Şimdi Ara

İsrail Terörist bir devlet mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
1
Favori
1.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sosyal medyada cok goruyorum sizcede oylemidir.
    Bence değildir. filistinli cocuklara bende uzuluyorum tamam ama bu savaşi araplar başlatti diye biliyorum ve savaş hala devam ediyor topraklar paylaşilinca filistinle birlikte bir kac arap ulkesi israile saldirmiş filistin haric diğer tum arap ulkeler baris antlaşmasi imzalamis. Diye biliyorum yanlişim varsa affola.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

•  İsrail Terörist bir devlet mi

hitler neyse netanyahu da odur

sorumluluğu israil halkına yıkmak yanlış olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KappaPride -- 13 Mart 2015; 19:39:48 >
  • Domatesin genetiğini değiştirerek tek mahsullük hale getirip bizim gibi ülkelere sattıktan sonra terörist devlet olsa ne olur...

Adamlar teknolojide aşmış artık...

Olan zavallı filistin halkına oluyor...

Keşke Yaser Arafat yaşasaydı...

• Terörist demek az bile...zulüm etmede aşmışlar artık..

• Ölen bir sürü çocuk var daha ne denebilir ki ama ben bunu bütün İsrail vatandaşlarına yıkmaya karşı çıkıyorum.
  • Değildir. Hatta gerekli bir devlettir. İsrail, Ortadoğu'nun karanlığından parlayan bir ışıktır. Seküler, çağdaş, medeni bir ülke ve toplumdur. İslami Direniş Hareketi (HAMAS) ve destekçisi örgüt ve ülkeler İsrail'i haritadan silmek istiyor, İsrail de savunma amaçlı mücadele ediyor. İsrail'e terörist denmesinin tek sebebi İsrail karşıtlarının acıtasyon propagandalarıdır.
  • savaş araplar tarafından başlatılmadı orası ingiliz işgali altındaydı ingilizler buraya yahudileri getirdi sonrada geri çekildiler ardından israil bağımsızlığını ilan etti 1 saat sonrada ilk arap israil savaşı başladı diyelim ki araplar bu savaşı başlattı sahilde top oynayan çocukları bombalamak hiç bir ahlak kuralına sığmaz namuslu bir insan bunu yapamaz
    bildiğim kadarıyla eskiden o topraklar ürdün topraklarıymış filistinlileri 5 km genişliğinde bir sahil şeridine hapsettiler bir çok ambargoya maruz bıraktılar insan yerine koymadılar şimdide yeni yerleşim yerleri yaparak o bölgedeki bütün masumların hakları gasp ediliyor bunun hiç bir şekilde açıklaması yok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Terörist devlettir.Tıpkı hamasında terörist olduğu gibi.Hamasa terörist demeyenler sakın israilede terörist devlet demesinler.
  • Yanlış! Bir arkadaşın da yazdığı gibi sahilde top oynayan çocukların bombalanması hiçbir şekilde haklı çıkarılamaz. HAMAS ve Kassam Tugay'ları gibi örgütler terörist örgütlerdir ama bütün terör örgütleri birleşse (IŞİD dahil) İsrail'i yıkamazlar. Sebebi ise çok açık, İsrail'in elinde nükleer füze var. O teröristlerin elinde ise iki tane top tüfek'ten yapılmış füze. Sizce hangisi yener?

Hele bazı terör örgütleri de zaten ABD tarafından kuruldu, yani yenmelerinin mümkünatı yok.

Ama İsrail halkı suçsuzdur, adamların tek suçu ülkede adam olmadığı için mecburen akıllarına yatana oy veriyorlar.
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Komplo teorilerinizi bir kenara bırakalım öncelikle. Sahildeki çocuklar, beşikteki bebeler edebiyatına göre ülkenin başına sıfat yerleştirilmez. İstihbarat yanılgısı olabilir veya başka birşey olmuş olabilir. İsrail ordusu Dünya genelinde birinci seçilmişti sivil korumada. Başka bir ülke olsaydı Filistinli kalmazdı.
  • teröristtir evet..
  • 9 Temmuz 2014'te Youtube'de yapılan yorumun birini ve o videoyu paylaşayım:

İlkokuldayken sıra arkadaşım enseme vurup vurup kaçıyordu. Acayip sinirleniyordum. En sonunda çok fena kavga etmiştik. Tekme yumruk dövmüştüm. Benim aldığım darbe karı gibi yaptığı cırmıktı. Yediği dayaktan sonra bir daha aynı saygısızlığı hiçbir zaman yapmadı. Üstelik iyi de dost olmuştuk. İlköğretimden sonra okul arkadaşlığımız bitse de görüşmüştük. Umarım İsrail Hamas'ı bir güzel benzetir. Bitirsin şunları. Göstersin gücünü. İsrail Hamas ve fanatiklerine saygı göstermek nedir hatırlatsın. Belki ilişkiler hiç olmadığı kadar iyi olur daha sonrasında. Eğer akıllanmazlarsa Hamas'ın İsraillilerin hepsini öldürme hedefi işlevliğini korumaya devam eder.

