Şimdi Ara

ISTANBUL´DA EKMEK FIRINI ACMAK (Acikan gelsin, SS´li)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
2
Favori
6.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • A/rkadaslar bir ekmek firini projemiz var. Ama alisilmisin disinda, her an her türlü denetime acik, temizligi her seyin önünde tutan bir yer olacak. Hatta hamurhane kismini sadece bir camekanla ayirip, müstrerilerin görebilecegi bir sekilde düzenlemek istiyorum.

Cesit olarak daha cok odun ekmegi ve ayni hamurdan yapilacak cesitli sekillerde ekmekler olacak. Suni maya yerine sadece eksi maja kullanilacak. Yanisira hemen hemen bilinen bir cok unlu mamülü bulunduracagiz. Cesitleri en taze ve sicak sekilde müsteriye ulastirmak istiyoruz. Kapasiteyi ise hitap edecegimiz yere göre ayarlayabilirim.

Bu meslekte babadan atadan gelen 35 senelik tecrübemiz var. Yapmak istedigim sey bu tecrübeyi günümüz imkanlariyla birlestirerek Istanbul´a tasimak.

Sizden ricam ise, bana yer konusunda fikir vermeniz. Firini sifirdan kuracagim icin sehrin her yeri olabilir. Yeni gelisen, nüfus yogunlugunun yüksek oldugu, tercihen cok katli binalarin fazla oldugu yerler nerelerdir? Ya da baska nereler olabilir?

Cikarmayi düsündügüm cesitlerden bir örnek: (Ana ürünümüz odun atesinde Somun Ekmek olacak tabi)

Eksi Mayali Cavdar ve Tam Bugday Ekmegi (Bugday ve cavdar tam olarak ögütülüp dogal eksi maya ile hamur yapiliyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doganza -- 22 Mart 2014; 21:16:12 >

• Ataşehir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Df329tRHdcVa7

Ataşehir

Firinlar coktur orda. Cok meshur bir yer bildigim kadariyla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mistır mamus

Okmeydanına açta çocuklar taksime gitmesin

Gülümsetti

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mistır mamus

Okmeydanına açta çocuklar taksime gitmesin

Okmeydani gibi bilinen eski yerler degil de böyle daha cok yeni gelisen ve cok katli binalarin oldugu yerler düsünüyorum.
  • Projen çok güzel, çok ilgi çeker. Senin için önemli olan zenginlere mi hitap edeceksin, yoksa geliri biraz daha düşük olanlara mı ?
    Açacağın dükkan hergün tıklım tıklım dolu olsun diyorsan, hani o kadar dolu olsun ki yetiştiremeyelim diyorsan. Gel ümraniye taraflarına aç. Neden ümraniye ? çünkü çok fazla insan var ve ekmeği çok tüketiyorlar ;)
    Ama yok abi benim müşterim kaliteli olsun fiyatımda yüksek olsun. diyorsan. Ataşehir Suadiye Caddebostan tarafları güzel yerler var. Zengin kesimler yani. Oradada müşterin çok olmasada kaliteli müşterin olur.
    Zaten bu yapacağın şey zenginin daha çok hoşuna gider dikkatini çeker. Fakir adam gider ekmeğini bakkaldan alır :) fırına kadar yürümez bile :)
  • fırını aç birde motorlu eleman tut ekmek isteyenlere götürsün öyle daha çok iş yaparsın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: djpontul

Projen çok güzel, çok ilgi çeker. Senin için önemli olan zenginlere mi hitap edeceksin, yoksa geliri biraz daha düşük olanlara mı ?
    Açacağın dükkan hergün tıklım tıklım dolu olsun diyorsan, hani o kadar dolu olsun ki yetiştiremeyelim diyorsan. Gel ümraniye taraflarına aç. Neden ümraniye ? çünkü çok fazla insan var ve ekmeği çok tüketiyorlar ;)
    Ama yok abi benim müşterim kaliteli olsun fiyatımda yüksek olsun. diyorsan. Ataşehir Suadiye Caddebostan tarafları güzel yerler var. Zengin kesimler yani. Oradada müşterin çok olmasada kaliteli müşterin olur.
    Zaten bu yapacağın şey zenginin daha çok hoşuna gider dikkatini çeker. Fakir adam gider ekmeğini bakkaldan alır :) fırına kadar yürümez bile :)

Tesekkür ederim insallah dedigin gibi olur. Aslinda "ucuz x cok" "pahali x az" arasinda cok fark yok. ikisi de olabilir. Anladigim kadariyla siz Ümraniyede kaliyorsunuz. Oralarda fazlaca firin oldugunu düsünüyorum. Rekabet falan da vardir tahminimce. Ekmek fiyatlari nasil mesela? Bir cok yer 1 TL diye biliyorum. Ama bazi yerlerde 60-70 kurusa kadar düsüyormus.

