Şimdi Ara

İSTANBUL DEPREMİ (26 EYLÜL SAAT 13:59 / 5.7 ŞİDDET ) (ANA KONU) (56. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.245
Cevap
11
Favori
177.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
93 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bir de bu zamanların şehir dışından bile gelen yağmacıları vardı hey gidi ülkem hey ..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnurFB1453

Asıl sıkıntı, deprem beklenen yerde oluyor ama asıl fayda olmuyor. Fay kitlenmiş alttaki levha sıkıştırdıkça fay geriliyor enerji birikiyor ve artık gidecek yer yok, ya bi anda kopup gidecek ya da Allah biz aciz kullarına acıyıp iki orta şiddetli depremle yok olmamızı engelleyecek. Kim ne derse desin son söz O'nun. Fayın şimdiye kadar çoktan kopması lazımdı,önlem alıp dua etmekten başka çaremiz yok.
    İki parça da kırıldığında orta büyüklükte deprem olmuyor, iki parça kırılsa yine 7 üzeri deprem bekleniyor deniyor ama tek parça kırılırsa 8'e yakın bir deprem bekleniyor diye biliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar önce deprem nedir,Kaf nedir, Neden İstanbul da deprem bekleniyor önce bunları öğrenmeliyiz. Bu yazı beni baya bi aydınlattı okumanızı tavsiye ederim.

https://evrimagaci.org/beklenen-buyuk-istanbul-depremi-nedir-neden-nasil-nerede-ve-ne-zaman-yasanmasi-beklenmektedir-13/amp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnurFB1453 -- 29 Eylül 2019; 12:14:36 >
  • inanilir gibi degil belese yasiyoruz.. olaya bakin yalovada az once deprem oluyor iki kaynak deprem siddetini farkli soyluyor daha rakamlarda anlasamiyorlar

• OnurFB1453 kullanıcısına yanıt
    Güzel bir yazı olmuş

• quote:

Orijinalden alıntı: Nuvo'

inanilir gibi degil belese yasiyoruz.. olaya bakin yalovada az once deprem oluyor iki kaynak deprem siddetini farkli soyluyor daha rakamlarda anlasamiyorlar
    Bu çok sık olan bir durum terazi gibi bir tartı söz konusu değil her iki ölçüm cihazının deprem merkezinden farklı uzaklıkta olmasından kaynaklanıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: OnurFB1453

Arkadaşlar önce deprem nedir,Kaf nedir, Neden İstanbul da deprem bekleniyor önce bunları öğrenmeliyiz. Bu yazı beni baya bi aydınlattı okumanızı tavsiye ederim.

https://evrimagaci.org/beklenen-buyuk-istanbul-depremi-nedir-neden-nasil-nerede-ve-ne-zaman-yasanmasi-beklenmektedir-13/amp
    Biraz göz gezdirdim, mantıklı bilgiler var, özellikle Türkiye'de olan şiddetli depremlerin kuzeydoğudan batıya doğru grafik haline getirilmesi, sırada İstanbul olduğunun gösterilmesi çok isabetli.
    2021 e kadar deprem beklenmesi ise hiçbir bilimsel altyapısı olmadan ortaya atılan, tamamen ya tutarsa diye ortaya atılmış bir şey.
    Bilgi ve içi dolu paylaşım olursa herkes istifade eder.
    Şunu da ekleyeyim, İstanbul'da her yüzyılda bir deprem olmuş, son depremin üzerinden 100 yildan fazla bir süre geçmiş, bu yüzden de bekleniyor büyük Deprem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geng -- 29 Eylül 2019; 12:19:4 >

• evrım ağacından alıntıdır : nezaman olacak bu deprem :

Soru: Elinizdeki verilere göre sizce deprem ne zaman olacak?
    Cevap: Herkesin bu konuda çok farklı tahminleri var. Bu konuda uzman olmuş insanlar bile farklı kanaatlere sahip olabiliyor. Deprem olacak diyenler olmayacak diyenleri tedbirsizlikle suçlarken diğerleri de onları halkı korkutmakla suçluyor. Profesyonel sayılabilecek tahminlere göre Büyük İstanbul Depremi en geç 2025 yılına kadar, Adalar fayı yaklaşık 7.4-7.6 arası bir büyüklükle kırılacak. Bize bu tahmini doğrulayan birbirinden farklı üç bilim var; tarih, jeofizik ve istatistik bilimleri... Bu görüşü destekleyen araştırmaların bir kısmı şöyle:

