Şimdi Ara

İŞSİZLİK HAKKINDA CIKMAZ DURUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aga ülkede iş bulmak tam çıkmaz yukarı bıyık aşağı sakal misali bir iş bulayım bu işsizlik bunalımından kurtulayım diyorsun hasbelkader bir iş buluyorsun

Bu sefer haftada 6 gün gün de 12 saat çalışıyorsun değil asgari ücret 25 bin TL de alsan sosyal hayat diye bir şey yok! 1 gün izin ondada anca 6 günün yorgunluğunu atmaya çalışırsın bu durumda da insan hem mental hemen fiziki olarak çöküyor bu durum bir çözümü var mıdır sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Hattori- -- 18 Haziran 2023; 18:9:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yahu ben 6 hafta boyunca tek gün izin yapmadan haftada 7 gün sabah 8-9'da başlayıp gece yarılarına kadar çalıştığımı hatırlıyorum. Özel sektörde mesai diye bir şey yok. Aldığın para da sadaka gibi bir şey, aile geçindirmeye bile yetmiyor; hatta kira ödüyorsa tek kişi bile geçinemez. Ama insanlar mecburen haftada 6 gün günde 12 saat asgari ücrete dahi çalışıyor, çünkü başka çareleri yok! Yakında biz de Çin gibi, insanların köle misali, fabrikanın yatakhanelerinde kalıp aylarca izin yapmadan robot gibi çalıştıkları bir düzene geçebiliriz, çünkü artık işçilik Türkiye'de Çin'den ucuz durumda.

çevremde 12 saat çalışan bir allahın kulu yok hayali dünyanızdamı buluyorsunuz bu işleri lise mezunları dahil.

kariyer yap tek çıkış yolun bu oturduğu yerden dünya para kazanan bildiğim adam dolu yaşadığımız düzende statü sınıf önemli kendini geliştircen referans kapmaya bak.

köle yeri denen a101 bim şok gibi yerlerin bile 08.30 – 16.30 13.30 – 21.30 değişimli.

• Çare Sarıgül

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yahu ben 6 hafta boyunca tek gün izin yapmadan haftada 7 gün sabah 8-9'da başlayıp gece yarılarına kadar çalıştığımı hatırlıyorum. Özel sektörde mesai diye bir şey yok. Aldığın para da sadaka gibi bir şey, aile geçindirmeye bile yetmiyor; hatta kira ödüyorsa tek kişi bile geçinemez. Ama insanlar mecburen haftada 6 gün günde 12 saat asgari ücrete dahi çalışıyor, çünkü başka çareleri yok! Yakında biz de Çin gibi, insanların köle misali, fabrikanın yatakhanelerinde kalıp aylarca izin yapmadan robot gibi çalıştıkları bir düzene geçebiliriz, çünkü artık işçilik Türkiye'de Çin'den ucuz durumda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 17 Haziran 2023; 19:59:2 >
  • basit bir soru

günde 12 saat ve haftada 6 gün kendiniz için,yni kendi işiniz için çalışsanız maaşlı işten daha çok kazanır mısınız,kazanamaz mısınız?

kazanırım diyenler kendi işini kursun,kazanamam diyenler iş aramaya devam etsin.

• Part time işler bulun. Böylece bu yamyamlar ne kadar zamanınız olduğunu bilemez.

• Her şeyin bir ilki vardır, zamanla alşırsın, ya seve seve ya da ...

25 sene sonra bugünkü bu ergen triplerini hatırlayıp geçmişteki bu koftan derdinin sana derman olduğunu anlayacaksın.

• çevremde 12 saat çalışan bir allahın kulu yok hayali dünyanızdamı buluyorsunuz bu işleri lise mezunları dahil.

kariyer yap tek çıkış yolun bu oturduğu yerden dünya para kazanan bildiğim adam dolu yaşadığımız düzende statü sınıf önemli kendini geliştircen referans kapmaya bak.

köle yeri denen a101 bim şok gibi yerlerin bile 08.30 – 16.30 13.30 – 21.30 değişimli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 17 Haziran 2023; 22:8:30 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ne olacak bu deprem korkusu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

benim akrabam a101'de mağaza müdürüydü,sabahçı olduğunda 7'de mağazada oluyordu,öğlen gidince de akşam 11'den önce çıkmıyordu,diğer çalışanlar da benzer saatlerde çalışıyordu.

• Karbon 12 K kullanıcısına yanıt

Hocam part time işler genelde hangi meslekler oluyor? Saat kaçtan kaça oluyor?  

• Mezuniyetin nedir? Hangi üniversiteden mezun oldun? Yabancı dilin var mı? Kendini fayda kattığın ve işverene sunacak bir yanın bulunuyor mu?

• hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt

dünya Melhame-i Kübra savaşı ile arındırılmadığı müddetçe düzelmeyecek

sistem dünya genelinde para babaları tarafından dizayn edilmiş

insanoğlunu öküzle yapılan harman ayıklama cenderesine vurulmuş

öküz misali aynı yerde gezdiriyorlar

bir turu tamamladığında 1-2 nesil bitiyor yani ölüyor

yerine yeni bir nesil geliyor ama öküzle çevrilen döner hasat ayıklama düzeni hiç değişmiyor

birde öküze kamçı vuran sahibi değişiyor ölümle vs...

ama öküze kamçı vuranlar aynı soydan hiç değişmiyor

ve sistem hep aynı öküzde değişse kamçı vuranda değişse aynı

sistemin yıkılması lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C72FBB06E -- 18 Haziran 2023; 15:40:56 >
  • Stand Alone kullanıcısına yanıt

İşin kötü tarafi Güney Kore de bile iyi bir yerden mezun değilsen bir ise dahi giremiyorsun

Özellikle Güney Kore dizisi izledim 100 kez başvuru yapmış almamışlar

Herkesin her işi yapması tabi ki olamaz ama en azından çalıştığın karşılığı alsın insan kazandığı hayat ona yetsin

• umarım kalbine göre bulursun kardeşim

• başka konuya yazdığım yazı:

"nerede okudum hatırlamıyorum ama mevzu şu: alenen köle olsanız, sahibiniz size barınacak yer, yiyecek sağlıyor. ülkemizde ücretli çalışanların çoğu, çalışıp kazandıkları ile bunlara sağlayamayacak halde. yani kölelik geri gelse , şimdiki iğrenç halden daha iyi olabilir, o derece yani."

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

Sen nerde yaşıyorsun? Altın kafesinden çık da biraz halkın arasına karış

• Kesinizmirliksk2 kullanıcısına yanıt

yalan atıyorsam allah belamı versin şu an kimsenin 12 saat çalıştığını görmüyorum konfeksiyon işçileri dahil.

bir avmler ilk açıldığında vardı o iş 2005-2011 arası denebilir onlarda yoğun şikayetten kölemiyiz biz diyip haklarını aldılar çift vardiyaya döndü.

nerdeymiş o işler kim çalışıyor nerdeymiş o çalışanlar arayıp soralım şikayet edelim? anca kuru laf yazıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 19 Haziran 2023; 18:58:59 >
  • sektör değiş  gesciyim pzt/cuma 9/5

• Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt

Gesci?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.