Şimdi Ara

İspanyolca için kaynak önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
4
Favori
23.700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İspanyolca bilgim neredeyse sıfır Merhabayı, teşekkür ederimi falan biliyorum sadece. O da livemocha sayesinde.
    Kitap olabilir, Bilgisayardan eğitim seti olabilir... Bir kaynak önerirseniz sevinirim. Türkçe kaynak olursa daha iyi olur diye düşünüyorum fakat İngilizce olması da sorun değil.
    Şimdiden teşekkürler

• Livemocha bende kullandım biraz saçma bi program yani dil öğrenilmez orada o yüzden saçma.

http://www.dr.com.tr/0000000250574,0000000263663/Eser/Kitap/Foreign-Languages/Language/Exam-Books/Hizli-Ispanyolca-1-Basamak-Seti Şuradaki kitabı öneriyorum.

Aynısını Fransızca için aldım 1.5 hafta önce gayette güzel öğretiyor.İlk başta basit cümleler halinde öğretiyor daha sonraki derslerde aralarına yeni kelimeler koyuyor.

Bu bir elmadır
    Bu bir elma mıdır ?
    Hayır bu bir elma değildir bu bir portakaldır

gibi.

Daha sonra ilerliyor yani.Gayet güzel kitap.2. seviyeside var :)

Geliştirmek istersen kitap okuyarak geliştirebilirsin.

Alacağına değer :)

Ek olarak tek sayılı derslerde örneğin 1/3/5 gibi.Konuyu veriyor.Çift sayılı derslerde 2/4/6 gibi o konuyla ilgili ödevler oluyor 1.5/2 sayfa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Victoryforus -- 30 Ağustos 2011; 18:50:01 >

• Teşekkür ederim.
  • Ben Rosetta Stone ile başlamıştım ispanyolca öğrenmeye, gayet yararlı bence ve işleyişi de eğlenceli.
    Çok faydasını gördüm, en azından başlangıç için.
    Ancak sadece Rosetta Stone ile olmaz, ek kaynaklarla, pratikle desteklemek lazım bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eldiven -- 3 Eylül 2011; 16:14:17 >
  • livemocha da bence de düzgün dil öğrenilmez; bizim milleti görüyorum Türkçe öğretecekler ama daha kendileri yazmayı beceremiyorlar
  • İspanyolca kaynak istiyorsan İnci Kut'un dilbilgisi kitabını alabilirsin. Fono'nun da dlibilgisi kitabı güzeldir. Sözlük olarak yine İnci Kut-Güngör Kut'un ortak hazırladığı orta boy sözlüğünü alabilirsin. Öğrenmeye başladıktan sonra en çok işine yarayacak olan kitap ise İspanyolca fiil çekimleri kitabı olacak ve yine bu İnci Kut ile Güngör Kut'un ortak hazırladığı kitaptır. İnci Kut'ta ısrarcı olma nedenimi, onun özgeçmişini araştırarak anlayabilirsin. Kitaplarında her şeyi ayrıntılı ve anlaşılır olarak anlatıyor.

Livemocha hakkında da konuşmak istiyorum. O siteyi zamanında ve yerinde kullanırsan çok büyük yararlarını görebilirsin. İspanyolca temelini attıktan sonra Livemocha'yı kullanırsan iyi dil arkadaşlar edinebilirsin ve bir süre sonra onlarla gerçek anlamda arkadaş olup sohbet edebilirsin ki bu pratiğine olumlu şekilde fazlasıyla yarıyor. Evet o siteye üye olan Türklerden bir çoğu ne yazık ki yine farklı amaçlarla kullanıyorlar ama bu, o siteye karşı önyargı oluşturmamalı. Kursları belli bir seviyeden sonra paralı, ama giriş kurslarında öğretilenleri öğrenirsen yararını görebilirsin. O siteyi yaklaşık bir yıldır kullanıyorum ve 3 tane çok yakın arkadaşım var. Hatta yurtdışı sms paketi yaptım, her zaman onlarla mesajlaşıp, sohbet edebiliyorum. Kısacası Livemocha'yı amaca ve zamana uygun kullandığın zaman çok yararını görebilirsin

• Bunun için "Tell me more" eğitim CD'leri var bulabilirsen çok yararlıdır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Türkçe Kaynak Tavsiyesi
    6 yıl önce açıldı
    İngilizce için kitap tavsiyesi
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben de daha dün İspanyolca öğrenmeye başladım kendi kendime. İnci Kut'un İspanyol Dili ve Grameri kitabını aldım ( 30 TL ) Çok güzel açıklamaları. En başta alfabeyi ve okunuşları öğretiyor ( Ben 2. aşamaya, hecelere geçtim ) Kesinlikle tavsiye ederim bu kitabı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Necessa®i

ben de daha dün İspanyolca öğrenmeye başladım kendi kendime. İnci Kut'un İspanyol Dili ve Grameri kitabını aldım ( 30 TL ) Çok güzel açıklamaları. En başta alfabeyi ve okunuşları öğretiyor ( Ben 2. aşamaya, hecelere geçtim ) Kesinlikle tavsiye ederim bu kitabı.

