Şimdi Ara

İstanbul'a gelecekler gelsin. Az çok yardımcı olabilirim. Özellikle İST. Üni Beyazıt kampüsü için (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
2
Favori
2.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Acaba Edebiyat fakültesi hakkında bilgi verebilir misiniz. Bir de yurt konusunda devlet yurdu var mı?
    Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler :D
  • Marmara üniversitesi fen edb. fakültesi hakkında bilgisi olan varmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: vuhuu

quote:

Orijinalden alıntı: K.chaLi

Sadece yeni kazanan değil şu an okuyanlar da gelirse daha zengin bilgi birikimi olan bir konu olabilir. Evet gençler özellikle İÜ hukuk kazananlar merak ettiklerini sorsunlar. Yurt yol masraf vs. gibi konular için de herkes sorabilir.

kayıt tarihleri 2-4 eylül arası ben şimdi bu tarihler arasında istediğim gün gidip kayıt olabılırım demi. illa şu gün kayıt diye birşey var mı. bilet alcaz ona göre:D bide kayıt için gerekli belgeler falan yazıyo mu biryerde yoksa ileri tarihlerdemi açıklıcaklar

evet istediğin gün kayıt olursun ama son güne bırakma işler ağır oluyor biraz. Okulun sitesini takip et. Her fakültenin ayrı sitesi var ve orada gerekli belgeleri duyuracaklardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: atar123

Acaba Edebiyat fakültesi hakkında bilgi verebilir misiniz. Bir de yurt konusunda devlet yurdu var mı?
    Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler :D

Edebiyat fakültesine yakın kyk yurdu erkekler için kadırga mahallesinde var. 15 dk yürüyüş mesafesinde. Kız yurdu ise çemberlitaş ve vezneciler KYK var buralar da okula çok yakındır. Cevizlibağ Atatürk ö.y. ise yeni yapılıyor sene başına yetişmez muhtemelen. Özeller ise mantar gibi zaten gezdikçe denk gelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zaknafein.

quote:

Orijinalden alıntı: moonlight sonata

quote:

quote:

quote:

quote:

ben beyazıt işletme 2 deyim. beyazıtta olsan yardımcı olurdum. avcılar hakkında tek bildiğim merkeze uzak olduğu.

beyazıttayım ben bilgi verir misin dostum

Ne gibi bilgiler mesela? Beyazıt tam İstanbul'un merkezi. Anadolu ve Avrupaya geçmek hiç mesele değil

ataşehire yakın mı istanbula hayatımda hiç gitmedim , hiç bir bilgim yok o yüzden soruyorum. Fatih nasıl bir yer . (muhafazakar diye duydum) ekşisözlükte kampüsün içi hakkında hiç iyi yorum yok tuvaletleri falan leş gibi olduğu söyleniyor yani biraz okul hakkında biraz şehir hakkında bilgi verirsen sevinirim

ben ataşehirden gidip geliyorum en fazla 1 saate okulda oluyorum. kampüs merkezi bir yerde diğer semtlere yakın. evet fatih istanbul'un en muhafazakar semtlerinden biridir.
    hukuk fakültesi, iktisat fakültesi ve sbf kampüsün içindedir. hukuk ve iktisat binaları iç içedir. iletişim fakültesi ve iktisat fakültesi ek binası kampüsün dışındadır. okul tarihi olduğu için binalarda haliyle biraz eski ama abartıldığı kadar kötü değil.

iktisat fakültesi ek bina ne işe yarıyor orada hangi bölümler bulunuyor ?

İktisatçılar bulunuyor. yanlışım yoksa 2. sınıfları ek binada okutuyorlar. Ama ek bina ana binadan çok uzak değil.

• K.chaLi kullanıcısına yanıt
    Zaknafein. kullanıcısına yanıt
    sadece iktisatçılar değil tüm bölümler ve sınıflar var. bazı dersler ek binada bazıları ana kampüste oluyor.

@Zaknafein.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oki91 -- 26 Temmuz 2013; 17:57:06 >
  • quote:

sadece iktisatçılar değil tüm bölümler ve sınıflar var. bazı dersler ek binada bazıları ana kampüste oluyor.

@Zaknafein.

anladım teşekkürler ben çekoda okuyacağımda biraz kompleks yaptım acaba dedim böyle dandik binalara falan mı göndericekler bizi hakikaten öyle bir şey var mı iibf bölümlerinde ?
  • Ekonometri okuyacagim,bilgisi olan yardimci olabilecek?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Sadece yeni kazanan değil şu an okuyanlar da gelirse daha zengin bilgi birikimi olan bir konu olabilir. Evet gençler özellikle İÜ hukuk kazananlar merak ettiklerini sorsunlar. Yurt yol masraf vs. gibi konular için de herkes sorabilir.

kayıt tarihleri 2-4 eylül arası ben şimdi bu tarihler arasında istediğim gün gidip kayıt olabılırım demi. illa şu gün kayıt diye birşey var mı. bilet alcaz ona göre:D bide kayıt için gerekli belgeler falan yazıyo mu biryerde yoksa ileri tarihlerdemi açıklıcaklar

evet istediğin gün kayıt olursun ama son güne bırakma işler ağır oluyor biraz. Okulun sitesini takip et. Her fakültenin ayrı sitesi var ve orada gerekli belgeleri duyuracaklardır.

peki teşekkürler işletme fakültesi işletme türkçe de hazırlık var mı bu bilgiyi bulamadım.zorunlu mu isteğe baglı mı

• K.chaLi kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim cevabınız için avcılar falan gördüm bi kaç yerde baya gözüm korkmuştu açıkçası. :D
  • quote:

quote:

quote:

quote:

peki teşekkürler işletme fakültesi işletme türkçe de hazırlık var mı bu bilgiyi bulamadım.zorunlu mu isteğe baglı mı

Fakülte dersleri hakkında bilgim yok. Facebookta her İÜ fakültesinin sayfası vardır. Mesela İÜ iktisat 2010 girişliler, İÜ Hukuk fakültesi 2012 girişliler vs. bu gibi sayfalara girip dersler hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gkand

istanbul elektrik elektronik kazandım da yurt ücreti nedir acaba ? Kampüsün içinde mi ?