• Önce Filistin lideri neyle besleniyor.korumaların Maaşını nasıl sağlıyor.filistinee çalışanların Ücretleri nasıl ödeniyor.hiç bilgi yok sadece buraya dikkat lütfen İsrail ne zaman Filistin'e saldırsa Dünya'dan Filistin'e yardım yağıyor işte böyle gelirleri oluyor.özet Filistin saldırmadıkça İsrail ona saldırmaz ama para musluğu kesiliyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Terörist devlettir.
    Hamas ise terörist değil, direnişçidir.

• Terörist devlettir ama Hamas ta İsrail'den aşağı kalır yani yok kesinlikle

• quote:

Orijinalden alıntı: keremyan

Önce Filistin lideri neyle besleniyor.korumaların Maaşını nasıl sağlıyor.filistinee çalışanların Ücretleri nasıl ödeniyor.hiç bilgi yok sadece buraya dikkat lütfen İsrail ne zaman Filistin'e saldırsa Dünya'dan Filistin'e yardım yağıyor işte böyle gelirleri oluyor.özet Filistin saldırmadıkça İsrail ona saldırmaz ama para musluğu kesiliyor.

Hamas'ın kurucularından birinin oğlunun bir kitabı çıkmış, "Hamas'ın Oğlu", diye, orada da pekçok gerçekten bahsediyor. Hamas yöneticileri yardım paralarının çoğunu cebine indirir, silahlanmaya ve saldırı tünellerine harcar. Filistinlileri 5 yaşlarından itibaren cihad kültürü ile eğitirler. Gazze'yi demir yumrukla yönetirler. Savaş sırasında acı çeken Filistinliler hoşlarına gider; fotoğraflarla Arap Dünyasında meşruiyetini kazanmayı amaçlar. (Ama çocuklar ölüyor.)
    Kitabı yazan Hamas kurucusunun oğlu (Mosab Hassan Yousef) ailesi tarafından evlatlıktan reddedilmişti. Kendisi şu an ABD'de yaşıyor (Siyasi sığınma).

Bu İslamcılar, yönetimi ele geçirdi mi özgürlük kısıtlanıyor. Gazze'yi Birleşmiş Milletler idare altına alır umarım. Yoksa bu cihad sevdalıları yüzünden bölgeye barış gelmeyecek.

Şu yazıya göz atılmasını tavsiye ederim. Geçen sene yapılan bir çalışmaya göre Gazzeli halkın %70'den fazlası İsrail'le savaşmak istemiyormuş. Fakat hiçbiri sesini çıkaramıyor. Çıkaran öldürülüyor. (Hamas düğün yapan düğün sahiplerini ve akrabalarını bile öldürüyor herkesin içinde, düşünün artık.) HAMAS Filistinlileri öldürüyor, bölgesini otoriteyle yönetiyor:

http://israilblogu.com/2014/08/07/gazzelilerin-hic-duymadigimiz-sesleri/

Orijinal kaynak:

1 Ağustos tarihinde Lilac Sigan tarafından kaleme alınmış, Huffington Post gazetesinde yayınmlanmıştır.

http://www.huffingtonpost.com/lilac-sigan/the-voices-of-gazans-that_b_5639865.html

• Yani benim dediğim doğru öyleyse.o kitabı en yakın zamanda okurum,bilgi için teşekkür ederim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi Filistin toprakları 1.Dünya Savaşından önce Osmanlı hakimiyetinde olduğu için Yahudiler o bölgede hakimiyet sağlayamadı.Thedor Herzl var siyonizmin kurucusu II.Abdülhamit'ten o bölgeyi defalarca istemesine rağmen alamamışlardır.1.Dünya Savaşında Filistin bölgesini kaybedince İngiliz manda yönetimine geçmiştir.II.Dünya Savaşında Hitler ve Avrupalılar yahudileri o bölgeye sürmüştür.Savaş bitiminde 1948 de İngilizler o bölgedeki yönetimleri bir İsrail devleti kurulması için bunlara devretmiştir ve İsrail 1948 yılında bağımsızlığını ilan etmiştir.

