Şimdi Ara

İstanbul depreminde GSM operatörleri yine sınıfta kaldı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
75
Cevap
2
Favori
3.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • İnternette bir takım yerlerde bu kadar insan birbirini aynı anda arasa Dünyada hicbir altyapı kaldıramaz diyen tayfa
    İnternet elinin altında ÇİN VE HİNDİSTAN da kaç kişi ayni anda görüşüyor araştırsın kimse öperatör firmalarını savunmasın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gamer007_ kullanıcısına yanıt

Çin'de deprem olsun, 1 milyar kişi aynı anda birbirini arasın, rüyada konuşurlar. :D Konu kalabalık bir nüfusun konuşması değil ki, tüm kullanıcıların aynı anda konuşmaya çalışması. Bunun için de stratejiler geliştirmeyen yerlerde ille sorunlar oluyor. Japonya'da bile bir şebeke arızasından sonra operatörün tamamıyla devreye girmesi saatler sürmüştü. Anlık yüksek trafik sıkıntı ne yazık ki, ama böyle böyle zorlayarak gelişecek bu işler anca...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 25 Nisan 2025; 1:35:16 >
  • sendemail kullanıcısına yanıt

Baz istasyonlarında taşınan trafik o bakır hatların taşıyabileceğinden çok daha fazla artık. Bakır dediğiniz SDSL falan mı? 2G döneminde kaldı o. Şuan baz istasyonları fiber ve mikrodalga radyolinklerle bağlanıyor çekirdek şebekeye. Yani bakır bulamasalar da fiber bile olmadan çoğu noktada trafiği zaten kablosuz olarak taşıyorlar. Ana noktalarda toplanan trafik fiberle taşınıyor. 5G için de fiberle bağlı baz istasyonu sayısını arttırmaya çalışıyorlar ki radyolink sorunları ile uğraşmamak için.

Yaşanan sıkıntı bakır ya da fiber yetersizliğinden değil, santrallerde kullanılan cihazların anlık kapasite yetersizliğinden. Cihazların belli kapasiteleri var. Aynı anda herkes arama yapınca bu talebe cevap veremiyor cihazlar.

• Arkadaşlar gsm operatörlerinin ekstra expansiyon düşünerek sistem kurması lazım, bu ülkenin nüfusu hangi ilde ne kadar artıyor belli zaten.

Suç Operatörlerindir! Biz Lüksemburg değiliz yarın öbür gün savaş çıksa ne olacak?

Şirket, 2024-2025 mali yılına ait ilk yarıyıl (Nisan-Eylül 2024) döneminde 42.1 milyar TL servis geliri elde etti.

Vodafone Türkiye'den yapılan açıklamaya göre, şirketin servis gelirleri bu dönemde 42.1 milyar lira olarak gerçekleşti.

Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kar'ı (FAVÖK) 15 milyar lira oldu. 12 Kas 2024

• Timsah-16 kullanıcısına yanıt
    Çin gibi, hindistan gibi ,nüfusun çok olduğu ülkelerde, arama yapan sayısı yine fazla ve deprem sonrası arama yapanlar ile eş değer olmuyor mu peki hocam?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • suÇ kullanıcısına yanıt

Nüfustan dolayı o ülkelerde ki baz istasyonu sayısı bizden 10 kat fazla.

Buna rağmen bir panik anında herkes aynı anda telefona sarılırsa aynı sıkıntıyı onlarda yaşar.

Bende bunu demek istedim.İistanbul da baz sayısını artırsak belki sorun olmaz mı diye düşünüyordum

• Bu arada ekstra bir bilgi daha.

Deprem sonrası binalar çökerse, binaların üstündeki baz istasyonları da yıkılacağı için iletişim sıkıntısı kat ve kat büyüyecektir.

• ry4n kullanıcısına yanıt
    Ben Suriye'nin yerinde olsam bunlardan bedava bile hizmet almam. Daha kendi ülkesinde doğru düzgün altyapı kuramayan adam gelip benim ülkeme mi düzgün altyapı kuracak.

• Bu şekilde çözülebilir. Ama her baz istasyonunun radyasyon saçtığını unutmamak lazım.

Bunların sayısını 5 kat arttırmak radyasyon miktarını da 5 kat arttırmak manasına gelebilir.

Bu kadar baz istasyonun maliyetini kim ödeyecek sorusu var birde.

Her baz istasyonun bakım işletme maliyeti her ay kullanıcıya yansır ki bunlar büyük rakamlar.

Herşey göze alınsa bile İstanbulda boş arazi yok. Baz istasyonları binalara dikiliyor. Bina yıkılırsa onlarda yıkılacak yine herşey boşa gidecek.

Baz için boş arazi olmasına gerek yok. Binaya da gerek yok. Çelik silindir şekilinde direk dikiliyor. Onun tepesine baz istasyonu yapılabiliyor

• sis651 kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için teşekkür ederim kıymetli kardeşim , faydalandım. Var ol. Ben halen eski topoloji üzerinden yürütülüyor diye biliyordum.

• _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Neyse ki yabancı e-sim firmaları var.

• 🔴Cumhurbaşkanı Erdoğan:

"GSM operatörleri deprem sırasında 136 ilave baz istasyonunu devreye aldı.

İletişimde ilk saatler harici bir aksaklık olmadı."

136 istasyon çalışmak için depremi bekliyormuş demek ki

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.