|
-Yakup, biliyorsun ki bu ev senin değil. + Bana niye bağırıyorsun? Bunu ben yapmadım. -- Ama sen benim evimi çalıyorsun. + Ben çalmasam zaten başkası çalacak. Video çevirisi: Evleri tek tek alıyoruz. Bu gördüğünüz tüm alan, bir Yahudi mahallesi olacak. İşi burada bitirmeyeceğiz. Bunda sonra başka mahalleye gideceğiz, sonra başka, ondan sonra başka. Hayalimiz Doğu Kudüs'ün Batı Kudüs gibi İsrail'in Yahudi başkenti olması. Bunu Siyonist projesinin devamı olarak görüyorum. Siyon'a dönüş-Return to Zion. . İsrail, Yahudilerin yerleşmesi için 2 Mayıs'ta 6 Filistinli aileye Şeyh Jarrah'daki evlerini terk etmelerini emretti. Düzinelerce Filistinli, işgal altındaki Doğu Kudüs mahallesi Şeyh Jarrah'daki evlerinden yakın zamanda mülksüzleştirilmeyle karşı karşıya. Söyledikleri şey, onları zorla ve tamamen Yahudi yerleşimiyle değiştirmeye yönelik bir hareket. Kudüs Bölge Mahkemesi, Şeyh Jarrah'daki en az altı ailenin, nesiller boyu orada yaşamalarına rağmen Pazar günü evlerini terk etmeleri gerektiğine karar verdi. Aynı mahkeme, diğer yedi ailenin 1 Ağustos'a kadar evlerini terk etmeleri gerektiğine hükmetti. 17'si çocuk olmak üzere toplam 58 kişi, Yahudi yerleşimcilere yer açmak için zorla yerinden edilecek. Mahkeme kararları, Filistinlilerin evlerinde kalma mücadelesinin bir sonucu. 1972'de birkaç Yahudi yerleşimci örgütü, Şeyh Jarrah'da yaşayan Filistinli ailelere karşı, arazinin aslen Yahudilere ait olduğunu iddia ederek dava açtı. Çoğunlukla ABD'den bağışçılar tarafından finanse edilen bu gruplar, 2002'de 43 Filistinlinin, 2008'de Hanoun ve Ghawi ailelerinin ve 2017'de Shamasneh ailesinin yerlerinden edilmesiyle sonuçlanan amansız bir savaş yürüttüler. Filistinliler İsrail mahkemelerinin rolünü nasıl görüyor? Geçen ay, Filistinli insan hakları gruplarının BM Özel Prosedürlerine yaptığı bir çağrı, İsrail’in ayrımcı hukuk temelinin "bir bütün olarak Filistin halkı üzerinde bir apartheid rejimi yaratmasının temelini oluşturduğunu" söyledi. Filistinli İnsan Hakları Gruplarına göre İsrail, yerleşimciler lehine Doğu Kudüs'teki Filistin mülklerine el konulması, Filistinlilerin zorla nakledilmesi ve şehirdeki İsrail-Yahudi varlığının genişletilmesine sebep olan daha ayrımcı yasa ve politikaları yürürlüğe koymaya devam etti. 2020 yılında 105 ev de dahil olmak üzere 170 Filistin yapısı yıkıldı ve 385 kişi yerinden edildi. Toufakji'ye göre İsrail'in tutuklama, yapıların yıkılması, toprağa el koyma ve zorla yerinden edilme politikalarının tümünün sebebi İsrail hükümetinin Kudüs şehirindeki Filistin nüfusu yüzde 30 ve altında tutan "70-30" demografik denge uygulaması. Kaynak : https://www.aljazeera.com/news/2021/5/1/what-is-happening-in-occupied-east-jerusalems-sheikh-jarrah < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ölüyen Yürüler -- 11 Mayıs 2021; 0:49:11 > |

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler