Şimdi Ara

İşsizim, dertliyim, bir bilsen ben ne haldeyim!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sizlere çok ciddi ve çok çaresiz kaldığım bir durumdan bahsedecek ve yardım isteyeceğim. Başlığı biraz afilli yazdım ki dikkat çeksin. Evet başlıkta da belirttiğim üzere işsizim. Biliyorum Türkiye'nin çok büyük sorunlarından biri bu. Bu yüzden bu başlığın hem benim hem de benim durumumda olan arkadaşlar için faydalı olmasını umuyor ve arzu ediyorum.

Öncelikle şunu belirteyim bayanım ve 23 yaşındayım. Sakarya Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümünden 2015 yılının haziran ayında mezun oldum. Yani yaklaşık olarak bir yıldır işsizim. Okulun son yılında ingilizce kursuna gittim ve o zamana kadar hiç olmayan ingilizcemi olabildiğince geliştirdim. Yani kısacası ingilizcem çok iyi değil üzerine bir şeyler katmaya devam ediyorum ama halen orta seviyede belki de daha az. Kendime üniversite haricinde hiçbir şey katmadım.

Nişanlıyım ve nişanlımda benimle aynı üniversite ve aynı bölümden mezun. İngilizcesi de benimle aynı seviyede. Sorun şu ki kendisi sanayi bölgesi çok iyi olan bir yerde torpil ile hiç iş aramadan direk iş buldu. Ben de aynı bölgede başvurmadığım yer, yapmadığım şey kalmadı fakat ne dönüş alabildim ne de başka bir şey. Aynı fabrikaya da başvurdum yine torpil kullandık buna rağmen olmadı. Kendileri bayan istemediklerini söylediler. Çoğu yerden de aynı şeyi duydum "üzgünüm bayan aramıyoruz". Evet belki de okuduğum bölüm gereği bir bayana uygun olmayan bir meslek seçmişim kendime, şu an çok pişmanım ama geri dönüş yok bu işten.

Şimdi ben ne yapmalıyım? Hangi yollara başvurmalıyım, başka bir işe mi yönelmeliyim, kendimi mi geliştirmeliyim? Geliştireceksem nasıl ve ne yapmalıyım? Evlenmek istiyorum fakat benim işim olmadığı için nişanlım ile gözümüz kesmiyor şu an tek maaş ile çünkü birikmişimiz evimiz arabamız vs. hiçbir şey yok. Aranızda iş verenlere vardır, iş arayanlar vardır, çalışanlar vardır herkesin bir fikri ve düşüncesi vardır saygı duyuyorum fakat geçmişteki hatalarımı, nişanlımın torpilini, mesleğimin yanlış olduğunu, üniversitemin kötü olduğunu, kısacası elimden gelmeyen konularla ilgili yorum yapmamanızı daha yapıcı daha ileriye dönük yorumlar yapmanızı, hatta namaz kıl, oruç tut, inan, the secret, iste ve olsun vs. gibi yorumlar dahi olabilir, rica ediyorum.

Yapılan yorumları, sorulan soruları özenle ve itina ile cevaplamaya çalışacağım. Şimdiden değerli görüş ve yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

Başvurularda kullandığım CV ile ilgili yorum geleceğini tahmin ettiğimden dolayı CV mi aşağıda yayımlıyorum;

KİŞİSEL BİLGİLER: Cinsiyet: Bayan Doğum Tarihi: ... Medeni Durum: Bekar Uyruk: T.C.

EĞİTİM BİLGİLERİ: Üniversite: Sakarya Üniversitesi – Sakarya Metalurji ve Malzeme Mühendisliği 09/2011–06/2015 Not Ortalaması: 2.57 / 79,70

Stajlar: (Stajlarımdan biri gerçekten çok iyi bir firmada torpil ile yapmıştım diğeri de iyi sayılır)

YABANCI DİL BİLGİSİ: İngilizce Okuma: İyi, Yazma: İyi, Konuşma: İyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lories -- 2 Haziran 2016; 20:44:09 >

• Ben bayan olsam iyi, inançlı biri bulur çalışmam, evimin hanımı olur, iyi çocuklar yetiştirerek milletime bu şekilde faydalı olmayı düşünürdüm.

