyiydi bilmiyorum dostum ya zor işler sen ne düşünüyorsun senin kafandakiler nedir

• Sabahattin Zaim dediğiniz gibi 40k civarı kapatıyorsa iyi bir okul bence çünkü bilgi,yeditepe,bau,özyeğin vs 100binden alıyor diye biliyorum yanlış olmasın da.Bir de ben ne yapmalıyım sizce?Avukatlar o kadar da önemli değil diyor diploma için Bilkent Hukuklu bir iki kişiyle konuştum ben fazla övüyorlar başka üniye mi gidilir tarzında konuşuyorlar İstanbul olduğu için hem de Amerika olanaklarından Bau'ya daha yakınım fikren ama delirmek üzereyim hsjsj idealim koç burslu yada gsü idi yalan oldu o zaten ne yapsam bilemiyorum.

• İstanbula yaşıyorsan Ankaraya geldiğinde şok etkisi yaşayabilirsin ama bilkent hukuk iyi bir okul zor kararlar

• Tam paralı yok sanırım hukuğunda iszünün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blackberrypink -- 15 Temmuz 2017; 6:35:37 >
  • size ne gibi olanaklar sağlıyor peki
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.