Türk Deprem Vakfı başkanı Mustafa Erdik ve arkadaşlarının yaptığı bir çalışmaya göre 2018-2033 yılları arasında İstanbul'da 7.0 veya üzeri büyüklükte bir deprem olma ihtimali %33 civarındadır ve 2008'den itibaren bu depremin olma ihtimali her yıl %2 civarındadır.
    ABD Jeolojik Araştırma Dairesi'nden Tom Parsons ve ekip arkadaşlarının yaptığı bir çalışmaya göre, 2000-2030 yılları arasında Marmara Denizi'nde 7.0 ve üzeri büyüklükte bir deprem oloma ihtimali %62'dir (±15). Aynı araştırma, bu depremin 2000-2010 yılları arasında olma ihtimalini %32 (±12) olarak ölçmüştür.
    Parsons ve ekibi, 2004 yılında yaptıkları güncellenmiş bir analizde, 2004-2014 yılları arasında bu depremin yaşanma ihtimalini %44 (±18) olarak, 2004-2034 yılları arasında ise %70 olarak hesaplamıştır.
    İTÜ Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü'nden Okan Tüysüz ve arkadaşlarının yaptığı bir çalışmada, İstanbul'da 2030 yılına kadar 7.6 büyüklüğünde bir deprem meydana gelme ihtimali %65 olarak hesaplanmıştır.
    Almanya'daki GEOMAR Helmholtz Okyanus Araştırmaları Merkezi'nde GeoSEA biriminin başında bulunan Heidrun Kopp ve ekibi tarafından 2019 yılında yapılan ve Nature Communications dergisinde yayınlanan güncel bir araştırma, Kuzey Anadolu Fay Hattı'nda biriken enerjinin, fay hattını 4 metreden fazla kaydırabileceğini ve bunun 7.1-7.4 büyüklüğünde bir depreme karşılık geleceğini hesaplamıştır.
    Soru: Bu deprem olacaksa en tehlikeli iller hangileri?
    Cevap: Yine geçmişteki depremleri inceleyip gelecekti depremeler için senaryolar geliştirebiliriz. Tabii ki Adalar’da meydana gelebilecek bir deprem en çok İstanbul’u etkileyecektir. Özellikle İstanbul kıyıları ya devlet eliyle doldurulmuş ya da doğal olarak dolmuş alüvyon zeminler, her ikisi de sağlam değildir. Marmara Denizi'ne kıyısı olan ve düz olan bütün semtler ve mahalleler zaten direkt olarak depremin merkezi oluyor. Pendik’ten Üsküdar’a, Sarıyer’den kıyı boyunca Avcılar’a kadar olan tüm sahil şeridi tehlike altındadır. Çünkü alüvyon arazi demek, çamur demektir. Tepelik arazi demek kayalık demektir. Kaya depremin sarsıntısını emebiliyor ama çamur tam tersi deprem sarsıntısını daha da büyütüyor. Hele ki çamur üzerinde yüksek katlı bir bina varsa bu felaket üstüne felaket anlamına geliyor.

Bunun nedeni şudur: Örneğin Bakırköy sahilinde 7-8 katlı binalar vardır; fakat o bölge alüvyon bir zemine sahip. Alüvyon, yani çamur çok sallanan bir malzemedir. Ama 7 katlı bina büyük bir kaya gibi olduğu için sallanamaz. Yani çok sallanabilen bir zemin üzerine sallanamayan bir yük koyuyorsunuz. Bu durumda rezonans denen fiziksel bir olay meydana gelir. Çamur sallanıp, bina sallanamadığı zaman deprem sallayamadığı binayı "dibinden keser". Zemin kattan bina kesiliyor... Deprem fotoğraflarına dikkat ederdeniz binaların önce zemini yıkılır. İşte binaların zemin kattan yıkılma sebebi budur. Önce zemin kat göçer. Bazen bina zeminin üstüne göçüp kalır, üst katlar yıkılmaz. Bina zemin katın üstüne göçtüğünde deprem devam ediyor olursa bu sefer deprem yine sağlam kalan ilk katı keser. Böyle kese kese tüm binayı yok eder.