Çalışmak, para kazanmak kolay değil. Bir bayan için daha da zor. Hem iç işlerini bayanlar çok güzel yapıyorlar. Çocuklarına şefkatle bakıyorlar. Çocuklar geleceğimiz, onlar iyi yetiştirilmeli. Anne sevgisi, ilgisi gibisi yoktur onlar için. Çalışan anne çocuklarına yeteri kadar ilgi gösteremez, ayrıca çalışmanın verdiği zor şartlarda yavaş yavaş kadınlığından vermeye başlar, yapısı bozulur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3u01a8a -- 2 Haziran 2016; 20:47:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3u01a8a

Ben bayan olsam iyi, inançlı biri bulur çalışmam, evimin hanımı olur, iyi çocuklar yetiştirerek milletime bu şekilde faydalı olmayı düşünürdüm.

Çalışmak, para kazanmak kolay değil. Bir bayan için daha da zor. Hem iç işlerini bayanlar çok güzel yapıyorlar. Çocuklarına şefkatle bakıyorlar. Çocuklar geleceğimiz, onlar iyi yetiştirilmeli. Anne sevgisi, ilgisi gibisi yoktur onlar için. Çalışan anne çocuklarına yeteri kadar ilgi gösteremez, ayrıca çalışmanın verdiği zor şartlarda yavaş yavaş kadınlığından vermeye başlar, yapısı bozulur.
    Çok banal olacak belki ama ingilizceni geliştirmeni tavsiye ederim. Mühendislik için olmazsa olmazlardan bana kalırsa. Ama nasıl ve ne şekilde geliştireceğin sana kalmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: srondad

Çok banal olacak belki ama ingilizceni geliştirmeni tavsiye ederim. Mühendislik için olmazsa olmazlardan bana kalırsa. Ama nasıl ve ne şekilde geliştireceğin sana kalmış.

Alıntıları Göster
    kpps disi pek sansin yok gibi. ozelde is bulsan dahi asgari ucretin bir tik ustune mesaisi tatili olmadan somurmeye calisirlar.

bence ne yap et kpps kas
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

kpps disi pek sansin yok gibi. ozelde is bulsan dahi asgari ucretin bir tik ustune mesaisi tatili olmadan somurmeye calisirlar.

bence ne yap et kpps kas

Alıntıları Göster
    hemen isg uzmanlığına yönel
    tam bayan işi
    hem de mühendisin

isgümden çevre labratuvarlarına başvur
    raporlama kısmında işe başlarsın bir kaç öğrenirsin hiç yoktan

• İsg uzmanlığına yönel B yi kaptın mı kralsin.Dikkate al bence.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ICES NMB

İsg uzmanlığına yönel B yi kaptın mı kralsin.Dikkate al bence.
    Üzme canını hayat gerçekten çok zor ama nişanlınla beraber çoğu şeyi aşabilirsiniz allahtan o iş bulmuş sen iş bulup o bulamasa durum daha kötü olurdu bence evlensen bile yine iş durumu çıkarsa çalışırsın ama erkekte öyle değil hep çalışıyor olmamız lazım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ManyetikRenozans

Üzme canını hayat gerçekten çok zor ama nişanlınla beraber çoğu şeyi aşabilirsiniz allahtan o iş bulmuş sen iş bulup o bulamasa durum daha kötü olurdu bence evlensen bile yine iş durumu çıkarsa çalışırsın ama erkekte öyle değil hep çalışıyor olmamız lazım.

Alıntıları Göster
    KPSS.
  • biraz farkli gelebilir ama magazada calisabilirsin hic yokdan azda olsa para gelir birikim olur yemek kartini idareli kullanildi takdirde disarda yemeklerde kullanilabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kpss ye girip,Memurlar.net i takip etmeni öneriyorum.

• Evinin kadını ol'culara bakma sen işe girebilmek için her türlü yolu dene, elbet bulacaksın.

• quote:

Orijinalden alıntı: panter20

Evinin kadını ol'culara bakma sen işe girebilmek için her türlü yolu dene, elbet bulacaksın.
    ''Para kazanmak için diplomaya ihtiyaç olmadığını mezun olduktan sonra öğrendim.''