Bu Yahudiler bilindiği üzere Amerika ve Avrupa'da ekonomik hakimiyet sağlamışlardır.Önemli Yahudiler olarak Rothschild ve Rockefeller aileleri vardır.Rothschild ailesi Alman yahudi ailesidir ve Avrupada bankacılık alanında çok büyük bir hakimiyet sağlamış ailedir.Rockefeller ise Abd'li Yahudi ailedir ve bu da dünyanın tüm bölgelerinde hakim sağlamış petrol,madencilik alanında hakimiyet sağlamış ailedir.

Şimdi asıl sorun şudur Amerika mı İsrail'i yönetiyor yoksa İsrail mi Amerika'yı yönetiyor.Bilindiği üzere Josef Kennedy bu ailelerin ve devlet çıkarlarına karşı geldiği görülmüştür pek savaş yanlısı bir politika izlenmemiştir.Basit bir şekilde suikaste uğramış ve ortaya bir çok teori atılmıştır CIA nın yaptığı söylenmektedir.Amerika devlet başkanları üzerinde yahudilerin hakimiyeti sağlandığı söylenebilir.

Şimdi farklı açılardan ve tarihi bilgilerden yola çıkacak olursak şunu söylemek gerek hiçbir devlet günümüz şartlarında arkasında büyük ölçüde ekonomik güç olmadan bu kadar suçu işleyemez Abd ve İsrail söylüyorum.Amerika politikaları bir kişi tarafından alınmış asla olamaz çünkü herşey saniyesi saniyesine planlı bir şekilde işlemekte ve tarihte yaşanan olaylarda Amerika'nın çokça kar ettiği görülmüştür.Mesela 11 eylül saldırısı El kaide yaptı dedi Afganistan'ı işgal etti ama sonradan farklı tespitler yaparak tüm dünya bu oyunun asıl suçlusu Amerika'nın olduğunu gördü.

Son olarak Gazze olaylarına bakalım bu olaydan bir teori üretelim.İsrail Gazze'ye saldırdı ve Netenyahu dedi ki dünyaya durun doğu bloğu bu tür şeyleri önemsemez onlar kendi kafalarına gitti.Şimdi gelelim Avrupa ya bilindiği gibi medeniyet çerçevesinde ve insan haklarına değer veren bi kıtadır.Gazze olayları oluyor kimseden ses yok Almanya dedi katledin Netenyahu zorluyor Avrupayı beni durduramazsın diyor.Fransa, İngiltere açıklama yapıyor işte böyle olması doğru değil gibisinden basitçe laflar ediyor.Amerika'ya gelelim bakıyorsun Obama yok ortada herkes nolacak fln işte çıkıyor destekliyoruz desteklemiyoruz arasında bir söz atıyor ortaya neden çünkü eğer derse ben desteklemiyorum sonunun ne olacağını biliyor.

Bu tür farklı teoriler atılabilir ortaya hemde onlarca asıl olan onların hepsini toparlayıp kesin ifadelerle doğruya ulaşmatır

• şimdilerde yahudi sevgisi moda oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: keremyan

Yani benim dediğim doğru öyleyse.o kitabı en yakın zamanda okurum,bilgi için teşekkür ederim

Rica ederim. Doğru sayılır. Amazon sitesinden link verecektim ama gördüm ki Destek Yayınevi Türkçe çevirisini yapmış:

http://www.destekyayinlari.com/tanim.asp?sid=CWS18MU9IO0ONI5RCPDZ

Ürün hakkında şöyle tanıtım geçmişler:

Musab Hasan Yusuf Hamas lideri Şeyh Hasan Yusuf'un oğluydu. Hamas'ın kurucularından ve en sevilen liderlerinden olan babasına yıllarca siyasi faaliyetlerinde yardımcı oldu. Küçüklüğünden beri korkunç terör örgütü Hamas'ın iç yüzünü bilen Musab, babasının veliahtı olarak onun politik gücünü ve örgüt içindeki statütüsünü devir almak üzere yıllarca eğitilmiş ve hazırlanmıştı. Fakat her şey Musab'ın başka bir Orta Doğulu liderin öğretilerini benimsemesiyle değişti. Ve o teröre, şiddette sırtını döndü.

Hamas'ın Oğlu isimli bu eserde ismini Josef olarak değiştiren Musab Hasan Yusuf dünyanın en tehlikeli terör örgütü hakkında bilinmeyenleri, örgütteki rolünü, ailesi ve anavatanından kopmanın ona verdiği acıyı, Hıristiyan öğretisini kabul ederken aldığı riskleri ve artık inandığı "Düşmanlarını sev," prensibinin Orta Doğu problemine tek çözüm olduğunu anlatmaktadır.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.