1999 depreminde zeminden çöken bina örnekleri...
    1999 depreminde zeminden çöken bina örnekleri...
    İstanbul dışında Bandırma, Gebze, Bursa ve Yalova bölgesi de olası bir İstanbul depreminde büyük zararlar göreceklerdir. Tarihi depremlere baktığımızda bu sonuca varmak çok kolay oluyor. İzmit’te meydana gelen bir deprem Avcılar’ı yıkabiliyorsa, Adalar’da meydana gelen bir deprem de tabiatıyla Yalova’ya rahatlıkla zarar verebilir. Bu illere Tekirdağ’ı da orta zarar görecek şekilde ekleyebiliriz.

Soru: İstanbul'da tehlike altındaki ilçeler hangileri?
    Cevap: Buna yazımız içerisinde büyük oranda cevap vermiştik. Ancak bazı eklemeler yapılabilir: Moda sahilinde büyük apartmanlar var. Buralar lüks semtler; ancak binalar eski. İnsanlar Adalar manzarası için milyonlarca liraya 20 yıllık daire alıyorlar. Hem olası depremin merkez üssüne çok yakın, hem yüksek katlı binalar hem de deniz kumuyla, burgusuz demirle ve en iyi ihtimal c12 betonla yapılmış binalar... Bugün c12 betonla kaldırım bile yapılmıyor. 1999 depreminden sonra hepsi yasaklandı. Binalarda artık en az c25 beton kullanılıyor. Bu gibi İstanbul’un Marmara sahilinde bulunan düz araziler üzerine yapılmış 3-4 katın üzerindeki, 15 yaşından büyük binaların gelecekte bir gün meydana gelmesi beklenen Adalar depremine dayanabilmesi imkansız gibi gözüküyor.

Az önce sözünü ettiğimiz sayıların ne anlama geldiğini merak edenler için... c12 ve c25 olarak bahsedilen, betondaki 12 ve 25 sayılarına karşılık gelir. Yarıçapı 15 cm ve yüksekliği 30 cm olan ve 28 gün boyunca sıcaklığı 20 ila 23 derece arasında olan bir suda bekletilmiş silindir şeklindeki beton örneğinin pres makinesinde dayanabildiği, milimetre kareye düşen kilonewton cinsinden kuvvet miktarını gösterir. Yani kısaca bir beton örneği milimetre kareye 12 kilonewton kuvvete dayanabiliyorsa c12 beton olarak nitelendirilir. 1 Newton, 1 kg olan bir cismin hızını, 1 m/s arttırmak için o cisme uygulanması gereken kuvvettir. 1 Kilonewton ise 1000 Newton’a eşittir.

• Saiki kullanıcısına yanıt
    Her şeye Celal Şengör videosu atılması da sıkmaya başladı artık.

Bilin bakalım o hava manipulasyonlari nasil ve ne ile yapiliyor ? AFAD Profu da hayal goruyor anlasilan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brky -- 20 Mart 2022; 13:8:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ryo41

Objektif yazmıyorsun ibni sina nın kitabı 500 yıldan fazla Avrupa da okutuldu. Halkın bilime ilgisiyle dinin alakası yok. O kişinin kendi tembelliğidir. Bknz: ilim Çin’de dahi olsa öğreniniz
    Ben gayet objektifim anlamak isteyene.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nuvo'

inanilir gibi degil belese yasiyoruz.. olaya bakin yalovada az once deprem oluyor iki kaynak deprem siddetini farkli soyluyor daha rakamlarda anlasamiyorlar
    4 yıldır her hafta son depremlere bakarım. AFAD ve Kandilli'nin anlaştığını görmedim daha.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: geng

