Şimdi Ara

İstanbul'a türk turist olarak geldim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
2.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 10 yıl sonra ilk defa gördüm ve gerçekten sokaklar çarşılar falan çok güzel ama çok merak ettim izlenimlerime göre mübağlasız :
    %70arapça konuşan Suriyeli-İranlılar
    %20 türkçe konuşan biz turistler
    %10 ingilizce ve diğer yabancı dilleri konuşanlar

Gerçekten beni bu durum çok rahatsız etti zaten kaldığım yere mi bağlı bilmiyorum(Beşiktaş,Ortaköy,Şişli) geceleri aşağıda gençlerden sürekli Arapça sesleri sabahları da aynı şekilde, kendimi turist gibi hissettim.
    Kısacası beğenmedim çok kalabalık ve kafam ağrıyor araba sesleri ve kalabalık rahatsız ediyor, herkesin de şahsi fikrine saygı duyuyorum ama bizimle değilsın İstanbul.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BomBidiBom -- 5 Eylül 2017; 22:6:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• %70 ne la? Fatih'e mi gittin? Orası bile o kadar yok da...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ortaköy de beşiktaş ta o kadar olamaz fatihe gitmişsindir sen,orda bende turist gibi hissediyorum
  • Ortaköye ve Beşiktaş'a gittim Şişli de kalıyorum ve evet herkes Arapça konuşuyor yani belki 70 değildir ama 60 kesin vardır

• Maalesef turkiyenin her yeri boyle. 1 hafta once kusadasindaydim orda da herkes arapca konusuyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben afganları seviyorum. çekik gözlüler iyi oluyorlar
  • Ne ara gittin bilmiyorum ama Üniler açılsın, %70 %60 olması mümkün değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Oda biseymi ben 5 yil universite icin istanbuldan ayrildim bi dondum lalelideki rusca tabelalar yerini arapca yazilar almis tramvaya bindim saka yapmiyorum turkce konusan yoktu. Bahsettigim bolge sultanahmet arap turist ve suriyeliler birlesince heryer arap diye geliyo insana. Ayrica otogar esenler bahcelievler sirinevler gibi bolgelerdede bolca arapca tabela mevcuttu ama bakirkoyde hic gormedim. Sonuc, dogma buyume istanbullu olarak iyiki Istanbuldan ayrilmisim dedim kendime

• Heralde 6 milyon Suriye göçmenin 5 milyonu İstanbul'da

• Istanbulun birçoğu yerinde olabilir bu dediğin ama şişlide o kadar yok. Cevahir Avm tarafları ve osmanbey tekstil taraflarında olur belki ama kalan yerde yok. Beşiktaş tarafında 1 2 mekan var arap full ama sokaklarda arap kısım az. Yani bu bölgelerde az var aslında.

• İranlılar arap değil perstirler ve farsça konuşurlar. Ayrıca küçümsediğin İran, silah, ekonomi, bilim ve diğer her açıdan bizim ülkemizden çok daha gelişmiş ve modern bir ülkedir. İnsanları ise nazik, kibar ve asildir, bizim buradaki gibi arap zihniyetli çomarları veya azgın doğulu hanzoları bulamazsın orada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adoring Fan

İranlılar arap değil perstirler ve farsça konuşurlar. Ayrıca küçümsediğin İran, silah, ekonomi, bilim ve diğer her açıdan bizim ülkemizden çok daha gelişmiş ve modern bir ülkedir. İnsanları ise nazik, kibar ve asildir, bizim buradaki gibi arap zihniyetli çomarları veya azgın doğulu hanzoları bulamazsın orada.

İran nasıl bizden zengin ? Bir daha bak istersen

• O bölgelerde çok olduğunu düşünüyorsanız müsait bir günde Aksaray'dan tramvaya binmenizi öneririm.
  • Bayramda yürüyüş yapmak için Ankara/Gölbaşı'nda ki Mogan parkına gittim. Kimse Türkçe konuşmuyordu. Memleket başı boş gezen Suriyeli kaynıyor. Yardım etmeyelim demiyorum da bunlar mülteci kamplarından ellerini kollarını sallayarak nasıl çıkıyorlar neden bir denetim yok. Hayır adamlar balık tutan yaşlı amcaya bile sataşıyorlar, otur efendi gibi kimse bir şey demez zaten. Her tarafa çöplerini atıyorlar. Duramadım geri döndüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jlozde -- 7 Eylül 2017; 2:25:28 >
  • Birkaç nesil sonra unuturlar Arapçayı.

• Hocam biz de bugun bir karsiyi gezdik taksime gittik her yer arap olunca biraz daha elit bir semte gidelim dedik.Etilere gittik nusretin oraya.Orada da zengin araplar vardi nusrete gelen:D

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oda bişey mi. Gece 10 gibi İstiklal de bi turlayalim dedik kuzenlerle, ön arka sağ sol hatta yukarda bile Suriyeliler vardı . Dar paça pantolon, parmak arâsi terlik.. ohh miss .

• quote:

%70arapça konuşan Suriyeli-İranlılar

iranlılar farsça konuşur dostum arapça değil. farsça kürtçenin kankasıdır çok benzerdir. ikisinin kökeni aynıdır zaten.

esenlerde kürtçe konuşan birilerini görmüştüm bende. rezalet yaw. rezil biyer oldu istanbul. bizim köy istanbula 5 çeker.
  • Adoring Fan kullanıcısına yanıt
    türkiye zor bir dönemden geçiyor olabilir,ama güldürmeyin yahu,türkiye irandan fersah fersah ileride bir ülke,bu haliyle bile zorluyor irani.
  • kellemi seve seve feda edeceğim, sırf birinin hatrına binine öleceğim şu Araplar size ne kadar çok battı ya.

ne kadar çok batıyor. şeytanın hilesi bu.

elhamdulillah farkındayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nahrime94 -- 7 Eylül 2017; 6:7:21 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.