Şimdi Ara

İSTANBUL'A YENİ GELENLERİN DİKKAT ETMESİ GEREKEN DİLENCİLİK VE ÜÇKAĞITÇILIK YÖNTEMLERİ (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
182
Cevap
3
Favori
16.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZaFLooBrect

    İstanbula yeni geldim, ünide hazırlığım kimseyi tanımıyorum.

    Oturduğum yerden okula 3 minibüs değişiyorum. Bi gün cüzdanı almadan çıkmışım. Cebimdede biraz bozukluk vardı ilk minibüse bindim 2.ye binerken baktım 50kuruş eksik.

    Ne geri dönebiliyorum,nede okula gidebiliyorum.

    Kimseyi tanımadığımdan yardım isteyemedim Beni dilenci zannederler diye.

    Yarım saat düşündükten sonra ,yakındaki avmye gittim oradaki güvenlik görevlisine durumu anlattım. 2lira verdi ertesi gün gittim adama parasını vermeye ,adam geri parayı almadı ondan sonra adamla tanıştık falan bi çay ısmarlamıştım..bazen gerçekten yolda kalanlar olabiliyor ama tabiki kimseye para vermek zorunda değilsiniz.



    ben bir keresinde parayı unutmuşum senin gibi metrobüse binemedim kimseden parada istemeye yüzüm yoktu bende evime 6 durak mesafelik yolu yürüdüm 1.5 saat filan sürdü sanırım çok yoruldum aslında keyifliydi de dolaşmak kendimi özgür hissettim biraz arkadaşlarıma anlatınca tabi dalga geçtiler küçümseyerek baktılar biraz,paran olmazsa ben veririm gibisinden iyi niyetle söylediler herhalde ama gerekiyorsa sabaha kadar yürürüm hasta değilsem bir şeyim yoksa tabi.Bir keresinde de yine cüzdanı unuttum yüzmeye gidiyordum belediyenin 2 gün üst üste gelmeyince kaydın siliniyor ücretsiz 2 aylığa gidiyordum her neyse cuma günü gitmedim çarşamba gittim cüzdanı unutmuşum kartım içinde söyledim kadına girersin ama yok yazılırsın kaydın da silinir diye bir şey yapamaz mısınız dediğimde yeni kart çıkartırsın o da 6 lira dedi ya cüzdanı unutmuşum ben kadın benden para istiyor sonra versem 6 lirayı hemen getiririm dedim yok dedi 6 lira için 1.5 aylık yüzme kursum gitti benim için ne kadar önemli olduğunu anlatamam bu kursun skolyozum var düzensiz bir hayatım var çok şeyi değiştirmişti hayatımda şimdi saat 1e kadar uyuyorum 7 de yüzme için kalkarken. kadın bana ne kadar ters davransa da hiç tartışmaya girmedim sanki bekliyordu benimle kavga etmek için bazen insanlar sadece kötü yani yapacak bir şey yok.




  • bu dediğin yeni sistem değil aksine çok eski bir sistem :)
    50 yıllık ,belkide çok daha eski bir sistem
  • Dilencinin biri bir gün geldi para istedi,normalde asla vermem de,bankamatiğe para yatırırken yanımda da annem vardı,biraz da o da görsün diye cebimden çıkardım 3 tl para verdim.Kadının tepkisi "daha yok mu" oldu.Ciddi ciddi daha yok mu dedi.Bu olaydan yarım saat sonra,bir yere oturmuştuk,kadın oraya geldi,yine para istedi.Özetle,bunların çoğu sizden bizden zengin arkadaşlar.
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AÇILIN-BEN-MÜHENDİSİM -- 12 Temmuz 2021; 4:39:6 >
  • Valla bu Allah'ın belaları yüzünden adres, yer mekan gibi bir şey bile soramaz oldum. Bir şey soracağım mesela,

    Abi kusura bakma filan yer nerede kaldı derken adamla eş zamanlı yürüyüp direk sormam gerekiyor durması için. Öbür türlü anket falan vs sanıyorlar heralde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Punk

    MAĞARA

    Kardeş konumuz mağaralarmı ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turn table

    Sinyal nedir neden çekilir bi öğrenin bence

    Sinyal neden çekilir ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni yöntem mi? Bunun tüm varyasyonları m.ö den beri ankarada kullanılıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • izmir alsancakta ofsayt osmanı tanımıyonuz tabi :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen metrobüsten indim. Kulaklıkla müzik dinliyorum.

    Bir hanımefendi, durdurdu. Dedim aha gittik. Kesin para isteyecek. Neyse ki yanlış alarmmış. İki onluğunuz var mı? dedi. Cüzdanı açtım.. Kağıt paradan eser yok. Öğrenci olmak güzel.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • size tavsiye metrobüs gişesinde salak salak yavaş hareket etmeyin özürlü kartını evde unutan gerizekalı birisi size akbil basmanız için ısrar edebilir kardeş akbil doldurucam 4 tl var 1 tl verir misin gibisinden sümük gibi yapışıyorlar . bunların bir üst modelide durak içinde dilenenler adamı görseniz tosun gibi adres soracak sanıyorsunuz reis 50 kuruş var mı diyor metrobüs durağında 100 yolcudan 2 tanesi dilenci gişelerde hiç beklemeyin kartını son saniye çıkarıp basın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugrelll -- 14 Şubat 2018; 8:8:21 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Shafter

    olm yillardir ilk kez metrobuse bindim bana 400 liraya mal oldu..adam kucaginda kizi ameliyat icin son 400 lirasi lazimmis agliyordu kiz da.Bende verdim :(