Deprem konusunu dağıtmamak adına bu başlığa Allah ve din konusundaki son mesajimi yazıyorum.
    Evet, insan en fazla 120 yıl yaşayabilir, günümüzde bunu gören milyonda 1 kişi bile yoktur belki, hormonlu gıdalar, gereksiz doktor müdahaleleri, vücuda alınan kimyasal ilaçlar vs vs.Bugun dünyada ortalama yaşam süresi 65 70, 75 yıldır.Teknolji ilerler, tıp ve bilim hücrelerin ölümünü yavaşlatır, insan ömrü de yakın bir gelecekte uzar, bu da mümkündür ve olabilir, 150 yıl, 200 yıl yaşayabiliriz, bu noktada aynıyız.
    Aynı olmadığımız nokta size İslami anlatanlarin veya öğrenme şeklinizin çok yanlış ve hatalı olduğu.İslam çok çalışmayı emreder, boş durmayı hoş görmez, bilimi teşvik eder, destekler, tıp vs her konuda insanı teşvik eder, inanan insanlara göre bilimi yaratan Allah'tır.
    Adalet konusuna gelince bebekler olmese, herkes eşit şartlarda dünyaya gelse o zaman niye imtihan edilelim ki, herkes Allah'ın varlığını kabul eder böyle bir durumda, ibadetini de yapar. Böyle bir durumda ölüm de olmaz, herkes cennette yaşardı.Esitlik olsaydı imtihan olmazdı.Akla kapi açılması, insanların düşünmesi isteniyor.Bu yüzden Allahin varlığı hiçbir zaman % 100 bilimsel olarak ispatlanamayacak.
    Allah insanları ve cinleri sadece kulluk etsinler diye yaratmıştır, duanız olmasa ne kıymetiniz var buyurmaktadır.Siz muhtemelen cinleri de kabul etmeyeceksiniz, ayeti aynen yazdım.
    Bu konudaki din ve Allah ile ilgili son mesajimdir, herhangi bir sataşma olmadığı sürece.

Alıntıları Göster
    İslam dediğin olgu Kur'an yav ne anlama etmesinden bahsediyorsun tek klavuz Kur'an demiyor musunuz e okudum şarlatan hocalarınızı kastemiyorum o ibibiklere kendi içinizde bile çare bulduğunuz uyardığınız bulunduğu makam ve mercilerden alıkoyduğunuzda yok zaten belkide işlerine geliyor halkı gericiliğe yöneltmek bu aymazlara karşı korumamak filan.Din tacirlerini destekliyor hatta ihale veriyor bazı malum şahıslar hatta yetmiyor güçlerini kaybetmesini istemiyorlar yoksa nasıl manipule edecekler toplulukları.

Onun dışında Kur'an ne yazıyorsa o ele alınıyor anlama anlama şeyi neymiş neyi anlayacaksın al kitap orada türkçe çeviriside var anlamassan arapçada bul hatta yetmezse tavsiyem tevratıda oku incilide oku sonra anlarsın hepsinin birbirinden arak şeylerle oluşturulduğunu belki inanın inanmayın benim söylemim şu kimsenin inancına karışmıyorum zaten burada gelip tartışma ve konu ile alakasız din ayet paylaşan yok şu bu duayı okuyun diyenler sinirimi bozuyor yoksa umurumda değil açıkçası.

Arap safsatasına inanıyorsan kendi bileceğin iş beni bağlamaz zaten şuanda ülkede bile irite edildiği üzere şu bilgi çağında insanlar anlama dolayısı ile olmasada tecrübe ile bazı şeyleri anlayacaklar ha anlamamakta diretenler zaten belasını kendi bulacak.

Konunun din ayet o bu ile alakası yok.Sadece deprem ile depremden korunma yollarından bahsedilsin işi dine ona buna palavra ve boş safsataya bırakanlarıda bloklayacağım ve cevap vermeyeceğim bir daha.Konunun içine etmeyin.Yoksa konuda Allah korusun şu olsun bu olsun diye laf bile uzatmıyorum sadece bu dini direktif o bu ayet paylaşanı öğüt vereni görünce irite oluyorum herkesin varsa inancı dindarlığı bağlılığı kendine.Kimseyi zorlamayın kendi çapınızda yaşayın.Onun bunun işine hayatına burun sokuldukça nefret odaklarına girmemeniz mümkün değil.İyi niyetli olun konu hakkında fikrinizi paylaşın yeterli.

