Şimdi Ara

İstanbul/Fatih'te öğrenci olmak.Yardım Lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
3
Favori
945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hep istanbul yazdım sıralamam 36bin büyük ihtimal. İstanbul Siyaset ve Uluslararası İlişkiler geliyor.
    Abim Karagumrukte yaşıyor 400TL kira veriyor tek başına yaşıyor. Ben yurda çıkmayı düşünüyorum. Samanızade veya İlim yaymada kalıcam 500TLye. Çok tanıdık var biraz muhafazakar kesim,bizimkiler.
    Bir arkadaşta açmış bu konuyu istanbulda öğrenci olmak diye. Ben özele indirdim

Sorum bu işte okuyacağım ve kalacağım yer belli. Babam memur aldığı 2700 lira abim 1700lira .

Babam imam bu arada . Teyzem orda yaşiyor Balipaşada.Eniştem fatih müftülüğünde çalışıyor. Bende öğretmen lisesi mezunuyum.
    Her ortama ayak uydururun.
    Özellikle kalacağım yer nere olmalı sosyal olarak kendimi nasıl geliştirmeliyim?

Nelerden uzak durmalıyım ?

Ne yapabilirim kendimi nasıl geliştirebilirim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olumsuzask -- 21 Temmuz 2015; 15:52:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• takip bende fatihte yurtta mı kalsam ev mi tutsam kararsızım
    cemaat tarzı olan şeylerle igilenmiyorum

Samanızade tam olarak nerde bilmiyorum ama İlim Yayma okula bayağı yakın. Yol parası derdin olmayacak. O taraflarda karnını doyuracağın yerler de var büssürü... Zaten bir-iki haftaya kalmaz öğrenirsin öğrenci mekanlarının yerlerini. Taksim otobüsle 5 dk falan... Öğrenmek istediğin şeyleri biraz da açarsan daha rahat yardımcı olunabilir. :)

İlim yayma ideal gibi.
    giriş çıkışlar sorun olurmuki

şimdi bu konuyu açtım genel bilgileri alayım. Kazanayım sahada özele giricem .

yardımlara devam ederseniz sevinirim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Behzat Rasulinin Hakkı B kullanıcısına yanıt
    Biliyorum onu. Ramazanda ordaydım. Geçen yazda ordaydım.
    teyzem orda yaşıyor. Hatta eniştem fatih muftuluğunda çalışıyor. İsmailağayads gıcık kapıyor.
    teyzemin kızı var imam hatipe gidiyor o gezdiriyor beni. Üniversiteye gidince de artık birleylere adım atmak istiyorum. İdealleri olan biriyim. Cemaatler tsrikatlardan bir fayda varsa onlardan bile yararlanabilirim

• fatih guzel yerdir. fatihten kastim kampusun oldugu beyazit cevresi. sultanahmet, gulhane, sirkeci cevresi de guzeldir turist doludur ve kimse kimseye karisamaz rahat ol. yerli insanlarin yasadigi kisim bu tarihi bolgeden uzakta, oralarda isin olmaz zaten.

• Yalnız biraz tuhaf şeyler yazılmış. Fatih çok tuhaf bir ilçe. Çarşamba'ya giderseniz evet 10 erkekten 9'u sarıklı falandır ama Aksaray'a giderseniz sarıklıdan çok tuhaf tuhaf tiplerle karşılaşırsınız. Hıristiyan nüfus Samatya taraflarında yoğun bildiğim kadarıyla, onlar da senden benden daha önce gelmişlerdir zaten buraya, iki gün önce değil. Ama şunu söylemeliyim ki Suriyeli biraz fazla var.
    Kız arkadaş olayında da Çapa, Eminönü, Sultanahmet taraflarında falan bir şey olmaz. Aşırı dindar kesim daha çok Fatih-Yavuzselim ve onun arka taraflarında Çarşamba'ya doğru. Oralarda diz hizasında eteğe tip tip bakıyorlar dense inanarım maalesef.
    Ama genel olarak çok abartmamak lazım. Sonuçta yurda akşam girip sabah çıkacaksın. Sevgilinle de Fatih'te işin ne, kaç tane yer var İstanbul'da, genç yaşta gezip dolaşılır :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kararsız İstanbullu -- 20 Temmuz 2015; 19:02:41 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Cerrahpasa sokak sokak farklilik gosteriyor. Bazi sokaklari sessiz sakin guzel bazilari leş ozellikle aksaraya yakin olan. Ama ulasim bakimindan mukemmel. Trenvay metro marmaray ve otobüs hepsi yani basinda. 1000tl den ucuz kiralik ev bulabilecegini sanmıyorum. Baska sorun varsa yardimci olabilirim

• evde kalırsan hırsızlara karşı dikkatli ol adamlar çete gibi girip girip çıkıyolar. biz fatihte arkadaşla evde kaldık soyulduk. polis bile bizle dalga geçti nerden bulalım hırsızları arka sokaklardamıyız :) ve o gün karakola gittiğimizde bizim gibi öğrenci olan 2 ev daha soyulmuş. durumun vahimiyetini anla :) öğrencileri yakın takibe alıyorlar üniversitenin aşağıları çok pis ya bence 2 kere düşün ama karar senin.
  • Fatihliyim. Kız arkadaşınla gezerken hiç bir sıkıntın olmaz. İnsanların 10 da 9uda takkeli cüppeli felan değil. Her sokakta camii var ve muhafazakarı çoktur ama bunları kafaya takma. Sen istemedikten sonra kimse seni cemaaet üyesi yapacak değil. Fatihte alkol kullanan adama iyi gözle bakmayan insanlar vardır. Gençler arasında değilde büyükler arasında içtiğini belli etmemelisin. Ki içiyormusun onuda bilmiyorum Kendini geliştirebileceğin kütüphaneler çok vardır. Sahaflar çarşısı gibi bir nimet ve okul etrafında ikinci el kitapçılar bulunur. İnsanları kötü değildir ama çokta samimi olup cılkını çıkaran tipler dolu var. Zaten zamanla nerde nasıl davranacağını sende çözersin. Korkulacak çekinecek birşeyi yok fatihin. Avrupa da yaşar gibi yaşayanı çok. Türkiyenin en pahalı gayrimenkul satılan yerleri içinde üst sıralarda.

• Fatihin neresinde kalırsın bilmem ama karagümrükte kalma bence, oranın tuhaf bir ünvanı var kasımpaşa, balat, karagümrük gibi yerlerden uzak dur, fatihin en güzel yerleri eskiden eminönü ilçesi olarak adlandırılan yerlerdir oralara bakabilirsin

• Fatihe çok yakın bi yerde yaşıyorum yazanları görünce çok şaşırdım harbi yok sarıklılar yok kız arkadaşla gezemezsin felan öyle boş yazılara inanma sen, fatih büyük bi ilçe Sultanahmet,Eminönü,Çapa vs. çok güzel ve değerli yerler var her yeri gezmelik nerdeyse, yani normal bildiğin sıradan bi yer cemaatçi de var normal insanlar da var abartı bişey yok. Sorun olursa bende yardımcı olabilirim yurtlar hariç sosyal ortam felan

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.