• quote:

Orijinalden alıntı: AvriL<3

fırını aç birde motorlu eleman tut ekmek isteyenlere götürsün öyle daha çok iş yaparsın.

Fena fikir degil ama 1 eleman günde en fazla 40-50 kisiye ekmek götürse, ortalama 2 ekmekten, 80-100 ekmek yapar. O da ne elemani ne de motoru kurtarir. Ama mesela yasli veya engelli müsterilerimiz icin, siparisle degil de hergün sabit bir sekilde servis yapabiliriz.

Belli bir güzergahta sadece yasli ve engelliler icin düzenli bir dagitim planiyla birlikte bu hizmet yerinde olur. Not aldim, tesekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: doganza

quote:

fırını aç birde motorlu eleman tut ekmek isteyenlere götürsün öyle daha çok iş yaparsın.

Fena fikir degil ama 1 eleman günde en fazla 40-50 kisiye ekmek götürse, ortalama 2 ekmekten, 80-100 ekmek yapar. O da ne elemani ne de motoru kurtarir. Ama mesela yasli veya engelli müsterilerimiz icin, siparisle degil de hergün sabit bir sekilde servis yapabiliriz.

Belli bir güzergahta sadece yasli ve engelliler icin düzenli bir dagitim planiyla birlikte bu hizmet yerinde olur. Not aldim, tesekkürler.

hocam ekmek 1 lira olsa 100 ekmekten ayda 3k para yapar motoru da kurtarır motorcuyu da tabi sen bilirsin hayırlısı olur inş.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: doganza

quote:

hocam ekmek 1 lira olsa 100 ekmekten ayda 3k para yapar motoru da kurtarır motorcuyu da tabi sen bilirsin hayırlısı olur inş.

Aslinda burada amac insanlari mekana getirip, diger ürünlerden de satmak. Ama ciddi söylüyorum, en azindan engelli ve yaslilar icin bunu yapacagimdan emin olabilirsin. Fikrin icin tesekkür ederim.

Ayrica dükkanin disinda bir ekmek dolabi yapip günlük 100 ekmek civarinda, ihtiyac sahipleri icin ücretsiz sunmayi düsünüyorum. Bir yerden duymustum cok hosuma gitmisti. Ihtiyaci olan gelip alacak.

Toplayip satmak isteyenlere engel olunacak tabi.

• Cikarmayi düsündügüm cesitlerden bir örnek: (Ana ürünümüz odun atesinde Somun Ekmek olacak tabi)

Eksi Mayali Cavdar ve Tam Bugday Ekmegi (Bugday ve cavdar tam olarak ögütülüp dogal eksi maya ile hamur yapiliyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doganza -- 22 Mart 2014; 12:01:09 >
  • balıkesirde iken ekmek mafyası vardı burda da vardır muhtemelen
  • Biraz istah acalim:

• Ümraniye olabilir hocam gelişen bir ilçe.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kukaraça

balıkesirde iken ekmek mafyası vardı burda da vardır muhtemelen

O tarz seyler daha cok bakkallara ekmek dagitan firinlarin arasinda oluyor. Birbirlerinin satis noktalarini ele gecirmeye calisiyorlar,, daha fazla kar payi veriyorlar ama tabi bir yere kadar. Ondan sonra kaba kuvvet devreye giriyor maalesef. Kendi halinde sadece müsterisine hitap eden firinlara kimse gelip karisamaz.
  • Bence Beylikdüzü taraflarındaki sitelerin oralar olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Da Vinci was here

Ümraniye olabilir hocam gelişen bir ilçe.

Ümraniye diyen cok. Nufüs yogunlugu herhalde fazladir baya ama o ölcüde de belli noktalar ele gecirilmistir. Dogru yer tespiti zor olur gercekten. Neresini tavsiye edersiniz mesela? Bir ekmek fiyatlari ne kadar orda?
  • quote:

acıbadem şuan çok mantıklı bir seçim şuan fırın yok maalesef sadece küçük pastaneler var kiralar çok fazla ama bir raya girerseniz işi götürürsünüz.

O bölgede firin olmamasi ilginc. Kiralarin yüksek olmasi sorun degil, yeterki is olsun. Genel olarak gelir durumu, nufüs yogunlugu nasildir oralarda?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÖmerI

Bence Beylikdüzü taraflarındaki sitelerin oralar olabilir.

Öneriniz icin tesekkürler. Tam olarak hangi bölgesi acaba o sitelerin oldugu yerler. Bir de ekmek fiyatlarini biliyor musunuz o bölgede?

Güzel bir ekmek cesidi daha, bu tarz koyu rekli ekmekler, kepek oranindan dolayi cok lezzetli oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doganza -- 22 Mart 2014; 12:34:39 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.