|
Bildirim
|
Bakın gençler siz 80'leri 70'leri bilmiyorsunuz, karne ekmekle alınıyordu.Taktir teşekkür de tüp ve yağ ile alınıyordu.Bunlar olmasa okuldan mezun olamıyordunuz.
Dolar bile şuan 5 küsür, 5 1'den büyüktür ülkemizin nasıl geliştiğini görmüyor musunuz? Mesela 80'lerde insanların ayfonu yoktu e şimdi herkeste ayfon huawei var. Evimin önündeki lüx arabaların isimlerini sayıyorum: Rolls Royce Sweptail – $13 Million Mercedes Benz Maybach Exelero – $8.0 million Bugatti Divo – $5.8 million Koenigsegg CCXR Trevita – $4.8 million Lamborghini Veneno Roadster – $4.5 million McLaren P1 LM – $3.6 million Lykan Hypersport – $3.4 million Bugatti Veyron by Masory Vivere – $3.3 million Aston Martin Valkyrie – $3.2 million Ferrari Pininfarina Sergio – $3 million Pagani Huayra BC – $2.8 million Bugatti Chiron – $2.7 million La Ferrari FXX K – $2.7 million Mercedes-AMG One – $2.5 million Ferrari LaFerrari Aperta – $2.4 million Lamborghini Sesto Elemento – $2.2 million Koenigsegg One – $2 million Zenvo TS1 GT — $1.9 million Ferrari LaFerrari – $1.4 million McLaren P1 – $1.15 million Akp olmasaydı bugünler olmazdı yeğenim. Chp zamanında insanlar el arabasıyla geziyordu. |
kariyer sitelerindeki işveren kriterlerini görenler başvurmadan siteden geri çıkıyor
|
Günde 12 saat çalışma. Haftada 1 gün tatil. 2020 tl maaş. Yemek + yol yok. Cepten vereceksin. 12 saat boyunca yemek molan bile düzgün değil, fırsat bulursan yersin. Baskı ve mobbing hediye. Sonra da iş beğenilmiyor oluyor
|
Kardeşim teknik ressamım bi fabrikaya mülakata gittim kariyerden adam benden 5 tane çizim programı bilmemi (hepside birbirinin aynısı ve biliyorum) istedi beyaz yakalıya mesaiye kalıyor ama mesai ücreti vermiyoruz dedi servis desen evime 2-3 kilometre uzaktan geçiyor herkesin kapısının önünden servis geçiremezlermiş
ee herşey tamam dedik maaş konuşalım Evlimisin dedi yok dedim Ailenlemi kalıyosun dedi evet dedim adam bana 2500 dedi o kadar tecrubeme ragmen ,elini sıkıp kalktım götümü dönüp çıktım şirketten afedersinde 2500 verecekse ben o kadar gittim özel arabamla şirkete konuştum zaman harcadım hem mazotuma hemde harcadığım zamana yazık birde üzerine asabım bozuldu fabrikada evime 40KM uzakta hergün git gel 80 km Bunlar kendilerine eleman aramıyor az paraya çok iş yaptıracak köle arıyolar mayıs ayından beri işsizim çalışmıyorum düzgün para veren iş yeri yok daha önce beni ve 30 kişiyi ekonomik sebeplerle işten çıkartan firmamdan biriktirdiğim birimkimlerim kıdem tazminatım vs onları yiyerek devam ediyorum hala , ve devletten işsizlik maaşıda alamıyorum son 3 yıl içinde 2 sene sigortam yatmadığı için , He bir gün bu paramda biticek ve mecbur gidip bi yerde çalışıcam , ama bana verdikleri paradan bir kuruş fazlası için kılımı kıpırdatmicam , verdikleri paradan daha fazla performans göstermicem sonra bunlar kıvranıcaklar ben işten çıkıcam başka bi yere giricem yine aynısı olucak , sonunda bi yerde dikiş tuttururuz umarım dur bakalım nolcak bende bilmiyorum , verdikleri paralara zaten insanlar severek çalışamaz , evlimisin bilmemne diye sormaları bile hileli sorular adam evliyse biz bunu eşek niyetine kullanırız borcuda vardır sesi çıkmaz diye düşünüyorlar , adamlar şirket kuruyo araba aliyorlar her boku alıyorlar vergiden düşüyorlar ben aldığım kuş kadar ücretten vergi düşüyorum sonra bunlar borca giriyolar vergi affı oluyo ben borca giriyorum icra geliyor bilmemne Bu böyle giderse garsonluk falan yapıcam 2020 liraya kafa rahat efendi gibi çalışırız alırız maaşımızı yeriz üstüne bahişiş de aldıkmı günde 20 lira toplasak minimin ayda 500 lira gelir o kadar sene okudum çalıştım deneyim yaptım neden 2500 lira için büyük sorumlulukların altına gireyim kafamı yorayım sinirimi bozayım ? gider garsonluk yaparım hem kafa rahat hem bahşiş var hemde zevkli iş .. o amele kılıklı patronlarda kendilerine yana yana eleman arar ''eleman arıyokkk çalışacak adam yogg yavv para beyenmioglarrr'' diye ağlasın Ülke harika gerçekten... |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|