Şimdi Ara

İsrail'in neden Amerika ile ilişkisi çok iyi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet.




  • Yahudi diaspora ve sermayedar zenginler lobisi, Evanjelistler, Amerika'yı kuranlar içerisinde yoğun miktarda Püriten olması vs yüzünden. Evanjelistler ve Püritenler Kitab-ı Mukaddes (The Holy Bible) dedikleri İncillerine özel bir vurgu yaparlar. Esasında Kitab-ı Mukaddes'in bir bölümünü meydana getiren Yahudilerin Eski Ahit'i onlarla Yahudilerin ortak hakaret noktaları ve anlaşma zeminleri. Söz konusu Amerikan Hıristiyanları Yahudilerle çok fazla inanç paylaşıyor; Yahudileri seçilmiş halk olarak görmeye devam ediyorlar. Seçmen tabanları ve organize kiliseleriyle, oğul Bush gibi başkanlar ve senatörler aracılığıyla çoğulcu, demokratik ve Hıristiyan bir ülkenin siyasetine etki ediyorlar ve ülkenin süper zengin sermayeci kesiminin kayda değer bir kısmını teşekkül eden Yahudileri (verdikleri destek karşılığında) el üstünde tutuyorlar. ABD'nin göçmenler tarafından kurulduğunu ve göçmenler tarafından büyük bir ekonomik güç yapılıp kalkındırıldığını, bunda Yahudilerin sermayedarlık ve bankacılık becerileriyle özel rol oynadığını unutmamak gerekiyor. Yine de ABD'ye Yahudilerin sahip olduğunu söylemek çok yanlış ve dar bir resim çizmek olur. ABD birbiriyle rekabet ve yeri geldiğinde işbirliği halindeki çok farklı çıkar topluluklarının ülkesi. ABD'de ulusal gündem ve ulusal çıkarlar denilen bu çıkar topluluklarının kısmen üzerinde anlaşabildiği ve halkı bu yönde gitmeye ikna ettiği veya en azından ikna etmeye çalıştığı emperyal ve küresel nitelikteki politikaların toplandığı devasa bir menfaat ve menfaati elde etmeye yönelik uygulamalar havuzu. Amerika'da özünde herkes bu havuzdan en büyük payı almak için çırpınıyor; Yahudiler ise güçlü sermayedarları ve Evanjelistlerle ilişkileri sayesinde bu havuz içerisinde kalıcı bir paya ve artık yerleşik hale gelmiş kendilerine hizmet eden ulusal politikalara sahip. Bu politikalardan birisi de biricik ve meşru addedilen tek Yahudi devleti İsrail'e her koşulda destek ve ABD ile İsrail arasında kalıcı müttefiklik ilişkisi.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İsrail devleti kurulduğunda Arap ülkeleri SSCB'ye yakındı. Arap-İsrail savaşlarına dikkat edersek savaşın arkasında yine ABD-SSCB de görülebilir. Tabiatıyla bu müteffiklik günümüze kadar sürebildi. Tabii son yıllardaki ABD-Suudi yakınlaşması da dikkat çekici ama Orta Doğu'da ittifaklar biraz daha karıştı 60'lara göre.

  • İsrail bir dev olmadığı için bir veya birden fazla devle iyi ilişkiler kurmak zorunda. Bunu zorunluluk, muhtaçlıktan ziyade manevi - maddi dengeli karşılıklı kazanımlar üzerine kurabilmek her iki taraf içinde önemli bir kazanım. @MuhterisTürk yakın tarihteki nedenini de güzel özetlemiş. Tüm bunlara ek olarak Abd'de bir göçmenler ülkesi mentalitesi ile dünyanın manevi ve maddi, nitelik - nicelik çarpımında rakipsiz bir dev olduğundan, dış siyasette diğer devlere kıyasla başlangıç ve orta seviyeli problemlerdeki yumuşaklığı ve senato - temsilciler meclisini ciddi şekillendirebilen kamu oyu düşüncesi çok önemli bir parametre. Bugün dünya siyasetinin, ekonomisinin durumunu incelediğimizde İsrail, Abd ile değil de Rusya veya Çin ile aynı yakınlığı kursaydı Kuzey Kore'den hallice olurdu büyük ihtimal.


    Sosyalist - Komünist idealler ile biz daha göçmenler ülkesiyiz projeleri Rusya'da da, Çin'de de, başarılı olamayınca Abd gibi bir göçmenler ülkesi ile ilişkiler kurmak kaçınılmaz oluyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 6 Mayıs 2022; 23:37:20 >




  • böyüh oyunu abdliler gibi iyi görmeleri yüzünden.torpaklarıda alacaklar.filistinlileri endişe ve korku sarmış. 

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.