Kazandığın bölüm avcılar kampüsünde. Avcılar ucuz ve sakin bir yer. Metrobüs çilesine ortak olacaksın. Yurdu geçen sene depreme dayanıklı değil diye tekrar ihya edilliyordu bitti mi bilmiyorum. Orada okuyan arkadasım var sordum simdi cevap bekliyorum.

Büyük ihtimalle hazırlık okuyacağım.Hazırlık Beyazıttaki kampüsdeymiş ordaki yurt durumu nedir ? Devlet yurdu Özel yurtlar filan ?
  • quote:

quote:

@Zaknafein.

anladım teşekkürler ben çekoda okuyacağımda biraz kompleks yaptım acaba dedim böyle dandik binalara falan mı göndericekler bizi hakikaten öyle bir şey var mı iibf bölümlerinde ?

İü binaları eskidir. Ana binalar(osmanlıdan kalan) eski olsa da sağlamdır ama diğerleri(iletişim fakültesi vs.) gibi binalar kötü baya.

• quote:

quote:

quote:

istanbul elektrik elektronik kazandım da yurt ücreti nedir acaba ? Kampüsün içinde mi ?

Kazandığın bölüm avcılar kampüsünde. Avcılar ucuz ve sakin bir yer. Metrobüs çilesine ortak olacaksın. Yurdu geçen sene depreme dayanıklı değil diye tekrar ihya edilliyordu bitti mi bilmiyorum. Orada okuyan arkadasım var sordum simdi cevap bekliyorum.

Büyük ihtimalle hazırlık okuyacağım.Hazırlık Beyazıttaki kampüsdeymiş ordaki yurt durumu nedir ? Devlet yurdu Özel yurtlar filan ?

Özel yurtlardan çok var. Yakın civardan bulabilirsin. Kyk kızlar için Çemberlitaş ve Veznecilerde var. Erkekler için ise Kadırga mahallesinde var. Bu 3 Kyk'da yürüyüş mesafesindedir. Onun dışında özeller ise beyazıttan fındıkzadeye gittikçe çokça var. Ama pahalıdır çoğu

• Ben de hukuk 1. öğretim kazandım.Bilgi tavsiye vs. alabilir miyim biraz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: legotr

Ben de hukuk 1. öğretim kazandım.Bilgi tavsiye vs. alabilir miyim biraz :)

hayırlı olsun. Kayıt işlemlerine erkenden başla şimdi nasıl bilmiyorum da ben 6 saatte anca yapabilmiştim. Fakülte, ana kampüsün içindedir. Son 2 sene de iki janti hocayı kaybettik. Biri özele geçti diğerini devlet ezdi ayrılmak zorunda kaldı. Ama ona rağmen öğretim kadrosu hala gayet güzel. Fakülte'de çay ve su bedavadır. Okulun bir çok burs imkanı vardır. Geldiğin daha ilk haftadan panolardan bunları araştır. Gelir gelmez hocaların tavsiye ettiği kitapları almaya kalkma. Biraz bekle 2. hatta 3. hafta kitapları iyice araştırarak al.

bütün senenin stresi üzerinden atıldı diye gevşeyeceksin özellikle devam zorunluluğu yok diye dersleri ekmeye başlayacaksın. Bunu sakın yapma. En azından anayasa ve medeni derslerinin hepsine git. Yoksa seneye çok zahmet çekersin. Ne kadar az ders bırakırsan o kadar sınıfı geçme ihtimalin olur. Geçen sene 3 ders bırakan ev arkadaşım bu sene sınıfta kaldı. Çünkü ikinci sene işin içinden çıkılmıyor.

• Ön kayıt olayını biliyor musunuz? Bir de istanbul da öğrenci olmak için aylık ne kadar para gerekir merak ediyorum.
    Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atar123

Ön kayıt olayını biliyor musunuz? Bir de istanbul da öğrenci olmak için aylık ne kadar para gerekir merak ediyorum.
    Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

İü'de önkayılar net üzerinden yapılıyor genelde.

Aylık öğrenci masrafı;

Sigara içmeyen ve Kyk'da kalan bir öğrenci için 400-600 lira. (tasarrufuna bağlı)

Sigara içmeyen ve Özel Yurtta kalan için ise 600-900 lira arası olur. (yurdun masrafına bağlı)
  • 1) önkayıt nedir, iü iktisatta zorunlu mu?
    2) öğrenci için minibüs, vapur, metrobüs, halk otobüsü ücretleri nedir istanbulda?
    Haydarpaşada tsknın özel yurt kapasitesinde ve imkanları denginde yurdu var hergün oradan gidip gelmeyi düşünüyorum git gel hergün yol ücreti ne kadar çıkar?
    Sigara içiyorum ama nikotin bağımlılığım yok 1 ay içmediğimde oluyor günde 2 paket bitirdiğimde, bilgisayara ve aileme ne kadar uzak olduğumla alakalı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaknafein. kullanıcısına yanıt
    öyle birşey yok. merak etme tüm bölümlere eşit muamele yapılıyor :) zaten ilk iki sene diğer bölümlerle derslerin çoğu ortak. yani aynı dersleri görüyorsun. işletmenin iktisatın derslerinede girebilirsin. ayrıca iibf yok bizde iktisat fakültesi var :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oki91 -- 28 Temmuz 2013; 2:28:04 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.