www.kitapyurdu.com
    İspanyol Dili ve Grameri - İnci Kut | kitapyurdu.com
    http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=122854

Bu kitap mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: umut5513

quote:

ben de daha dün İspanyolca öğrenmeye başladım kendi kendime. İnci Kut'un İspanyol Dili ve Grameri kitabını aldım ( 30 TL ) Çok güzel açıklamaları. En başta alfabeyi ve okunuşları öğretiyor ( Ben 2. aşamaya, hecelere geçtim ) Kesinlikle tavsiye ederim bu kitabı.

www.kitapyurdu.com

Bu kitap mı?

evet o. Ama kitapçılardan alın. indirim yaparlar. 38 demişti bana 30 a düşürdüm.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: umut5513

quote:

www.kitapyurdu.com

Bu kitap mı?

evet o. Ama kitapçılardan alın. indirim yaparlar. 38 demişti bana 30 a düşürdüm.

İyi de kitapyurdunda fiyatı 25 Lira

• bende de fono var iyi gibi pek bakmadım ama olsun.
  • 1) Rosetta Stone adlı programı mutlaka edinin. Başka hiçbir programa benzemez. Çok iyi öğretir.
    2) İnci Kut' un İspanyolca Dili ve Grameri, Yoğun Metodla İspanyolca ve İspanyolca Fiil Çekimleri kitaplarını alın.
    3) İnci Kut' un bir küçük sözlüğü ve bir de Türkçe-İspanyolca ve İspanyolca-Türkçe büyük sözlüklerini alın.
    Başlangıç için bunlar yeterli. Rosetta Stone ile 1. level' ı bitirdiğinizde İnci Kut' un kitaplarına başlayabilirsiniz.

Daha da üstüne koymak için;

4) Eğer ingilizceniz varsa Collins Unabridged İspanyolca-İngilizce sözlüğünü ya da Oxford' un Gran Diccionario' sunu alın. İnci Kut sözlüklerinde bulamadığınız bazı kelimeler bu sözlüklerde bulunur.
    5)www.spanishdict.com ' a üye olup burdaki kursları yavaş yavaş ilerletin.
    6) Okuma kitapları satın alın. Bunlar Nivel 1 ile Nivel 5 arasında gider. Başlangıç için Nivel 1, Giriş için Nivel 2, Orta alt düzey için Nivel 3, orta düzey için Nivel 4, Orta-ileri ve ileri için Nivel 5 düzeyi kitaplar internette bazı sitelerde ve sahaflarda var. Kitap dilini öğrenmek çok önemlidir.
    7) Yine ingilizcenin varsa gramer pratiği yapabileceğiniz kitaplardan alın. Bunlar amazon.com' da ve amazon.es' te satılırlar.

Bu seviyeden sonra zaten siz istediğinizi bulabilecek konumda olacaksınız. Konuşma için mutlaka internet üzerinden arkadaş edinip, bol bol ispanyolca kanallarını izlemekte, radyo takip etmekte ve ispanyolca müzik dinlemekte fayda var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Apache40

1) Rosetta Stone adlı programı mutlaka edinin. Başka hiçbir programa benzemez. Çok iyi öğretir.
    2) İnci Kut' un İspanyolca Dili ve Grameri, Yoğun Metodla İspanyolca ve İspanyolca Fiil Çekimleri kitaplarını alın.
    3) İnci Kut' un bir küçük sözlüğü ve bir de Türkçe-İspanyolca ve İspanyolca-Türkçe büyük sözlüklerini alın.
    Başlangıç için bunlar yeterli. Rosetta Stone ile 1. level' ı bitirdiğinizde İnci Kut' un kitaplarına başlayabilirsiniz.

Daha da üstüne koymak için;

4) Eğer ingilizceniz varsa Collins Unabridged İspanyolca-İngilizce sözlüğünü ya da Oxford' un Gran Diccionario' sunu alın. İnci Kut sözlüklerinde bulamadığınız bazı kelimeler bu sözlüklerde bulunur.
    5)www.spanishdict.com ' a üye olup burdaki kursları yavaş yavaş ilerletin.
    6) Okuma kitapları satın alın. Bunlar Nivel 1 ile Nivel 5 arasında gider. Başlangıç için Nivel 1, Giriş için Nivel 2, Orta alt düzey için Nivel 3, orta düzey için Nivel 4, Orta-ileri ve ileri için Nivel 5 düzeyi kitaplar internette bazı sitelerde ve sahaflarda var. Kitap dilini öğrenmek çok önemlidir.
    7) Yine ingilizcenin varsa gramer pratiği yapabileceğiniz kitaplardan alın. Bunlar amazon.com' da ve amazon.es' te satılırlar.

Bu seviyeden sonra zaten siz istediğinizi bulabilecek konumda olacaksınız. Konuşma için mutlaka internet üzerinden arkadaş edinip, bol bol ispanyolca kanallarını izlemekte, radyo takip etmekte ve ispanyolca müzik dinlemekte fayda var.

Teşekkür ederim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.