    Hakikaten tanımadığınız bir insana 400 TL verdinizmi ? Ne bileyim bir insan yardım amacıyla 5 10 belki 20 TL verir 400 TL nedir arkadaş ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bütün akışı değiştirdin...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: White Eagle 26


    quote:

    Orijinalden alıntı: Shafter

    olm yillardir ilk kez metrobuse bindim bana 400 liraya mal oldu..adam kucaginda kizi ameliyat icin son 400 lirasi lazimmis agliyordu kiz da.Bende verdim :(

    Hakikaten tanımadığınız bir insana 400 TL verdinizmi ? Ne bileyim bir insan yardım amacıyla 5 10 belki 20 TL verir 400 TL nedir arkadaş ?

    Oluyor bazen... Geçen kıstı,gece... hava soğuk ve kar atistiriyor, baktim caddede, kaldırımda bir adam, bir kadın, kucağında küçük bir çocuk oturuyor... Hayırdır vs. Dedim, yolda kaldık evimize gidemiyoruz dediler... Yol parası 20 tl verdim.. İçim yinede rahat etmedi, döndüm tekrar, elimdeki market poşetini verdim onlara, ve sormaya başladım Kimsiniz necisiniz nerde kalırsınız diye... Kira borçları varmış.. Çektim bankamatikten 500 tl verdin.. Artık Allah bilir doğruyu eğriyi...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: lordplanett

    Mecidiyeköy’de greenpeace ayağına 10 ar 20 şer topluyorlar.

    Greenpeace için para toplayanları bilmem ama dünyanın en büyük çevre örgütü Greenpeace sadece insanların yardımıyla ayakta duruyor zamanında bir bayanda resmi yardım formuyla eve gelmişti ve kredi kartı numaramı yazmıştı ve her ay kartınızdan ne kadar çekelim diye sormuştu bende 40 TL çekin demiştim ve 1 sene kadar bu örgüte üye oldum ve yardım ettim ve daha sonra İstanbul Beyoğlunda bulunan Türkiye şubesine telefon açtım ve yardımımı kesin ve benim bu talebimin üzerine zorluk çıkarmadan yardımımı kestiler yani hepimiz için çok önemli olan çevre için yardımlarınızi esirgemekten çekinmeyelim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim de böyle bir anım var. Param yoksa bayılana kadar yürürüm kimseden para isteyemem. Ancak konu şuan bu değil.

    Sene 2011 veya 2012. Bursa görükleye öğrenci olan arkadaşımın yanına gittim sürpriz yapmaya. Sürpriz ters tepti ve açıkta kaldım. Aylardam kasım ve ciddi soğuk. Pansiyon falan da vardı ancak ona para verirsem otobüse binip istanbula dönemem diye geceyi dışarıda geçirmeye karar verdim. Gece 2 civarlarıydı fena soğuk ve ATM nin reklam ışıklarında ısınmaya çalışıyordum. Sonra çocuğun birisi geldi dedi abi napıyosun falan. Anlattım durumu sağolsun ev arkadaşını aradı onay alıp eve davet etti beni. Gittim 1 saat kadar falan oturduk sanırım. Modemleri ayarsızdı o arada onu da hallettim. Sonra yatıp ertesi sabah yola çıktım.

    2016 yılında askerden gelmişim antalyada olimposa kafa dinlemeye gittim. dönüşte meltemden havalimanı için otobüse bineceğim biraz yürüme yolum var yanımda da arkadaşım var. 19 yaşlarında iyi giyimli temiz yüzlü bir çocuk geldi abi yanlış anlama dilenci değilim dedi. ıspartadan arkadaşlarla geldik ancak araçta kavga ettik. Beni bırakıp gittiler diyip ağlamaya başladı. Aklıma benim mevzu geldi. Askerden de gelmişim o yüzden rahatım biraz para konularında. Çocuğa 50 lira verdim, al kardeşim hem otobüse binersin hem birşeyler yersin dedim çocuk tekrar ağlamaya başladı.

    Velhasıl kişi kendini belli ediyor.




  • White Eagle 26 kullanıcısına yanıt
    Açlıktan her gün kaç kişi ölüyor sen biliyor musun? Topladıkları yardımlar gıda ve temiz su olarak dağıtılsa binlerce insana yaşam hakkı tanınmış olur. Her devletin çevre politikası, bunun yürütmesini yapan kadrosu ve yaptırım yasaları bulunuyor her işini yapmayanı denetleyecek örgüt kurulsa özellikle ülkemizde çevreye sıra bile gelmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun bir tık üstü ben havalimanında çalışıyorum avans olarak parfüm verdiler 😂

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu yeni bir yontem değil kardeş. sen ilk kez rastlamışsın demekki cok fazla disari takilmiyorsun herhalde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu zaten bilinen birşeyde,son moda artık Metrobüslerde suriyeli çocuklar Metrobüse binip millete sarılıyolardı durup dururken,artık onu yapmıyolar bi anda ağlamaya başlıyorlar sessiz yada sesli farketmiyo.Sonra onları gören Yaşlı Teyzelerimiz Banker Teyzelere dönüşüyo 10’luklar 20’likler havada uçuşuyor.Çocuklara yazık onların günahı yok hep aynı şeyi söylüyoruz ama,Polislerin çoukları takip edip onlara bunu yaptıran anaya babaya işlem yapması gerekiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.