• Dün gece yalova'da ardı ardına iki sallantı olmuş sanırım izmit üzerinden gelen kuzey anadolu fay hattınıda yokladı orada da bir deprem bekleniyormuş gene 7.1 şiddetinde ama zaman düzleminde şuan mı olur normalde denizde beklerken bilinmez üç yerde dolanıyor soros körfezi marmara ve yalovada şuan ve bu üçüde açıkçası tehlike arz ediyor burada olacak bir deprem 7'in altında olmayacakmış.
  • Ben evrenden ve doğa olaylarından yola çıktım sen dini konulara girmişsin, seçimini herkes kendi yapar, din hakkında yazdıklarının hiç birine katılmıyorum zaten atesit forunmlarında senin yazdığın şeyler bolca mevcut, o dediğin konuları çok araştırdım çok okudum lakin hepsi saptırılmış bilgiler, zaten tarihe ve Kuran'a bakarsan sana bir çok sapmış kavimlerden inançlardan bahsedecektir, dolayısıyla islam dini şu inançtan kopyalanmıştır vs gibi sözler bir ifade etmiyor, Kuran zaten sana bunu açıkça söylüyor, her neyse din ve inaç öyle ateist forumlarında yazılan çizilen bir şey değildir, dini kendin yaşayıp tecrübe edip ancak öyle yaşabilirsin, bazı sırlara olaylara ancak böyle şahit olabilirsin, islam dini öyle başka dinlerden kopyalanmış bir din değil taa Kuran'ın ilk insan kabul ettiği Hz. Adem'den bu yana devam eden bir dindir, dikkat edersen Kuran sana bütün peygamberlerin islam dinini tebliğ etmek için gönderildiğini söyler ve hiç bir peygamberini bu haristiyandı, bu yahudiydi diye ayırmaz, ancak onların kavimlerini sonradan sapkınlığa düştüğünü anlatır, sana tavsiyem madem bu kadar bilgi çağındayız kendin için islam dinini ateist forumlarından değil gerçek din bilginlerinden öğren, youtube da Keram Önder diye bir hoca var, onun videolarını izleyip Kuran'ı daha iyi anlayabilirsin.

• Bu tipler hep böyledir nerede bir felaket yada olumsuz olay yaşanacak veya yaşanmışsa insanların korkularını saflarına çekmek için akılalmaz saçmalıklarla ortaya çıkıp saçmalamaya devam ederler.

bir çok felakette yok olup giden hayatlar bu hastalıklı yapıların asırlardır cahil bırakıp kaderciliğe alıştırdığı insanlardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Saiki

Bu tipler hep böyledir nerede bir felaket yada olumsuz olay yaşanacak veya yaşanmışsa insanların korkularını saflarına çekmek için akılalmaz saçmalıklarla ortaya çıkıp saçmalamaya devam ederler.