Bunu bir düşün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: panter20

Evinin kadını ol'culara bakma sen işe girebilmek için her türlü yolu dene, elbet bulacaksın.
    Bende 23 yaşında erkeğim. 2015 yılı İstanbul Arel Üniversitesi Gazetecilik Bölümünü tam burslu ve 3 üzeri ortalama ile bitirdim. Orta derecede ingilizcem var. Bir senedir işsizim. Bir haber ajansı ve bir de çok okunan gazetede staj yapmama rağmen kendi bölümüm ile alakalı iş bulamıyorum. Yaklaşık 70-80 yere başvurdum. Bunlardan çoğu satış danışmanlığı vs. işler. Bunlardan dahi bir çoğu geri dönmedi. Dönen de sigorta yapmıyor. Geçen Yılbaşı üzeri bir kitabevine girdim sadece bir hafta dayanabildim ve işi bıraktım. Satış danışmanlığı diye işe girmemize rağmen her türlü işi yaptırıyorlardı. Hırsızlık olayları fazla olduğu için kapıda güvenlik de duruyordum kasada ve depoda da yine aynı şekilde kontrol yapıyordum. Kpss desen bizim bölüme değer veren yok. Kontenjan sayısı çok az. Mecbur özel sektöre kalıyorsun. Mezun olan arkadaşlarımında çoğu işsiz bir kısmı yüksek lisans yapmayı planlıyor ki ben bunun da çözüm olduğunu düşünmüyorum. Diğer bölümler için de böyledir sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C63B24F7E

''Para kazanmak için diplomaya ihtiyaç olmadığını mezun olduktan sonra öğrendim.''

Bunu bir düşün.

Alıntıları Göster
    toefl a gir 85+ bir not al . illa ki bölümünün işini yapmak zorunda değilsin .

gereksinim olarak sadece mühendislik altyapısı arayan bir sürü iş alanı var . toefl da oldu mu iş bulmak kolaylaşır .

bölümümle alakasız iş nasıl yapıcam dersen; işi işte öğrenirsin zaten - ki bölümünle ilgili işe girsen de yine 0 dan başlayacaksın ortalama-

• Yüksek lisans yapmanı tavsiye ederim ayrıca İngilizcen iyi değilken iyi iyi iyi yazmayın karşınızda oturan kişi genellikle salak olmaz

• 1- kpss
    2- yurtdışı

1. si çok zor 2. si de zor ama ingilizceni geliştirip mesleğinle alakalı bilgi sahibi olursan imkansız değil. bu bölüm bayan bölümü değil diye bi şey yok. ülkemizde var sadece böyle kafa yapısı.

• quote:

Orijinalden alıntı: MotosikletPilotu

1- kpss
    2- yurtdışı

1. si çok zor 2. si de zor ama ingilizceni geliştirip mesleğinle alakalı bilgi sahibi olursan imkansız değil. bu bölüm bayan bölümü değil diye bi şey yok. ülkemizde var sadece böyle kafa yapısı.
    şubatta mezun oldum. kpss çalıştım 3 ay. sınavın bittiği gün iş aramaya başladım. bende işsizim. bilgisayar mühendisiyim. acaba ben erken mi evham yapıyorum ki
    valla çok sıkıldım evde işe girmek istiyorum ya
  • Lories kullanıcısına yanıt
    Elinle kuş tutsan yine iş bulamazsın. Yazının uzunluğundan belli zaten işsiz olduğun. Dünya da iş bulmakla ilgili son yazılarımı okuyabilirsiniz. Ben yazmaktan bıktım. Biraz girişimci olun. Üretin ve tüketen olmayın. Gelecekte tüketen olanlar çok çok kaybedecek bunu da unutmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asosyal mühendis

Elinle kuş tutsan yine iş bulamazsın. Yazının uzunluğundan belli zaten işsiz olduğun. Dünya da iş bulmakla ilgili son yazılarımı okuyabilirsiniz. Ben yazmaktan bıktım. Biraz girişimci olun. Üretin ve tüketen olmayın. Gelecekte tüketen olanlar çok çok kaybedecek bunu da unutmayın.
    akademiye de yönelebilirsin. araştırma görevleri 3000 den fazla alıyor bugün.

yanlız 2,57 nasıl 79 yapıyor?
  • mow_ kullanıcısına yanıt
    ne guzelmis bu donusum

bizim zamanimizda okulda gecme notu 70=C idi. Fakat 3.13luk ortalamayi 79. kabul ediyordu osym.

Ama baska okullarda millet can egrisiyle, 50ye C vermeyle daha rahat not alip benzer puani aliyordu.

Artik tum universitelere bir standart getirilmeli.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.