bir çok felakette yok olup giden hayatlar bu hastalıklı yapıların asırlardır cahil bırakıp kaderciliğe alıştırdığı insanlardır.
    Bir gelir şeriat gitti bilmem ne ondan oluyor der biri çıkar der yobaz 7.3 yetmedi mi der ama bre cahil neden yıllardır yalayıp övdüğün dilinden düşürmediğin Osmanlı Bizanstan istanbulu aldıktan 50 sene sonra yıkıcı deprem oldu neden İstanbul ki o zaman halifeliğin başkenti olan islamın beşiği olarak azledilen yer içindeki han hamam camiler ile yerle bir oldu diye söylemez neden tepedekiler halkı bilgilendirmez şanı şöhreti bilir neden yükseliş işine gelir güce tapar güce birşeyin kırılıp bozulması yıkılıp çökmesi ilgisini çekmez zira osmanlının çöküş nedenleride tarih kitaplarında detaylı anlatılmıyor bu yüzden ibret almıyorsun ders çıkarmıyosun ülke tekrara o işte ders alınmayan noktalara geri dönüyor.İstanbul 1766 da yıkıldı 1894te de şeriatta vardı halifelikte istanbulda idi yoksa bu Allah'on bir zoru mu varı bu islamın beşiği İstanbul'la ilginç.Neden kendine iman ile dolu bedenlerin toplandığı mekanları yerle bir ediyordu zoru neydi neden korumuyordu hiç düşünen var mı yok.Neden Kabede misal geçen olan avlu genişletme projesinde vinçler birbirine girmişken gücünü göstermedi de 100 üstü ölü çıktı o kutsal mekanda neden binlerce ağır yaralı çıktı.Neden Allah göklerden bir kuvvetle o Kabenin dibindeki ucube otelleri ve o gavur icadı saatli kuleyi yerle yeksan etmiyor yoksa Allah'ta mı zenginlikten şatafattan hoşlanıyor.Neden din iman denilen yerlerde yönetici olarak azledilen kişilerde böyle bir saraylarda yaşama arzusu var sizin inandığınız peygamber sarayda mı yaşıyordu çadırda yaşamıyor muydu e işte sormaya eleştirmeye gelince bir çok şey akla takılıyor söyle söyle yaz yaz bitmiyor uzatmaya değmez.Tarihi bu kadar zengin bir ülke ırk yok ama işte bu ırk kendini araplaşmaya kendini araplaştırılmaya hevesli olanlara engel olmuyor.Osmanlı bile geç anladı durumu ama iş işten geçti sonu oldu osmanlının.Tarihini anlasa okusa bu ülke silkelenecekte kimsenin umurunda değil.Birilerinin boş kafadan sallamasını dinlemek daha hoşlarına gidiyor.Halbuki okuyan araştıran aydınlanır önüne daha iyi bakar.Böyle insanlar zaten ülkede değer görmüyor gösterilmiyor ve o yüzdende gidiyorlar böyle insanların gitmesi ise bu ülkeyi dahada geriye götürüyor.

• Dostum şu tartışmaya bir son ver ,lütfen.Şu konuda bile din ile ilgili şeyleri okumak insanı çileden çıkartıyor.Sen, akıl sahibi ve mantıklı biri olduğun için sana yazıyorum. Tartışmana değmez,onlar ne işitir,ne de anlar.Hipnotize olmuş gibi bir durumdadırlar.Sen ne söylersen söyle fayda etmez.Ancak kendileri bu durumdan kurtulabilir.Blokla geç , en iyisi böyle yapmak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İnternettenCızz -- 29 Eylül 2019; 14:26:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: junis

Ben evrenden ve doğa olaylarından yola çıktım sen dini konulara girmişsin, seçimini herkes kendi yapar, din hakkında yazdıklarının hiç birine katılmıyorum zaten atesit forunmlarında senin yazdığın şeyler bolca mevcut, o dediğin konuları çok araştırdım çok okudum lakin hepsi saptırılmış bilgiler, zaten tarihe ve Kuran'a bakarsan sana bir çok sapmış kavimlerden inançlardan bahsedecektir, dolayısıyla islam dini şu inançtan kopyalanmıştır vs gibi sözler bir ifade etmiyor, Kuran zaten sana bunu açıkça söylüyor, her neyse din ve inaç öyle ateist forumlarında yazılan çizilen bir şey değildir, dini kendin yaşayıp tecrübe edip ancak öyle yaşabilirsin, bazı sırlara olaylara ancak böyle şahit olabilirsin, islam dini öyle başka dinlerden kopyalanmış bir din değil taa Kuran'ın ilk insan kabul ettiği Hz. Adem'den bu yana devam eden bir dindir, dikkat edersen Kuran sana bütün peygamberlerin islam dinini tebliğ etmek için gönderildiğini söyler ve hiç bir peygamberini bu haristiyandı, bu yahudiydi diye ayırmaz, ancak onların kavimlerini sonradan sapkınlığa düştüğünü anlatır, sana tavsiyem madem bu kadar bilgi çağındayız kendin için islam dinini ateist forumlarından değil gerçek din bilginlerinden öğren, youtube da Keram Önder diye bir hoca var, onun videolarını izleyip Kuran'ı daha iyi anlayabilirsin.
    Ben onun bunun lafına bakmam aha görüyorsunuz millet kitap var orada alıp okumuyor Kur'an orada diyorum bak araştırmak istemeyen kitap olarak okumak istemeyene artık pdf kuran bile mevcut hatta uygulaması var gerek kendi dilinde gerek türkçe oku veya dinle anlamaya çalış okuyarak bizzat kendin anlarsın hatta tevratı incilide oku onun bunun lafına inanan boş kafalarla dolu ülke neden onun bunun dediğine bakıyorsun
    bir sürü dinci şarlatan türedi kendi zevki şeylerini bu din maskesi altında açıkça utanmadan söyleyebiliyor din özerkinde yaşayan bir ülkeler bak oraları afedersin b*k götürüyor.İman gücü diye kastettikleri şey eğer gerek birşey olsa idi bugün dünyanın en güçlü devletleri arabistan ve iran olurdu öyle mi hayır hak adalet ve hukukun öldüğü özgürlüğün yok sayıldığı kadınların insan yerine konmadığı yerler hep.Neden ABD denen dünyanın terörist devletine herkes laf yetiştiriyor laf sokuyorda çoluğunu çocuğunu hatta onunlada kalmıyor yatırımını ev barkını oradan alıyor vatandaşlığı için kendini yırtıyor neden acaba bir düşünmek lazım.O kitap dönemine haiz olarak sınırlı bilgi ile 23 yılda derleme şeklinde saifeden sonrası halifelik dönemi arık ne kadar bozuldu edildi kitaba dönüşmüş birşey 1500 yıl öncesinin şartları ile günümüzde o kafada yaşamak zor orta çağda değiliz insan oğlu gelişti şu son 200 yılda ve o kitapta şu ana vesile olan bir ileri görüş felanda yer almıyor hiç okudum yok yok kardeşim belli döneme hitap eden toplulukları ele almak isteyen ve onları yönetip cihad ettirmek kendi ortaya attığı savı yaymak isteyen bir olgu bu sadece o kadar nasıl savaşla genişlemeye çalıştı ise devletler buda o zamanki kavim anlayışı ile yapılmak istenen birşeydi sonra işte o halifelik felan yokoldu emevi dönemi zamanı devlet yapısı ile bunu ilerletmeye çalıştılar kılıçla savaşla bu kadar.Hiçbir şey dünya hoşgörü ve iyi dille olmaz.Kimse bildiği yönü yıllardır alışılagelmiş inançlarını kültürünü kolay kolay değiştirmez zorbalık lazım bunun için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 29 Eylül 2019; 14:32:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: İnternettenCızz

Dostum şu tartışmaya bir son ver ,lütfen.Şu konuda bile din ile ilgili şeyleri okumak insanı çileden çıkartıyor.Sen, akıl sahibi ve mantıklı biri olduğun için sana yazıyorum. Tartışmana değmez,onlar ne işitir,ne de anlar.Hipnotize olmuş gibi bir durumdadırlar.Sen ne söylersen söyle fayda etmez.Ancak kendileri bu durumdan kurtulabilir.Blokla geç , en iyisi böyle yapmak.
    Bende sıkıldım yazmayacağım bundan sonra zaten yaz yaz aynı şeyler bıktım.Bir daha cevap vermeyeceğim.Blok geç rahatla en iyisi görmemek hiç.
  • Bu şarlatanları bir kenara bırakırsak, gerçekten yaşadığımız yerler gerçekten büyük risk altında.

Binalar karşılıklı yol üzerlerinde depremden sonra 1 tanesi bile yıkılsa ulaşım felç. Ne toplanma alanı var ne bir güvenlik.

Elektrik, su ,gaz belki aylarca verilemeyecek ölen insanlar , hastalık açlık yağma olayları post apokaliptik bir ortam yaratacaktır.

kendi insanımızı geçtik ne olduğu meçhul mülteci yığını var bunlarda ayrı bir tehdit ve risk faktörü olacaktır.

Deprem kadar sonrası da çok önemli ve öngörülen çok çok sıkıntılı zamanlar yaşayacağız.

• 
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.